STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 2-1: Είδε πάλι αστεράκια

Πρωταγωνιστής ο Σίτο στο ματς Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός που έληξε 2-1
Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 2-1: Είδε πάλι αστεράκια

Αστέρας ΤρίποληςΠαναθηναϊκός: Η αρκαδική ομάδα επικράτησε 2-1 και υποχρέωσε το «τριφύλλι» στην τρίτη του ήττα σε τέσσερα εκτός έδρας ματς.

Οι μεν αγνοούσαν την εντός έδρας νίκη από τον Φεβρουάριο – Ομοίως και οι δε!

Εν τέλει ο Αστέρας Τρίπολης πανηγύρισε για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική και ανεβαίνει στη βαθμολογία.

Ο Παναθηναϊκός, αντίθετα, μετρά τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες στην αρκαδική πόλη από το 2017.

Και, βέβαια, έχασε την ευκαιρία να προσεγγίσει την 1η θέση, δεδομένου ότι την Κυριακή το μενού έχει Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ.

Ο αγώνας

Χωρίς εκπλήξεις παρέταξαν τις ομάδες τους οι Μίλαν Ράσταβατς και Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο ματς του «Θ. Κολοκοτρώνης».

Ο Παναθηναϊκός άγγιξε ποσοστό κατοχής 60% στο πρώτο τέταρτο, προτού ο Αστέρας απαντήσει με δικό του 61% για το διάστημα 15′-30′.

Ένα ακυρωθέν γκολ του Τάσου Χατζηγιοβάνη και δύο αξιόλογα γεμίσματα των γηπεδούχων από αριστερά.

Αυτές ήταν οι σημαντικότερες στιγμές στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης της Τρίπολης.

Ο Αστέρας ζήτησε πέναλτι σε διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα στους Σίτο και Χουάνκαρ, όμως ο Βασίλης Φωτιάς δεν συγκινήθηκε.

Το ματς απέκτησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το 30ό λεπτό κι έπειτα.

Ακριβώς σ’ εκείνο το χρονικό σημείο, από κάθετη του Ρούμπεν Πέρεθ και γύρισμα του Σεμπαστιάν Παλάσιος, ο Καρλίτος άνοιξε το σκορ.

Όγδοο γκολ σε 11 τελικές κατέγραψε εκείνη τη στιγμή ο Ισπανός, επίδοση πρωτοφανής για Super League!

Πάντως, η χαρά των παικτών του Παναθηναϊκού δεν κράτησε πολύ.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα, από λάθος κοντρόλ του Αχιλλέα Πούγγουρα, ο Χερόνιμο Μπαράλες επωφελήθηκε και κέρδισε πέναλτι από τον αμυντικό των φιλοξενούμενων.

Ο ίδιος εκτέλεσε εύστοχα, παρότι ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι έπεσε σωστά, και ισοφάρισε 1-1 στο 33′.

Στη συνέχεια, η απόδοση των χαφ του Παναθηναϊκού έπεσε αισθητά και ο Αστέρας το εκμεταλλεύθηκε.

Ο επίλογος του α’ ημιχρόνου ήταν ιδανικός για την αρκαδική ομάδα, αφού στο 45′ ο Σίτο ταλαιπώρησε δύο «πράσινους», έκανε το γύρισμα και ο Κέβιν Σονί ανέτρεψε τα δεδομένα σαν σε προπόνηση.

Μάταια, ο Τάσος Χατζηγιοβάνης ζητούσε από τους συμπαίκτες του να κάνουν φάουλ στον Σίτο.

Με τη σέντρα του β’ ημιχρόνου ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έβαλε τον Γιάννη Κώτσιρα αντί του Χουάνκαρ (πήγε αριστερά ο μέτριος Φακούντο Σάντσες) και τον Φώτη Ιωαννίδη στη θέση του Ματέους Βιτάλ.

Ο Παναθηναϊκός επανήλθε φορτσάτος, έκανε τελικές και με δύο σπουδαίες ατομικές ενέργειες από Αλεξανδρόπουλο και Ιωαννίδη, προσέγγισε με αξιώσεις τα καρέ των γηπεδούχων.

Πάντως, ούτε οι προσπάθειες του Καρλίτος, ούτε η διάθεση του Χατζηγιοβάνη, ούτε οι διαδοχικές εναλλαγές πλευράς μεταξύ Χατζηγιοβάνη και Παλάσιος, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός: Η κάρτα του αγώνα

MVP: Σίτο.  Ταλαιπώρησε ουκ ολίγες φορές τους αντιπάλους του, με αποκορύφωμα φυσικά τη φάση του δευτέρου γκολ.

UP: Χερόνιμο Μπαράλες. Έχει καλή παράδοση απέναντι στον Παναθηναϊκό. Το επιβεβαίωσε με το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα, ισοφαρίζοντας άμεσα. Τρία μόλις λεπτά μετά το γκολ του Καρλίτος.

