STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Ντέρμπι με ρόλους αντίθετους

6η αγωνιστική – Γήπεδο: ΟΑΚΑ – Ώρα: 20:30, κανάλι: Novasports 1
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Ντέρμπι με ρόλους αντίθετους

Στο περσινό ματς του Ολυμπιακού Σταδίου, έγινε αντιληπτό με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πως η επταετής κυριαρχία του Ολυμπιακού θα κινδύνευε από την ΑΕΚ. Κάτι που λίγους μήνες μετά, έγινε πραγματικότητα. Το αποψινό (20:30, Novasports 1) αποτελεί εξίσου ένα ντέρμπι ουσίας, αλλά κυρίως γοήτρου.

Οι ρόλοι, αντίθετοι συγκριτικά με την περασμένη σεζόν. Οι «κιτρινόμαυροι» είναι αυτοί που καλούνται να υπερασπιστούν τον τίτλο τους και οι «ερυθρόλευκοι» με τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ εκείνοι που… γλυκοκοιτάζουν το 45ο πρωτάθλημα.

Οι δυο τους κοντράρονται στο πιο συναρπαστικό ματς της έκτης αγωνιστικής της Super League με φόντο μια νίκη που θα κρατήσει εκείνον που θα την κατακτήσει κοντά ή – με κάποιο στραβοπάτημα του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ – στην κορυφή της βαθμολογίας.

Να του (ξανά) πάρει τον άερα

Από τη στιγμή που επέστρεψε από την διετή της περιπέτεια στα γήπεδα της Γ’ και Β’ Εθνικής, η ιστορία με γηπεδούχο την ΑΕΚ γράφεται με χρώμα αμιγώς κιτρινόμαυρο. Η Ένωση μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα επί του Ολυμπιακού και τέσσερις αγώνες αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις. Κοινώς, του έχει πάρει τον… αέρα και αυτό στοχεύει να κάνει και στο πρώτο φετινό τους ντέρμπι. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει αρκετά προβλήματα λόγω απουσιών, αλλά το μέταλλο πρωταθλήτριας που έχει σφυρηλατηθεί τον τελευταίο χρόνο, καλείται να εμφανιστεί από όσους παίκτες χρησιμοποιηθούν προκειμένου να δώσει στον Δικέφαλο το «τρίποντο». Το κενό που αφήνει ο Μάνταλος αναμένεται να καλύψει ο Μπακασέτας, με τον Γκάλο να τοποθετείται ως δεξί εξτρέμ. Όσο για το δίδυμο στην άμυνα, ΤσιγκρίνσκιΤσόσιτς φαίνονται ως οι επικρατέστεροι.

 Να μην… τριτώσει το κακό

Η «διαβολοβδομάδα» του Ολυμπιακού ολοκληρώνεται στο ΟΑΚΑ και η ομάδα καλείται να επιστρέψει στις νίκες. Μετά τις ήττες από ΠΑΟΚ και Μίλαν, τις οποίες οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να έχουν αποφύγει από τη στιγμή που έπαιξαν από καλά έως πολύ καλά. Ο Πέδρο Μαρτίνς δήλωσε πως ο Ολυμπιακός είναι πανέτοιμος και πηγαίνει στο ΟΑΚΑ για τη νίκη. Ο Πορτογάλος προπονητής δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Γκιγιέρμε, ο οποίος αναμένεται για πρώτη φορά να παίξει ως βασικός στη Super League. Παράλληλα, ανοιχτή δείχνει μία θέση στο κέντρο της άμυνας, την οποία διεκδικούν οι Βούκοβιτς, Σισέ, Μιράντα, ενώ ο Χασάν έχει ένα προβάδισμα στη γραμμή κρούσης, καθώς είναι πιο «φρέσκος» από τον Γκερέρο. Ο Ισπανός, όμως, προέρχεται από την γκολάρα στο Μιλάνο, οπότε έχει την ψυχολογία με το μέρος του.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΡΙΣΤΟΦΕΡΣΕΝ (ΔΑΝΙΑ) – ΒΟΗΘΟΙ: ΒΟΛΕΜΠΕΡΓΚ-ΡΑΣΜΟΥΣΕΝ (ΔΑΝΙΑ), ΧΟΥΜΕΛΓΚΑΑΡΝΤ (ΔΑΝΙΑ)

