STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πρώτη νίκη για Λαμία με ανατροπή

Το γκολ του Ντέλετιτς δεν ήταν αρκετό για τους "βυσσινί", το γύρισαν οι Φθιώτες με τους Μπαράλες και Επστάιν
Πρώτη νίκη για Λαμία με ανατροπή

Σεφτέ στα τρίποντα για την ομάδα του Μάκη Χάβου που πέρασε από το AEL FC ARENA με νίκη-ανατροπή κόντρα στην ΑΕΛ.

Οι Φθιώτες επικράτησαν με 2-1 σε ένα κομβικό ματς του πρωταθλήματος και πήραν βαθιά ανάσα στη μάχη της παραμονής, βάζοντας στο… πρόβλημα τους “βυσσινί” που έχουν παράπονα από την διαιτησία του Κομίνη.

ΓΚΟΛΑΡΑ ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ

Η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα στο ματς και αναζήτησε το γκολ από τα πρώτα λεπτά. Στο δεύτερο μόλις λεπτό από εκτέλεση φάουλ του Πίτι, η κεφαλιά του Μόρα «έγλειψε» το δεξί κάθετο δοκάρι του Σαράνοφ. Και στο 22′ από ωραία εκτέλεση φάουλ και πάλι του Πίτι, η εξαιρετική απόκρουση του Σαράνοφ απεσώβησε το γκολ.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα οι “βυσσινί” βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Τρομερή ενέργεια του Ντέλετιτς από το κέντρο του γηπέδου, κινήθηκε διαγώνια από τα δεξιά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε το δυνατό αριστερό σουτ και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Σαράνοφ.

Στην μοναδική αξιόλογη φάση της Λαμίας, από σέντρα του Επστάιν από τα αριστερά, ο Μπαράλες δεν έπιασε την κεφαλιά, ο Βασιλαντωνόπουλος μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στη τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Κομίνης, όπως φάνηκε και από το ριπλέι, χάρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βάντερσον για μαρκάρισμα πάνω στον Μπαργκάν. Αντ’ αυτού ο ρέφερι του συνδέσμου Θεσπρωτίας έβγαλε από το τσεπάκι του την κίτρινη κάρτα στον Βαγγέλη Μόρα για διαμαρτυρία.

ΜΕ ΜΠΑΡΑΛΕΣ-ΕΠΣΤΑΙΝ

Με το ξεκίνημα της επανάληψης (48′), η Λαμία ευτύχησε να φέρει το ματς στα ίσια. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Επστάιν, ο Πλιάτσικας πήρε την κεφαλιά και ο Μπαράλες με νέα κεφαλιά από τη μικρή περιοχή εκτέλεσε τον Κρίστινσον.

Και λίγα λεπτά αργότερα θα μπορούσε να πετύχει την ανατροπή. Αντεπίθεση με τον Βασιλαντωνόπουλο, αυτός πέρασε δεξιά στον Μπλάζιτς, γύρισε στον Επστάιν, ο οποίος από θέση τετ α τετ με τον Κρίστινσον, έκανε το πλασέ, αλλά νικήθηκε από τον Ισλανδό.

Την οποία τελικά κατάφερε να πετύχει στο 65′. Ο Βασιλαντωνόπουλος έκανε το γύρισμα από δεξιά, η μπάλα πέρασε από Καραμάνο και Μπαράλες, έφτασε στον Επστάιν, ο οποίος «εκτέλεσε» από κοντά για το 1-2.

Ο Βάντερσον έπαιζε με τη φωτιά και στο 75′ είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Ντέλετιτς. Με αποτέλεσμα να δώσει το δικαίωμα στην ΑΕΛ να πιέσει για την ισοφάριση.

MVP: Μπορεί να μην έχει δώσει στη Λαμία όσα θα ήθελε ή, όσα οι Φθιώτες θα περίμεναν, ωστόσο στο AEL FC ARENA ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος πραγματοποίησε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση. Έκανε εξαιρετικό δεύτερο μέρος και βοήθησε τα μέγιστα στην ολική ανατροπή του σκορ.

UP: Η Λαμία έβγαλε ψυχή και πάθος στο δεύτερο μέρος, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των αντιπάλων της και στο φινάλε έδειξε για πρώτη φορά την απαιτούμενη προσοχή, προκειμένου να πάρει το πρώτο τρίποντο της σεζόν.

