ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τζουργκάρντεν – Παναθηναϊκός 2-1: Ανύπαρκτος για ένα ημίχρονο και πλέον με την πλάτη στον τοίχο

Ένα παιχνίδι που ήταν δικό του κατάφερε να χάσει ο Παναθηναϊκός με 2-1 από την Τζουργκάρντεν έχοντας απελπιστικά κακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο.
Τζουργκάρντεν – Παναθηναϊκός 2-1: Ανύπαρκτος για ένα ημίχρονο και πλέον με την πλάτη στον τοίχο

Τζουργκάρντεν – Παναθηναϊκός 2-1 και το όνειρο της οκτάδας στο Conference League πάει περίπατο. Το «τριφύλλι» δεν μπορεί.

Σε ένα ακόμη ευρωπαϊκό παιχνίδι της League Phase παρουσιάστηκε κατώτερο των προσδοκιών. Μετά την απογοητευτική εμφάνιση με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα και τη σοκαριστική εικόνα με την Τσέλσι, έχασε και από τους μέτριους Σουηδούς. Μία ομάδα που για ένα ημίχρονο δεν έκανε τίποτα, στο δεύτερο κυριάρχησε.

Ανύπαρκτος ήταν μετά την ανάπαυλα ο Παναθηναϊκός με τον προπονητή του να τον αφήνει αβοήθητο. Κακό το κοουτσάρισμα του Ρούι Βιτόρια, κάκιστη και η διαιτησία. Απορίας άξιο πώς στις καθυστερήσεις δεν αποβλήθηκε ο Στολ για αγκωνιά στον Μλαντένοβιτς. Ακόμη πιο απίθανο ότι με τον Σέρβο ματωμένο ο επόπτης που ήταν μπροστά, δεν ενημέρωνε τον διαιτητή για να σταματήσει το ματς.

Φυσικά όλα αυτά δεν αποτελούν δικαιολογία για αυτό που παρουσίασαν οι «πράσινοι». Οι περισσότεροι παίκτες τους έδειξαν ξανά λίγοι αγωνιστικά, ανέτοιμοι πνευματικά και χωρίς τη νοοτροπία του νικητή.

Το ματς

Καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός. Πήρε από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων και κυκλοφόρησε ωραία την μπάλα. Η πρώτη φάση που έβγαλε με αυτό τον τρόπο ήταν στο 11′ με το τραγικό τελείωμα του Μλαντένοβιτς και η επόμενη κατέληξε στα δίχτυα. Ιωαννίδης και Μλαντένοβιτς συνδυάστηκαν ωραία και ο Τζούρισιτς έβαλε μία γκολάρα στο 17′ για το 0-1.

Ήταν αναμενόμενο σταδιακά να πάρει κάποια μέτρα στο γήπεδο η Τζουργκάρντεν. Φάσεις, όμως, δεν δημιουργούσε. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πατάει καλά, αλλά σταμάτησε να είναι απειλητικός. Οι επιθετικές του προσπάθειες έμεναν ανολοκλήρωτες. Ο Τετέ δεν πήρε φάσεις πάνω του, ο Μπακασέτας το ίδιο και ο Ιωαννίδης έψαχνε το κάτι παραπάνω.

Όσο καλά κοντρόλαρε το «τριφύλλι» το πρώτο 45λεπτο, τόσο κακό ήταν στο δεύτερο. Δεν βγήκε από τα αποδυτήρια, η Τζουργκάρντεν για ένα πεντάλεπτο έκανε ό,τι ήθελε και έφτασε στην ισοφάριση. Κέρδιζε τη μία μονομαχία μετά την άλλη, πίεζε και στο 49′ ο Γκιούλικσεν έκανε το 1-1 με ένα ακόμη λάθος του Μλαντένοβιτς στη σεζόν.

Οι «πράσινοι» δεν συνήλθαν από αυτό το σοκ. Έχασαν το μυαλό τους, εκνευρίστηκαν και έκαναν πολύ εύκολα λάθη. Στο 62′ ο Ντραγκόφσκι σταμάτησε τον Γκιούλικσεν από την ισοφάριση και τέσσερα λεπτά ο Πολωνός μπλόκαρε σουτ του Βίκειμ.

Η ανατροπή ήταν μαθηματικά βέβαιο πως θα έρθει και ο Βιτόρια άργησε να αντιδράσει. Αντί να αλλάξει κάτι στα χαφ, όπου το πρόβλημα ήταν εμφανές, έβαλε τον Πελίστρι αντί του Τζούρισιτς. Βελτίωση δεν υπήρξε και στο 72′ ο Χούμετ έκανε το 2-1. Τραγική η αντίδραση της άμυνας του Παναθηναϊκού με αποκορύφωμα τον Μλαντένοβιτς, ο οποίος δεν έκλεισε προς τα μέσα όπως θα έπρεπε. Στην αρχή της φάσης φώναξε για φάουλ ο Ιωαννίδης.

