Βίτορ Περέιρα: Πρόστιμο 15.000 λιρών για ξέσπασμα και… κλωτσιά στην μπάλα
Με πρόστιμο 15.000 λιρών τιμώρησε η FA τον Βίτορ Περέιρα, προπονητή των Γουλβς, για ένα ξέσπασμα θυμού που κλώτσησε την μπάλα...
Ο Πορτογάλος προπονητής των Γουλβς, Βίτορ Περέιρα, βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας όχι για την τακτική του, αλλά για ένα στιγμιαίο ξέσπασμα θυμού στο παιχνίδι με την Μπράιτον, που του στοίχισε πρόστιμο 15.000 λιρών (περίπου 17.255 ευρώ).
Το περιστατικό σημειώθηκε στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Περέιρα, έξαλλος για ένα φάουλ που δεν δόθηκε υπέρ της ομάδας του, κλώτσησε με δύναμη μια μπάλα, πράξη που προκάλεσε την αποβολή του με κόκκινη κάρτα.
Η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) ανέφερε σε ανακοίνωσή της στις 24 Οκτωβρίου:
«Υποστηρίχθηκε ότι ο προπονητής ενήργησε με ανάρμοστο τρόπο γύρω στο 19ο λεπτό, γεγονός που οδήγησε στην αποβολή του, και στη συνέχεια παραδέχτηκε την κατηγορία».
Αμέσως μετά το ματς, ο βοηθός προπονητή, Λουίς Μιγκέλ, επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, δηλώνοντας:
«Η μπάλα ήταν εκεί, κλώτσησε την μπάλα, μερικές φορές κλωτσάς ένα μπουκάλι νερό ή κάτι τέτοιο. Χάσαμε τα λογικά μας. Λυπάμαι».
Ο ίδιος ο Περέιρα χρειάστηκε σχεδόν δύο εβδομάδες για να τοποθετηθεί επίσημα, ζητώντας δημόσια συγγνώμη στην επόμενη συνέντευξη Τύπου του:
«Ξέρω ότι το ποδόσφαιρο είναι συναισθηματικό και είμαι συναισθηματικός άνθρωπος. Αλλά η συμπεριφορά μου δεν ήταν σωστή. Κλώτσησα μια μπάλα και δεν μπορεί να ξανασυμβεί. Ζητώ συγγνώμη».
Με άλλα λόγια, ο Πορτογάλος τεχνικός προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, αναγνωρίζοντας ότι το πάθος του τον πρόδωσε σε μια στιγμή που το αποτέλεσμα (1-1) δεν επέτρεπε τέτοια… νεύρα.