STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Τον απογειώνει η παθιασμένη Λεωφόρος!

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας
Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Τον απογειώνει η παθιασμένη Λεωφόρος!

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Ακόμα μία νίκη για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς εν προκειμένω για τη 15η στροφή της Super League 1.

Στην παθιασμένη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, το «τριφύλλι» εξακολουθεί να παίρνει τα αποτελέσματα που χρειάζεται για να πετύχει τους στόχους του.

Ζοζέ Μαουρίσιο και Φακούντο Σάντσες σκόραραν στο β’ ημίχρονο του αγώνα, που επεφύλασσε πολλές δυνατές μονομαχίες και εντάσεις.

Με αυτή τη νίκη, ο Παναθηναϊκός προσπέρασε τον σημερινό του αντίπαλο και βρίσκεται στην 4η θέση στη βαθμολογία της Super League 1.

Ο αγώνας

Η επάνοδος του Μπαρτ Σένκεφελντ στο αρχικό σχήμα των γηπεδούχων, έπειτα από επτά ολόκληρους μήνες, ήταν η σημαντικότερη είδηση του pregame.

Στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα, ο Παναθηναϊκός είχε καλή κυκλοφορία και με την πίεσή του ψηλά δεν επέτρεψε στον ΠΑΣ Γιάννινα να κάνει παιχνίδι.

Οι κάθετες μπαλιές του Φραν Βέλεθ έφταναν ακριβώς έξω από την περιοχή του αντιπάλου, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Ηρακλή Μεταξά.

Ο τεχνικός του ΠΑΣ ζητούσε από τους μέσους Ζήση Καραχάλιο και Χουάν Ντομίνγκες να έχουν κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους, προκειμένου να μη δημιουργείται κενό στον άξονα.

Ακολούθησαν πολλές στιγμές έντασης στο ματς, με αποκορύφωμα τη φάση του 24ου λεπτού που οι γηπεδούχοι ζήτησαν δεύτερη κίτρινη στον Μανώλη Σάλιακα.

Το α’ ημίχρονο είχε μόνο μία αξιόλογη φάση για γκολ, κι αυτή ήταν το φάουλ του Σάλιακα στο 43′, με την μπάλα να τραντάζει το αριστερό δοκάρι του Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Ένταση επεφύλασσε και το ξεκίνημα του β’ μέρους, σε σημείο που οι άνθρωποι των δύο πάγκων αντάλλαξαν κάποια… γαλλικά.

Όλα αυτά πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, διότι ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε ιδιαίτερα κυνικός.

Χωρίς να δημιουργήσει ευκαιρίες, σημείωσε δύο γκολ και καθάρισε το ματς.

Στο 54ο λεπτό, ο Λούκας Βιγιαφάνιες πέρασε ιδανικά στον Χουάνκαρ, εκείνος σέντραρε με ακρίβεια και ο Ζοζέ Μαουρίσιο άνοιξε το σκορ.

Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, ο Βιγιαφάνιες εκτέλεσε φάουλ και ο Φακούντο Σάντσες σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (με κεφαλιά).

Είχε προηγηθεί η αντικατάσταση του Αϊτόρ, που αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού, καθώς και του μέτριου Καρλίτος.

Αμέσως μετά, ο Μεταξάς αντικατέστησε τον σκόρερ του αγώνα του α’ γύρου Μίκαελ Γκαρντάβσκι και τον δημιουργό του εν λόγω γκολ Χουάν Χοσέ Περέα.

Αμφότεροι δεν βοήθησαν και ειδικά ο Κολομβιανός ήταν μονίμως εκνευρισμένος, με συνέπεια να τα… ακούσει ουκ ολίγες φορές από τους οπαδούς της πρώην ομάδας του.

Τίποτα δεν άλλαξε στο τελευταίο 20λεπτο και ο Παναθηναϊκός έκλεισε ιδανικά το 2021 για τον θεσμό του πρωταθλήματος.

 

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα: Η κάρτα του αγώνα

ΓΚΟΛ: 54′ Μαουρίσιο, 69′ Σάντσες

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 6′ Σάλιακας, 36′ Περέα, 53′ Γκαρντάβσκι

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Ο Θανάσης Τζήλος είχε δύσκολο βράδυ. Το γεγονός ότι αυτό το ματς επεφύλασσε μόλις τρεις κίτρινες αποτελεί έκπληξη. Ο Χουάν Χοσέ Περέα έδωσε δικαίωμα για δεύτερη κίτρινη.

