STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αρης-ΑΕΚ 1-3: Στο Χαριλάου σαν στο… σπίτι της! (vids)

Η ΑΕΚ μετά από δύο άσχημα ματς με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό… έδειξε ότι ζει κερδίζοντας στο Χαριλάου με 1-3 τον Αρη!
Αρης-ΑΕΚ 1-3: Στο Χαριλάου σαν στο… σπίτι της! (vids)

Η ΑΕΚ μετά από δύο άσχημα ματς με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό… έδειξε ότι ζει κερδίζοντας στο Χαριλάου με 1-3 τον Αρη!

Αρης-ΑΕΚ 1-3 στη Θεσσαλονίκη με την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ να παίρνει βαθιά ανάσα στα πλέι οφ, να δείχνει ότι είναι «ζωντανή» στα πλέι οφ για την Ευρώπη. Ετσι… καθάρισε σήμερα μέσα σε ένα ημίχρονο με 0-3 παρότι είχε πολλές απουσίες, έχασε τον Αλμπάνη πριν το ματς και μπορούσε να κάνει μόνο 4 αλλαγές.

Στο 12’ ο Τάνκοβιτς έκανε το 0-1 με πέναλτι, στο 28’ ο Βασιλαντωνόπουλος το 0-2, ενώ στο 37’ ο Ανσαριφάρντ με πέναλτι ξανά έκανε το  0-3. Ο κάκιστος Αρης το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 56’ με τον Μαντσίνι.

Η ομάδα του Χιμένεθ ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο σκοράροντας τρία γκολ. Ο Άρης ισορρόπησε στο δεύτερο μέρος και μπόρεσε μονάχα να μειώσει.

Η ΑΕΚ με αυτή τη νίκη έφτασε τους 51 πόντους συνεχίζει τη μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και βρίσκεται στο -3 από τη δεύτερη θέση, όπου παρά την ήττα παραμένει ο Άρης.

Ετσι, η ΑΕΚ πήρε ξανά σημαντικό αποτέλεσμα στην έδρα του Αρη. Όπως δύο φορές πέρυσι, όπως και στο 0-1 φέτος.

Το LIVE του αγώνα

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με 4-3-3, τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια, τον Τάνκοβιτς αριστερά (είχε δηλωθεί ο Αλμπάνης αλλά ένιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα) έχοντας βασικούς όλους τους διαθέσιμους στόπερ και χαφ, ενώ είχε μόνο ένα δεξί μπακ! Μάλιστα έμεινε στον πάγκο ο Μάνταλος. Ο Άκης Μάντζιος για τον Αρη επέλεξε τον Μαντσίνι στην κορυφή της επίθεσης, με τους Μάνο και Μήτρογλου να μένουν στον πάγκο. Επίσης, στο βασικό σχήμα ξεκίνησε και ο Σαντέ Σίλβα.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στην δεύτερη φορά που πάτησε στην περιοχή του Άρη κέρδισε πέναλτι. Στο 8’ ο Γαλανόπουλος δεν πρόλαβε οριακά την μπάλα για να πλασάρει από σέντρα του Λόπες, ενώ ο Πορτογάλος πάτησε περιοχή στο 14’ και κέρδισε το πέναλτι από την ανατροπή του από τον Ρόουζ. Ο Τάνκοβιτς το εκτέλεσε εύστοχα και έγινε το 0-1 νωρίς.

Η ΑΕΚ πήρε έτσι τα ηνία του ματς και στο 20’ πλησίασε ξανά την εστία του Κουέστα από σέντρα του Γκαρσία. Ο Αρης προσπάθησε 2 φορές να απειλήσει την εστία του Τσιντώτα, αλλά δεν τα κατάφερε. Η Ενωση αμυντικά είχε αποστάσεις και αυτό έδινε δικαιώματα στον Αρη. Όμως στο 29’ σε μία Υποδειγματική κόντρα-επίθεση της ΑΕΚ. Ο Ανσαριφάρντ τροφοδότησε τον Σιμάνκι, ο οποίος αν και βρέθηκε απέναντι στον Κούστε, μοίρασε στον Βασιλαντωνόπουλο που εύκολα έγραψε το 0-2.

