STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης: Νίκη ηρεμίας κόντρα στον ουραγό

Κόντρα στην "Ελαφρά Ταξιαρχία, η Ένωση κοιτάζει μόνο προς τους τρεις βαθμούς, πριν στρέψει την προσοχή της στον Ατρόμητο
ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης: Νίκη ηρεμίας κόντρα στον ουραγό

Από τα ματς που δεν εξυπηρετούν μόνο βαθμολογικούς σκοπούς. Επειτα ένα αποτέλεσμα που την «προσγείωσε» (το 4-1 στο Φάληρο), η ΑΕΚ θα υποδεχτεί στο ΟΑΚΑ (19:30, NS 2) τον ουραγό Απόλλωνα, με μοναδικό στόχο την τόνωση της ψυχολογίας της.

Μια νίκη ηρεμίας είναι αυτό που, κακά τα ψέματα, χρειάζεται η «Ενωση». Ούσα στο μείον οκτώ από τον Ολυμπιακό, καλείται να υπερασπιστεί την τρίτη θέση πλέον, έχοντας πίσω της τον Ατρόμητο, τον οποίο αντιμετωπίζει και την προσεχή Τρίτη (26/2), στη ρεβάνς Κυπέλλου. Μπορεί η “Ελαφρά Ταξιαρχία” να μην διατηρεί πολλές ελπίδες για παραμονή, αλλά η σοβαρότητα απαιτείται προκειμένου να έρθει το “τρίποντο”.

Ο γρίφος στα δεξιά

Ο Μανόλο Χιμένεθ ετοιμάζει κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, οι οποίες έχουν να κάνουν κυρίως με τη μεσαία, αλλά και μεσοεπιθετική γραμμή. Ο Ισπανός προπονητής, με δηλώσεις του χθες στα Σπάτα, στην κάμερα των καναλιών novasports, επισήμανε το… θέμα της φυσικής κατάστασης, αλλά και τι τον ώθησε στο να χρησιμοποιήσει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τον Γαλανόπουλο έναντι του Κρίστιτσιτς (φωτό.) «τον Γαλανόπουλο τον γνωρίζω περισσότερο.

Τους υπολογίζω όλους, αλλά πέρυσι ήμασταν πρωταθλητές και ο εκείνος έπαιζε. Ο Κρίστιτσιτς είναι ένας σημαντικός παίκτης και είμαι πεπεισμένος ότι θα μας βοηθήσει. Ηταν μια απόφαση προπονητή», ξεκαθάρισε ειλικρινώς ο Ανδαλουσιάνος. Ο Σέρβος με τον Ελληνα χαφ είναι και οι δυο που «παίζουν» πιο δυνατά για τον άξονα, με τον Αλεφ, να χρειάζεται ανάσες από τα συνεχόμενα ενενηντάλεπτα.

Παράλληλα, πέραν από τις σκέψεις για Αλμπάνη, ο Μπογέ έχει βάλει υποψηφιότητα για συμμετοχή στην ενδεκάδα. Βέβαια, η θέση στο δεξιό μεσοεπιθετικό άκρο είναι ο μεγάλος γρίφος, στον οποίο προστίθεται και η παρουσία του Μπακασέτα. Τέλος, το δίδυμο Λιβάια- Πόνσε δεν μοιάζει να «σπάει».

Ψάχνοντας την έκπληξη

Εκ των πραγμάτων το έργο του είναι ιδιαίτερα δύσκολο στο ΟΑΚΑ. Ο πρωταρχικός στόχος είναι μια αξιοπρεπής εμφάνιση και όχι να υποστεί κατάρρευση όπως με τον ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα, ο Απόλλων θα κυνηγήσει, εφόσον μπορέσει, την έκπληξη απέναντι στην ΑΕΚ. Τα προβλήματα δεν θα λείψουν από τους φιλοξενούμενους που ανηφορίζουν στο Ολυμπιακό Στάδιο χωρίς τον τιμωρημένο Κύργια.

