STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-0: Αγκαλιά με το 47ο πρωτάθλημα!

Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στον ΟΦΗ και είναι πλέον στο +13 στην κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας.
Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-0: Αγκαλιά με το 47ο πρωτάθλημα!

Ολυμπιακός – ΟΦΗ: Μια ακόμα νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός, αυτή την φορά κόντρα στον ΟΦΗ με 2-0 για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ολυμπιακός – ΟΦΗ: Νωρίτερα ο ΠΑΟΚ άφησε βαθμούς και ο Ολυμπιακός δεν έχασε την ευκαιρία. Νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ για να βρεθεί στο +13 στην κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας της Super League. Ο Γκάρι Ροντρίγκες άνοιξε το σκορ (19′), ενώ το αυτογκόλ του Ντουρμισάι στο 89′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Με την Κρητική ομάδα να παίζει με δέκα από το 70′ λόγω αποβολής του Γιαννούλη.

Σε μια αναμέτρηση όπου ήταν εξαιρετική, με πολλές φάσεις, κυρίως από πλευράς των πρωταθλητών Ελλάδας. Και τον Επασί από την πλευρά του ΟΦΗ να είχε πολλές σωτήριες επεμβάσεις. Επίσης είχε δοκάρι ο Σισέ στο 85′ και δύο ακυρωθέν γκολ του Ελ Αραμπί.

Ολυμπιακός – ΟΦΗ: Η τακτική προσέγγιση των Μαρτίνς Νιόπλια

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε 7 αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε κόντρα στην Αταλάντα. Οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου, Τικίνιο έμειναν εκτός. Παράλληλα άφησε πίσω το 3-4-3. Ο Ολυμπιακός έπαιξε με το συνηθισμένο του 4-2-3-1 και οι Μπα, Κίτσος, Μπουχαλάκης, Γκάρι Ροντρίγκες, Μασούρας, Ελ Αραμπί, Ζοάο Καρβάλιο ήταν τα νέα πρόσωπα.

Ο νεαρός Κίτσος, μετά την ρεβάνς του κυπέλλου με τον Παναιτωλικό παίρνει ξανά θέση στην ενδεκάδα. Αυτή την φορά για το πρωτάθλημα.

Στην αντίπερα όχθη ο Νίκος Νιόπλιας είχε πολλές απουσίες να αντιμετωπίσει. Τραυματίες είναι οι Ντε Γκούζμαν, Τοράλ, τιμωρημένοι οι Νέιρα, Μπαλογιάννης, ενώ οι Μεγιάδο, Λουίζ Φελίπε προσβλήθηκαν από ίωση. Και όλοι τους είναι βασικοί. Ο τεχνικός του ΟΦΗ παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3. Οι Στάικος, Σελίμοβιτς, Μπουζούκης, ήταν η 3άδα στα χαφ. Μπροστά τους οι Τσιλιανίδης, Λάμπρου, Φαν Ντάινεν.

Βέβαια στην πράξη ήταν σε σχηματισμό 4-1-4-1 με τον Σελίμοβιτς να έπαιζε λίγο μπροστά από την 4άδα της άμυνας. Ενώ ο Λάμπρου ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ακυρώθηκε το γκολ του Ελ Αραμπί

Φυσικά και ο Ολυμπιακός πίεσε από το πρώτο λεπτό. Κι έτσι στο 5′ ο Μασούρας νικήθηκε από τον Επασί σε κοντινό πλασε. Ο Ελ Αραμπί πήρε το ριμπάουντ, αλλά κλείστηκε στη συνέχεια κι έχασε την μπάλα. Στο 10′ μετά από κλέψιμο του Εμβιλά, βγήκε φάση σε πρώτο χρόνο. Άλλαξε πολλά πόδια η μπάλα, με τον Ζοάο Καρβάλιο να είναι τελικός αποδέκτης. Έκανε το σουτ, αλλά έδιωξε ο Επασί σε κόρνερ.

Στο 11′ εκτελέστηκε το κόρνερ από τον Ζοάο Καρβάλιο, με τον Ελ Αραμπί να σκοράρει, αλλλά σωστά ακυρώθηκε από τον διαιτητή Αντρέας Έκμπεργκ, μέσω του VAR, αφού έκανε κοντρόλ με το χέρι.

Το 1-0 ο Γκάρι Ροντρίγκες

Στο 16′ υπήρξε νέα απειλή με τον Μασούρα, αλλά έδιωξε ξανά ο Επασί. Για να έρθει στο 19′ ο Γκάρι Ροντρίγκες, να κάνει το 1-0 με συρτό διαγώνιο σουτ. Μια φάση που ολοκληρώθηκε ιδανικά μετά από ένα νέο σφυροκόπημα με την μπάλα να περνάει δύο φορές μέσα από την μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ.

Τρελός ρυθμός

Ο μονόλογος των πρωταθλητών Ελλάδας συνεχίστηκε έως το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Με τον Ελ Αραμπί να χάνει ευκαιρίες (όπως αυτή του 45’+1 που δεν έκανε καλό πλασέ στα τρία μέτρα με το τέρμα, αλλά και στο 41′ που δεν έπιασε καλά το σουτ), αλλά το σκορ έκλεισε με το ένα γκολ. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν υψηλός, αφού και ο ΟΦΗ θέλησε να ακολουθήσει.

Ανέβηκε ο ΟΦΗ, χαμένο τετ α τετ ο Γκάρι Ροντρίγκες

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Νιόπλιας έκανε την πρώτη του κίνηση. Έβαλε τους Ντουρμισάι, Ουές στην θέση των Τσιλιανίδη, Φαν Ντούινεν. Η κρητική ομάδα έδειξε να θέλει να ελέγξει τον ρυθμό στο δεύτερο 45λεπτο.

Στο 57′ ο Ντουρμισάι είχε γυριστό σουτ με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 59′. Ο Εμβιλά έκλεψε, βρήκε τον Γκάρι Ροντρίγκες, που βρέθηκε τετ α τετ με τον Επασί. Αλλά ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ είχε βγει από την εστία κι έδιωξε το πλασέ που του έγινε.

Νέο ακυρωθέν γκολ του Ελ Αραμπί

Νέο ακυρωθεν γκολ στο 65′. Ο Ελ Αραμπί έκανε σωστά το σουτ, αλλά πήρε την μπάλα από τον Μασούρα, που χρησιμοποίησε το χέρι του, για να την δώσει, σε διεκδίκηση στον αέρα με τον Βούρο.

Αποβλήθηκε ο Γιαννούλης

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 70′. Λάθος συνεννόηση από Γιαννούλη, Επασί. Μπήκε ανάμεσα τους ο Μασούρας, έκλεψε την μπάλα και πήγαινε για να σκοράρει. Ο Γιαννούλης τον έριξε κάτω, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, και είδε την κόκκινη κάρτα του Έκμπεργκ.

Ο Βαλμπουενά έγινε αλλαγή με τον Γκάρι Ροντρίγκες, σε εκείνο το σημείο. Για να εκτελέσει το φάουλ, στο 73′ ααναγκάζοντας τον Επασί να κάνει μια ακόμα καλή επέμβαση.

Στο 85′ ο Σισέ έκανε το πλασέ για να δει την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι της εστίας του Επασί. Και στο 89′ σε διεκδίκηση μπάλας στον αέρα ο Ντουρμισάι έβαλε αυτογκόλ, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΟΦΗ Η ταυτότητα του αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 19′ Γκάρι Ροντρίγκες, 89′ αυτ. Ντουρμισάι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45′ Τσιλιανίδης, 84′ Πασαλίδης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 70′ Γιαννούλης

MVP: Έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Έκλεψε μπάλες, έκοψε επιθέσεις και είχε και δημιουργία. Ο Γάλλος χαφ ήταν αυτός που ξεκίνησε και την φάση του γκολ που έβαλε ο Γκάρι Ροντρίγκες. Εξαιρετική η εμφάνιση και του Επασί. Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ είχε πολλές σωτήριες επεμβάσεις.

UP: Ο Ζοάο Καρβάλιο ήταν πολύ καλός στην κυκλοφορία της μπάλας και την δημιουργία. Έτρεξε πολλά χιλιόμετρα, αφού βρισκόταν και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Έδειξε να είναι πιο άνετος σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις του και ήταν πολλά τα θετικά που έβγαλε στο ματς

DOWN: Ο Νιόπλιας έκανε αλλαγή και τους τρεις που ξεκίνησαν στην επίθεση, Οι Τσιλιανίδης, Φαν Ντούινεν, Λάμπρου δεν έδωσαν τίποτα στο παιχνίδι, αν και στο πρώτο ημίχρονο ήταν δύσκολο να πάρουν μπάλες. Δεν βοήθησαν όμως να γίνει αυτό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (83′ Βρουσάι), Μπα, Σισέ, Κίτσος, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Γκάρι Ροντρίγκες (72′ Βαλμπουενά), Μασούρας, Ζοάο Καρβάλιο (90’+1 Φαντιγκά), Ελ Αραμπί

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Βούρος, Γιαννούλης, Μαρινάκης (80’Λυμπεράκης), Κοροβέσης, Σελίμοβιτς, Στάικος (61′ Καμάο), Μπουζούκης, Τσιλιανίδης (46′ Ουές), Φαν Ντούινεν (46′ Ντουρμισάι), Λάμπρου (76′ Πασσαλίδης).