DOWN: Αχιλλέας Πούγγουρας. Τραγική αντίδραση στη φάση του 32′, παραλίγο ανάλογη ενέργεια και στις αρχές του β’ μέρους (τελικά δέχθηκε φάουλ από τον Κέβιν Σονί).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Βασίλης Φωτιάς τα πήγε καλά. Ορθώς μέτρησε το γκολ του Παναθηναϊκού, ορθώς δόθηκε πέναλτι στον Αστέρα. Σωστό και το οφσάιντ όταν ο Χατζηγιοβάνης παραβίασε την εστία των γηπεδούχων.

ΓΚΟΛ: 33′ πέν. Μπαράλες, 45′ Σονί – 30′ Καρλίτος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 52′ Ρετζίς, 59′ Καστάνιο, 69′ Σονί, 90+2′ Βαλιέντε – 25′ Χουάνκαρ, 32′ Πούγγουρας, 71′ Καρλίτος, 77′ Κώτσιρας

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

Οι συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Καστάνιο, Βαλιέντε, Άλβαρες, Σανταφέ (80′ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Σίτο (87′ Ατιένθα), Ρετζίς (74′ Τιλίκα), Σονί (74′ Ριέρα), Μπαράλες.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (75′ Χατζηθεοδωρίδης), Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (46′ Κώτσιρας), Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Βιτάλ (46′ Ιωαννίδης), Χατζηγιοβάνης (86′ Μπουζούκης), Παλάσιος, Καρλίτος.

 

Λευτέρης Παυλίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Περιμένει πρόταση ανανέωσης

ΑΕΚ: Περιμένει πρόταση ανανέωσης

Ο Βίντα έχει εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο και περιμένει την ΑΕΚ.

Ποδόσφαιρο
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Κηφισιά – Ατρόμητος 7/2/2026: Πού παίζει απόψε ο αγώνας, τι ώρα ξεκινά και σε ποιο κανάλι θα τον δείτε

Κηφισιά – Ατρόμητος 7/2/2026: Πού παίζει απόψε ο αγώνας, τι ώρα ξεκινά και σε ποιο κανάλι θα τον δείτε

Κηφισιά - Ατρόμητος με νεύρο, κλειστές γραμμές και μάχη για κάθε μέτρο στο γήπεδο, σε ένα ματς που μπορεί να κριθεί στο τέλος.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Ποδόσφαιρο: Άρης: Ο Γκαρέ παίρνει όλα τα… διαρκείας!

Άρης: Ο Γκαρέ παίρνει όλα τα… διαρκείας!

Στο 1 εκ. ευρώ το συμβόλαιο του Μπενχαμίν Γκαρέ. Οσα ακριβώς έβαλε ο Άρης στα ταμεία του από τα φετινά εισιτήρια διαρκείας.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Επιδίωξε την επαφή ο Μπερνάρ!

ΠΑΟΚ: Επιδίωξε την επαφή ο Μπερνάρ!

Ο Μπερνάρ ψάχτηκε για τον ΠΑΟΚ, βρήκε ανταπόκριση αλλά από τον δικέφαλο του ξεκαθάρισαν ότι πρέπει να μείνει ελεύθερος.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Απορούσαν και στον πάγκο με Μπενίτεθ!

Παναθηναϊκός: Απορούσαν και στον πάγκο με Μπενίτεθ!

Ξεπέρασε τον εαυτό του ο Μπενίτεθ, με τις επιλογές του στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο ΠΑΟΚ πήγε στο Μεξικό για να φέρει τον Σάντσες!

Ο ΠΑΟΚ πήγε στο Μεξικό για να φέρει τον Σάντσες!

Στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ταξίδεψε στο Μεξικό για να πείσει τον Χόρχε Σάντσες να έρθει στην Ελλάδα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Eπέλεξε ΟΦΗ για να παίζει ο Αθανασίου!

Eπέλεξε ΟΦΗ για να παίζει ο Αθανασίου!

Στον ΟΦΗ δανεικός από τον Ολυμπιακό, ο Νίκος Αθανασίου.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Λεβαδειακός: Limit up οι μετοχές του! Και δεν είναι ούτε ο Τσάπρας, ούτε ο Κωστή, ούτε ο Βήχος!

Λεβαδειακός: Limit up οι μετοχές του! Και δεν είναι ούτε ο Τσάπρας, ούτε ο Κωστή, ούτε ο Βήχος!

Ποιος ξένος παίκτης του Λεβαδειακού ανέβασε πολύ τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: Ποιοι θα σφυρίξουν τις ρεβάνς του Κυπέλλου!

Διαιτησία: Ποιοι θα σφυρίξουν τις ρεβάνς του Κυπέλλου!

Η ΚΕΔ έχει ήδη κάνει τα πλάνα της για τους δεύτερους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ποδόσφαιρο