Στο 33’ ο Ρόουζ έκανε εγκληματικό διπλό τάκλιν πάνω στον Γαλανόπουλο και μέσω του VAR ο Κουλμπάκοφ έδωσε το πέναλτι και κίτρινη στον παίκτη του Αρη. Ο Ανσαριφάρντ εκτέλεσε το πέναλτι και έκανε το 0-3 στο 37’ με την ΑΕΚ ήρεμη και ασφαλή στον άξονα, να κάνει όλα όσα πρέπει για να «κλειδώσει» μία νίκη-κλειδί για τα πλέι οφ.

Με την έναρξη του β’ ημίχρονου ο Μάντζιος βλέποντας τον κάκιστο Αρη έβαλε τον Μάνο για να βάλει ακόμη ένα παίκτη στην περιοχή με τον Μαντσίνι δεξιά. Και η αλλαγή του Αρη δικαίωσε τον προπονητή του στο 56’ όταν έβγαλε ασίστ στον Μαντσίνι που πλάσαρε σωστά για το 1-3. Μετά το γκολ ο Χιμένεθ έβαλε τον Μιτάι στην θέση του Βασιλαντωνόπουλου που δεν μπορούσε να συνεχίσει με τον Λόπες δεξί μπακ.

Στο 63’ ο Ανσαριφάρντ έκανε μια εξαιρετική κούρσα, βγήκε τετ α τετ, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε εντυπωσιακά και κράτησε ζωντανή την ομάδα του. Ο Χιμένεθ αμέσως φρέσκαρε την ΑΕΚ με Ολιβέιρα δεξιά και Μάνταλο στον άξονα, ώστε να μετριάσει την πίεση του Αρη. Η Ενωση ισορρόπησε και ο Μάντζιος απάντησε με Γκαρσία και Γκάνεα, αλλάζοντας τα άκρα για να πιέσει Μιτάι και Λόπες. Ο Χιμένεθ έκανε την 4η και τελευταία αλλαγή του στο 75’ βάζοντας τον νεαρό Κοσίδη στην επίθεση.

Ο ρυθμός του αγώνα από τις πολλές αλλαγές πάγωσε κάτι που ευνόησε την ΑΕΚ λόγω του 1-3, με τον Αρη να ψάχνει χώρους. Από το πρέσινγκ του Σιμάνσκι ο Πολωνός έχασε τετ α τετ στο 79’ με τον Κουέστα να αποκρούει. Στο επόμενο λεπτό ο Αρης πάτησε περιοχή. Ο Σάσα σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Λόπες να βάζει το πόδι του τελευταία στιγμή και η μπάλα άλλαξε πορεία. Ο Αρης είχε ακόμη μία απειλή, αλλά ο Τσιντώτας ήταν σταθερός.

Η ΑΕΚ έκανε ορθή διαχείριση μέχρι το τέλος του ματς, κράτησε το σκορ και τη νίκη και έδειξε ότι παραμένει «ζωντανή» και είναι… εδώ για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Αρης-ΑΕΚ: Η καρτέλα του αγώνα

Γκολ: 56’ Mάνος – 14’ πεν. Τάνκοβιτς, 29’ Βασιλαντωνόπουλος, 37’ πεν. Ανσαριφάρντ

Αρης (Α. Μάντζιος, 4-2-3-1): Κουέστα, Σούντγκρεν (70’ Γκανέα), Ροζ, Δεληζήσης (86’ Ματίγια), Σάκιτς, Σάσα, Τζέγκο, Μπρούνο (46’ Μάνος), Μπερτόλιο, Σίλβα (87’ Μήτρογλου), Μαντσίνι (70’ Γκαρσία)

