ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το πήρε απόφαση για το πρωτάθλημα ο Αλμέιδα

Μάχη για την Ευρώπη θα δώσει η ΑΕΚ στα πλέι οφ σύμφωνα με τον Αλμέιδα.
Το πήρε απόφαση για το πρωτάθλημα ο Αλμέιδα

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια, όχι όμως από το τελικό 0-0 της ΑΕΚ με  τον Άρη στο Βικελίδης, δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα, αμέσως μετά τη λήξη του ματς.

Ο Αργεντινός τεχνικός απέφυγε πάντως να μιλήσει για στόχο κατάκτησης πρωταθλήματος στα πλέι οφ της Super League και ουσιαστικά έκανε λόγο για οσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στην Ευρώπη.

«Το παιχνίδι άλλαξε εντελώς με την αποβολή. Το παλέψαμε, το προσπαθήσαμε, οι παίκτες έδωσαν την ψυχή τους. Αυτή την εικόνα θέλουμε να βλέπουμε. Θέλαμε βέβαια να φύγουμε με τη νίκη», είπε αρχικά ο Αλμέιδα.

Όσο για το τι αλλάζει μετά την ισοπαλία από εδώ και στο εξής; «Τώρα ξεκινούν τα πλέι οφ. Οσο το επιτρέπουν οι αριθμοί θα δώσουμε τη μάχη μας. Είναι τέσσερις ομάδες που θα δώσουν τη μάχη τους για την Ευρώπη».

Λίγο αργότερα ο Ματίας Αλμέιδα είπε στη συνέντευξη Τυπου: “Ήταν ένα ματς που το προσπαθήσαμε. Προσπαθήσαμε να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο δεύτερο μέρος συνεχίσαμε την προσπάθεια ακόμα και με δέκα. Μένω στην εικόνα της ομάδας, παλεύοντας και δίνοντας ό,τι είχε από δυνάμεις.

Πιστεύω ότι πλέον ξεκινάει μία άλλη διαδικασία. Μέχρι σήμερα περιμέναμε να δούμε πού θα τοποθετηθούμε στον πίνακα. Η θέση δεν είναι κακή… Προφανώς υπάρχει απόσταση με την κορυφή. Ολοι δουλεύουμε για να είμαστε πρώτοι αλλά δεν γίνεται πάντα. Κάνω ανάλυση και αξιολογώ αυτές τις τρεις χρονιές που βρίσκομαι στην ομάδα. Σίγουρα θα μου άρεσε να ήμουν εδώ και να έλεγα ότι εμείς έχουμε τη βαθμολογική διαφορά με τον δεύτερο αλλά αυτό που μπορώ επίσης να πω είναι ότι αυτή η ομάδα είναι ανταγωνιστική για τρία χρόνια. Θα το παλέψουμε ως το τέλος με αλήθειες και πραγματικότητες”.

Για την φάση της αποβολής: “Άλλη μία φορά είμαστε αυτοί που μας έβλαψαν. Δεν μιλάω για την αποβολή αλλά για την ενέργεια που προηγήθηκε της αποβολής… Μόλις ξεκίνησε η σεζόν γνωρίζαμε ότι θα παίζαμε με πολλά μειονεκτήματα σε σχέση με αυτό που γίνεται. Μέχρι και το τελευταίο λεπτό το αντιλαμβανόμαστε. Στην αποβολή ο διαιτητής ενέργησε σωστά αλλά νωρίτερα προηγήθηκε ένα χέρι. Ο διαιτητής είπε ότι ήταν με το στήθος; Οσον αφορά την εικόνα μας με δέκα, είναι η απόδοσή μας στο 95% της αγωνιστικής περιόδου. Αυτό που θέλουμε είναι να διατηρήσουμε την ηρεμία μας. Μέσα στην ανάλυσή μας βρίσκεται η σκληρή ήττα που γνωρίσαμε (σ.σ. από τον Ολυμπιακό) αλλά η ΑΕΚ θα παλέψει μέχρι τέλους. Πριν 1,5 μήνα είπα στους δημοσιογράφους ότι αν χρειαστεί να παίξουμε με την ΑΕΚ Β’ λόγω καρτών, θα το έκανα. Ευτυχώς φαίνεται να με ακούν γιατί σήμερα είχα τέσσερις παίκτες από τη 2η ομάδα”.

