STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ – Άρης 1-1: Στο τέλος «Χ»-άρηκε ο «Θεός του πολέμου»! (vid)

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο 15' με τον Πασαλίδη, όμως ο Άρης στάθηκε όρθιος καθώς με πέναλτι στο 90' πήρε έναν σημαντικό βαθμό.
ΟΦΗ – Άρης 1-1: Στο τέλος «Χ»-άρηκε ο «Θεός του πολέμου»! (vid)

ΟΦΗ – Άρης 1-1: Με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο ο Άρης ήταν εκείνος που «χαμογέλασε» στο φινάλε, καθώς με εκτέλεση πέναλτι του Γκάμα (το κέρδισε ο Ιτούρμπε με έξοχη ενέργεια) πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας σε ματς της 14ης αγωνιστική της Super League.

Στους 19 βαθμούς σε 13 ματς ο ΟΦΗ μετά την 7η ισοπαλία στο πρωτάθλημα. Στους 18 ο Άρης μετά την 3η ισοπαλία, ενώ πάντοτε εκκρεμεί και η απόφαση του CAS  για το -6.

Οι Κρητικοί ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν στο 15’΄με τον Πασαλίδη, όμως στο δεύτερο ο «Θεός του πολέμου» βελτιώθηκε και τελικά κατάφερες να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό, όμως πως εξελίχθηκε το ματς.

Ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3 και τους Τοράλ, Λάμπρου στα άκρα και τον Καστάνιος στην κορυφή της επίθεσης. Με 4-2-3-1 κατέβηκε από τον Μάντζιο ο Άρης, τους Γκάμα,Γκαρσία στα άκρα της επίθεσης και τον Καμαρά στην κορυφή.

Άστοχη έξοδο ο Κουέστα, γκολ ο ΟΦΗ

Οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση στο παιχνίδι τους, χωρίς όμως να μπορέσουν να απειλήσουν η μία την άλλη στο πρώτο 15λεπτο της αναμέτρησης. Ωστόσο το σκορ άνοιξε στο 15′ μετά από λάθος του Κουέστα σε εκτέλεση φάουλ για τον ΟΦΗ. Ο τερματοφύλακας των κίτρινων έκανε άστοχη έξοδο σε κεφαλιά του Βούρου, με τον Πασαλίδη να παίρνει το ριμπάουντ και με νέα κεφαλιά να σκοράρει προς της ανυπεράσπιστης εστίας του Άρη (1-0).

Δυο αναγκαστικές αλλαγές ο Άρης

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους, υποχρεώθηκαν σε δύο αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη στη φάση του γκολ, καθώς τραυματίστηκε ο Εντιαγέ. Ο Σενεγαλέζος, παρότι επέστρεψε με δεμένο το κεφάλι, μετά από λίγο (22′) ζήτησε αλλαγή (στη θέση του ο Μαντσίνι) καθώς ζαλιζόταν.

Η δεύτερη αναγκαστική αλλαγή έγινε στο 39′ όταν ο Ιτούρμπε πέρασε στη θέση του Ματέο Γκαρσία που επίσης τραυματίστηκε.

Όσον αφορά την εικόνα του ματς, αυτό μετά το 1-0 κυλούσε όπως το ήθελε ο ΟΦΗ. Η ομάδα του Νιόπλια ούσα καλοστημένη μεσοαμυντικά και πηγαίνοντας σαφώς πιο δυνατά, διατηρούσε με άνεση το προβάδισμά της.

Ο Άρης ήταν νωθρός, δεν μπορούσε να δημιουργήσει επιθετικά και είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν απείλησε καθόλου την αντίπαλη εστία.

Μάλιστα λίγο πριν το τέλος του 45λεπτου, ο ΟΦΗ άγγιξε και το 2-0, όταν ένα σουτ του Γκαγιέγος (με το δεξί λίγο μέσα από την περιοχή), απέκρουσε με το αριστερό πόδι ο Κουέστα σε μια εξαιρετική επέμβαση.

Και τρίτη αλλαγή με Λούμορ, ανεβασμένος στο Β’ μέρος ο Άρης;

Ο Μάντζιος προέβη και σε τρίτη αλλαγή, αυτή τη φορά στην ανάπαυλα (Λούμορ αντί Γκάνεα), αυτή τη φορά για λόγους τακτικής, προκειμένου να μην μετρήσει ως διακοπή κι έτσι ο Άρης να έχει δικαίωμα νέας διακοπής στο Β’ μέρος.

Στο 50′ ο ΟΦΗ απείλησε με εκτέλεση φάουλ του Λάμπρου, ο Κουέστα όμως με νέα καλή επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ο Άρης μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος, και  χωρίς να πιάσει και πάλι σπουδαία απόδοση, ήταν πιο ενεργητικός, καταφέρνοντας να πατήσει αρκετές φορές στην περιοχή. Η αλήθεια είναι όμως ότι και πάλι δεν κατάφερε να κάνει κάποια καθαρή ευκαιρία.

Ο Νιόπλιας βλέποντας την ομάδα του να έχει χάσει μέτρα έριξε μέσα τους Καμάου, Φαν Ντάινεν και Γιαννούλη, με την ομάδα του να ισορροπεί και πάλι και να «κόβει» τη φόρα των Θεσσαλονικέων.

Ισοφάριση από τα 11 βήματα

Η τελευταία κίνηση του Μάντζιου ήταν να βάλει στο ματς τους Ματίγια, Μάνο, με τον Άρη να μην παρατάει την προσπάθεια και τελικά να δικαιώνεται τελικά στο 90′. Ο θετικότατος Ιτούρμπε (εκ των λίγων που ξεχώρισαν σήμερα). Με έξοχη ατομική ενέργεια από τα δεξιά, ο Παραγουανός μπήκε στην περιοχή, Μπαλογιάννης και Γιαννούλης τον «γκρέμισαν» κι έτσι ο διαιτητής Παπαπέτρου έδειξε σωστά την άσπρη βούλα.

