ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θα πρέπει η ΑΕΚ να απομακρύνει τον Αλμέιδα αν δεν κερδίσει τον Ολυμπιακό ούτε στο πρωτάθλημα;

Μόνο η νίκη στο προσεχές ντέρμπι της ΟΠΑΠ Αρενα δείχνει ικανή να αντιστρέψει το κλίμα για τον Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ
Θα πρέπει η ΑΕΚ να απομακρύνει τον Αλμέιδα αν δεν κερδίσει τον Ολυμπιακό ούτε στο πρωτάθλημα;

Η ΑΕΚ ηττήθηκε με το βαρύτατο 6-0 από τον Ολυμπιακό για τους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας, και στο επίκεντρο -όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις- μπαίνει ο προπονητής, στην προκειμένη περίπτωση ο Ματίας Αλμέιδα.

Το κλίμα είναι πολύ βαρύ για τον Αργεντινό τεχνικό, προς το παρόν κυρίως από τους οπαδούς της ΑΕΚ, η πλειοψηφία εκ των οποίων ζητά την απομάκρυνσή του, όπως εκφράζεται στα social media και τις διαδικτυακές ή ραδιοφωνικές εκπομπές.

Προς το παρόν από τη διοίκηση της Ενωσης δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για άμεση απομάκρυνση, κάτι λογικό, καθώς ακολουθεί νέο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (2/3, 20:30) αυτή τη φορά στην ΟΠΑΠ Αρένα. Ένα παιχνίδι σαφώς πιο σημαντικό από το Κύπελλο, καθώς μπορεί να κρίνει πολλά για τη μάχη της κατάκτησης της Super League.

Να διώξει η ΑΕΚ τώρα τον Αλμέιδα και να κατέβει κόντρα στους Πειραιώτες με υπηρεσιακό τεχνικό; Κάποιος μπορεί να πει «ναι χρειάζεται ένα σοκ», άλλος θα πει «οχι είναι κίνηση με μεγάλο ρίσκο και μπορεί να δούμε μια ΑΕΚ ακόμη πιο αποπροσανατολισμένη».

Η αλήθεια είναι οτι με μια νίκη των κιτρινόμαυρων έστω και με 1-0, ακόμη και με κακό ποδόσφαιρο, θα αλλάξει την κατάσταση άρδην. Η ΑΕΚ θα περάσει μόνη πρώτη μπροστά και η ευφορία που υπάρχει τώρα στον Ολυμπιακό μετά την «6άρα», θα μειωθεί δραματικά. Α

Αν όμως δεν έρθει η νίκη, ακόμη κι αν έρθει η ισοπαλία, το βαρύ κλίμα θα παραμείνει στην Ένωση και τα περισσότερα απο τα μαύρα σύννεφα θα «στρογγυλοκαθίσουν» πάνω από το κεφάλι του Αλμέιδα.

Για το βαρύ σκορ στο ματς του Κυπέλλου το Sportime σας έγραψε οτι από πλευράς Αλμέιδα ήταν προπονητικό έγκλημα η χρησιμοποίηση του Πινέδα στα αριστερά, κάτι που καταμαρτυρούν και οι οπαδοί της ομάδας. Οπως του καταμαρτυρούν οτι ενώ η εικόνα της ομάδας του ήταν τραγική και ως το 47 είχε ήδη δεχθεί τέσσερα γκολ, έρπεπε να φτάσουμε στο 61′ για να προχωρήσει σε αλλαγές.

Θα πρέπει η ΑΕΚ να απομακρύνει τον Αλμέιδα αν δεν κερδίσει τον Ολυμπιακό ούτε στο πρωτάθλημα;

Ένα ακόμη που χρεώνουν στον Αργεντινό οι οπαδοί είναι οτι δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο κι ενώ στο πρώτο είχε φάει τρία γκολ. Η Ενωση συνέχισε να έχει την ίδια οικτρή παρουσία με τον Αλμέιδα να μην μπορεί να «συνεφέρει» τους παίκτες του κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας.

Αυτή είναι η «μικρή εικόνα». Στη «μεγάλη εικόνα» στον Αργεντινό χρεώνεται μια φθίνουσα πορεία μετά την κατάκτηση του νταμπλ τη σεζόν 22-23. Θυμίζουμε οτι ακολούθησε η περσινή αυτοκτονία του χαμένου πρωταθλήματος το οποίο η ΑΕΚ έκανε… δώρο στον ΠΑΟΚ, ο οδυνηρός αποκλεισμός από την «άσημη» Νοα από την Αρμενία, ενώ και φέτος που οι κίτρινοι δεν έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, δεν υπάρχει μια σταθερά πειστική εικόνα, με αρκετές νίκες να έρχονται αγχωτικά παρά την τεράστια διαφορά μπάτζετ με τις περισσότερες ομάδες πλην Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

 

Κάποιοι το πάνε και λίγο παραπέρα, λέγοντας οτι το μεγαλύτερο κομμάτι της επιτυχίας του νταμπλ ανήκει στον Δημήτρη Μελισσανίδη και όχι στον Ματίας Αλμέιδα. Νέο γήπεδο, τεράστιο μπάτζετ και διαιτητική αντιμετώπιση που δεν «πείραξε» την Ένωση.

