ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τουλάχιστον με τον Γιοβάνοβιτς ο Παναθηναϊκός ήταν συμπαγής…

Ο Παναθηναϊκός επί Γιοβάνοβιτς ήταν τουλάχιστον μια συμπαγής ομάδα, κάτι που έχει (αναμενόμενα) έχει απωλέσει από τη στιγμή που έφερε ξαφνικά νέο τεχνικό.
Τουλάχιστον με τον Γιοβάνοβιτς ο Παναθηναϊκός ήταν συμπαγής…

Στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός γνώρισε μια ήττα από τον ΠΑΟΚ που πόνεσε πολύ βαθμολογικά και ψυχολογικά. Μια ήττα που ήρθε όχι τόσο επειδή ο δικέφαλος έπιασε καμιά σπουδαία απόδοση, αλλά περισσότερο επειδή οι πράσινοι δεν  είναι πλέον η συμπαγής ομάδα που ήταν επί Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Όχι, δεν θα ανάγουμε τον Σέρβο σε… Γκουαρδιόλα, ούτε θα αποδημήσουμε τον Φατίχ Τερίμ που έχει πίσω του τέτοια καριέρα και τέτοια εμπειρία. Δεν γίνεται όμως μετά τα τελευταία αρνητικά  αποτελέσματα σε με Ατρόμητο και ΠΑΟΚ  και κυρίως τις κακές εμφανίσεις από τις οποίες αυτά συνοδεύτηκαν να μην πούμε το προφανές.

 

Οτι τουλάχιστον με τον Γιοβάνοβιτς ο Παναθηναϊκός ήταν «ΟΜΑΔΑ». Μπορεί να μην έπαιζε ελκυστικό ποδόσφαιρο, μπορεί να κέρδιζε στα περισσότερα ματς με… μισό μηδέν όμως τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα το έπαιρνε.

Η θητεία του Τερίμ άρχισε μεν με ένα νικηφόρο σερί, όμως φαίνεται αυτό να γινόταν περισσότερο λόγω της… φόρας που είχε από τον καλοστημένο «Παναθηναϊκό του Γιοβάνοβιτς».

Τώρα που αυτή η «φόρα» σταματάει και ο Παναθηναϊκός αρχίζει να αλλάζει, περνώντας στη φιλοσοφία Τερίμ η αγωνιστική εικόνα χειροτερεύει επικίνδυνα! Και διευκρινίζουμε. Δεν ρίχνουμε το μεγαλύτερο φταίξιμο στον Τερίμ, τουλάχιστον όχι σε πρώτη φάση. Είναι λογικό ένας νέος προπονητής να θέλει να φέρει τη δική του φιλοσοφία, να κάνει αλλαγές σε σταθερές που είχε καθιερώσει ο προκάτοχος του και φυσικά να φέρει (όπως γίνεται) και δικές του μεταγραφές.

Το μεγαλύτερο φταίξιμο όμως έχει να κάνει το timing που διάλεξε η διοίκηση του τριφυλλιού να κάνει αυτή την αλλαγή. Ένας «στρωμένος» Παναθηναϊκός κι ένας προπονητής που έπαιρνε το 101% από τους περισσότερους παίκτες του, αντικαθίσταται κομμάτι… βιαίως (αγωνιστικά μιλώντας) από έναν νέο προπονητή (ο οποίος δεν ξέρει την ελληνική πραγματικότητα) και από αρκετούς νέους παίκτες που παρότι ακριβοπληρωμένοι δεν παύει να θέλουν χρόνο ώστε όλοι μαζί (τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές) να γίνουν ομάδα.

Αν η αλλαγή προπονητή στους πράσινους γινόταν το καλοκαίρι η διαδικασία μετάβασης στην «εποχή Τερίμ» θα γινόταν πολύ πιο ομαλά και πιθανώς να πετύχαινε. Τώρα δεν υπάρχει χρόνος, καθώς ο Παναθηναϊκός καίγεται για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, την ώρα που από τη δεύτερη διοργάνωση κινδυνεύει να μείνει εκτός.

