SUPER LEAGUE 2

Βασιλειάδης: «Θέλουμε να σωθεί το πρωτάθλημα της Football League…»

Τι είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού για τα σχέδια της Πολιτείας
Βασιλειάδης: «Θέλουμε να σωθεί το πρωτάθλημα της Football League…»

Για την ποδοσφαιρική πραγματικότητα, τη βοήθεια της Πολιτείας προς τη Football League, αλλά και τον τηλεοπτικό… πνεύμονα που εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα των ομάδων, μίλησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας, εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την δημοσιοποίηση ποσών και από την Ένωση τα οποία θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην αναδιάρθρωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Έχουμε κάνει μια πρόταση που υλοποιείται σιγά σιγά για μια νέα μορφή πρωταθλημάτων με κλειστά τηλεοπτικά συμβόλαια με κεντρική διαχείριση, με σοβαρούς και ασφυκτικούς όρους, γι΄ αυτούς που συμμετέχουν στις επαγγελματικές κατηγορίες. Η επόμενη χρονιά θα είναι μια εντελώς διαφορετική χρονιά. Το θέμα είναι αυτή η χρονιά.

Αυτή τη χρονιά δίνουμε σε όλες τις ομάδες μια προοπτική για το μέλλον. Είναι μια μεταβατική χρονιά για την Β΄ Εθνική με δεδομένο ότι πέρα από τις τέσσερις ομάδες που θα έπεφταν έτσι και αλλιώς στην παρακάτω κατηγορία, δέκα ομάδες έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν την άνοδο σε μια κατηγορία που τους εξασφαλίζει οικονομική βιωσιμότητα και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Προφανώς θα προσπαθήσουμε κι εμείς να βοηθήσουμε να βρεθεί ένας τρόπος να υπάρχει μια τηλεοπτική κάλυψη για φέτος. Αλλά θα πρέπει κι αυτοί που συμμετέχουν να ξέρουν ότι είναι ανώνυμες εταιρείες και πρέπει να βρουν από μόνες τους έσοδα για να μπορέσουν να σταθούν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Κατά τη γνώμη μου το ίδιο το ποδόσφαιρο, εμείς θα βοηθήσουμε αν μας ζητηθεί, θα πρέπει να βάλει πολύ αυστηρούς όρους σε αυτούς που θα συμμετέχουν στις επαγγελματικές κατηγορίες. Όρους οικονομικής βιωσιμότητας, εγκαταστάσεων και λοιπά. Θα είναι μια δύσκολη χρονιά φέτος για τη δεύτερη εθνική, θέλω να είμαι ειλικρινής».

Για τη συνάντηση που είχε με τον Λεωνίδα Λεουτσάκο και τον Κώστα Μπακαλάρο από την οποία προέκυψε το νούμερο των 3,6 εκατ. ευρώ:

«Κακώς ο κύριος Λεουτσάκος είχε δημοσιοποιήσει νούμερα. Κουβεντιάζαμε γενικά. Πώς θα βρούμε χορηγίες, πώς θα είναι το τηλεοπτικό συμβόλαιο και πού μπορεί να κυμανθεί. Είναι πράγματα που δεν μπορούμε να δεσμευτούμε. Ήταν μία κατ’ αρχήν συζήτηση και προϋπέθετε και τη βοήθεια και της Football League στην ανασύνταξη κατά την αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Δεν υπήρξε ιδιαίτερη βοήθεια για να είμαστε ειλικρινείς.

Στην προκήρυξη αναφέρομαι. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Οι συζητήσεις για αναδιάρθρωση γίνονται εδώ και πάρα πολύ καιρό και εν γνώσει των περισσότερων ομάδων, αν όχι όλων της κατηγορίας. Εγώ ήμουν ανοικτός και ειλικρινής από την πρώτη στιγμή. Θέλουμε να σωθεί το πρωτάθλημα και θέλουμε να είναι δυνατό, γι’ αυτό και υπάρχει αυτό το σχέδιο.

Από εκεί και πέρα θα δούμε το επόμενο διάστημα τι θα μπορέσουμε να κάνουμε και τι όχι. Δεν μπορώ να είμαι πιο συγκεκριμένος. Και η ίδια η κατηγορία θα πρέπει να διαφυλάξει το προϊόν και το κύρος της με διάφορους τρόπους. Είναι από τα πιο προβληματικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη και αυτό θέλουμε να αλλάξουμε.

Για να υπάρξει βοήθεια θα πρέπει να υπάρξει και μία στοχοπροσήλωση και μία αποδεδειγμένη κίνηση ότι «θέλουμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα».

Την έχουν ριγμένη, πάντως την κατηγορία…

«Έχουν γίνει πολύ μεγάλα λάθη. Η δική μας πρόταση ήταν για έναν ενιαίο συνεταιρισμό. Και τα δικά μου περιθώρια παρέμβασης είναι περιορισμένα. Αυτά τα κομμάτια είναι ο πυρήνας του αυτοδιοίκητου. Και να θέλω να παρέμβω δεν μπορώ.

