ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη μάχη για την άδεια, δεν θα του χαριστεί τίποτα!

Πολλά λέγονται κι άλλα τόσα γράφονται, όμως η αλήθεια είναι ότι καμία φωτογραφική διάταξη δεν θα περάσει, απλά για να πάρει άδεια από την ΕΠΟ, μονάχα, ο Παναθηναϊκός.
Στη μάχη για την άδεια, δεν θα του χαριστεί τίποτα!

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τυχόν «παράθυρα» κι ευνοϊκές διατάξεις, που μπορούν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό στο μέτωπο της αδειοδότησης. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι κανένας και τίποτα δεν πρόκειται να ωφελήσει, επιλεκτικά, τον Παναθηναϊκό.

Όπως ορίζει ο ισχύων κανονισμός αδειοδότησης της ΕΠΟ, ένα από τα βασικά κριτήρια για τη χορήγησης άδειας συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League, είναι το πλάνο βιωσιμότητας. Το πλάνο αυτό, στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό πάνω στα τηλεοπτικά συμβόλαια που έχει υπογράψει κάθε σωματείο. Μόνο που, αυτή τη στιγμή, με το «σπάσιμο» της κεντρικής διαχείρισης στη λίγκα, οι περισσότερες ομάδες είναι χωρίς τηλεοπτική στέγη.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι δεν έχουν σίγουρα έσοδα, καθώς οι εισπράξεις από χορηγούς ή εισιτήρια, δεν μπορούν να θεωρηθούν βέβαιη πηγή χρημάτων. Αρά, αυτόματα, η συμμετοχή τους στο επόμενο πρωτάθλημα κρίνεται αμφίβολη. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε οριακό σημείο, παρουσιάζοντας σημαντικές οικονομικές ζημιές. Ωστόσο κι άλλες ομάδες του πρωταθλήματος, αντιμετωπίζουν ίδια ή όμοια προβλήματα. Είναι πιθανό, λοιπόν, το επόμενο διάστημα πολλά σωματεία να μην αδειοδοτηθούν, λόγω έλλειψης πλάνου βιωσιμότητας, ή λόγω καθαρά αρνητικών ισολογισμών. Τότε τι θα συμβεί; Θα υποβιβαστούν οι μισές ομάδες της λίγκας και το επόμενο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με 5-6 συλλόγους; Αδύνατον.

Αν το επόμενο διάστημα οι κανονισμοί γίνουν πιο ελαστικοί και τα κριτήρια για χορήγηση άδειας κάπως χαλαρώσουν, τότε αυτό δεν θα γίνει φωτογραφικά για τον Παναθηναϊκό. Θα συμβεί διότι πολλές ομάδες της πρώτης κατηγορίας, όσο επίσης και μερικές απ’ αυτές που διεκδικούν την άνοδο από την Football League, δεν πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια.

Χρήστος Δημόπουλος

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ρίο Άβε: Ήθελε να φύγει ο Συλαϊδόπουλος

Ρίο Άβε: Ήθελε να φύγει ο Συλαϊδόπουλος

Το παιχνίδι της Δευτέρας για τη Ρίο Άβε, με την Μορεϊνένσε, θεωρείται το παιχνίδι της... σεζόν.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Χωρίς Τεχέρο στον Βόλο – Σκέψεις για αλλαγές και μία… έκπληξη από τον Χιμένεθ

Άρης: Χωρίς Τεχέρο στον Βόλο – Σκέψεις για αλλαγές και μία… έκπληξη από τον Χιμένεθ

Ο Άρης ολοκληρώνει την προετοιμασία του για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΝΠΣ Βόλο, με τον Μανόλο Χιμένεθ να κρατά κλειστά χαρτιά και να εξετάζει διαφοροποιήσεις στο πλάνο του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άλλος άνθρωπος ο Μεντιλίμπαρ στο Ρέντη μετά τον Παναθηναϊκό

Άλλος άνθρωπος ο Μεντιλίμπαρ στο Ρέντη μετά τον Παναθηναϊκό

Η εβδομάδα που διανύουμε εξελίχθηκε σε... διαβολοβδομάδα για τους παίκτες των «ερυθρόλευκων».

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Νότιγχαμ Φόρεστ σε κρίση με τέταρτο προπονητή – Συμφώνησε ο Περέιρα

Νότιγχαμ Φόρεστ σε κρίση με τέταρτο προπονητή – Συμφώνησε ο Περέιρα

Η Φόρεστ βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και απομένουν δώδεκα αγωνιστικές για το φινάλε της Premier League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πίεση στον Μαρινάκη για τις απολύσεις

Πίεση στον Μαρινάκη για τις απολύσεις

Στην Αγγλία γίνεται λόγος για έντονη πίεση στα αποδυτήρια και για αυξημένη επιρροή παικτών στις εξελίξεις.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Τελειώνει η υπομονή

ΑΕΚ: Τελειώνει η υπομονή

Στενεύουν τα περιθώρια για ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Κώστας Καραπαπάς είχε προειδοποιήσει πως στον Ολυμπιακό ξέρουν πράγματα για Ηλιόπουλο

Ο Κώστας Καραπαπάς είχε προειδοποιήσει πως στον Ολυμπιακό ξέρουν πράγματα για Ηλιόπουλο

Λέτε να ακολουθήσουν και άλλα μετά την φωτογραφία που κάνει τον γύρο του ποδοσφαιρικού πλανήτη πλέον;

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ευρωπαϊκά εισιτήρια 2026-27: Τι αλλάζει αν πάρει το Κύπελλο ο ΠΑΟΚ ή ο ΟΦΗ

Ευρωπαϊκά εισιτήρια 2026-27: Τι αλλάζει αν πάρει το Κύπελλο ο ΠΑΟΚ ή ο ΟΦΗ

Η Ελλάδα θα έχει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια τη σεζόν 2026-27, όμως η τελική τους κατανομή εξαρτάται άμεσα από τον Κυπελλούχο. Τι ισχύει σε κάθε σενάριο σύμφωνα με όσα ανέλυσε ο Ανδρέας Δημάτος.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Η λέξη που δεν λένε για τον Kωνσταντέλια!

ΠΑΟΚ: Η λέξη που δεν λένε για τον Kωνσταντέλια!

Το διάστημα απουσίας του Κωνσταντέλια φωτογραφίζει θλάση, αλλά στον ΠΑΟΚ δεν λένε ακριβώς πιο είναι το πρόβλημα του.

Ποδόσφαιρο