Για την πορεία της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν ο Αλμέιδα είπε: “Έχω ασχοληθεί πολύ με την ψυχολογία τα τελευταία 21 χρόνια… Για να μιλάς με καθαρές πράξεις για αυτήν, τα 21 χρόνια είναι αρκετά. Οσο παίξαμε ποδόσφαιρο και είχαμε τη δυνατότητα να το κάνουμε σε μεγάλες ομάδες, Μουντιάλ, Κύπελλα, υπάρχει ένα πράγμα. Οταν κάποιος χάνει ένα ντέρμπι με έξι γκολ και πρέπει να παίξεις πάλι σε τρεις μέρες, αν η ψυχολογία που μεταφέρουμε δεν υπήρχε τότε το ματς δεν θα ήταν όσο ισοδύναμο είδαμε. Το ματς χάθηκε αλλά όχι με την ίδια εικόνα του 6-0. Επίσης αυτά τα 21 χρόνια έμαθα να βλέπω τα πράγματα θετικά και όχι όλα τα αρνητικά. Αν ζούσα με βάση αυτά, τη μέρα που χάσαμε με 0-1 από τον Ολυμπιακκό θα μπορούσε να είναι εκείνη που είδα τον πατέρα μου ζωντανό και είχα περισσότερη δύναμη από ποτέ.

Το ποδόσφαιρο εκτός από ψυχολογία θα έπρεπε να είναι και πραγματική αγάπη. Οτι θα το παλέψω απέναντι στην ήττα με όλες μου τις δυνάμεις, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο που θα είμαι ζωντανός. Σήμερα τα παιδιά πάλεψαν ακόμα και με δέκα για αυτό που θέλαμε. Έχω όλα τα νούμερα γιατί θέλω να είμαι έτοιμος για κάποιες απαντήσεις. Υπερασπίζομαι με πολύ πάθος τη διαδικασία που ακολουθώ. Εκτός από τη σεζόν που τελειώνει, εγώ πνευματικά προετοιμάζομαι για την επόμενη. Αυτός είναι ο τρόπος που ζω το ποδόσφαιρο. Τη μέρα που θα θελήσω να είμαι διακοπές στην Ελλάδα, θα σταματήσω να ασχολούμαι. Θα ανοίξω ένα μέρος και θα πουλάω κρέας, είμαι πολύ καλός μάγειρας… Δέχομαι την πραγματικότητα. Είμαι αυτός που πάει να δώσει συγχαρητήρια στον αντίπαλο μετά την ήττα και έχω τα αρνητικά μου ως άνθρωπος. Μπορείτε να κοιτάξετε τα τελευταία τρία χρόνια, να δείτε τις υπόλοιπες ομάδες των πλέι οφ και ποιά είχε τα περισσότερα γκολ, τις περισσότερες νίκες και ήττες.

Πάρτε τα στατιστικά της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια και δείτε εάν ανέβηκε ή έπεσε επίπεδο. Αυτή η σεζόν δεν ξέρουμε πώς θα τελειώσει. Ολα όσα σας είπα είναι για να κάνουμε την ανάλυση. Εχω συμβόλαιο μέχρι το 2028 άρα κάποιοι πιστεύουν σε ένα πρότζεκτ. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε μία ομάδα με ποδοσφαιριστές που ήρθαν οι περισσότεροι ως ελεύθεροι. Τώρα είμαστε απέναντι στον Ολυμπιακό που είναι 1ος. Αυτά τα τρία χρόνια, ο Ολύμπιακός άλλαξε έξι προπονητές και 70 ποδοσφαιριστές συν άλλα πολλά. Οπότε όταν εγώ υπερασπίζομαι αυτή τη διαδικασία, δεν μπορώ να πω ψέματα. Ναι, μείναμε εκτός από μία ομάδα της Αρμενίας. Θα ήθελά να βοηθήσω την ομάδα να έχει έσοδα, να παίξουμε παραπάνω ματς όπως άλλες ομάδες που μακάρι να συνεχίσουν έτσι αλλά δεν έχουν καταφέρει κάτι παραπάνω. Ηταν σκληρό που μείναμε εκτός Κυπέλλου, αναγνωρίζοντας ότι δεχθήκαμε έξι γκολ και ήμασταν μία καταστροφή. Ολα τα πρότζεκτ όμως δεν αναλύονται με βάση ένα αποτέλεσμα. Χρειάζεται χρόνος”.

