ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League 1 – play out: Τι χρειάζεται η κάθε ομάδα για να παραμείνει στην κατηγορία

Τι θέλουν οι έξι ομάδες που παλεύουν για την παραμονή ώστε να παίζουν και του χρόνου στη Super League 1.
Super League 1 – play out: Τι χρειάζεται η κάθε ομάδα για να παραμείνει στην κατηγορία

Η 5η αγωνιστική των play out της Super League 1 τελείωσε και τα πράγματα ξεκαθάρισαν. Κοιτώντας κανείς τη βαθμολογία των play out διαπιστώνει πως πρακτικά έμειναν τρεις.

ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης και Παναιτωλικός έχοντας 30 βαθμούς δεν ανησυχούν πια. Ναι μεν ακόμη δεν έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία, αλλά ο κίνδυνος πέρασε. Στα δύο παιχνίδια που απομένουν ένας βαθμός είναι αρκετός για όλους τους ώστε να σωθούν. Η παραμονή μπορεί να έρθει και με δύο ήττες. Ωστόσο, μία ισοπαλία είναι αρκετή για να σφραγίσει πως οι τρεις επαρχιακές ομάδες θα είναι και του χρόνου στη Super League 1.

Το ενδιαφέρον κυρίως περιστρέφεται γύρω από τους Λαμία, Ιωνικό, Λεβαδειακό. Μεταξύ τους θα παιχτούν τα πάντα, ενώ η Λαμία αντιμετωπίζει και τους δύο τις επόμενες αγωνιστικές. Πρώτα υποδέχεται τον Λεβαδειακό και μετά πηγαίνει στη Νίκαια.

Αρχικά, η Λαμία αν νικήσει τον Λεβαδειακό, ίσως και να εξασφαλίσει την παραμονή της. Αρκεί να μη νικήσουν στην Κρήτη οι Νικαιώτες. Εφόσον οι Φθιωτοί έρθουν ισόπαλοι με τον Λεβαδειακό, θα έχουν μία τελευταία ευκαιρία στη Νίκαια. Εάν χάσουν, όλα θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική. Πάντως, με τα τωρινά δεδομένα η Λαμία έχει την ισοβαθμία με τον Λεβαδειακό και για να τη χάσει, πρέπει αν ηττηθεί με διαφορά δύο τερμάτων και παραπάνω.

Ο Ιωνικός είναι στο -2 από τη Λαμία. Εάν δε νικήσει τον ΟΦΗ και νικήσει η Λαμία, υποβιβάζεται. Εάν δεν νικήσει τον ΟΦΗ και έρθει ισόπαλο το Λαμία – Λεβαδειακός θα παίξει τα ρέστα του με τη Λαμία την τελευταία αγωνιστική. Εάν κάνει διπλό ο Λεβαδειακός και δεν περάσουν νικηφόρα οι Νικαιώτες από την Κρήτη, τότε την τελευταία αγωνιστική ίσως δεν τους φτάνει η νίκη με τη Λαμία.

Τέλος, ο Λεβαδειακός το πιθανότερο είναι πως τα χρειαστεί δύο νίκες στη συνέχεια για να ελπίζει. Ίσως δεν φτάσουν ούτε αυτές, αν κάνει το 2/2 και ο Ιωνικός. Οι Βοιωτοί σε περίπτωση που δεν πάρουν διπλό στη Λαμία, υποβιβάζονται. Εάν νικήσουν εκεί και φέρουν ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα, υπάρχει ένα σενάριο που τους σώζει. Ο Ιωνικός θα πρέπει να χάσει από τον ΟΦΗ, να νικήσει τη Λαμία και έτσι να ισοβαθμήσει με τους Βοιωτους στους 28. Οι «πράσινοι» έχουν την ισοβαθμία γιατί στα μεταξύ τους ματς έχουν μία νίκη και δύο ισοπαλίες.

