STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΕΕΑ: Όλες οι εξελίξεις στην υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης!

Στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) συνεχίζεται σήμερα (16/1) η εξέταση της υπόθεσης ΠΑΟΚ και Ξάνθη. 17:10: Η εκδίκαση μετά από περισσότερες από 6 ώρες ολοκληρώθηκε. 17:00: Οι νομικοί συζητούν για την υποβολή των υπομνημάτων 16:45 Ολοκληρώθηκε και το δεύτερο σκέλος, που αφορούσε τις… καταγγελίες του Ολυμπιακού 16:30 Οι εκπρόσωποι του Δικεφάλου ζήτησαν να τοποθετηθεί ο...
ΕΕΑ: Όλες οι εξελίξεις στην υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης!

Στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) συνεχίζεται σήμερα (16/1) η εξέταση της υπόθεσης ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

17:10: Η εκδίκαση μετά από περισσότερες από 6 ώρες ολοκληρώθηκε.

17:00: Οι νομικοί συζητούν για την υποβολή των υπομνημάτων

16:45 Ολοκληρώθηκε και το δεύτερο σκέλος, που αφορούσε τις… καταγγελίες του Ολυμπιακού

16:30 Οι εκπρόσωποι του Δικεφάλου ζήτησαν να τοποθετηθεί ο Ολυμπιακός και να μην έχει δικαίωμα παρέμβασης όταν θα εξεταστούν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη.

16:00 Η συνεδρίαση της ΕΕΑ συνεχίζεται και οδεύει ολοταχώς να συμπληρώσει έξι ώρες.

15:57: Η συνεδρίαση αναμένεται να ολοκληρωθεί αρκετά αργά και σίγουρα όχι πριν τις 17:00.

15:20 Τώρα τοποθετείται ο δικηγόρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης

14:10: Τι έχει συμβεί ως τώρα: Έχει συζητηθεί μόνο το θέμα της Ξάνθης και όχι του ΠΑΟΚ ακόμη: Όπως έλεγε το μέλος της Επιτροπής, Ειρήνη Μαρούπα, σε πηγαδάκια «ολοκληρώσαμε το πρώτο σκέλος που αφορά τη μεταβίβαση των μετοχών της Ξάνθης από τη ΒΙΑΜΑΡ στην Insports». Για τη μεταβίβαση των μετοχών έχει δοθεί άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η σχετική απόφαση είχε ανακοινωθεί στις 21 Μαρτίου 2019. Από την Επιτροπή όμως τονίζουν ότι η άδεια ήταν έγκριση για να γίνουν οι συζητήσεις και ότι η Ξάνθη δεν ενημέρωσε εντός του 10ημέρου που προβλέπει ο νόμος για τη μεταβίβαση των μετοχών. Επίσης, ότι το συγκεκριμένο παράπτωμα, αν διαπιστωθεί παράβαση, θεωρείται «βαρεία παράβαση» και σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα και προβλέπει υποβιβασμό!

14:30 Τοποθέτηση το δικηγόρου του Ολυμπιακού, για τις καταγγελίες που αφορούν ΠΑΟΚ και Ξάνθης

13:55: Θα δοθεί χρόνος για υπομνήματα στις ΠΑΕ να τα καταθέσουν μέσα σε 4-5 μέρες και οι αποφάσεις εκτιμάται ότι θα βγουν γύρω στο τέλος Ιανουαρίου.

13:25 Το δεύτερο σκέλος που θα συζητηθεί, είναι αυτό της πολυϊδιοκτησίας.Αυτό είναι ένα κομμάτι πιο σύνθετο και υπολογίζεται ότι θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Για την ώρα μόνον η Ξάνθη έχει τοποθετηθεί. Δεν έχουν τοποθετηθεί ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός.

13:22 Ξεκινά ξανά η συνεδρίαση

13:15 Ξάνθη: «Δεν έχουμε κάτι παράνομο, όλα νόμιμα είναι για το μετοχολόγιο». Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕΑ είχε δώσει άδεια στην Ξάνθη το περασμένο καλοκαίρι.

13:10 Έχουμε το πρώτο μπρέικ στη συνεδρίαση. Ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος, όπου συζητήθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της Ξάνθης.
Η συζήτηση έχει φθάσει στη μεταβίβαση των μετοχών από την εταιρία ΒΙΑΜΑΡ στην INSPORTS στην Ξάνθη τον Μάρτιο.

13:00 Οπως έγινε γνωστό η ΕΕΑ δεν θα βγάλει οριστική απόφαση σήμερα για την υπόθεση κι αυτή θα ληφθεί σε άλλη συνεδρίαση της Επιτροπής.

12:55 Συνεχίζεται κανονικά η εκδίκαση, χωρίς ακόμα να γίνει διάλειμμα. Όλα τα απαραίτητα έγγραφα είναι στην εκδίκαση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

12:17 Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη με τους προέδρους των ΕΠΟ (Ευάγγελο Γραμμένο), Super League (Μηνάς Λυσάνδρου), ΔΕΑΒ και εκπρόσωπους του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη για θέματα αντιμετώπισης βίας.

11:37 Εξετάζονται με ερωταπαντήσεις Ξάνθη και ΠΑΟΚ για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας. Η έδρα δίνει ιδιαίτερο βάρος στις Κυπριακές εταιρίες που εμπλέκονται στην υπόθεση.

