ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Με πλεονέκτημα 1 βαθμού στα πλέι άουτ ο Ιωνικός, νικητής, αλλά τελευταίος ο Λεβαδειακός

Νίκες για Ιωνικό και Λεβαδειακό επί Αστέρα Τρίπολης και ΟΦΗ αντίστοιχα, ισοπαλία για τη Λαμία στο Αγρίνιο
Super League: Με πλεονέκτημα 1 βαθμού στα πλέι άουτ ο Ιωνικός, νικητής, αλλά τελευταίος ο Λεβαδειακός

Super League: Η 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου επιφύλασσε αρκετές εναλλαγές συναισθημάτων για τις τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας.

Ο Ιωνικός νίκησε με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης, ο Λεβαδειακός τον ΟΦΗ 2-0, ενώ στο Αγρίνιο είχαμε Παναιτωλικός – Λαμία 1-1. Έτσι στα πλέι άουτ όπου θα κριθεί η παραμονή (πέφτουν δύο ομάδες απεθείας). Ο Ιωνικός μπαίνει από τη 12η θέση με 18β. η Λαμία από τη 13η με 17, ενώ τελευταίος είναι ο Λεβαδειακός που έχει επίσης 17β. αλλά υστέρησε στην ισοβαθμία.

Από εκεί και πέρα η βαθμολογία συνολικά στα πλέι άουτ διαμορφώνεται ως εξής: Παναιτωλικός 29, Ατρόμητος 29, ΟΦΗ 26, Αστέρας Τρίπολης 25, ΠΑΣ Γιάννινα 23, Ιωνικός 18, Λαμία 17, Λεβαδειακός 17.

Super League: Ιωνικός – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Ο Ιωνικός πήρε προβάδισμα από νωρίς καθώς μόλις στο 7΄ο Μάντζης άνοιξε το σκορ (1-0) με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ , προλαβαίνοντας την έξοδο του Παπανικολάου.  Στο 36′ βεβαίως ο σκόρερ παραλίγο να βάλει αυτογκόλ και να κάνει τ0 1-1, ενώ στο 44′ η ομάδα του Άκη Μάντζιου έμεινε με παίκτη λιγότερο καθώς ο Αλάγμπε που είχε κιτρινιστεί στο 6′ αντίκρισε και δεύτερη κάρτα στο 44′ για σκληρό μαρκάρισμα στον Ρομαό.

Στο Β΄ μέρος ο Μάντζης σκόραρε και πάλι (73΄), όμως το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, με τις φάσεις να μην είναι πολλές και τελικά τον Ιωνικό να επικρατελι και να παίρνει σπουδαία 4η νίκη που τον βάζει στα πλέι άουτ από τη 12η θέση με 18.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Σάκιτς, Τσιγκρίνσκι Σόουζα, Βαλεριάνος, Κάνιας, Ρομαό, Λοβέρα (75΄ Ελευθεριάδης), Φαντιγκά, Σεμπά (90΄+3 ΜάνοςΟ, Μάντζης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Καρμονα, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες, Μουνάφο (88΄ Προύντζος), Αλάγκμπε, Ριέρα (66΄ Ζουγλής), Σίτο (87΄ Μπερτόλιο), Τιλίκα (46΄ Σανταφέ), Μπαράλες (66΄ Κωστέας).

Super League: Λεβαδειακός – ΟΦΗ 2-0

Ο Λεβαδειακός ήταν σαφώς ανώτερος από το ξεκίνημα και τιμώρησε τα λάθη του αντιπάλου του. Απείλησε για πρώτη φορά στο 8΄ με τον Σαχπεκίδη μετά από λάθος του Ντιουσέ. Εν τέλει οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 21′ έστω κι αν το τέρμα ήρθε από αυτογκόλ του Απόστολου Διαμαντή. Σε σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από τον Σαχπεκίδη και ο Διαμαντής στην προσπάθειά του να απομακρύνει με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0!

