STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΛ – Ξάνθη 1-1: Με μοιραίο τον Νούνιτς

Δεν τα κατάφερε η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα, αν και καλύτερη, σημαντική εντός έδρας απώλεια βαθμών
ΑΕΛ – Ξάνθη 1-1: Με μοιραίο τον Νούνιτς

Η ΑΕΛ καιγόταν για τη νίκη στη μάχη της παραμονής στη Super League, ωστόσο, ο ωραίος Μάρκο Νούνιτς έχασε την ευκαιρία του αγώνα και στέρησε από την ομάδα του το τρίποντο απέναντι στην Ξάνθη.

Οι “βυσσινί” ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έδειξαν διάθεση και πειθαρχία να τηρήσουν το αγωνιστικό τους πλάνο και να πανηγυρίσουν στο φινάλε.

Ωστόσο ο Σλοβένος στράικερ που άνοιξε το σκορ, απώλεσε την μεγαλύτερη στιγμή για το νικητήριο τέρμα.

Ωστόσο, η Ξάνθη στάθηκε τυχερή στο δεύτερο μέρος, καθώς έφυγε από το AEL FC ARENA με ένα σημαντικό βαθμό, αν αναλογιστεί κανείς την κακή της μεσοεπιθετική λειτουργία.

Στους 22 βαθμούς η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα, ετοιμάζεται για τον “τελικό” της επόμενης εβδομάδας με τη Λαμία.

Πίεση και γκολ Νούνιτς

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και έψαξαν το γρήγορο γκολ. Το οποίο ευτύχησαν να πανηγυρίσουν στο όγδοο λεπτό, όταν από σέντρα του Ντέλετιτς και διώξιμο της άμυνας, ο Φατιόν έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε, ο Νούνιτς-τον κάλυπτε ο Κοβάσεβιτς- πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Απάντηση με Αλμέιδα

Από εκείνο το σημείο και μετά οι Ακρίτες αντέδρασαν, οι “βυσσινί” δεν κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό και το γκολ (21′) της ισοφάρισης δεν άργησε να έρθει. Σε εκτέλεση φάουλ του Μπαριέντος, ο Αλμέιδα με γυριστή κεφαλιά προς τα πίσω κρέμασε τον Κρίστινσον και έφερε το ματς στα ίσια.

Η ΑΕΛ θα μπορούσε στο 28′ να πάρει εκ νέου προβάδισμα, αλλά ο Μπαργκάν απέναντι από τον Ζίβκοβιτς έκανε την προβολή, αλλά έπιασε αέρα. Με τις δύο ομάδες να ρίχνουν τον ρυθμό τους, όπως ήταν λογικό, μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Το δοκάρι, όλα τα λεφτά…

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Φέστα άλλαξε το σύστημα της ομάδας του σε 4-3-3, καθώς έβγαλε τον φορ Σικάβκα και πέρασε τον αμυντικό μέσο Σεσέροβιτς. Με τον Φατιόν στο 48′ να χάνει μεγάλη ευκαιρία, όταν μόνος του εκτός περιοχής, έκανε το σουτ, ψηλά άουτ η μπάλα. Και τον Νούνιτς δέκα λεπτά μετά να σημαδεύει τη ρίζα του δοκαριού σε τετ-α-τετ με τον Ζίβκοβιτς.

Η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει, ωστόσο της έλειπε η μεγάλη φάση. Με τον Μπαργκάν να έχει ευκαιρίες, αλλά να μην τις τελειώνει σωστά. Και το τελικό 1-1 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

MVP: Ο Άντονι Φατιόν έκανε για ακόμα μία φορά ένα εξαιρετικό ματς, ήταν παντού, έδωσε μάχες σε άμυνα και επίθεση και προσπάθησε να τονώσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του σε κρίσιμα σημεία του ματς.

UP: Ο Ντίνις Αλμέιδα πέτυχε ένα υπέροχο γκολ, απενεργοποίησε τον Σικάβκα (έγινε αλλαγή) και σε γενικές γραμμές ήταν ο πιο σταθερός ποδοσφαιριστής της άμυνας των Ακριτών.