Οι επόμενες αγωνιστικές των πλέι άουτ

Σάββατο (6/5, 20:00)
Ατρόμητος – Παναιτωλικός

ΟΦΗ – Ιωνικός Νίκαιας

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης

Λαμία – Λεβαδειακός

 

Σάββατο (13/5, 20:00)

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος

Ιωνικός – Λαμία

Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα

Παναιτωλικός – ΟΦΗ

Η βαθμολογία των πλέι άουτ της Super League 1

Λευτέρης Παυλίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Σαρώνει τα ταλέντα του Ερυθρού Αστέρα και της Παρτιζάν ο Ολυμπιακός – Παικταράδες

Σαρώνει τα ταλέντα του Ερυθρού Αστέρα και της Παρτιζάν ο Ολυμπιακός – Παικταράδες

Σκάουτερ των Πειραιωτών παρακολουθούν στενά νεαρούς παίκτες από τον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτιζάν.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Θέλει οπωσδήποτε ισοπαλία στο ντέρμπι της Τούμπας

Ολυμπιακός: Θέλει οπωσδήποτε ισοπαλία στο ντέρμπι της Τούμπας

Ο Ολυμπιακός μετά την ισοπαλία στη Λιβαδειά ελπίζει πως δε θα μείνει αρκετά πίσω και θέλει ισοπαλία στο ντέρμπι της Τούμπας

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Για να μην πέσουμε πάλι από τα… σύννεφα, αυτός ο Ολυμπιακός, αυτόν τον Παναιτωλικό δεν τον κερδίζει

Για να μην πέσουμε πάλι από τα… σύννεφα, αυτός ο Ολυμπιακός, αυτόν τον Παναιτωλικό δεν τον κερδίζει

Η επιθετική δυστοκία και η προβλεψιμότητα απέναντι σε κλειστές άμυνες είναι υπαρκτό πρόβλημα και θα υπάρχει και με τον Παναιτωλικό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Ο Νίκολιτς δεν αστειεύεται, τον τελείωσε

ΑΕΚ: Ο Νίκολιτς δεν αστειεύεται, τον τελείωσε

Ο Μάρκο Νίκολιτς τελείωσε από το σταφ του και την ΑΕΚ τον Αλεξάντερ Ρόγκιτς, παρά τη σημαντική δουλειά που έκανε

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Ολυμπιακός χωρίς γκολ σε δύο ματς μετά από εννέα χρόνια και μαντέψτε τι έγινε τότε;

Ο Ολυμπιακός χωρίς γκολ σε δύο ματς μετά από εννέα χρόνια και μαντέψτε τι έγινε τότε;

Πλέον η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ καλείται να αντιδράσει άμεσα απέναντι στον Παναιτωλικό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η Κ15 του Ολυμπιακού πέρασε με τεσσάρα από το Αγρίνιο

Η Κ15 του Ολυμπιακού πέρασε με τεσσάρα από το Αγρίνιο

Ο Κοτρομαγιάς πέτυχε χατ-τρικ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η Νότιγχαμ Φόρεστ ανακοίνωσε τον Περέιρα

Η Νότιγχαμ Φόρεστ ανακοίνωσε τον Περέιρα

Ο 57χρονος θα έχει στο πλευρό του τους Φιλίπε Αλμέιδα, Λουίς ντα Σίλβα, Μπρούνο ντε Μόουρα και Πέδρο Λόπες, ενόψει της νέας πρόκλησης στο Τρεντσαϊντ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μόνο ισοπαλίες ο ΟΦΗ με την Κηφισιά γηπεδούχο

Μόνο ισοπαλίες ο ΟΦΗ με την Κηφισιά γηπεδούχο

Στις επτά συνολικά αναμετρήσεις τους σε όλες τις διοργανώσεις, η Κηφισιά μετρά τρεις νίκες, ο ΟΦΗ μία και τρία ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Και όμως δεν περνά εύκολα ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΛ NOVIBET

Και όμως δεν περνά εύκολα ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΛ NOVIBET

Εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι δεν υπάρχει μεταξύ τους παιχνίδι στην Αθήνα χωρίς γκολ.

Ποδόσφαιρο