Δεν γνωρίζουμε αν σε περίπτωση νέας ήττας, η μη νίκης την Κυριακή κόντρα στον Ολυμπιακό θα φέρει εξελίξεις στον πάγκο της ΑΕΚ. Οπως έγραψε το Sportime η εκτίμηση είναι οτι η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία σε μια τέτοια περίπτωση, πιθανότατα θα δρομολογηθεί το καλοκαίρι.

Το θέμα είναι οτι από εκεί που Ματίας Αλμέιδα ήταν στο απυρόβλητο και αρκετοί στην ΑΕΚ έλεγαν οτι μπορεί να εξελιχθεί σε νέα περίπτωση… Μπάγεβιτς, τα δεδομένα έχουν αλλάξει δραματικά και μόνο με νίκες και κατακτήσεις τίτλων μπορούν να αλλάξουν για τον 51χρονο προπονητή…

 

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Μπάγερ Λεβερκούζεν – Ολυμπιακός: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Ολυμπιακός: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Ολυμπιακός ευρωπαϊκή αναμέτρηση με ένταση, τακτική πειθαρχία και μάχη για έλεγχο στον ρυθμό του αγώνα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ίντερ – Μπόντο Γκλιμτ: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ίντερ – Μπόντο Γκλιμτ: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ίντερ - Μπόντο Γκλιμτ ευρωπαϊκή μάχη με ρυθμό, κατοχή για τους Ιταλούς και αντεπιθέσεις που μπορούν να αλλάξουν ισορροπίες.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Νιουκάστλ – Καραμπάχ: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Νιουκάστλ – Καραμπάχ: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Νιουκάστλ - Καραμπάχ ευρωπαϊκή μονομαχία με πίεση, ρυθμό και λεπτομέρειες που μπορούν να κρίνουν την έκβαση της αναμέτρησης.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Σαουθάμπτον – QPR: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Σαουθάμπτον – QPR: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Σαουθάμπτον - QPR αναμέτρηση με ένταση και πίεση για βαθμούς, όπου οι λεπτομέρειες μπορούν να κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αλ Τααβόν – Αλ Χιλάλ: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Αλ Τααβόν – Αλ Χιλάλ: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Αλ Τααβόν - Αλ Χιλάλ ματς με υψηλό ρυθμό, κατοχή για τους φιλοξενούμενους και κρίσιμες μεταβάσεις που μπορούν να κρίνουν το αποτέλεσμα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ατλέτικο Μαδρίτης – Κλαμπ Μπριζ: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ατλέτικο Μαδρίτης – Κλαμπ Μπριζ: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ατλέτικο Μαδρίτης - Κλαμπ Μπριζ ευρωπαϊκή μάχη με ένταση, τακτική πειθαρχία και λεπτομέρειες που μπορούν να κρίνουν πρόκριση.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Ολυμπιακός πρέπει δυστυχώς να αλλάξει και την στατιστική της Λεβερκούζεν για να προκριθεί

Ο Ολυμπιακός πρέπει δυστυχώς να αλλάξει και την στατιστική της Λεβερκούζεν για να προκριθεί

Το κορυφαίο ποσοστό στην ιστορία των Γερμανών απέναντι στον... Ολυμπιακό και μαζί και η προϊστορία που είναι υπέρ της Λεβερκούζεν.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ξακάθαρα πληρώνει το ότι δεν βάζει γκολ ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη – Τώρα θα ήταν άνετος

Ξακάθαρα πληρώνει το ότι δεν βάζει γκολ ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη – Τώρα θα ήταν άνετος

Ο Ολυμπιακός πληρώνει τα λίγα γκολ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μπήκε και η Παρί Σεν Ζερμέν των δισεκατομμυρίων στην κούρσα για Μουζακίτη – Τρίβουν τα χέρια τους στον Ολυμπιακό

Μπήκε και η Παρί Σεν Ζερμέν των δισεκατομμυρίων στην κούρσα για Μουζακίτη – Τρίβουν τα χέρια τους στον Ολυμπιακό

Αν οι Άραβες μπουν... γερά και το ενδιαφέρον της Παρί Σεν Ζερμέν γίνει πρόταση, ο Ολυμπιακός θα είναι σα να έχει πάρει το... Europa από έσοδα.

Ποδόσφαιρο