STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος – Άρης 4-2: Ξανά 2ος σε ματς «ροντέο»!

Με γκολ των Σάκιτς, Κουλούρη και Ενσικουλού, η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι δεν άφησε τους "κίτρινους" να πάρουν ανάσα και πέτυχε μία ακόμα νίκη
Ατρόμητος – Άρης 4-2: Ξανά 2ος σε ματς «ροντέο»!

Ο Ατρόμητος δεν άφησε τον Άρη να πάρει ανάσα στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, επικράτησε κατά κράτος σε όλες τις μονομαχίες και πήρε το τρίποντο με 4-2.

Ο Νταμίρ Κάναντι “κλείδωσε” τον Σάββα Παντελίδη, εγκλώβισε τα επιθετικά ατού των “κιτρίνων” και έπειτα από δύο αρνητικά αποτελέσματα επανήλθε στα τρίποντα.

Έτσι, οι Περιστεριώτες πέρασαν ξανά στη 2η θέση της Super League και δείχνουν πως μοιάζει απίθανο να μην τερματίσουν στην πρώτη 5άδα που οδηγεί στην ευρωπαϊκή έξοδο.

Σε αντίθεση με τον Άρη που δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις δυσκολίες της αναμέτρησης και υπέστη μία οδυνηρή ήττα που θα προβληματίσει τους ιθύνοντες.

Πίεση και γκολ ο Σάκιτς

Οι γηπεδούχοι είχαν τον πλήρη έλεγχο του πρώτου μέρους και δεν άφησαν τον Άρη να πάρει ανάσα. Στο 11’ από σέντρα του Μπουσούλατζιτς, ο Κουλούρης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Κουέστα.

Πέντε λεπτά μετά ήρθε και το γκολ. Τρομερή μπαλιά του Μπρούνο για τον Σάκιτς, εκείνος πλάσαρε με το δεξί κάτω από τα πόδια του Κουέστα, ο Μενέντεθ δεν πρόλαβε να απομακρύνει και έστειλε με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα.

Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τους φυιλοξενούμενους να είναι “ανύπαρκτοι” στο επιθετικό κομμάτι. Στο 36′, εκτέλεση φάουλ του Γιαννούλη, στην αγκαλιά του Κουέστα η μπάλα.

Από την άλλη πλευρά, ο Άρης παρουσιάστηκε… αδιάβαστος, με μεγάλο πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι και ως συνήθως χαμένο πέναλτι. Το τρίτο τη φετινή σεζόν!

Χαμένο πέναλτι ο Γιουνές, το 10ο ο Κουλούρης

Καλύτερα μπήκε ο Άρης στο δεύτερο μέρος. Ο Ματίγια πάσαρει κάθετα στον Γιουνές, το σουτ του Τυνήσιου χλιαρά στην αγκαλιά του Μέγιερι. Απάντησε στο 53′ ο Ατρόμητος που έφτασε κοντά στο 2-0. Σέντρα του Γιαννούλη από αριστερά, ο Κουλούρης έπιασε φοβερί βολ-πλανέ, μόλις άουτ η μπάλα.

Στο 56′ οι “κίτρινοι” κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Μπουσούλατζιτς αγκάλιασε τον Μάβραϊ και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Γιουνές το εκτέλεσε, αλλά οπ Μέγιερι έπεσε ωραία και απέκρουσε την κακή εκτέλεση του Τυνήσιου στράικερ.

Τρία λεπτά μετά, οι Περιστεριώτες διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Μπρούνο πάσαρε στον Γιαννούλη, εκείνος με τη μια γύροσε στον Κουλούρη, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Αυτό μάλιστα, ήταν το 10ο γκολ του νεαρού στράικερ στο πρωτάθλημα.

Ανέβασε ρυθμό ο Άρης και προσπάθησε να ξαναμπει στο ματς. Αλλά χωρίς να καταφέρει με αξιώσεις να απειλήσει την αντίπαλη άμυνα.

Ροντέο στο φινάλε

Στο 89′ από κάθετη του Γκάμα, ο Κωνσταντινίδης μπήκε μέσα στην περιοχή και με πλασέ κάτω από τα πόδια του Μέγιερι μείωσε σε 2-1.

Στο 91′ ο Κουλούρης βγήκε πίσω από τη μεσαία γραμμή, ο Κουέστα ήταν εκτός εστίας, ο Έλληνας φορ απλά πλάσαρε με το αριστερό και έκανε το 3-1, φτάνοντας τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα.

Στο 93′ ο Διαμαντόπουλος έπιασε ένα μονοκόμματο δεξί σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Ρισβάνη, άλλαξε λίγο πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μέγερι για το 3-2.

Και στο 94′ ο Κουλούρης πάσαρε στον Ενσικουλού, εκείνος πλάσαρε ιδανικά με το δεξί και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

MVP: Ο Μπρούνο ήταν για ακόμα ένα ματς ο κινητήριος μοχλός του Ατρομήτου, καλύπτει επάξια το κενό του τραυματία Ουγκράι και μαζί με τον Κουλούρη οδήγησαν τους Περιστεριώτες σε μία ακόμα νίκη.

