WORLD FOOTBALL

Ακόμη και ο Μαραντόνα είχε είδωλο: Η επιθυμία του να συναντηθεί με τον Μάικλ Τζόρνταν

Μία από τις τελευταίες επιθυμίες του Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν να συναντήσει το είδωλό του τον Μάικλ Τζόρνταν τον οποίο θαύμαζε με πάθος.
Ακόμη και ο Μαραντόνα είχε είδωλο: Η επιθυμία του να συναντηθεί με τον Μάικλ Τζόρνταν

Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη είχαν ως είδωλό τους τον Ντιέγκο Μαραντόνα, θαυμάζοντας το τεράστιο ταλέντο με το οποίο γεννήθηκε. 

Ακόμη και ο ίδιος ο Μαραντόνα όμως είχε είδωλο και μάλιστα δεν ήταν από τον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά του μπάσκετ. Ο λόγος για τον Μάικλ Τζόρνταν, τον κατά του περισσότερους κορυφαίο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών.

Σύμφωνα με τη μεγάλη εφημερίδα της Αργεντινής «Ole» το 2019 ο Ντιεγκίτο είχε εκφράσει την επιθυμία να συναντηθεί με τον Τζόρνταν, αλλά και τον παίκτη του γκολφ Τάιγκερ Γουντς. Κι αυτό μετά από ερώτηση αν έχει όνειρα που ακόμη δεν είχε πραγματοποιήσει στη ζωή του.

«Είναι το είδωλό μου», είχε πει κάποτε ο Μαραντόνα για τον «AIR» φορώντας μάλιστα μια εμφάνιση της DREAM TEAM με το Νο 9 (του Τζόρνταν) κάνοντας ζέσταμα.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα heavy.com ο Μαραντόνα είχε προσπαθήσει στο παρελθόν να επισκεφθεί τις ΗΠΑ, ωστόσο κάθε φορά  το αίτημά του για χορήγηση βίζας δεν γινόταν αποδεκτό από τις Αρχές. Κι αυτό λόγω των κατηγοριών περί ναρκωτικών που τον βάραιναν.

Πάντως δεν κρατούσε κακία για τους Αμερικανούς σταρ αθλητές, παρότι ως στενός φίλος του Φιντέλ Κάστρο δεν συμπαθούσε την Αμερική ως χώρα. Το αντίθετο: «Ακόμη κι αν είναι Αμερικανοί δεν φταίνε», είχε πει χαρακτηριστικό ο Αργεντινός σταρ στην Ole.

Επιπλέον είχε εκφράσει την αγάπη του για το μπασκετ και ειδικότερα το NBA, όντας φαν των Σαν Αντόνιο Σπερς (προφανώς λόγω του συμπατριώτη του Μανού Τζινόμπιλι), αλλά και των ΛεΜπρόν Τζέιμς και Στεφ Καρι.

«Μου αρέσει να παρακολουθώ τον ΛεΜπρον Τζέιμς, και τον Κάρι», είχε πει ο Μαραντόνα για να… αποθεώσει στη συνέχεια τον Τζινόμπιλι: «Ο Μανού είναι πάνω από όλους. Θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος αθλητής στην ιστορία της Αργεντινής».

Μαραντόνα-Τζόρνταν: Ο μύθος ότι συναντήθηκαν

Το δημοσίευμα συνεχίζει λέγοντας: «Παρότι η δημόσια δήλωση του Μαραντόνα υποδηλώνει οτι ποτέ δεν συναντήθηκε με τον Μάικλ Τζόρνταν, υπάρχει μια φημολογία ότι οι δύο σταρ του παγκόσμιου αθλητισμού συναντήθηκαν το 2017 (έτος στο οποίο η είσοδος στις ΗΠΑ φέρεται να επιτράπηκε για πρώτη φορά στον Αργεντινό μετά από 22 χρόνια και το Μουντιάλ της Αμερικής όπου βρέθηκε θετικός σε ναρκωτικά). Οι δυο τους φέροντα να συναντήθηκαν στη Βοστώνη χωρίς την παρουσία του Τύπου. Μια ιστορία που ελάχιστοι άνθρωποι, πολύ κοντινοί σε αμφότερους γνωρίζουν».

Μάλιστα το δημοσίευμα καταλήγει λέγοντας: «Σύμφωνα με την Ole κατά τον αποχαιρετισμό τους ένα πορτοκάλι έπεσε στο έδαφος, με τον Μαραντόνα να τον κλωτσά προς το μέρος του Τζόρνταν!».

Τέλος να αναφέρουμε οτι το κορυφαίο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ είχε προσκαλέσει τον Μαραντόνα προκειμένου να κάνει ομιλία στις εγκαταστάσεις του στα τέλη Απρίλη (φωτο παρακάτω).

