WORLD FOOTBALL

Γαλλία – Καζακστάν: ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ! 80.000 Γάλλοι τραγουδούν τη «Μασσαλιώτιδα»

Η Γαλλία πήρε το κατάλληλο μπουστάρισμα πριν ο Εμπαπέ διαλύσει το Καζακστάν και στείλει τους «τρικολόρ» από το... ημίχρονο στο Κατάρ
Γαλλία – Καζακστάν: ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ! 80.000 Γάλλοι τραγουδούν τη «Μασσαλιώτιδα»

Ο ιταλικός εθνικός ύμνος είναι γνωστός για τις στιγμές που προσφέρει, όταν παίζει η εθνική Ιταλίας. Να όμως που και η Γαλλία έδωσε τη δική της απάντηση.

Οι  «τρικολόρ» αντιμετώπισαν το Καζακστάν και το «Stade de France» ήταν κατάμεστο. Συγκεκριμένα, 80 χιλιάδες φίλαθλοι βρέθηκαν στις εξέδρες για να δουν την εθνική τους να παίρνει και μαθηματικά το εισιτήριο για το Μουντιάλ του Κατάρ. 

Πριν όμως, προσέφεραν ένα σπάνιο οπτικοακουστικό στιγμιότυπο. Η «Μασσαλιώτιδα», ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας αποδόθηκε με τέτοιο τρόπο που προκάλεσε ανατριχίλα. Ολο το στάδιο στο πόδι δημιούργησε μια απίθανη ατμόσφαιρα.

Κι επειδή ο φυσικός ήχος αξίζει όσο τίποτα, πάρτε μια γεύση από αυτό που επικράτησε στο γαλλικό στάδιο.

Γαλλία: Ο εθνικός ύμνος μέσα στο «Stade de France»

 

Εμπαπέ… από ημίχρονο

Με τέτοιο μπουστάρισμα, πως να μην «πετάνε» οι παγκόσμιοι πρωταθλητές; Ο Κιλιάν Εμπαπέ, ένα βήμα πιο μπροστά, πέτυχε χατ-τρικ μέσα σε 26 λεπτά. Ξεκίνησε με γκολ στο 6ο λεπτό, χτύπησε ξανά στο 12΄ και ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη επί του Καζακστάν από το… ημίχρονο με τέρμα στο 32΄.

Το πρώτο χατ-τρικ από τον νεαρό με τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας, ο οποίος έχει πετύχει τόσα πολλά σε τόσο μικρή ηλικία με τους τρικολόρ. Επίσης έφτασε τα 21 γκολ με το εθνόσημο και είναι μόλις 22!

Το 3-0 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου και με το συν τέσσερα από τη Φινλαδία, η πρωτιά είναι αναπόφευκτη, μιας και στη μια αγωνιστική που απομένει, δεν γίνεται να καλυφθεί η διαφορά.

Η Γαλλία θα είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο και θα υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πριν από τέσσερα χρόνια στη Ρωσία.

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Η Άστον Βίλα κοιτά Γκιμπς Γουάιτ και ο Σαλάχ ανοίγει παράθυρο για Σαουδική Αραβία

Η Άστον Βίλα κοιτά Γκιμπς Γουάιτ και ο Σαλάχ ανοίγει παράθυρο για Σαουδική Αραβία

Η Άστον Βίλα εμφανίζεται έτοιμη να κινηθεί για τον Μόργκαν Γκιμπς Γουάιτ, την ώρα που το μεταγραφικό παζάρι αρχίζει να ζεσταίνεται σε Αγγλία, Ευρώπη και Σαουδική Αραβία.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Λιάσος Λουκά επιστρέφει στον Άρη Λεμεσού

Ο Λιάσος Λουκά επιστρέφει στον Άρη Λεμεσού

Υπενθυμίζεται ότι ο Κύπριος προπονητής είχε εργαστεί στον Άρη Λεμεσού από το καλοκαίρι του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2022.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πληρώνει τα πούλμαν των οπαδών της Φόρεστ στην Κωνσταντινούπολη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πληρώνει τα πούλμαν των οπαδών της Φόρεστ στην Κωνσταντινούπολη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναλαμβάνει το κόστος υποχρεωτικής μετακίνησης των οπαδών της Νότιγχαμ Φόρεστ στην Κωνσταντινούπολη για το ματς με τη Φενέρμπαχτσε.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ρίο Άβε: Στη λίστα ο Βάσκο Μάτος για τον πάγκο

Ρίο Άβε: Στη λίστα ο Βάσκο Μάτος για τον πάγκο

Σε διαδικασία αναζήτησης νέου προπονητή βρίσκεται η Ρίο Άβε, σύμφωνα με τη Record, που κάνει λόγο για επικείμενη αποχώρηση του Σωτήρη Σιλαϊδόπουλου.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η μεγάλη πρόταση, που έχει ο Κασεμίρο

Η μεγάλη πρόταση, που έχει ο Κασεμίρο

Ο Κασεμίρο θα φύγει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι και ήδη γίνεται χαμός για το που θα συνεχίσει

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ξέσπασμα στη Σαουδική Αραβία κατά Ρονάλντο: Δεν είναι το πρωτάθλημά του

Ξέσπασμα στη Σαουδική Αραβία κατά Ρονάλντο: Δεν είναι το πρωτάθλημά του

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε στο στόχαστρο σφοδρής κριτικής στη Σαουδική Αραβία με αιχμηρές τοποθετήσεις για τη στάση του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Δεν του βγαίνει στη Σπόρτινγκ του Φώτη Ιωαννίδη

Δεν του βγαίνει στη Σπόρτινγκ του Φώτη Ιωαννίδη

Δύσκολη προσαρμογή για τον Έλληνα φορ στην Πορτογαλία.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τα 40 εκατ. ευρώ του Μαρινάκη στη Ρίο Άβε έως το 2030

Τα 40 εκατ. ευρώ του Μαρινάκη στη Ρίο Άβε έως το 2030

Η Ρίο Άβε μπαίνει σε τροχιά μεγάλης ανάπτυξης με επενδυτικό πλάνο 40 εκατ. ευρώ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που αλλάζει τα δεδομένα στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Απορρίφθηκε η πρώτη πρόταση για Λομόνακο

Απορρίφθηκε η πρώτη πρόταση για Λομόνακο

Η Ιντεπεντιέντε απέρριψε πρόταση 2,4 εκατ. δολαρίων για τον Κέβιν Λομόνακο με τις διαπραγματεύσεις να συνεχίζονται έως 3 Μαρτίου.

Ποδόσφαιρο