ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA Ranking Ελλάδα: Έτσι θα έχουμε 4 ομάδες στην τελική φάση τον Σεπτέμβριο

UEFA Ranking Ελλάδα: Πως θα καταφέρουν οι ομάδες μας να επιζήσουν από τα προκριματικά;
UEFA Ranking Ελλάδα: Έτσι θα έχουμε 4 ομάδες στην τελική φάση τον Σεπτέμβριο

UEFA Ranking Ελλάδα: ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα ριχτούν σε περίπου 2 μήνες στη μάχη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Η σεζόν 2023-2024 αποτελεί χρονιά-ορόσημο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για πρώτη φορά μετά από 53 χρόνια, ομάδα από τη χώρα μας θα αγωνιστεί σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός έστειλε τον συντελεστή της Ελλάδας ανάμεσα σε αυτούς από χώρες-μεγαθήρια και μας έδωσε την ελπίδα για την κατάληψη της 15ης θέσης, που θα πρόκειται για μεγάλη υπόθεση.

Ο τελικός του Conference League βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και δεδομένα θα φέρει τον Ολυμπιακό σε τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από πολλά χρόνια, αν κατακτήσει το τρόπαιο.

Πάμε όμως λίγο πιο μπροστά και χρονικά και πάμε να δούμε πως μπορούμε να έχουμε και τις 4 ομάδες μας σε τελική φάση, καθώς πλέον οι όμιλοι όπως τους έχουμε μάθει, καταργούνται.

UEFA Ranking Ελλάδα: Υπέρβαση από Παναθηναϊκό, λουξ ο ΠΑΟΚ, μονόδρομος για ΑΕΚ-Ολυμπιακό

  • Με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στον 2ο προκριματικό του Europa League. Επομένως, έχει ζαριά συμμετοχής και στο Conference, αν δεν τα καταφέρει στη 2η τη τάξει διοργάνωση.

Ο Παναθηναϊκός θέλει συγκεκριμένα πράγματα για να ανεβάσει την κατάταξή του.

  • Ο ΠΑΟΚ είναι ο μόνος… λουξ, καθώς και δύο σερί αποκλεισμούς να κάνει, θα μπει τουλάχιστον σε ομίλους Conference. Άρα, θα τον έχουμε και τον Σεπτέμβριο ό,τι και να γίνει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
  • ΑΕΚ και Ολυμπιακός, καλούνται να περάσουν δύο γύρους για να παίξουν ομίλους Conference χωρίς περιθώριο λάθους, αλλά με καλές κληρώσεις. Σημειώνεται ότι ο Ολυμπιακός θα αποφύγει Conference και θα περάσει στην τελική φάση του Europa σε περίπτωση νίκης επί της Φιορεντίνα στον τελικό.

Έτσι, με 4/4 θα μπορέσουμε να χτίσουμε πάνω σ’αυτή τη σεζόν και στο μέλλον να βγάζουμε 5 ομάδες και παράλληλα να έχουν καλύτερες κληρώσεις οι εκπρόσωποί μας, με λιγότερους προκριματικούς γύρους.

Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Γιατί καμία Ελληνική ομάδα δε θα γίνει Μπόντο Γκλιμτ

Γιατί καμία Ελληνική ομάδα δε θα γίνει Μπόντο Γκλιμτ

Παγκόσμιος θαυμασμός για την Μπόντο Γκλιμτ, όμως καμία Ελληνική ομάδα δε θα γίνει έτσι και υπάρχουν λόγοι για αυτό

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η ΑΕΚ μπορεί να μπει και με διαφορά στα πλέι οφ

Η ΑΕΚ μπορεί να μπει και με διαφορά στα πλέι οφ

Η ΑΕΚ είναι 1η στη βαθμολογία αλλά μπορεί να μπει και με διαφορά στη διαδικασία των πλέι οφ, ακόμα μεγαλύτερη δηλαδή

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Οι πιθανοί αντίπαλοι της Μπάγερ Λεβερκούζεν μετά την πρόκριση επί του Ολυμπιακού

Οι πιθανοί αντίπαλοι της Μπάγερ Λεβερκούζεν μετά την πρόκριση επί του Ολυμπιακού

Η πρόκριση της Μπάγερ Λεβερκούζεν επί του Ολυμπιακού τη φέρνει μπροστά σε δύο μεγαθήρια ως πιθανούς αντιπάλους

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο παίκτης που περίμενε ο Μπενίτεθ στον Παναθηναϊκό

Ο παίκτης που περίμενε ο Μπενίτεθ στον Παναθηναϊκό

Μια επιστροφή στον Παναθηναϊκό, που ίσως δώσει σημαντικές βοήθειες στον Ράφα Μπενίτεθ όσον αφορά τα πλάνα του

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Υπάρχει θέμα με τον Ελ Κααμπί στον Ολυμπιακό

Υπάρχει θέμα με τον Ελ Κααμπί στον Ολυμπιακό

Ο Ελ Κααμπί δεν προσφέρει τα γκολ που λείπουν από τον Ολυμπιακό και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα μέσα στο γήπεδο

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Παναθηναϊκός παίζει όλη την χρονιά

Ο Παναθηναϊκός παίζει όλη την χρονιά

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ακούγεται επικολυρικό αλλά παίζει στην Τσεχία όλη τη σεζόν, μήπως και κάνει κάτι εξαιρετικό

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Το άγχος στην ΑΕΚ και τι θα κάνει ο Νίκολιτς

Το άγχος στην ΑΕΚ και τι θα κάνει ο Νίκολιτς

Γίνεται αρκετή συζήτηση για αυτό το θέμα εκτός ΑΕΚ, εντός της ομάδας δε φαίνεται να απασχολεί τη δεδομένη χρονική στιγμή

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Το πείραμα που δεν πέτυχε στον Ολυμπιακό

Το πείραμα που δεν πέτυχε στον Ολυμπιακό

Δεν είναι η πρώτη φορά, έχει συμβεί ξανά στον Ολυμπιακό αλλά αυτή τη φορά δεν μπορεί να πει κάποιος πως πέτυχε

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Σοκ με Ποντένσε

Ολυμπιακός: Σοκ με Ποντένσε

Ο Ολυμπιακός ήθελε όλα του τα όπλα στο Λεβερκούζεν και αυτό που έγινε με τον Ποντένσε δεν ήταν καλό για την ομάδα

Ποδόσφαιρο