MVP: Λούκας Βιγιαφάνιες. Ξεκλείδωσε την άμυνα του ΠΑΣ στο πρώτο γκολ με την πάσα στον Χουάνκαρ και έκανε την ασίστ στο δεύτερο, με σκόρερ τον Φακούντο Σάντσες.

UP: Φακούντο Σάντσες. Έχει επισκιάσει τον Γιάννη Κώτσιρα, βρίσκεται στο καλύτερό του φεγγάρι επί ελληνικού εδάφους, ενώ πανηγυρίζει και για το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα.

DOWN: Μάρβιν Πίρσμαν. Ηττάται κατά κράτος στην εναέρια μονομαχία με τον Χουάνκαρ στο 1-0 και είναι στον χώρο ευθύνης του (μαζί με τον Μίκαελ Γκαρντάβσκι) το 2-0.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Μαουρίσιο (90’ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (67’ Μακέντα), Παλάσιος (80’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος (67’ Βιτάλ).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Σνάιντερ (86’ Λιάσος), Καραχάλιος, Ντομίνγκες, Γκαρντάβσκι (73’ Μπρένερ), Μιλιντσεάνου (86’ Λώλης), Περέα (76’ Μορέιρα).

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Ο παίκτης που έφαγε τον Όρτα…

Ολυμπιακός : Ο παίκτης που έφαγε τον Όρτα…

Έγινε ξεκάθαρο τις τελευταίες μέρες για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός δεν κινήθηκε για την απόκτηση του Αντρέ Όρτα…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Ο Νόα Φαντιγκά και οι επόμενοι!

Άρης: Ο Νόα Φαντιγκά και οι επόμενοι!

Ο Άρης συμφώνησε με την Γάνδη για την αγορά του Νόα Φαντιγκά και έπεται και συνέχεια.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Μικρό «παράθυρο» για Ότο!

ΠΑΟΚ: Μικρό «παράθυρο» για Ότο!

Υπάρχει ακόμα μια μικρή… χαραμάδα παραμονής για τον Γιόνι Ότο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Εθνική Ελλάδας: Μεγάλα ζόρια για διεθνή!

Εθνική Ελλάδας: Μεγάλα ζόρια για διεθνή!

Ο… ανενεργός Βλαχοδήμος φαίνεται πως χάνει και τη θέση του 2ου τερματοφύλακα στην Εθνική.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Κι όμως! Ο Βαγιαννίδης δεν το σκέφτεται!

Παναθηναϊκός: Κι όμως! Ο Βαγιαννίδης δεν το σκέφτεται!

Ο Βαγιαννίδης έχει πλέον αλλάξει στάση και δεν ψάχνεται για να πάρει μεταγραφή στο εξωτερικό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τα «χαρτιά» του Ολυμπιακού για Λουίς Μίγια!

Τα «χαρτιά» του Ολυμπιακού για Λουίς Μίγια!

Έτσι προσπαθεί να δελεάσει τον Λουίς Μίγια να αφήσει την Ισπανία και να έρθει Ελλάδα ο Ολυμπιακός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Γι αυτό πήρε τον Ρέγιες ο Καρυπίδης!

Άρης: Γι αυτό πήρε τον Ρέγιες ο Καρυπίδης!

Η έλευση του Ρούμπεν Ρέγιες στον Άρη και οι «πόρτες» που θα ανοίξει ο νέος τεχνικός διευθυντής των «κιτρινόμαυρων».

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μύκονος: Ξύλο, σπασμένη μύτη και ράμματα για ποδοσφαιριστή μεγάλης ομάδας της Super League!

Μύκονος: Ξύλο, σπασμένη μύτη και ράμματα για ποδοσφαιριστή μεγάλης ομάδας της Super League!

Κάταγμα στη μύτη και ράμματα! Δεν πήγε καλά η έξοδος σε κλαμπ της Μυκόνου για πολύ γνωστό Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ : Τα δεδομένα και τα «θέλω» για τον Ρότα…

ΑΕΚ : Τα δεδομένα και τα «θέλω» για τον Ρότα…

Τόσο ο παίκτης, όσο και η ΑΕΚ θεωρούν ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για μεταγραφή του δεξιού μπακ…

Ποδόσφαιρο