Για τον Άρη: “Ο Άρης είναι πάντα μία ομάδα που προσπαθεί να παίξει. Εάν δεν είχε αλλάξει το φορμάτ θα ήταν στα πλέι οφ. Είναι μία ομάδα που σέβομαι, έχει καλούς ποδοσφαιριστές. Τον σέβομαι όπως όλες τις ομάδες”, κατέληξε ο Αλμέιδα.

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Αύξησε και άλλο ο Ολυμπιακός τα λεφτά που ζητά για Μουζακίτη – Που έφτασε

Αύξησε και άλλο ο Ολυμπιακός τα λεφτά που ζητά για Μουζακίτη – Που έφτασε

Το ενδιαφέρον της Μπράιτον για τον Χρήστο Μουζακίτη δεν σβήνει και ο Ολυμπιακός ανεβάζει τον πήχη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Μην την πληρώσει ο Μπόκος

Παναθηναϊκός: Μην την πληρώσει ο Μπόκος

Ο Παναθηναϊκός πάει από το κακό στο χειρότερο αγωνιστικά και το ζήτημα θα είναι να μην την πληρώσει ο Μπόκος, που είναι πρότζεκτ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Νότιγχαμ Φόρεστ: Δεν παίρνει Ταρέμι αλλά με 40 εκατ. ευρώ Ματετά

Νότιγχαμ Φόρεστ: Δεν παίρνει Ταρέμι αλλά με 40 εκατ. ευρώ Ματετά

Φέτος το Ματετά έχει 10 γκολ και δύο ασίστ με την Κρίσταλ Πάλας σε 2.707 αγωνιστικά λεπτά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Παίρνει επιθετικό και υπάρχει λόγος

Ολυμπιακός μεταγραφές: Παίρνει επιθετικό και υπάρχει λόγος

Ο επιθετικός του που έχει κινήσει τις διαδικασίες να βρει ομάδα για να πάρει μεταγραφή.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Φεύγει ο Γιάρεμτσουκ – Έφερε πρόταση

Ολυμπιακός: Φεύγει ο Γιάρεμτσουκ – Έφερε πρόταση

Ολυμπιακός: Ο Γιάρμετσουκ θεωρεί πως έχει πολλά να δώσει ακόμα και να πάρει το τελευταίο του μεγάλο συμβόλαιο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα: Πάνε για βασικοί με την ΑΕΚ Μπρούνο και Σιπιόνι

Ολυμπιακός νέα: Πάνε για βασικοί με την ΑΕΚ Μπρούνο και Σιπιόνι

Οι δύο παίκτες από τους λεγόμενους αναπληρωματικούς κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τα άλλαξε όλα ο Ποντένσε

Τα άλλαξε όλα ο Ποντένσε

Το... γύρισε ο Ποντένσε με τον Μεντιλίμπαρ να τρίβει τα χέρια του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Αποθέωση Μπρούνο, Ποντένσε και Σιπιόνι

Ολυμπιακός: Αποθέωση Μπρούνο, Ποντένσε και Σιπιόνι

Μετά το δύσκολο όπως αποδείχτηκε παιχνίδι του Ολυμπιακού απέναντι στον Βόλο (1-0), ο Μεντιλίμπαρ ξεχώρισε τους τρεις ποδοσφαιριστές για την απόδοσή τους και τους το είπε και στου Ρέντη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Μεγάλο το πρόβλημα με τις κάρτες εν όψει Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

ΑΕΚ: Μεγάλο το πρόβλημα με τις κάρτες εν όψει Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Σημαντικό το ζήτημα που προέκυψε για την ΑΕΚ μετά το ματς στην Τρίπολη, μια και τέσσερις παίκτες έχουν κίτρινες

Ποδόσφαιρο