Έως το σφύριγμα της λήξης ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να βγάλει καν ευκαιρία. Στο φινάλε με μεγάλες μπαλιές και άναρχο ποδόσφαιρο έψαξε την ισοφάριση και δεν τη βρήκε.

Τζουργκάρντεν – Παναθηναϊκός 2-1

Σκόρερ: 49′ Γκούλικσεν, 72′ Χούμετ – 17′ Τζούρισιτς

ΤΖΟΥΡΓΚΑΡΝΤΕΝ (Ρόμπερτ Μπιόρκνεσιο): Γιάνσον, Στολ, Λάρσον, Ντάνιελσον, Κοσούγκι, Σάμποβιτς, Στένσον, Βίκχαϊμ (83’ Πρίσκε), Γκούλικσεν, Ενγκουέν (89’ Ραντέτινατς), Χιούμετ (83’ Χααράλα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρουί Βιτόρια): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Ινγκασον, Μλαντένοβιτς, Ουναϊ (81’ Τσέριν), Αράο (81’ Μαξίμοβιτς), Μπακασέτας, Τετέ, Ιωαννίδης, Τζούρισιτς (69’ Πελίστρι).

Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Η Άστον Βίλα κοιτά Γκιμπς Γουάιτ και ο Σαλάχ ανοίγει παράθυρο για Σαουδική Αραβία

Η Άστον Βίλα κοιτά Γκιμπς Γουάιτ και ο Σαλάχ ανοίγει παράθυρο για Σαουδική Αραβία

Η Άστον Βίλα εμφανίζεται έτοιμη να κινηθεί για τον Μόργκαν Γκιμπς Γουάιτ, την ώρα που το μεταγραφικό παζάρι αρχίζει να ζεσταίνεται σε Αγγλία, Ευρώπη και Σαουδική Αραβία.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Λιάσος Λουκά επιστρέφει στον Άρη Λεμεσού

Ο Λιάσος Λουκά επιστρέφει στον Άρη Λεμεσού

Υπενθυμίζεται ότι ο Κύπριος προπονητής είχε εργαστεί στον Άρη Λεμεσού από το καλοκαίρι του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2022.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Σούλερ και Ματάνοβιτς «τράκαραν» κεφάλι με κεφάλι

Σούλερ και Ματάνοβιτς «τράκαραν» κεφάλι με κεφάλι

Κεφάλι με κεφάλι σε μια σφοδρή σύγκρουση στο Χέρτα - Φράιμπουργκ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πληρώνει τα πούλμαν των οπαδών της Φόρεστ στην Κωνσταντινούπολη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πληρώνει τα πούλμαν των οπαδών της Φόρεστ στην Κωνσταντινούπολη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναλαμβάνει το κόστος υποχρεωτικής μετακίνησης των οπαδών της Νότιγχαμ Φόρεστ στην Κωνσταντινούπολη για το ματς με τη Φενέρμπαχτσε.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τις τιμές και τους τρόπους διάθεσης των εισιτηρίων για το ματς με την ΑΕΚ με χρήση Gov gr Wallet.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Ο πιο σημαντικός λόγος που ο Ελ Κααμπί παίζει μαζί με τον Ταρέμι

Ολυμπιακός: Ο πιο σημαντικός λόγος που ο Ελ Κααμπί παίζει μαζί με τον Ταρέμι

Ο Ολυμπιακός είναι φανερό πλέον πως έχει θέμα με τους δύο επιθετικούς, ο πιο σημαντικός λόγος που παίζουν Ελ Κααμπί, Ταρέμι

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Πιρόλα που έλλειψε πολύ μετρά αντίστροφα για την επιστροφή

Ο Πιρόλα που έλλειψε πολύ μετρά αντίστροφα για την επιστροφή

Θετικά είναι τα νεότερα γύρω από την κατάσταση του Λορέντσο Πιρόλα καθώς στον Ολυμπιακό βλέπουν τον Ιταλό αμυντικό να μπαίνει σταδιακά στην τελική φάση της αποθεραπείας του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ρίο Άβε: Στη λίστα ο Βάσκο Μάτος για τον πάγκο

Ρίο Άβε: Στη λίστα ο Βάσκο Μάτος για τον πάγκο

Σε διαδικασία αναζήτησης νέου προπονητή βρίσκεται η Ρίο Άβε, σύμφωνα με τη Record, που κάνει λόγο για επικείμενη αποχώρηση του Σωτήρη Σιλαϊδόπουλου.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Έδωσε και άλλα εισιτήρια στον ΟΦΗ ο Λεβαδειακός

Έδωσε και άλλα εισιτήρια στον ΟΦΗ ο Λεβαδειακός

Πλέον ο συνολικός αριθμός των εισιτηρίων που έλαβε ο ΟΦΗ φτάνει τα 300.

Ποδόσφαιρο