Προτού καλά συνέλθει ο ΟΦΗ, δέχθηκε και δεύτερο γκολ, συγκεκριμένα στο 27΄. Σε λάθος πάσα προς τα πίσω, η μπάλα έφτασε στον Γιαννιώτα, ο οποίος έκανε τη σέντρα και ο Γιώργος Νίκας πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, διπλασιάζοντας το προβάδισμα της ομάδας του (2-0)! Σαν να μην έφτανε αυτό για τον ΟΦΗ, έχασε απο το 19′ τον Τοράλ, με τον Περέα να περνάει στη θέση του.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες είχαν από μία μεγάλη φάση, συγκεκριμένα στο 63΄ οι γηπεδούχοι (σουτ Μπάκιτς) και στο 67΄ οι φιλοξενούμενοι (τετ α τετ Νίκα). Το σκορ δεν άλλαξε, με τον Λεβαδειακό να κερδίζει δίκαια αλλά να μπαίνει στα πλέι άουτ ως τελευταίος με 17 βαθμούς.

Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα του αγώνα

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Πετράκης): Γκροφ, Λιάγκας, Βινίσιους, Παζ, Τσάπρας, Παναγιώτου, Χάμοντ, Μεχία (66΄ Μπελμόντ), Νίκας (80΄ Δούμτσιος), Γιαννώτας (72΄ Γερεμέγεφ), Σαχπεκίδης (80΄ Σκβάρκα).

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Διαμαντής, Πασαλίδης, Θοράρινσον, Μπιφουμά (57΄ Τσιλιανίδης), Ντιουσέ, Μπάκιτς, Τοράλ (19΄ Περέα), Ντίκο (80΄ Τζου), Μοσκέρα (57΄ Γκρόνινγκ).

Super League: Παναιτωλικός – Λαμία 1-1

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο ζωηροί στο ξεκίνημα και είχαν δύο καλές στιγμές στο 8′ (εκτέλεση φάουλ του Σενγκέλια) και στο 14′ (παραλίγο αυτογκολ από τον Τζανετόπουλο). Καλός ρυθμός στο πρώτο μέρος γενικά με τους αγρινιώτες να έχουν καλύτερη εικόνα αρχικά, αλλά η Λαμία κέρδισε μέτρα από ένα σημείο και μετά. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 26′ (κεφαλιά Παπαδόπουλος) και στο 42′ (Σιμόν).

Το σκορ άνοιξε έξι λεπτά μετά την έναρξη του Β’ μέρους από τον Νίκο Καρέλη, ο οποίος καραδοκούσε και όταν είδε τον Γκαραβέλη να χάνει τη μπάλα μετά τη σέντρα του Χουχούμη, σκόραρε με κεφαλιά (1-0 στο 51′).

Η Λαμία κατάφερε να ισοφαρίσει στο 71′, μετά τη φανταστική εκτέλεση του Ντε Βινσέντι, η μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Γκρατερόλ για το 1-1! Στο 81” ο Μπουζούκης ζήτησε πέναλτ για σπρώξιμο του Παπαδόπουλου, ο διαιτητής λέει «παίζεται».

Παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων, τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε με το 1-1 να μένει ως το τέλος.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Γκρατερόλ, Αποστολάκης, Λάρσον, Μάλης, Χουχούμης, Μλάντεν, Ντίας (81΄ Μπουζούκης), Σενγκέλια (86΄ Ζοάο Πέδρο), Ντουάρτε (80΄ Μόρσεϊ), Χουάνπι (61΄ Κολοβός), Καρέλης.

