STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Μανόλο Χιμένεθ: Ο καλός ο καπετάνιος στην φορτούνα φαίνεται!

Ο τρόπος που διαχειρίστηκε την ισοπαλία στο Περιστέρι ο Μανόλο Χιμένεθ Η αλήθεια είναι πως έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι στο Περιστέρι το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να κάνει στην ΑΕΚ. Η «Ενωση» ήταν κοντά στο δεκάλεπτο από το να πετύχαινε τη νίκη της χρονιάς που θα την έκανε τεράστιο φαβορί αλλά το γκολ του...
Μανόλο Χιμένεθ: Ο καλός ο καπετάνιος στην φορτούνα φαίνεται!

Ο τρόπος που διαχειρίστηκε την ισοπαλία στο Περιστέρι ο Μανόλο Χιμένεθ

Η αλήθεια είναι πως έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι στο Περιστέρι το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να κάνει στην ΑΕΚ.

Η «Ενωση» ήταν κοντά στο δεκάλεπτο από το να πετύχαινε τη νίκη της χρονιάς που θα την έκανε τεράστιο φαβορί αλλά το γκολ του Ουάρντα ήρθε για να χαλάσει τα πλάνα.

Η σεζόν όμως, είναι τώρα στο κρίσιμο σημείο της και ο Μανόλο Χιμένεθ το γνωρίζει καλά αυτό.

Είναι και ο λόγος, που ο προπονητής της ΑΕΚ ήταν… τρελαμένος μόνο στον πάγκο κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Τόσο στο ημίχρονο του προχθεσινού ματς όσο και χθες στα Σπάτα ήταν… ok.

Προσπάθησε να ανυψώσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών του και να τους τονίσει πως ο στόχος είναι ένας: η κατάκτηση του νταμπλ.

Τι εκνεύρισε τον Χιμένεθ; Μέσα στο ματς τρία πράγματα: 1) ο Γκάλο και το γεγονός πως δεν βοηθούσε όσο θα ήθελε τον Μπακάκη. Αν και ο Ελληνας άσος, ουσιαστικά, εξαφάνισε τον Ουαρντά στο πρώτο ημίχρονο που έπαιζε από την πλευρά του. Επίσης, ο Βραζιλιάνος δεν είχε τα ανεβάσματα που έκανε σε άλλα παιχνίδια. Ηταν κάτι λογικό, όμως. Ηταν κουρασμένος και αυτό φάνηκε. Ο Χιμένεθ το κατανοεί, για αυτό μετά το ματς δεν του είπε κάτι.

2) η ευκαιρία του Αραούχο. Ο Ισπανός τεχνικός είναι χαρακτηριστικό πως γύρισε στον πάγκο και έλεγε: «Δε χάνονται αυτά, δε χάνονται αυτά». Δεν μπορούσε να πιστέψει την ευκαιρία που έχασε ο Αργεντίνος στράικερ, με το σκορ στο 0-1.

3) το γκολ του Ατρομήτου. Ο Χιμένεθ βλέποντας το σκηνικό, ήξερε πως ο Ουαρντά θα κάνει σουτ. Για αυτό φώναζε «πάνω του, πάνω του». Κανείς δεν τον άκουσε όμως. Ούτε ο Μοράν, ούτε ο Χουλτ.

Τραγικά λάθη που έφεραν το 1-1.

Στα αποδυτήρια του Περιστερίου, πάντως, ο Χιμένεθ βλέποντας πως η ομάδα είχε θέμα με τις δυνάμεις της (κάτι λογικό μια και τρεις ημέρες πριν ήταν στο Κίεβο) μίλησε ήρεμα στους παίκτες με το ματς στο 0-0: «Πάμε με ηρεμία, να παίξουμε έξυπνα. Καταλαβαίνω ότι είστε κουρασμένοι αλλά αν παίξουμε έξυπνα θα βγάλουμε φάσεις» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Χιμένεθ.

