Τελικά άργησε να αλλάξει προπονητή ο Άρης…
Το πρώτο δείγμα του Άρη χωρίς τον Μανόλο Χιμένεθ έδειξε πως μάλλον έπρεπε να αλλάξει προπονητή νωρίτερα…
Ο Άρης έχασε από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, αλλά το παιχνίδι το έπαιξε. Το έπαιξε για τα καλά και το έπαιξε καλά. Το πρώτο δείγμα του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν θετικό και μάλλον να πάει σε άλλο προπονητή πιο νωρίς.
Από αυτήν εδώ τη γωνιά λέγαμε πως στην κατάσταση που έχει περιέλθει ο Άρης, ο Μανόλο Χιμένεθ είναι ιδανικός για να τελειώσει τη χρονιά. Λάθος! Ο Ισπανός τεχνικός, εν τέλει, έπρεπε να έχει αποχωρήσει νωρίτερα από την άκρη του κίτρινου πάγκου.
Ο Έλληνας τεχνικός δεν είναι μάγος. Έκανε μερικά απλά πράγματα. Δεν περίμενε πίσω από την μπάλα, δεν έπαιζε για το μισό-μηδέν, είχε αρχές και πλάνο στο παιχνίδι του. Η ανάπτυξη ήταν φυσιολογική, έβγαζε φάσεις, έπαιζε από το πλάι, από τον άξονα, ανέβαζε τα μπακ, γέμιζε περιοχή και απειλούσε με τελικές προσπάθειες.
Ήταν ένας διαφορετικός Άρης, ένας Άρης που ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο. Και έπαιξε. Δεν πήρε βαθμούς κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά αν επαναλάβει παρόμοια εμφάνιση στα επόμενα ματς δεν θα έχει πρόβλημα να είναι στο 5-8. Η έμπνευση με τον Γκαρέ πίσω από τους φορ και μετά στα άκρα, ο διαφορετικός σε όρεξη Πέρεθ, είναι μερικά δείγματα της αλλαγής.
Ο Μιχάλης Γρηγορίου προσπαθεί να αλλάξει τον Άρη σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Προφανώς αν είχε έρθει νωρίτερα ή πιο σωστά αν είχε αποχωρήσει νωρίτερα ο Χιμένεθ, η κατάσταση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετική.