STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης 4-0: Killer στην πρεμιέρα – Ενθουσιασμός με Βιτάλ

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 4-0 του Απόλλωνα Σμύρνης σε ματς για την 1η αγωνιστική της Super League 1
Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης 4-0: Killer στην πρεμιέρα – Ενθουσιασμός με Βιτάλ

Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης: Χωρίς να… τρελάνει κόσμο με την απόδοσή της, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποδείχθηκε ιδιαίτερα ουσιαστική.

Οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν 4-0 στο ματς για την 1η αγωνιστική της Super League 1, παρουσία περίπου 8.000 φιλάθλων στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ο Απόλλων παρατάχθηκε σε διάταξη 4-3-3, με τρεις αμυντικογενείς χαφ που έτρεχαν συνεχώς και εμπόδιζαν την ανάπτυξη του Παναθηναϊκού.

Το πρώτο 25λεπτο ανήκε στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν σωστή τακτική, καλή κυκλοφορία και πρέσινγκ.

Τα λάθη του Ραμόν Λούντκβιστ και η αδυναμία στην ανάπτυξη είχαν ως αποτέλεσμα ο Απόλλων να κάνει επικίνδυνες επισκέψεις, με σημαντικότερη εκείνη του Ντάουντα στο 25′.

Τότε ξέσπασε ο Παναθηναϊκός και παρά τη μέτρια εικόνα στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, δεν κοίταξε ποτέ πίσω του.

Στο 27′ ο Ρούμπεν έπιασε ένα μακρινό σουτ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Βέρχουλστ.

Στο ίδιο λεπτό, έπειτα από σέντρα του Λούντκβιστ, ο Αϊτόρ πήρε την κεφαλιά, ο γκολκίπερ του Απόλλωνα απέκρουσε εντυπωσιακά και αμέσως μετά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, προτού καταλήξει σε κόρνερ.

Τελικά, με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Παναθηναϊκός δικαιώθηκε γι’ αυτό το ξέσπασμα.

Ο Βιτάλ συνέκλινε από αριστερά προς τον άξονα, έπιασε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ, ο Βέρχουλστ απέκρουσε και ο επερχόμενος Μαουρίσιο δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ προ κενής εστίας.

Ο Ματέους Βιτάλ ήταν με διαφορά ο κορυφαίος των 45 λεπτών, καταγράφοντας κάποιες απλές αλλά μαγικές ενέργειες.

Μία τέτοια έκανε στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, καθώς απέφυγε δύο αντιπάλους και προώθησε ιδανικά στον Χουάνκαρ που στο μεταξύ είχε προσεγγίσει τα αντίπαλα καρέ.

Ο Ισπανός μπακ σέντραρε από αριστερά προς την καρδιά της περιοχής του Απόλλωνα, ο Καρλίτος κοντρόλαρε τόσο όσο χρειαζόταν για να σιγουρέψει τη δεύτερη επαφή.

Μία επαφή που μετουσιώθηκε σε γκολ, το οποίο έβαζε τον Παναθηναϊκό για τα καλά σε θέση οδηγού εν όψει του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο ημίχρονο ο Γιοβάνοβιτς πέρασε τον Αλεξανδρόπουλο αντί του Μαουρίσιο και τον Ιωαννίδη αντί του Λούντκβιστ.

Ο Απόλλων απείλησε στο 49ο λεπτό με τον Ντάουντα, όμως όταν ο Φατιόν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 54′, η πλάστιγγα έγειρε προς την πλευρά των γηπεδούχων.

Η τελευταία προσπάθεια της αξιόλογης ομάδας του Γιάννη Πετράκη (παρά το τελικό αποτέλεσμα) καταγράφηκε στο 61′, όταν ο Διούδης σταμάτησε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Παμλίδη.

Έκτοτε, ο Παναθηναϊκός είχε τα ηνία, απειλώντας με τον Καρλίτος (εξ επαφής πλασέ) στο 67′, προτού ο ίδιος παίκτης διπλασιάσει τα γκολ του στο 73′, έπειτα από άλλη μία όμορφη ενέργεια του Βιτάλ.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος με τρομερό σουτ στο 83ο λεπτό.

 

Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης: Η κάρτα του αγώνα

MVP: Ο Ματέους Βιτάλ. Σήκωσε αρκετές φορές τους φιλάθλους στο… πόδι, είχε συμμετοχή στα τρία από τα τέσσερα γκολ, ενώ του ακυρώθηκε και ένα (ορθώς) για οφσάιντ του Καρλίτος στο ξεκίνημα της φάσης

UP: Ο Καρλίτος. Όταν δέχεται την μπάλα όπως θέλει, τότε πιθανώς να δούμε μια εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα φέτος. Δύο γκολ ο σενιόρ το Σάββατο στη Λεωφόρο

DOWN: Ο Άντονι Φατιόν. Από το πρώτο ημίχρονο έκανε δυνατά μαρκαρίσματα και τελικά το πλήρωσε…

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: O Τάσος Σιδηρόπουλος υπέπεσε σε αρκετά λάθη. Στο πρώτο ημίχρονο πήρε αποφάσεις εις βάρος του Παναθηναϊκού, χωρίς ωστόσο να καταγραφεί η φάση που θα έβαζε φωτιά στο ματς. Το χειρότερο απ’ όλα, βέβαια, ήταν η πρώτη κίτρινη στον Φατιόν (έπρεπε να τη δεχθεί ο Ντεντάκης). Μοιραία, στο 54′ δέχθηκε δεύτερη κάρτα και αποβλήθηκε

ΓΚΟΛ: 30′ Μαουρίσιο, 45+1′, 73′ Καρλίτος, 83′ Αλεξανδρόπουλος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 12′ Ρούμπεν, 18′ Μαουρίσιο, 62′ Χουάνκαρ – 9′ Κάστρο, 26′ Σλίβκα, 37′ Φατιόν, 62′ Τσιλούλης, 80′ Ντομίνγκες

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 54′ Φατιόν (2η κίτρινη)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Σάρλια, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (46’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ (65’ Χατζηγιοβάνης), Λούντκβιστ (46’ Φ. Ιωαννίδης), Βιτάλ (74’ Παλάσιος), Καρλίτος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Τουτουαρίμα, Φατιόν, Σλίβκα (64’ Φαν Λα Πάρα), Κάστρο, Σαχλί (55’ Παμλίδης), Ντάουντα (64’ Ν. Ιωαννίδης), Τσιλούλης (64’ Ματέι).

 

Διαβάστε ακόμη:

Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης: Το LIVE του αγώνα

Κώστας Παπαδόπουλος

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΟΦΗ : Δικαιολόγησε τον ντόρο ο Σαλσέδο

ΟΦΗ : Δικαιολόγησε τον ντόρο ο Σαλσέδο

Από τους παίκτες του ΟΦΗ που αρέσουν πολύ και στους μεγάλους ο Έντι Σαλσέδο, το δικαιολόγησε κόντρα στην ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Το όνομα που δεν έχει βγει από την ατζέντα της!

ΑΕΚ: Το όνομα που δεν έχει βγει από την ατζέντα της!

Αν δεν στρώσει η κατάσταση με Γκρούγιτς και Ζοάο Μάριο, στην ΑΕΚ ξέρουν ήδη τον ποδοσφαιριστή που θα προσεγγίσουν το καλοκαίρι.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: «Βρες ομάδα»!

Παναθηναϊκός: «Βρες ομάδα»!

Οι πράσινοι ζήτησαν από τον Ταμπόρδα να βρει ομάδα και να αποχωρήσει από το τριφύλλι.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πανσερραϊκός – Λεβαδειακός 0-2: Το καθάρισαν οι αλλαγές και οι… αποβολές!

Πανσερραϊκός – Λεβαδειακός 0-2: Το καθάρισαν οι αλλαγές και οι… αποβολές!

Οι αλλαγές του Παπαδόπουλου και οι αποβολές των Τιναλίνι (κυρίως) και του Γεωργιάδη έγραψαν την ιστορία στο Πανσερραϊκός - Λεβαδειακός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΛ Νovibet: Τα οικονομικά «θέματα» και οι τάσεις φυγής 11άδατου!

ΑΕΛ Νovibet: Τα οικονομικά «θέματα» και οι τάσεις φυγής 11άδατου!

Οι οικονομικές εκκρεμότητες και η τάσεις φυγής του Σοφιάν Τσάκλα. Που δεν είναι ο μόνος που θέλει να αποχωρήσει από την ΑΕΛ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Τρέχει (όπως λένε στον Αλαφούζο), αλλά και που τρέχει δεν τους προλαβαίνει!

Παναθηναϊκός: Τρέχει (όπως λένε στον Αλαφούζο), αλλά και που τρέχει δεν τους προλαβαίνει!

Τάισον και Κωνσταντέλιας κατέρριψαν το αφήγημα πολλών… αισιόδοξων στον Παναθηναϊκό, ότι πλέον η ομάδα τρέχει!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Σκέψεις να πάει δανεικός ο Γιαννιώτας!

Άρης: Σκέψεις να πάει δανεικός ο Γιαννιώτας!

Ορατό το σενάριο να παραχωρήσει δανεικό ο Άρης και τον Γιαννιώτα.

Ποδόσφαιρο
Media: Χάνει κατά κράτος στο ποδόσφαιρο ο Αλαφούζος, αλλά στις αθλητικές εκπομπές Μαρινάκης, Σαββίδης και ΕΡΤ βλέπουν την πλάτη του

Χάνει κατά κράτος στο ποδόσφαιρο ο Αλαφούζος, αλλά στις αθλητικές εκπομπές Μαρινάκης, Σαββίδης και ΕΡΤ βλέπουν την πλάτη του

Μπορεί στο ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, αλλά στα τηλεοπτικά ο Γιάννης Αλαφούζος κερδίζει τους αντιπάλους του

Media
Ποδόσφαιρο: Αριστομένης Κουτσιαύτης : Υπάρχει επιθετικό φάουλ πριν το πέναλτι στον Μπιανκόν

Αριστομένης Κουτσιαύτης : Υπάρχει επιθετικό φάουλ πριν το πέναλτι στον Μπιανκόν

Κάτι που δεν παρατήρησαν αρκετοί σημείωσε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης στο OPEN για τη φάση του Μπιανκόν

Ποδόσφαιρο