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-3-3): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος (60’ Μιτάι), Νεντελτσεάρου, Σβάρνας, Λόπες, Κρίστισιτς, Γαλανόπουλος (64’ Μάνταλος), Σιμάνσκι, Γκαρσία (65’ Ολιβέιρα), Τάνκοβιτς, Ανσαριφάρντ (76’ Κοσίδης)

Κίτρινες: 36’ Ρόουζ, 54’ Μπερτόλιο, 74’ Ματέο Γκαρσία – 23΄Γαλανόπουλος, 27’ Σβάρνας, 43’ Λόπες, 74’ Σιμάνσκι, 82’ Νεντελτσεάρου, 93’ Τσιντώτας

Κόκκινες:

MVP

Νταμιάν Σιμάνσκι

Ο Πολωνός μέσος της ΑΕΚ έκανε τρομερό ματς με απίστευτα τρεξίματα από την αρχή μέχρι το τέλος. Στο 0-2 με τρομερή κίνηση στον άξονα και κάθετα τρύπησε την άμυνα του Αρη και έδωσε σχεδόν έτοιμο γκολ στον Βασιλαντωνόπουλο για ένα γκολ που έδωσε ψυχολογία στην ομάδα του.

Up

Κώστας Γαλανόπουλος

Ο αρχηγός της ΑΕΚ σήμερα στη Θεσσαλονίκη έδωσε ξανά ενέργεια και πολλά τρεξίματα στον άξονα. Παίκτης-κλειδί στο πρέσινγκ της ομάδας και στην λειτουργία στο κέντρο, έδειξε πόσο έλειψε από την Ενωση και τον Χιμένεθ. Κέρδισε και το πέναλτι στο 0-3 διότι μπήκε σωστά στην περιοχή.

Down

Μπρούνο

Εγινε αλλαγή στο ημίχρονο από τον Μάντζιο γιατί ήταν κακός και εκτός αγώνα. Κάτι που ισχύει πάνω-κάτω και από τον Σίλβα. Προβληματικός ο Αρης μεσοεπιθετικά…

Διαιτητής

Αλεξέι Κουλμπάκοφ (Λευκορωσία)

Δεν έκανε χοντρά λάθη. Το πρώτο πέναλτι το έδωσε και δικαιώθηκε και από το VAR, ενώ το δεύτερο που ήταν πιο «χοντρό» με εγκληματικό διπλό τάκλιν του Ρόουζ στον αστράγαλο και στο γόνατο του Γαλανόπουλου δεν έδειξε κάτι. Τελικά το έδωσε μέσω VAR. Στις κίτρινες έδειξε σωστή μοιρασιά, ενώ ο Αρης όταν έπεφτε για πέναλτι δεν παρασύρθηκε.

Τάσος Καπετανάκος

Ρεπορτάζ ΑΕΚ από το 2004. Λίγο καιρό μετά την «ανάσταση» της με τον Ντέμη μπροστάρη. Εκτοτε έχουμε ζήσει μαζί της τα πάντα. Τίτλους, διακρίσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ταξίδια στο εξωτερικό, υποβιβασμό, χωράφια στην Γ’ εθνική, ταξίδι μέχρι και τη… Νάξο με 8-9 μποφόρ και μετά την μεγάλη επιστροφή με Μελισσανίδη. Στα ΜΜΕ έχουμε «γράψει» αρκετά χιλιόμετρα και κάτι εκατομμύρια σε λέξεις («ΩΡΑ» σε 3-4 διαφορετικές version της, «Score», «Livesport», «Δικέφαλος» σε χαρτί και internet, enwsi.gr, aek365.gr, iefimerida.gr, coppa.gr). Κατά βάση ποδόσφαιρο και εκεί μείναμε στα πρώτα και δεύτερα άντα μας, αλλά κάναμε και πέρασμα νωρίτερα από το μπάσκετ και το χάντμπολ της ΑΕΚ. «Δημοσιογράφος» λέει ο τιμητικός τίτλος. Ρεπόρτερ πέντε ηπείρων και επτά θαλασσών θα προτιμούσα εγώ. Και συνεχίζουμε...