Δεν υπάρχει κάποια επίσημη καταγραφή ότι ο Ντιέγκο θα έκανε σίγουρα την ομιλία αυτή, ωστόσο σε τοποθέτησή του έδειχνε θετικός στο ενδεχόμενο: «Θα ήθελα να πάω», φέρεται να είπε.

Castellano | Italiano | English

Encantado de ir a Harvard…

Nos gustaría invitarle a dar una charla en la Universidad…

Posted by Diego Maradona on Tuesday, January 31, 2017

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ποδόσφαιρο: Ο Μπάμπης Κωστούλας κάνει σε λιγότερο χρόνο ότι οι άλλοι σε περισσότερο

Ποδόσφαιρο: Ο Μπάμπης Κωστούλας κάνει σε λιγότερο χρόνο ότι οι άλλοι σε περισσότερο

Έκανε τους Άγγλους να... σκέφτονται που μπορεί να σταματήσει.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Λίβερπουλ: Προς πώληση ο Σαλάχ – Που θέλει να πάει

Λίβερπουλ: Προς πώληση ο Σαλάχ – Που θέλει να πάει

Όλα ξεκίνησαν με τις δηλώσεις του Σαλάχ, ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, λόγω της μη χρησιμοποίησής του από τον Άρνε Σλοτ σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μπάμπης Κωστούλας: Ξεκίνησε η συζήτηση στην Μπράιτον για τον πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού

Μπάμπης Κωστούλας: Ξεκίνησε η συζήτηση στην Μπράιτον για τον πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού

Για άλλη μία... φορά επαληθεύεται ο αλγόριθμος των ανθρώπων της Μπράιτον.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ποδόσφαιρο: Ο Ροναλντίνιο λέει για τον Μέσι ότι μπορεί να κάνει ό,τι έκανε εκείνος στο γήπεδο αλλά επιλέγει να μην επιδεικνύει τις ικανότητές του

Ποδόσφαιρο: Ο Ροναλντίνιο λέει για τον Μέσι ότι μπορεί να κάνει ό,τι έκανε εκείνος στο γήπεδο αλλά επιλέγει να μην επιδεικνύει τις ικανότητές του

Αποκαλυπτικό το βίντεο με τα... υδραυλικά κόλπα του Μέσι.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Σεμπάγιος της Μπόκα Τζούνιορς έκανε ντρίμπλα α λα Ρεντόντο

Ο Σεμπάγιος της Μπόκα Τζούνιορς έκανε ντρίμπλα α λα Ρεντόντο

Η ντρίμπλα του Ρεντόντο με τη Ρεάλ στο Ολντ Τράφορντ έχει μείνει στην ιστορία, επαναλήφθηκε όμως στην Αργεντινή

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ποδόσφαιρο: Όταν ο 17χρονος Νεϊμάρ έκανε σέντρα στον εαυτό του και έβαλε γκολ

Ποδόσφαιρο: Όταν ο 17χρονος Νεϊμάρ έκανε σέντρα στον εαυτό του και έβαλε γκολ

Ένα μεγάλο «αν» γι αυτόν τον παίκτη. Αν δηλαδή παρέμενε υγιείς και ίσως με... σωστές επιλογές στη ζωή του, τι θα είχαμε δει ακόμα από αυτόν.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Μέσι χάρισε στην Ίντερ Μαϊάμι το πρώτο MLS Cup

Ο Μέσι χάρισε στην Ίντερ Μαϊάμι το πρώτο MLS Cup

Η Ίντερ Μαϊάμι κέρδισε 3-1 τους Βανκούβερ Γουάιτκατς, με τον Μέσι να ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την διαδρομή του στο MLS, η οποία ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Λίβερπουλ: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης

Λίβερπουλ: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης

Ο Αιγύπτιος άσος δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε ως αλλαγή στο 3-3 της Λίβερπουλ με τη Λιντς, και έτσι μετά τον αγώνα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Γκάμπρι Βαλέρο: Βγάζει… μάτια ο 18χρονος από τις ακαδημίες της Ρεάλ με την εντυπωσιακή ντρίπλα

Γκάμπρι Βαλέρο: Βγάζει… μάτια ο 18χρονος από τις ακαδημίες της Ρεάλ με την εντυπωσιακή ντρίπλα

Οι άνθρωποι της Ρεάλ Μαδρίτης είναι βέβαιοι πως έχουν στα χέρια τους ένα ακατέργαστο διαμάντι, που δεν θα αργήσει να λάμψει.

Ποδόσφαιρο