Είναι εμφανές ότι ο Τεριμ δεν γνωρίζει ακόμη ούτε το υλικό που έχει στα χέρια του, ούτε και το πρωτάθλημα της Super League. Ο Τούρκος δίνει την εντύπωση ότι φτιάχνει 11άδες χωρίς να γνωρίζει τις… θέσεις των παικτών.  Συν του ότι ανεβάζει πολύ ψηλά τις γραμμές της ομάδας του και τόσο κόντρα στον Ατρόμητο όσο και στην Τούμπα το πλήρωσε ακριβά. Εντάξει έχει το ελαφρυντικό των λίγων εβδομάδων στην Ελλάδα, αλλά από την άλλη έχει κι αυτός τις ευθύνες του για την φθίνουσα εικόνα από τότε που ανέλαβε.

Το θέμα είναι αν θα προλάβει να κάνει τον Παναθηναϊκό «ΟΜΑΔΑ» όπως ήταν επί Γιοβάνοβιτς προτού να είναι αργά… Γιατί ο Σέρβος τα είχε καταφέρει σε ικανοποιητικό βαθμό με μικρότερο μπάτζετ. Τώρα το μπάτζετ μεγαλώνει, αλλά ο Παναθηναϊκός χάνει…

ΥΓ: Το μόνο λάθος στο πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα ότι ο διαιτητής δεν το έδωσε αμέσως, με γυμνό ματι, ενώ ήταν μια μαρς παράβαση που έγινε μπροστά του. Ευτυχώς τον κάλεσε το VAR.

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Αύξησε και άλλο ο Ολυμπιακός τα λεφτά που ζητά για Μουζακίτη – Που έφτασε

Αύξησε και άλλο ο Ολυμπιακός τα λεφτά που ζητά για Μουζακίτη – Που έφτασε

Το ενδιαφέρον της Μπράιτον για τον Χρήστο Μουζακίτη δεν σβήνει και ο Ολυμπιακός ανεβάζει τον πήχη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Μην την πληρώσει ο Μπόκος

Παναθηναϊκός: Μην την πληρώσει ο Μπόκος

Ο Παναθηναϊκός πάει από το κακό στο χειρότερο αγωνιστικά και το ζήτημα θα είναι να μην την πληρώσει ο Μπόκος, που είναι πρότζεκτ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Νότιγχαμ Φόρεστ: Δεν παίρνει Ταρέμι αλλά με 40 εκατ. ευρώ Ματετά

Νότιγχαμ Φόρεστ: Δεν παίρνει Ταρέμι αλλά με 40 εκατ. ευρώ Ματετά

Φέτος το Ματετά έχει 10 γκολ και δύο ασίστ με την Κρίσταλ Πάλας σε 2.707 αγωνιστικά λεπτά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Παίρνει επιθετικό και υπάρχει λόγος

Ολυμπιακός μεταγραφές: Παίρνει επιθετικό και υπάρχει λόγος

Ο επιθετικός του που έχει κινήσει τις διαδικασίες να βρει ομάδα για να πάρει μεταγραφή.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Φεύγει ο Γιάρεμτσουκ – Έφερε πρόταση

Ολυμπιακός: Φεύγει ο Γιάρεμτσουκ – Έφερε πρόταση

Ολυμπιακός: Ο Γιάρμετσουκ θεωρεί πως έχει πολλά να δώσει ακόμα και να πάρει το τελευταίο του μεγάλο συμβόλαιο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα: Πάνε για βασικοί με την ΑΕΚ Μπρούνο και Σιπιόνι

Ολυμπιακός νέα: Πάνε για βασικοί με την ΑΕΚ Μπρούνο και Σιπιόνι

Οι δύο παίκτες από τους λεγόμενους αναπληρωματικούς κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τα άλλαξε όλα ο Ποντένσε

Τα άλλαξε όλα ο Ποντένσε

Το... γύρισε ο Ποντένσε με τον Μεντιλίμπαρ να τρίβει τα χέρια του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Αποθέωση Μπρούνο, Ποντένσε και Σιπιόνι

Ολυμπιακός: Αποθέωση Μπρούνο, Ποντένσε και Σιπιόνι

Μετά το δύσκολο όπως αποδείχτηκε παιχνίδι του Ολυμπιακού απέναντι στον Βόλο (1-0), ο Μεντιλίμπαρ ξεχώρισε τους τρεις ποδοσφαιριστές για την απόδοσή τους και τους το είπε και στου Ρέντη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Μεγάλο το πρόβλημα με τις κάρτες εν όψει Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

ΑΕΚ: Μεγάλο το πρόβλημα με τις κάρτες εν όψει Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Σημαντικό το ζήτημα που προέκυψε για την ΑΕΚ μετά το ματς στην Τρίπολη, μια και τέσσερις παίκτες έχουν κίτρινες

Ποδόσφαιρο