Έχουμε χρόνο να κουβεντιάσουμε. Έχουμε σχεδόν ένα μήνα μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι θα βρεθεί μια λύση, αλλά θα πρέπει να ξέρει και ο καθένας τι να περιμένει. Μη μπερδεύουμε το μπόι μας με τη σκιά μας. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Όσο μπαίνουν κανόνες, τόσο λύνονται και τα δικά μας τα χέρια».

Αν είναι δυσαρεστημένος με την απόφαση της ΕΠΟ για μπαράζ μεταξύ του 2ου της Football League και του 14ου της Super League:

«Δεν ενοχλήθηκα γι’ αυτό. Δεν με ενδιαφέρει πώς θα πέφτουν και πώς θα ανεβαίνουν. Αυτό είναι θέμα του ποδοσφαίρου να το λύσει. Εμένα με ενδιαφέρει να μην υπάρχουν παλινωδίες και αλλάζουν στάση όταν έχουμε συμφωνήσει πέντε πράγματα. Πολιτικά να το δούμε, στη Football League είναι οι περισσότερες επαρχιακές ομάδες. Δεν θέλω εγώ να ανέβουν περισσότερες επαρχιακές ομάδες και στη χρονιά των εκλογών;

Η ενόχλησή μου είναι για την έλλειψη σοβαρότητας από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Ξέρουμε στη Football League ποιοι θα συμμετάσχουν;»

Στη Σπάρτη ο Οικονομόπουλος (pic)

Τουγλής στον Απόλλωνα Λάρισας

 

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Νίκη Βόλου – Ηρακλής (22/02/2026): Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Νίκη Βόλου – Ηρακλής (22/02/2026): Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Νίκη Βόλου - Ηρακλής με ένταση, δυνατές μονομαχίες και μάχη ρυθμού σε κομβική αναμέτρηση της Super League 2.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Καλλιθέα – Ηλιούπολη (22/02/2026): Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Καλλιθέα – Ηλιούπολη (22/02/2026): Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Καλλιθέα - Ηλιούπολη με ένταση, μονομαχίες στο κέντρο και μάχη ρυθμού σε κρίσιμο παιχνίδι της Super League 2.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Καταγγελία Πανιωνίου για δολοφονική επίθεση

Καταγγελία Πανιωνίου για δολοφονική επίθεση

Ο Πανιώνιος καταγγέλλει ρίψη κροτίδας προς τη θύρα 2 στο ματς με τη Μαρκό και δηλώνει ότι θα κινηθεί νομικά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Καλαμάτα πέρασε πρώτη με 3-0 τον Ολυμπιακό Β’ που δεν ήταν στο επίπεδό της

Καλαμάτα πέρασε πρώτη με 3-0 τον Ολυμπιακό Β’ που δεν ήταν στο επίπεδό της

Η Καλαμάτα νίκησε 3-0 τον Ολυμπιακό Β εκτός έδρας και σε συνδυασμό με το 0-0 του Πανιωνίου ανέβηκε μόνη πρώτη στον όμιλο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται σε οριακό σημείο και με το ένα πόδι στη Γ’ Εθνική

Ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται σε οριακό σημείο και με το ένα πόδι στη Γ’ Εθνική

Ο ιστορικός «Άγιαξ» της Ηπείρου βλέπει το μέλλον του να κρέμεται από μια κλωστή.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πανιώνιος: Έγινε η νύχτα μέρα στη Νέα Σμύρνη, υποδοχή με καπνογόνα και συνθήματα στους παίκτες μετά τον θρίαμβο στην Καλαμάτα (vid)

Πανιώνιος: Έγινε η νύχτα μέρα στη Νέα Σμύρνη, υποδοχή με καπνογόνα και συνθήματα στους παίκτες μετά τον θρίαμβο στην Καλαμάτα (vid)

Ο Πανιώνιος έκανε μεγάλο βήμα ανόδου μετά το διπλό στην Καλαμάτα και οι οπαδοί του υποδέχθηκαν την ομάδα στη Νέα Σμύρνη

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πανιώνιος: Η απόκρουση του Γιαννακόπουλου και το γκολ του Κιάκου στα τελευταία λεπτά στην Καλαμάτα (vid)

Πανιώνιος: Η απόκρουση του Γιαννακόπουλου και το γκολ του Κιάκου στα τελευταία λεπτά στην Καλαμάτα (vid)

Ο Πανιώνιος θριάμβευσε στο ντέρμπι στην Καλαμάτα και την έπιασε στη βαθμολογία, φοβερές οι δύο φάσεις που έγιναν στο τέλος

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Καλαμάτα – Πανιώνιος 0-2: Πανιωνάρα για Super League 1, θρίαμβος μέσα στην Καλαμάτα (vid)

Καλαμάτα – Πανιώνιος 0-2: Πανιωνάρα για Super League 1, θρίαμβος μέσα στην Καλαμάτα (vid)

Ο Πανιώνιος έπιασε την Καλαμάτα στους 25 βαθμούς μια και θριάμβευσε στην 1η αγωνιστική των πλέι οφ μέσα στη Μεσσηνία

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Καλαμάτα – Πανιώνιος: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Καλαμάτα – Πανιώνιος: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Καλαμάτα - Πανιώνιος με φόντο βαθμούς, ένταση και λεπτομέρειες που μπορούν να κρίνουν το αποτέλεσμα σε ένα απαιτητικό ματς.

Ποδόσφαιρο