Αλέξανδρος Χρηστάκος

Με μια μπάλα στο χέρι από μικρός. Κάποια στιγμή ξεκίνησε ερασιτεχνική καριέρα ποδοσφαιριστή στα χωμάτινα γήπεδα! Παράλληλα του άρεσε και να γράφει, γι' αυτά που ζούσε εντός των γραμμών. Γι' αυτό και σπούδασε δημοσιογραφία. Έκανε τα πρώτα βήματα στον Πρωταθλητή (1997-2011). Δούλεψε σε αθλητικά σάιτ Ολυμπιακών αποχρώσεων. Εν συνεχεία πέρασε από τη SportDay (2015-2017) και τώρα στο Sportime (από το 2017). Πλέον η μπάλα έφυγε για τα καλά από τα πόδια και είναι... στο γραπτό!

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Δύσκολα θα γίνει φαβορί ο Λαφόν

Δύσκολα θα γίνει φαβορί ο Λαφόν

Ο Λαφόν πρέπει να δώσει πολλούς βαθμούς ακόμα για να τον κρατήσει ο Παναθηναϊκός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: Τρίτωσε για Λανουά – Και ο Άρης κατά του αρχιδιαιτητή!

Διαιτησία: Τρίτωσε για Λανουά – Και ο Άρης κατά του αρχιδιαιτητή!

Μετά τον Ολυμπιακό και… Μπέο και ο Άρης τα… χώνει και απόλυτα δικαιολογημένα στον Στεφάν Λανουά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Έχανε πόντους, αλλά πήρε πάλι τα πάνω του!

ΑΕΚ: Έχανε πόντους, αλλά πήρε πάλι τα πάνω του!

O Xαβιέρ Ριμπάλτα πήρε τα πάνω του στο κατάλληλο τάιμινγκ. Λίγο πριν ανοίξει το μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Η πρώτη μεγάλη αλλαγή του Λουτσέσκου

ΠΑΟΚ: Η πρώτη μεγάλη αλλαγή του Λουτσέσκου

Ο Λουτσέσκου σκέφτεται να επαναφέρει στην 11άδα τον Τσιφτσή αφού ο Παβλένκα έχει αρχίσει και κάνει… νερά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Τελειώνει και το βλέπει να έρχεται!

Παναθηναϊκός: Τελειώνει και το βλέπει να έρχεται!

Βασικός μέχρι πρότινος παίκτης του Παναθηναϊκού τελειώνει και το αντιλαμβάνεται.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Η «μεταγραφή» που την άλλαξε επίπεδο

ΑΕΚ: Η «μεταγραφή» που την άλλαξε επίπεδο

Υπάρχουν προφανώς αρκετοί λόγοι για την αγωνιστική άνοδο της ΑΕΚ, η οποία εμφανίζεται πολύ ανώτερη και από την περσινή ομάδα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: Ίδια ΚΕΔ, ίδια φάση, διαφορετικές αποφάσεις! Στεφάν εσύ; (vid)

Διαιτησία: Ίδια ΚΕΔ, ίδια φάση, διαφορετικές αποφάσεις! Στεφάν εσύ; (vid)

Δεν τον λένε… Ρίζο, αλλά όπως θέλει τα γυρίζει ο Λανουά και η… παρέα του στην ΚΕΔ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Επιβεβαίωση Sportime – Kανένα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι! (vid)

Επιβεβαίωση Sportime – Kανένα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι! (vid)

Ούτε στο Περιστέρι, ούτε στο «Βικελίδης» βρήκε πέναλτι η ΚΕΔ. Για κίτρινη και όχι κόκκινη το μαρκάρισμα του Μόντσου στον Τσικίνιο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο ΠΑΟΚ κοντά σε Γερεμέγεφ!

Ο ΠΑΟΚ κοντά σε Γερεμέγεφ!

Σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ βρίσκεται ο ΠΑΟΚ.

Ποδόσφαιρο