10:44 Όπως ενημέρωσε η ΕΕΑ η Ξάνθη πήρε την κλήση για το άρθρο 9 (γι’ αυτό που ζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα αναβολή κι έγινε δεκτό το αίτημα) κι έτσι η διαδικασία θα αρχίσει και θα τελειώσει (;) κανονικά σήμερα.

10:28 Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 10.+:20 και μάλιστα, πολύ γρήγορα δεν άργησαν οι εντάσεις, με τις φωνές να ακούγονται μέχρι έξω. Υπενθυμίζεται ότι η εκδίκαση γίνεται κεκλεισμένων των θυρών.

Την προηγούμενη εβδομάδα που ξεκίνησε η εξέταση, πήρε αναβολή, καθώς στην κλήση της Ξάνθης δεν υπήρχε η αναφορά στην καταγγελία του Ολυμπιακού περί δήθεν πολυιδιοκτησίας!

Ο Ολυμπιακός είναι ξανά παρών στην εξέταση της υπόθεσης, καθώς άλλωστε είναι αυτός που ξεσήκωσε το θέμα.

Την ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκπροσωπούν οι νομικοί κ.κ. Μαυρομάτης και Μπίρδας και την ΠΑΕ Ξάνθη, ο Γιώργος Στράτος, οι δικηγόροι, κ.κ. Δασκαλάκης, Χριστοδούλου αλλά και ο επίκουρος καθηγητής κ. Δετσαρίδης.

Από την πλευρά του Ολυμπιακού στη ΓΓΑ βρίσκονται οι νομικοί κ.κ. Καρπετόπουλος και Χατζησαββάογλου αλλά και η γενική διευθύντρια των «ερυθρολεύκων», Λίνα Σουλούκου.

Στη σημερινή συνεδρίαση δε θα δώσει το παρών η ΑΕΛ και ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος αποβλήθηκε από τη συνεδρίαση την προηγούμενη εβδομάδα μετά από το αίτημα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης που έγινε δεκτό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Για το θέμα της υποτιθέμενης πολυϊδιοκτησίας, ο Ολυμπιακός έφερε στην Επιτροπή επιπλέον δικηγόρους (Γιαννάκου και Τσιρώνα).

Για τον ΠΑΟΚ δίνει το παρών και ο κύριος Κάτσας, ενώ στη ΓΓΑ (αλλά εκτός της αίθουσας που γίνεται η εξέταση) ήταν και ο κ. Φωτιάδης, νομικός εκπρόσωπος των επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη.

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Δύσκολα θα γίνει φαβορί ο Λαφόν

Δύσκολα θα γίνει φαβορί ο Λαφόν

Ο Λαφόν πρέπει να δώσει πολλούς βαθμούς ακόμα για να τον κρατήσει ο Παναθηναϊκός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: Τρίτωσε για Λανουά – Και ο Άρης κατά του αρχιδιαιτητή!

Διαιτησία: Τρίτωσε για Λανουά – Και ο Άρης κατά του αρχιδιαιτητή!

Μετά τον Ολυμπιακό και… Μπέο και ο Άρης τα… χώνει και απόλυτα δικαιολογημένα στον Στεφάν Λανουά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Έχανε πόντους, αλλά πήρε πάλι τα πάνω του!

ΑΕΚ: Έχανε πόντους, αλλά πήρε πάλι τα πάνω του!

O Xαβιέρ Ριμπάλτα πήρε τα πάνω του στο κατάλληλο τάιμινγκ. Λίγο πριν ανοίξει το μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Η πρώτη μεγάλη αλλαγή του Λουτσέσκου

ΠΑΟΚ: Η πρώτη μεγάλη αλλαγή του Λουτσέσκου

Ο Λουτσέσκου σκέφτεται να επαναφέρει στην 11άδα τον Τσιφτσή αφού ο Παβλένκα έχει αρχίσει και κάνει… νερά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Τελειώνει και το βλέπει να έρχεται!

Παναθηναϊκός: Τελειώνει και το βλέπει να έρχεται!

Βασικός μέχρι πρότινος παίκτης του Παναθηναϊκού τελειώνει και το αντιλαμβάνεται.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Η «μεταγραφή» που την άλλαξε επίπεδο

ΑΕΚ: Η «μεταγραφή» που την άλλαξε επίπεδο

Υπάρχουν προφανώς αρκετοί λόγοι για την αγωνιστική άνοδο της ΑΕΚ, η οποία εμφανίζεται πολύ ανώτερη και από την περσινή ομάδα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: Ίδια ΚΕΔ, ίδια φάση, διαφορετικές αποφάσεις! Στεφάν εσύ; (vid)

Διαιτησία: Ίδια ΚΕΔ, ίδια φάση, διαφορετικές αποφάσεις! Στεφάν εσύ; (vid)

Δεν τον λένε… Ρίζο, αλλά όπως θέλει τα γυρίζει ο Λανουά και η… παρέα του στην ΚΕΔ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Επιβεβαίωση Sportime – Kανένα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι! (vid)

Επιβεβαίωση Sportime – Kανένα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι! (vid)

Ούτε στο Περιστέρι, ούτε στο «Βικελίδης» βρήκε πέναλτι η ΚΕΔ. Για κίτρινη και όχι κόκκινη το μαρκάρισμα του Μόντσου στον Τσικίνιο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο ΠΑΟΚ κοντά σε Γερεμέγεφ!

Ο ΠΑΟΚ κοντά σε Γερεμέγεφ!

Σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ βρίσκεται ο ΠΑΟΚ.

Ποδόσφαιρο