Η βαθμολογία

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Γκολ
1 ΠΑΟΚ 5 13 8-1
2 Ατρόμητος 5 13 7-1
3 ΑΕΚ 5 12 10-2
4 Αρης 6 12 9-2
5 Ολυμπιακός 5 12 9-2
6 Παναθηναϊκός 6 10 13-4
7 Παναιτωλικός 6 8 8-8
8 Πανιώνιος 6 7 5-8
9 Ξάνθη 5 6 4-2
10 ΑΕΛ 5 6 3-7
11 ΠΑΣ Γιάννινα 5 6 4-10
12 Αστέρας Τρίπολης 6 4 4-7
13 Λεβαδειακός 5 3 1-8
14 Λαμία 5 2 3-9
15 ΟΦΗ 5 1 4-13
16 Απόλλων Σμύρνης 5 0 1-8

 

AEK – Oλυμπιακός: Σε έχω δει, δεν θέλω να σε ξέρω (pics & vids)

ΑΕΚ- Ολυμπιακός: Τα ρεκόρ που κυνηγάει η «Ενωση»

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Με Βικτόρια Πλζεν χωρίς εξάρι, με ΟΦΗ βάζει δύο ο Μπενίτεθ!

Με Βικτόρια Πλζεν χωρίς εξάρι, με ΟΦΗ βάζει δύο ο Μπενίτεθ!

Με αμυντικούς προσανατολισμούς ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ΟΦΗ!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παιχνίδι χωρίς αύριο για Άρη και Χιμένεθ!

Παιχνίδι χωρίς αύριο για Άρη και Χιμένεθ!

Δεν παίρνει άλλη γκέλα ούτε τον Άρη, ούτε τον Χιμένεθ που τελειώνει αν δεν κερδίσει την Κηφισιά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τo κίνητρο που δεν έχει ούτε ο ίδιος ο Μπενίτεθ!

Τo κίνητρο που δεν έχει ούτε ο ίδιος ο Μπενίτεθ!

Τα δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη που δεν μπορεί να αντέξει ο Παναθηναϊκός του Ράφα Μπενίτεθ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΛ Novibet – ΠΑΟΚ : Από Λάρισα… Ισπανία

ΑΕΛ Novibet – ΠΑΟΚ : Από Λάρισα… Ισπανία

Ο ΠΑΟΚ θέλει το έκτο εκτός έδρας τρίποντο απέναντι στη Λάρισα. Το πιθανό πλάνο Λουτσέσκου και η διαχείριση ενόψει Θέλτα.

Ποδόσφαιρο
Sportime BET: H μάχη της κορυφής με ειδικά στοιχήματα!

H μάχη της κορυφής με ειδικά στοιχήματα!

Ειδικά στοιχήματα από τη Novibet για όλες τις αναμετρήσεις της Super League που κρίνουν την κορυφή και όχι μόνο!

Sportime BET
Ποδόσφαιρο: Κάποιοι στον Άρη απλά… περπατάνε!

Κάποιοι στον Άρη απλά… περπατάνε!

Βάσει των όσων δείχνουν τα νούμερα, οι περισσότερες προπονήσεις στον Άρη είναι τόσο χαμηλής έντασης που κάποιοι απλά… περπατάνε!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Όταν ο Μπενίτεθ δεν «είδε» τον Πινέδα!

Όταν ο Μπενίτεθ δεν «είδε» τον Πινέδα!

Ο Μπενίτεθ που... δεν είχε ασχοληθεί καθόλου με τον Πινέδα, όταν ο Μεξικανός είχε προταθεί στη Θέλτα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ – Λεβαδειακός (22/02/2026): Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

ΑΕΚ – Λεβαδειακός (22/02/2026): Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

ΑΕΚ - Λεβαδειακός με πίεση, κατοχή και μάχη υπομονής απέναντι σε κλειστή άμυνα που δοκιμάζει την αποτελεσματικότητα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης – Κηφισιά (22/02/2026): Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Άρης – Κηφισιά (22/02/2026): Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Άρης - Κηφισιά με πίεση, νεύρο και παιχνίδι λεπτομερειών, εκεί όπου μια στατική φάση ή ένα λάθος μπορεί να γράψει την ιστορία.

Ποδόσφαιρο