Οσο για το τι έγινε χθες στα Σπάτα, τρία ήταν τα χαρακτηριστικά της ημέρας στο προπονητικό κέντρο. Πρώτα απ’ όλα η ομιλία του Χιμένεθ: «Προσπαθήσαμε πολύ . Και σε γενικές γραμμές είχαμε καλή αγωνιστική συμπεριφορά. Αλλά σας το έχω πει και άλλες φορές, πως τέτοια ματς πρέπει να τα τελειώνουμε. Είχαμε την ευκαιρία να πετύχουμε και δεύτερο γκολ και να καθαρίσουμε τη νίκη και δεν το κάναμε. Τώρα δεν κοιτάμε πίσω. Μόνο μπροστά. Εχουμε ακόμα δέκα ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Πάμε να τα δώσουμε όλα, να τα παλέψουμε για να κερδίσουμε και να πάρουμε και το πρωτάθλημα και το κύπελλο».

Μίλησε και για αγωνιστικά θέματα: «Επρεπε μετά το 0-1 να κρατήσουμε περισσότερο την μπάλα. Να παίξουμε λίγο με τον χρόνο, να κερδίσουμε κάποια φάουλ. Δεν το κάναμε αυτό όμως».

Στη συνέχεια, ο Ισπανός κόουτς είχε τετ α τετ με αρκετούς παίκτες. Δεν έκανε παράπονα όμως. Μίλησε σχετικά ήρεμα και για το πως θα πρέπει να διαχειριστούν αυτό το 1-1.

Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί η σημειολογία του που μίλησε ο Χιμένεθ στους παίκτες του. Δεν έκανε την ομιλία μέσα στο γήπεδο των Σπάτων αλλά στην αίθουσα συσκέψεων, εκεί που βλέπουν βίντεο και κάνουν τακτική ανάλυση. Ηθελε τους παίκτες να κάθονται, να είναι όλοι μαζί, ήρεμοι.

Είπαμε, καπετάνιος είναι αυτός.

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΑΕΛ Novibet: Θα «σκάσουν» αποχωρήσεις!

ΑΕΛ Novibet: Θα «σκάσουν» αποχωρήσεις!

Ξένοι, κυρίως ποδοσφαιριστές θέλουν να λύσουν τα συμβόλαια τους τον Γενάρη!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Έχει λόγο ο Άρης που ζητάει να αλλάξουν οι ξένοι διαιτητές στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Έχει λόγο ο Άρης που ζητάει να αλλάξουν οι ξένοι διαιτητές στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Δεν βγήκε για να βγει η ανακοίνωση του Άρη για Γιοβάνοβιτς και Ντι Πάολο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – ΟΦΗ : Αποστολή με Τσικίνιο και Ποντένσε!

Ολυμπιακός – ΟΦΗ : Αποστολή με Τσικίνιο και Ποντένσε!

Όπως αναμενόταν Τσικίνιο και Ποντένσε θα δώσουν το παρόν στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στον ΟΦΗ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Αν έρθει πρόταση από το MLS την ακούει

Παναθηναϊκός: Αν έρθει πρόταση από το MLS την ακούει

Ο Πάλμερ Μπράουν περιμένει κάτι από την πατρίδα του και ο Παναθηναϊκός το… ακούει.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Με κλειστά μάτια o Μεντιλίμπαρ!

Ολυμπιακός: Με κλειστά μάτια o Μεντιλίμπαρ!

Αυτόν εμπιστεύεται με κλειστά μάτια ο Μεντιλίμπαρ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Η αγωνιστική άνοδος του Πινέδα και η κουβέντα για νέο συμβόλαιο

ΑΕΚ: Η αγωνιστική άνοδος του Πινέδα και η κουβέντα για νέο συμβόλαιο

Ο κομβικός πλέον για το παιχνίδι της ΑΕΚ, Πινέδα και η κλήση της διοίκησης για νέο συμβόλαιο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Ένας ακόμη «μνηστήρας» για τον Γερεμέγεφ!

Παναθηναϊκός: Ένας ακόμη «μνηστήρας» για τον Γερεμέγεφ!

Η Κηφισιά θέλει τον… ακριβό Αλεξάντερ Γερεμέγεφ, αλλά δεν έχει καεί του Σουηδού.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Τρομάζει η ρήτρα του!

ΠΑΟΚ: Τρομάζει η ρήτρα του!

Ο Λουτσέσκου βρήκε στο πρόσωπο του Γιακουμάκη τον φορ που θέλει, αλλά τα λεφτά είναι πολλά για να τον αγοράσει ο ΠΑΟΚ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναιτωλικός: Άλλα περίμεναν!

Παναιτωλικός: Άλλα περίμεναν!

Στο Αγρίνιο περίμεναν περισσότερα από τον Άλεξιτς.

Ποδόσφαιρο