Πριν ακόμα βγει η ανακοίνωση της Δευτέρας για τις αδειοδοτήσεις, είχε αρχίσει το «καφενείο» για το αν θα αδειοδοτηθεί ή όχι η ΠΑΕ Άρης.

Το Sportime αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο με την αδειοδότηση (και την έφεση της αποφασης) της ΠΑΕ Άρης!

Πριν ακόμα βγει η ανακοίνωση της Δευτέρας (16/5) για τις αδειοδοτήσεις, είχε αρχίσει το «καφενείο» για το αν θα αδειοδοτηθεί ή όχι η ΠΑΕ Άρης! Όλο το παρασκήνιο μέχρι την έφεση που ενδεχομένως να τον αφήσει εκτός Ευρώπης!

Ρώτησαν ακόμα και… μουγγοί για το αν οι «κιτρινόμαυροι» θα εξασφαλίσουν άδεια συμμετοχής για το Europa Conference League. Ακόμα και υψηλόβαθμοί παράγοντες άλλων ομάδων που δεν είχαν το παραμικρό έννομο συμφέρον!

Οι… φήμες που κυκλοφόρησαν την περασμένη Πέμπτη – πριν ακόμα ολοκληρωθεί ο έλεγχος του φακέλου του Άρη – για ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΠΑΕ, διαψεύστηκαν με την ανακοίνωση της ΕΠΟ που άναψε το πράσινο «φως» για τους Θεσσαλονικείς.

Μια μέρα μετά την ανακοίνωση, διέρρευσε το εξώδικο που έστειλε ο Αχιλλέας Μπέος, με το οποίο γνωστοποίησε οτι ότι θα καταγγείλει την επιτροπή αδειοδότησης στις εισαγγελικές αρχές και στις FIFA/UEFA, επειδή είχε πληροφορηθεί οτι υπήρχε ομάδα με αρύθμιστες οφειλές που πήρε αδειοδότηση!

Έφεση δεν άσκησε γιατί απλά δεν είχε το δικαίωμα. Μόνο ο προϊστάμενος του τμήματος αδειοδότησης, Βασίλης Σαράκης το έχει. Και εντός τριών ημερών. Την έκανε μια μέρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία!

Ο προϊστάμενος του τμήματος που αντικατέστησε πρόσφατα τον Γιώργο Δημητρίου, δεν έχει δικαίωμα ψήφου στη διαδικασία των αδειοδοτήσεων όπως εσφαλμένα γράφτηκε. Μόνο εισηγείται. Η εισήγηση του λοιπόν ήταν όντως αρνητική. Η πενταμελής Επιτροπή ωστόσο με ψήφους 4-1 υπέρ, έδωσε αδειοδότηση στον Άρη.

Η υπόθεση πλέον θα πάει στο αρμόδιο τμήμα της ΕΠΟ, της Εφέσεων. Το ενδεχόμενο να ανακληθεί η απόφαση και ο Άρης να χάσει την αδειοδότηση και κατά συνέπεια και το ευρωπαϊκό «εισιτήριο», το έχουν ήδη… φράξει οι στοιχηματικές εταιρίες! Σε μια τέτοια περίπτωση κερδισμένη είναι η ΑΕΚ!

Στον Άρη, που ειρήσθω εν παρόδω, ενημερώθηκαν από τα ΜΜΕ για την έφεση που ασκήθηκε και δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στα χρονικά από προϊστάμενο του τμήματος αδειοδότησης, θεωρούν οτι η παρτίδα που έχει ξεκινήσει παίζεται με σημαδεμένη «τράπουλα». Αυτό τουλάχιστον βγαίνει από κύκλους της ΠΑΕ.

Όπως συμπληρώνουν: «δεν είναι η πρώτη και πιθανότατα ούτε η τελευταία, φορά που μας βάζει στο στόχαστρο η ΕΠΟ. Ευτυχώς τον τελευταίο λόγο για ακόμα μια φορά, θα τον έχει η UEFA».

Άρης: Για ποιο λόγο ασκήθηκε η έφεση!

Για τον Ρούμπεν Παλαθουέλος. Τον Ισπανό αμυντικό μέσο που έπαιξε στον Άρη τη σεζόν 2006-07.Μια ακόμα «αμαρτία» της παλιάς ΠΑΕ. Ο οποίος έκανε προσφυγή, στη συνέχεια έκανε προσφυγή και ο Άρης με την απόφαση να βγαίνει στις 27/1/2022. Το ποσό που του επιδικάστηκε, 58.000 ευρώ.

Το σχετικό έγγραφο και αφού τα νέα δεν ήταν… ευχάριστα για κάποιους που ενδιαφέρθηκαν προσωπικά για την έκβαση της υπόθεσης Οριόλ, εμφανίστηκε στις αρχές Μαϊου! Έχει και αυτό, για όσους γνωρίζουν, τη σημασία του. Και είναι τεράστια. Κομβικό να μην διαρρεύσει νωρίτερα το συγκεκριμένο χαρτί για την έκβαση της υπόθεσης!