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Γκαραβέλης, Αμπάντα, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Στάνκο (66΄ Μπεχαράνο), Ασκόφσκι (86΄ Καραμάνος), Τσιλούλης (86΄ Μεντίνα), Μαρτίνεθ (66΄ Ντε Βινσέντι), Βέργος, Νούνιες (86΄ Μανούσος), Σιμόν

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Αστέρας AKTOR – Βόλος 2-0: Ο Μπαρτόλο υπέγραψε τη νίκη

Αστέρας AKTOR – Βόλος 2-0: Ο Μπαρτόλο υπέγραψε τη νίκη

Δύο γκολ του Μπαρτόλο στο δεύτερο ημίχρονο έκριναν το Αστέρας AKTOR - Βόλος 2-0 στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κατηγορούσαν οι δημοσιογράφοι στην Πορτογαλία τον Ολυμπιακό χωρίς να ξέρουν τα δεδομένα των μεταγραφών

Κατηγορούσαν οι δημοσιογράφοι στην Πορτογαλία τον Ολυμπιακό χωρίς να ξέρουν τα δεδομένα των μεταγραφών

Γκρίνια έβγαλαν δημοσιογράφοι και ΜΜΕ στην Πορτογαλία για τις μεταγραφές του Αντρέ Λουίζ και του Κλέιτον στον Ολυμπιακό, όμως δεν τα είπαν όλα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ο απίθανος Ποντένσε «έφαγε» τον Αντρέ Λουίζ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ο απίθανος Ποντένσε «έφαγε» τον Αντρέ Λουίζ

Ο Αντρέ Λουίζ μία εβδομάδα μετά είναι εκτός αποστολής του Ολυμπιακού για τον αγώνα της... χρονιάς του ελληνικού πρωταθλήματος, το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΛ Novibet – Παναιτωλικός 1-4 : Πισωγύρισμα η ομάδα του Παντελίδη, σώθηκε ο Αναστασίου!

ΑΕΛ Novibet – Παναιτωλικός 1-4 : Πισωγύρισμα η ομάδα του Παντελίδη, σώθηκε ο Αναστασίου!

Βήμα προς τα πίσω για την ΑΕΛ Novibet η εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό, σε μια νίκη που είχαν ανάγκη Αγρινιώτες και Αναστασίου

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τι απάντηση έδωσε ο Ντέμης Νικολαΐδης για την γκρίνια που δέχτηκε για όσα είπε περί διαιτησίας στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Τι απάντηση έδωσε ο Ντέμης Νικολαΐδης για την γκρίνια που δέχτηκε για όσα είπε περί διαιτησίας στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Είχε ένα παράπονο ο Ντέμης Νικολαΐδης από την κριτική που δέχθηκε για τα σχόλιά του στη διαιτησία του ΑΕΚ – Ολυμπιακός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός : Η αποστολή δείχνει δίδυμο Ταρέμι με Ελ Κααμπί

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός : Η αποστολή δείχνει δίδυμο Ταρέμι με Ελ Κααμπί

Η αποστολή του Ολυμπιακού για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό δείχνει τη σκέψη του Μεντιλίμπαρ για δίδυμο Ταρέμι με Ελ Κααμπί

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης – ΠΑΟΚ: Στήριξη από τον κόσμο και φουλ προετοιμασία πριν το ντέρμπι

Άρης – ΠΑΟΚ: Στήριξη από τον κόσμο και φουλ προετοιμασία πριν το ντέρμπι

Με έντονο παλμό από τον κόσμο και την προετοιμασία να ολοκληρώνεται χωρίς απρόοπτα, ο Άρης μπαίνει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με μοναδικό στόχο τη νίκη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Ο Βάργκα είναι έτοιμος για όλα

ΑΕΚ: Ο Βάργκα είναι έτοιμος για όλα

Το γκολ του Βάργκα στο ντέρμπι, το πρώτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ δείχνει και την αγωνιστική του ετοιμότητα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Οι επτά παίκτες που έφυγαν τον Ιανουάριο, έπαιζαν οι πέντε

Ολυμπιακός: Οι επτά παίκτες που έφυγαν τον Ιανουάριο, έπαιζαν οι πέντε

Ο Ολυμπιακός άφησε από το ρόστερ του τυπικά επτά παίκτες τον Ιανουάριο, από τους οποίους έπαιζαν ουσιαστικά οι πέντε

Ποδόσφαιρο