UP: Αποκάλυψη του αγώνα ο Σπύρος Νάτσος. Ο 20χρονος μέσος πραγματοποίησε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση, ανταπεξήλθε στις δυσκολίες της αναμέτρησης και έδειξε πως έχει πολύ μέλλον μπροστά του.

DOWN: Γκάμα-Γκαρσία: Άφαντοι οι δύο πιο ποιοτικοί ποδοσφαιριστές του Άρη, δεν βοήθησαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και όπως στα περισσότερα εκτός έδρας ματς, έτσι και στο Περιστέρι ήταν εξαφανισμένοι.

ΓΚΟΛ: 16’ Σάκιτς, 59′, 91′ Κουλούρης, 94′ Ενσικουλού 89′ Κωνσταντινίδης, 93′ Διαμαντόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στο Περιστέρι. Σωστές οι κίτρινες κάρτες του Αρτινού ρέφερι. Όπως και η απόφαση του να δώσει πέναλτι στη αγκαλιά του Μπουσούλατζιτς στον Μάβραϊ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 27’ Μπουσούλατζιτς, 38’ Μάντσον, 38’ Μπάσα, 43’ Σιώπης, 54′ Βασιλακάκης, 61′ Τζανακάκης, 64′ Βέλεθ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 

ΧΑΜ. ΠΕΝΑΛΤΙ: 56′ Γιουνές

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγιερι, Σάκιτς, Γιαννούλης, Νάτσος, Ρισβάνης, Χατζησαΐας, Μπουσούλατζιτς, Μάντσον (51′ λ.τρ. Μούγιακιτς), Βασιλακάκης (82′ Καρασαλίδης), Μπρούνο (86′ Ενσικουλού), Κουλούρης.

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης (65′ Κωνσταντινίδης), Βέλεθ, Μάβραϊ, Μενέντεθ, Σιώπης, Κολάσο (46′ Ματίγια), Μπάσα (76′ Διαμαντόπουλος), Γκάμα, Γκαρσία, Γιουνές.

Κώστας Λάππας

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Δύσκολα θα γίνει φαβορί ο Λαφόν

Δύσκολα θα γίνει φαβορί ο Λαφόν

Ο Λαφόν πρέπει να δώσει πολλούς βαθμούς ακόμα για να τον κρατήσει ο Παναθηναϊκός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: Τρίτωσε για Λανουά – Και ο Άρης κατά του αρχιδιαιτητή!

Διαιτησία: Τρίτωσε για Λανουά – Και ο Άρης κατά του αρχιδιαιτητή!

Μετά τον Ολυμπιακό και… Μπέο και ο Άρης τα… χώνει και απόλυτα δικαιολογημένα στον Στεφάν Λανουά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Έχανε πόντους, αλλά πήρε πάλι τα πάνω του!

ΑΕΚ: Έχανε πόντους, αλλά πήρε πάλι τα πάνω του!

O Xαβιέρ Ριμπάλτα πήρε τα πάνω του στο κατάλληλο τάιμινγκ. Λίγο πριν ανοίξει το μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Η πρώτη μεγάλη αλλαγή του Λουτσέσκου

ΠΑΟΚ: Η πρώτη μεγάλη αλλαγή του Λουτσέσκου

Ο Λουτσέσκου σκέφτεται να επαναφέρει στην 11άδα τον Τσιφτσή αφού ο Παβλένκα έχει αρχίσει και κάνει… νερά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Τελειώνει και το βλέπει να έρχεται!

Παναθηναϊκός: Τελειώνει και το βλέπει να έρχεται!

Βασικός μέχρι πρότινος παίκτης του Παναθηναϊκού τελειώνει και το αντιλαμβάνεται.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Η «μεταγραφή» που την άλλαξε επίπεδο

ΑΕΚ: Η «μεταγραφή» που την άλλαξε επίπεδο

Υπάρχουν προφανώς αρκετοί λόγοι για την αγωνιστική άνοδο της ΑΕΚ, η οποία εμφανίζεται πολύ ανώτερη και από την περσινή ομάδα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: Ίδια ΚΕΔ, ίδια φάση, διαφορετικές αποφάσεις! Στεφάν εσύ; (vid)

Διαιτησία: Ίδια ΚΕΔ, ίδια φάση, διαφορετικές αποφάσεις! Στεφάν εσύ; (vid)

Δεν τον λένε… Ρίζο, αλλά όπως θέλει τα γυρίζει ο Λανουά και η… παρέα του στην ΚΕΔ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Επιβεβαίωση Sportime – Kανένα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι! (vid)

Επιβεβαίωση Sportime – Kανένα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι! (vid)

Ούτε στο Περιστέρι, ούτε στο «Βικελίδης» βρήκε πέναλτι η ΚΕΔ. Για κίτρινη και όχι κόκκινη το μαρκάρισμα του Μόντσου στον Τσικίνιο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο ΠΑΟΚ κοντά σε Γερεμέγεφ!

Ο ΠΑΟΚ κοντά σε Γερεμέγεφ!

Σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ βρίσκεται ο ΠΑΟΚ.

Ποδόσφαιρο