Την εσχάτη των ποινών εκτέλεση με αριστοτεχνικό τρόπο ο Μπρούνο Γκάμα, που με το τέταρτο φετινό του τέρμα έγραψε το τελικό 1-1.

ΟΦΗ – Άρης 1-1

MVP: Ο Ιτούρμπε ήταν ο παίκτης που πέρασε ως αναγκαστική αλλαγή και με τις εμπνεύσεις και το ατομικό του ταλέντο, έδωσε τη φαντασία που έλειπε σήμερα από το ματς του Άρη. Με μια τέτοια ενέργεια κέρδισε το πέναλτι από το οποίο προήλθε η ισοφάριση.

UP: Συνήθως όταν ο Άρης βρίσκεται πίσω στο σκορ, ηττάται. Αυτή τη φορά και παρά την κακή εικόνα του πρώτου μέρους, ο «Θεός του πολέμου» αντέδρασε και τελικά πήρε πολύτιμο βαθμό σε δύσκολη έδρα.

DOWN: Ο ΟΦΗ δεν χάνει εύκολα, αλλά δεν κερδίζει και εύκολα. Έβδομη ισοπαλία για τους Κρητικούς, οι οποίοι στο δεύτερο μέρος οπισθοχώρησαν και εν τέλει το πλήρωσαν.

ΣΚΟΡΕΡ: 15′ Πασαλίδης, 90’πεν. Γκάμα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 36′ Γκαγιέγος, 59′ Μαρινάκης, 87′ Μεγιάδο – 49′ Τζέγκο, 55 Σάκιτς

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Άγγελος Κολλιάκος (Αθηνών), Δημήτρης Βεργέτης (Αργολίδας)
Τέταρτος: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων) – VAR: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας), ΑVAR: Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου)

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης (65′ Γιαννούλης), Μπαλογιάννης, Ντε Γκουζμάν, Μεγιάδο (83′ Στάικος), Γκαγιέγος, Τοράλ (71′ Καμάου), Λάμπρου, Καστάνιος (71’΄Φαν Ντάινεν).

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα (46′ Λούμορ), Τζέγκο (80′ Ματίγια), Σάσα, Γκάμα, Εντιαγέ (22λ.τ. Μαντσίνι), Γκαρσία (39′ Ιτούρμπε), Καμαρά (81′ Μάνος).

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ARIS F.C. (@arisfc_official)

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ο Άρης είχε απορρίψει τον Κωστή!

Ο Άρης είχε απορρίψει τον Κωστή!

Ο Ουζουνίδης ήθελε τον Κωστή το περασμένο καλοκαίρι στον Άρη, αλλά Καρυπίδης και Ρέγες τον «έκοψαν»!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τα δύο μπακ που θέλει ο ΠΑΟΚ και είναι και Έλληνες!

Τα δύο μπακ που θέλει ο ΠΑΟΚ και είναι και Έλληνες!

Το δίδυμο στα μπακ που ονειρεύονται στον ΠΑΟΚ ενόψει καλοκαιριού.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Ο Νίκολιτς προσπαθεί να τον χωρέσει!

ΑΕΚ: Ο Νίκολιτς προσπαθεί να τον χωρέσει!

Μαζεύτηκαν πολλοί και δεν μπορούν να παίζουν όλοι. Ο Νίκολιτς σκέφτεται να αλλάξει θέση στον Ελίασον.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Θα τους αλλάξει όλους το καλοκαίρι!

Παναθηναϊκός: Θα τους αλλάξει όλους το καλοκαίρι!

Η γραμμή του Παναθηναϊκού που το καλοκαίρι θα υποστεί ολική αλλαγή!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναιτωλικός: Ο Βραζιλιάνος που ετοιμάζεται για τρίτη θητεία!

Παναιτωλικός: Ο Βραζιλιάνος που ετοιμάζεται για τρίτη θητεία!

Έτοιμος για τρίτη θητεία στον Παναιτωλικό ο Φάρλεϊ Ρόσα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Το πριμ του Γιόβιτς που θέλησαν να «θάψουν» στην ΑΕΚ

Το πριμ του Γιόβιτς που θέλησαν να «θάψουν» στην ΑΕΚ

Το έξτρα πριμ στον Γιόβιτς μετά τα τέσσερα γκολ που έβαλε στον Παναθηναϊκό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Δεν υπάρχει Παναθηναϊκός, δεν υπάρχει Μπενίτεθ, δεν υπάρχει σωτηρία!

Δεν υπάρχει Παναθηναϊκός, δεν υπάρχει Μπενίτεθ, δεν υπάρχει σωτηρία!

Aπό το κακό στο χειρότερο τα πεπραγμένα της νέας τάξης πραγμάτων και προσώπων στον Παναθηναϊκό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Όταν τα… άκουγε ο Λουτσέσκου!

ΠΑΟΚ: Όταν τα… άκουγε ο Λουτσέσκου!

Όταν ο Λουτσέσκου τα άκουγε για Μεϊτέ και.. Σιώπη!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Γιατί είπε το «ναι» για Μπρόζοβιτς ο Μεντιλίμπαρ!

Γιατί είπε το «ναι» για Μπρόζοβιτς ο Μεντιλίμπαρ!

Ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει περισσότερο στην εμπειρία παρά στη φιλοδοξία των ποδοσφαιριστών.

Ποδόσφαιρο