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Η επιβεβαίωση για την ανανέωση του Ζέλσον Mάρτινς

Ολυμπιακός: Η επιβεβαίωση για την ανανέωση του Ζέλσον Mάρτινς

Ο Ζέλσον Μάρτινς, παρά τα όσα έβγαζαν προς τα έξω οι εκπρόσωποι του, ήθελε να ανανεώσει στον Ολυμπιακό. Όπως και έγινε, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Sportime.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Συμφωνία με Φρουκ, πιέζει η πλευρά του Κροάτη

Παναθηναϊκός: Συμφωνία με Φρουκ, πιέζει η πλευρά του Κροάτη

Ο Παναθηναϊκός τα έχει βρει με τον Τόνι Φρουκ! Πιέζει ο Κροάτης να ρίξει τις απαιτήσεις της η Ριέκα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΛ Νοvibet: Η μεταγραφή του προέδρου και οι ενστάσεις του Παντελίδη

ΑΕΛ Νοvibet: Η μεταγραφή του προέδρου και οι ενστάσεις του Παντελίδη

Επιλογή, κυρίως της διοίκησης της ΑΕΛ, ο Βέλγος επιθετικός Ζουλιέν Νγκόι.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Ο Κοτσόλης αποφασίζει!

Παναθηναϊκός: Ο Κοτσόλης αποφασίζει!

Ο Κοτσόλης φαίνεται πως έχει το γενικό… πρόσταγμα για τις μεταγραφές.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Το πήρε πάνω του ο Ριμπάλτα (και) για Σαχαμπό!

ΑΕΚ: Το πήρε πάνω του ο Ριμπάλτα (και) για Σαχαμπό!

Την άλλη… επιλογή είχε προκρίνει ο Νίκολιτς, αλλά ο Ριμπάλτα το πήρε πάνω του για τον μέσο της Σταντάρ Λιέγης.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 4-1: Νίκη στο ματς για τα «αετόπουλα» και τέσσερα γκολ σε 26 λεπτά

ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 4-1: Νίκη στο ματς για τα «αετόπουλα» και τέσσερα γκολ σε 26 λεπτά

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 4-1 τον Πανσερραϊκό στην Τούμπα, σε ένα παιχνίδι με έντονο συναισθηματικό φορτίο και τέσσερα γκολ πριν το 26ο λεπτό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός – Κηφισιά 3-0: Τη… σκόνη κάτω από το χαλάκι, Σφιντέρσκι και Ταμπόρδα!

Παναθηναϊκός – Κηφισιά 3-0: Τη… σκόνη κάτω από το χαλάκι, Σφιντέρσκι και Ταμπόρδα!

Πλασματικό το 3-0 απέναντι στη Κηφισιά που όσο έπαιζε με 11 έβαλε δύσκολα στον προβληματικό Παναθηναϊκό!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης 3-1: Η «συμμορία» των μάγων! Έκρυβαν τη μπάλα οι Βοιωτοί!

Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης 3-1: Η «συμμορία» των μάγων! Έκρυβαν τη μπάλα οι Βοιωτοί!

Στα... τρία (3-1) σταμάτησε ο Λεβαδειακός κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Γκολ και δύο ασίστ ο Παλάσιος.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός – Κηφισιά: Το έκανε ο Μπενίτεθ! Βασικός ο Αντίνο!

Παναθηναϊκός – Κηφισιά: Το έκανε ο Μπενίτεθ! Βασικός ο Αντίνο!

Φουλ ροτέισον από τον Μπενίτεθ. Βασικός ο Αντίνο! Στην 11άδα και ο Σάντσες!

Ποδόσφαιρο