DOWN: Ο Φέστα προτίμησε να παρατάξει την ομάδα του χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό, αναθέτωντας στον Κενάν Μπαργκάν τον ρόλο αυτό. Έμπνευση, η οποία αποδείχθηκε λανθασμένη. Ουδέποτε απείλησε ο Μπαργκάν στο ματς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Γιώργος Κομίνης αδίκησε την ΑΕΛ στο πρώτο μέρος, όταν αρνήθηκε να δώσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βάντερσον σε μαρκάρισμα στον Ντέλετιτς, με το σκορ στο 1-0. Σωστός στις κίτρινες κάρτες και στον μη καταλογισμό δύο πέναλτι, τα οποία ζήτησαν οι γηπεδούχοι.

ΓΚΟΛ: 30′ Ντέλετιτς / 48′ Μπαράλες, 65′ Επστάιν

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45’+2′ Μόρας, 51′ Γκόλιας / 13′ Βάντερσον, 21′ Μπλάζιτς, 27′ Δημούτσος, 89′ Ασίγκμπα

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 75′ Βάντερσον (δεύτερη κίτρινη)

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Κοέφ, Γκόλιας, Μόρας, Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μπάλλας (75′ Μιλοσάβλιεβιτς), Μπαργκάν (70′ Κούνιτς), Σαχίτι (13′ λ. τρ. Ακόστα), Πίτι, Ντέλετιτς.

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Βάντερσον, Αντέτζο, Σκόνδρας, Μπλάζιτς (63′ Οσμάν), Επστάιν (83′ Ασίγκμπα), Πλιάτσικας, Μπαράλες, Δημούτσος (68′ Μπερτόγλιο), Καραμάνος.

Κώστας Λάππας

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ο Άρης είχε απορρίψει τον Κωστή!

Ο Άρης είχε απορρίψει τον Κωστή!

Ο Ουζουνίδης ήθελε τον Κωστή το περασμένο καλοκαίρι στον Άρη, αλλά Καρυπίδης και Ρέγες τον «έκοψαν»!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τα δύο μπακ που θέλει ο ΠΑΟΚ και είναι και Έλληνες!

Τα δύο μπακ που θέλει ο ΠΑΟΚ και είναι και Έλληνες!

Το δίδυμο στα μπακ που ονειρεύονται στον ΠΑΟΚ ενόψει καλοκαιριού.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Ο Νίκολιτς προσπαθεί να τον χωρέσει!

ΑΕΚ: Ο Νίκολιτς προσπαθεί να τον χωρέσει!

Μαζεύτηκαν πολλοί και δεν μπορούν να παίζουν όλοι. Ο Νίκολιτς σκέφτεται να αλλάξει θέση στον Ελίασον.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Θα τους αλλάξει όλους το καλοκαίρι!

Παναθηναϊκός: Θα τους αλλάξει όλους το καλοκαίρι!

Η γραμμή του Παναθηναϊκού που το καλοκαίρι θα υποστεί ολική αλλαγή!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναιτωλικός: Ο Βραζιλιάνος που ετοιμάζεται για τρίτη θητεία!

Παναιτωλικός: Ο Βραζιλιάνος που ετοιμάζεται για τρίτη θητεία!

Έτοιμος για τρίτη θητεία στον Παναιτωλικό ο Φάρλεϊ Ρόσα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Το πριμ του Γιόβιτς που θέλησαν να «θάψουν» στην ΑΕΚ

Το πριμ του Γιόβιτς που θέλησαν να «θάψουν» στην ΑΕΚ

Το έξτρα πριμ στον Γιόβιτς μετά τα τέσσερα γκολ που έβαλε στον Παναθηναϊκό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Δεν υπάρχει Παναθηναϊκός, δεν υπάρχει Μπενίτεθ, δεν υπάρχει σωτηρία!

Δεν υπάρχει Παναθηναϊκός, δεν υπάρχει Μπενίτεθ, δεν υπάρχει σωτηρία!

Aπό το κακό στο χειρότερο τα πεπραγμένα της νέας τάξης πραγμάτων και προσώπων στον Παναθηναϊκό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Όταν τα… άκουγε ο Λουτσέσκου!

ΠΑΟΚ: Όταν τα… άκουγε ο Λουτσέσκου!

Όταν ο Λουτσέσκου τα άκουγε για Μεϊτέ και.. Σιώπη!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Γιατί είπε το «ναι» για Μπρόζοβιτς ο Μεντιλίμπαρ!

Γιατί είπε το «ναι» για Μπρόζοβιτς ο Μεντιλίμπαρ!

Ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει περισσότερο στην εμπειρία παρά στη φιλοδοξία των ποδοσφαιριστών.

Ποδόσφαιρο