DOWN: Ο Μάρκο Νούνιτς βρήκε δίχτυα συχνά-πυκνά, ωστόσο υπάρχουν στιγμές που μία του ενέργεια στερεί από την ΑΕΛ το τρίποντο, κάτι που έγινε και απέναντι στην Ξάνθη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πολύ καλή η παρουσία του Μανώλη Σκουλά. Ο ρέφερι από τη Θεσσαλία έβγαλε σωστά κίτρινες κάρτες σε σκληρά μαρκαρίσματα, μόνο σε μία ξεγελάστηκε. Ουσιαστικά δεν επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα.

ΓΚΟΛ: 8′ Νούνιτς, 21′ Αλμέιδα

ΔΟΚΑΡΙΑ: 59′ Νούνιτς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 9′ Αλμέιδα, 15′ Καρανίκας, 20′ Γκόλιας, 27′ Φατιόν, 52′ Σαρπόνγκ, 58′ Ντε Αμορίμ, 77′ Κοβάσεβιτς

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γιακιμόβσκι (54′ Ζίβκοβιτς), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν (83′ Νούσιος), Ντέλετιτς, Νούνιτς, Σικάβκα (46′ Σεσέροβιτς).

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντίρεσταμ, Αλμέιδα, Λισγάρας, Κασάδο, Κοβάσεβιτς, Καμαρά, Σαρπόνγκ (57′ Ντε Αμορίμ), Ντουρίτσκοβιτς, Μπαριέντος (76′ Σιλά),  Φάκκης (64′ Μελιόπουλος).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

Κώστας Λάππας

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ο Άρης είχε απορρίψει τον Κωστή!

Ο Άρης είχε απορρίψει τον Κωστή!

Ο Ουζουνίδης ήθελε τον Κωστή το περασμένο καλοκαίρι στον Άρη, αλλά Καρυπίδης και Ρέγες τον «έκοψαν»!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τα δύο μπακ που θέλει ο ΠΑΟΚ και είναι και Έλληνες!

Τα δύο μπακ που θέλει ο ΠΑΟΚ και είναι και Έλληνες!

Το δίδυμο στα μπακ που ονειρεύονται στον ΠΑΟΚ ενόψει καλοκαιριού.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Ο Νίκολιτς προσπαθεί να τον χωρέσει!

ΑΕΚ: Ο Νίκολιτς προσπαθεί να τον χωρέσει!

Μαζεύτηκαν πολλοί και δεν μπορούν να παίζουν όλοι. Ο Νίκολιτς σκέφτεται να αλλάξει θέση στον Ελίασον.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Θα τους αλλάξει όλους το καλοκαίρι!

Παναθηναϊκός: Θα τους αλλάξει όλους το καλοκαίρι!

Η γραμμή του Παναθηναϊκού που το καλοκαίρι θα υποστεί ολική αλλαγή!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναιτωλικός: Ο Βραζιλιάνος που ετοιμάζεται για τρίτη θητεία!

Παναιτωλικός: Ο Βραζιλιάνος που ετοιμάζεται για τρίτη θητεία!

Έτοιμος για τρίτη θητεία στον Παναιτωλικό ο Φάρλεϊ Ρόσα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Το πριμ του Γιόβιτς που θέλησαν να «θάψουν» στην ΑΕΚ

Το πριμ του Γιόβιτς που θέλησαν να «θάψουν» στην ΑΕΚ

Το έξτρα πριμ στον Γιόβιτς μετά τα τέσσερα γκολ που έβαλε στον Παναθηναϊκό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Δεν υπάρχει Παναθηναϊκός, δεν υπάρχει Μπενίτεθ, δεν υπάρχει σωτηρία!

Δεν υπάρχει Παναθηναϊκός, δεν υπάρχει Μπενίτεθ, δεν υπάρχει σωτηρία!

Aπό το κακό στο χειρότερο τα πεπραγμένα της νέας τάξης πραγμάτων και προσώπων στον Παναθηναϊκό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Όταν τα… άκουγε ο Λουτσέσκου!

ΠΑΟΚ: Όταν τα… άκουγε ο Λουτσέσκου!

Όταν ο Λουτσέσκου τα άκουγε για Μεϊτέ και.. Σιώπη!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Γιατί είπε το «ναι» για Μπρόζοβιτς ο Μεντιλίμπαρ!

Γιατί είπε το «ναι» για Μπρόζοβιτς ο Μεντιλίμπαρ!

Ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει περισσότερο στην εμπειρία παρά στη φιλοδοξία των ποδοσφαιριστών.

Ποδόσφαιρο