Στο απουσιολόγιο του Μπάμπη Τεννέ υπάρχουν ακόμα οι  Γαρουφαλιάς και Ναζλίδης, οι οποίοι έμειναν εκτός αποστολής για λόγους τακτικής.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: ΦΩΤΙΑΔΗΣ (ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ) – ΒΟΗΘΟΙ: ΣΙΝΙΟΡΑΚΗΣ (ΧΑΝΙΩΝ), ΣΙΠΚΑΣ (ΣΑΜΟΥ)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ ΒΑΘΜΟΙ ΓΚΟΛ
1 ΠΑΟΚ 21 57 45-10
2 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 21 48 40-13
3 AEK 21 40 35-12
4 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 21 39 31-19
5 ΑΡΗΣ 21 33 25-20
6 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 21 31 28-17
7 ΞΑΝΘΗ 21 27 16-16
8 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 21 27 25-28
9 ΛΑΜΙΑ 21 24 17-26
10 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 21 23 19-31
11 ΑΕΛ 21 22 19-26
12 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 21 21 16-26
13 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 21 20 15-31
14 ΟΦΗ 21 17 19-32
15 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 21 16 12-28
16 ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 21 9 9-36

Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime BET: Μάχη «δικεφάλων» με ενισχυμένες αποδόσεις!

Μάχη «δικεφάλων» με ενισχυμένες αποδόσεις!

O ΠΑΟΚ φιλοξενεί στην Τούμπα την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Super League.

Sportime BET
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Η γκέλα του Ολυμπιακού δίνει άλλη αξία στο ντέρμπι με την ΑΕΚ – Με νίκη στην Τούμπα το πρωτάθλημα πλησιάζει

ΠΑΟΚ: Η γκέλα του Ολυμπιακού δίνει άλλη αξία στο ντέρμπι με την ΑΕΚ – Με νίκη στην Τούμπα το πρωτάθλημα πλησιάζει

Η ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό αλλάζει τα δεδομένα στη μάχη του τίτλου και δίνει στον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να κάνει αποφασιστικό βήμα κορυφής απέναντι στην ΑΕΚ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός – ΑΕΛ Novibet: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Παναθηναϊκός – ΑΕΛ Novibet: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Παναθηναϊκός - ΑΕΛ Novibet με στόχο τον έλεγχο του ρυθμού, πίεση ψηλά και βαθμούς σε μια κρίσιμη αναμέτρηση.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ σε μεγάλο ντέρμπι με ένταση, ρυθμό και λεπτομέρειες που μπορούν να κρίνουν βαθμούς και ισορροπίες.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κηφισιά – ΟΦΗ: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Κηφισιά – ΟΦΗ: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Κηφισιά - ΟΦΗ με φόντο πολύτιμους βαθμούς, ρυθμό, μονομαχίες και λεπτομέρειες που μπορούν να καθορίσουν το αποτέλεσμα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Λεβαδειακός – Ολυμπιακός: Ο βοηθός έδωσε την 2η κίτρινη στον Όζμπολτ!

Λεβαδειακός – Ολυμπιακός: Ο βοηθός έδωσε την 2η κίτρινη στον Όζμπολτ!

Ο βοηθός Παπαδάκης έδωσε την πληροφορία για την ανύπαρκτη 2η κίτρινη στον Όζμπολτ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Δεν είναι ντροπή να μείνει εκτός ο Ελ Κααμπί

Ολυμπιακός: Δεν είναι ντροπή να μείνει εκτός ο Ελ Κααμπί

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί δεν θυμίζει σε τίποτα τον περσινό του εαυτό και ο Ολυμπιακός μοιάζει να πληρώνει την αγωνιστική του πτώση.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΝΠΣ Βόλος – Άρης 1-1: Ούτε με 11, ούτε με 10, ούτε με… 12! Και που πήρε βαθμό ο Άρης πολύ ήταν!

ΝΠΣ Βόλος – Άρης 1-1: Ούτε με 11, ούτε με 10, ούτε με… 12! Και που πήρε βαθμό ο Άρης πολύ ήταν!

Ο Άρης χωρίς τελική, προηγήθηκε, ισοφαρίστηκε, έμεινε και με 10 και θα μπορούσε εύκολα να χάσει κιόλας στο Πανθεσσαλικό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Η… μυστήρια αλλαγή του Μπενίτεθ

Παναθηναϊκός: Η… μυστήρια αλλαγή του Μπενίτεθ

Ακόμη και στελέχη που στηρίζουν τον Ράφα Μπενίτεθ, σηκώνουν τα χέρια ψηλά!

Ποδόσφαιρο