WORLD FOOTBALL

Πόρτο: Πρωταθλήτρια Πορτογαλίας μέσα στη Λισαβόνα

Η Πόρτο νίκησε με 1-0 στη Λισαβόνα την Μπενφίκα και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Πόρτο: Πρωταθλήτρια Πορτογαλίας μέσα στη Λισαβόνα

Επέστρεψε στην κορυφή! Η Πόρτο επικράτησε με 1-0 της Μπενφίκα στο classico και σφράγισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος τρεις στροφές πριν το φινάλε της Primeira Liga.

Οι «δράκοι» με την απόσταση που είχαν πάρει από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας ούτως ή άλλως δύσκολα θα έχαναν τον τίτλο. Ωστόσο, τον εξασφάλισαν με επιβλητικό τρόπο, αφού η κούπα ήρθε έπειτα από νίκη σε ντέρμπι.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης μπήκε στο φινάλε. Στο 90’+4 ο Πέπε Ακίνο τροφοδότησε τον Ζαϊντού και ο τελευταίος νίκησε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Ο Έλληνας τερματοφύλακας είχε κάνει στο 15′ μία μεγάλη επέμβαση σε πλασέ του Ταρεμί, ενώ και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου είχε πει ένα εντυπωσιακό «όχι» στον Εβανίλσον.

Η Μπενφίκα σκόραρε με τον Νούνιες, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ και προς το φινάλε είχε μία ακόμη ευκαιρία με τον Τααράμπτ. Τελικά από δικό της κόρνερ στο 90’+4 έγινε το 0-1. Μία αντεπίθεση ήταν αυτή που έβγαλε μόνο του τον Ζαϊντού και εκείνος με εντυπωσιακό τελείωμα βρήκε δίχτυα.

Οι παίκτες της Πόρτο στη συνέχεια άρχισαν να πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά. Μαζί τους και ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο που οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με αυτό οι «δράκοι» έφτασαν τα 30 και μείωσαν την απόσταση από την Μπενφίκα που έχει 37. Στα 19 είναι η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία το είχε κατακτήσει πέρυσι.




Λευτέρης Παυλίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Τρίτη πορτογαλική κίνηση της Ρίο Άβε με Μπούτα

Τρίτη πορτογαλική κίνηση της Ρίο Άβε με Μπούτα

Η Ρίο Άβε συνέχισε την έντονη δραστηριότητά της στο deadline day, ανακοινώνοντας την απόκτηση του Λεονάρντο Μπούτα και φτάνοντας τις τρεις προσθήκες σε μία ημέρα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κριστιάνο Ρονάλντο: Μποϊκοτάζ στην Αλ Νασρ λόγω διαφωνίας με τη διοίκηση

Κριστιάνο Ρονάλντο: Μποϊκοτάζ στην Αλ Νασρ λόγω διαφωνίας με τη διοίκηση

Σοβαρά σύννεφα έχουν κάνει την εμφάνισή τους στη συνεργασία του Κριστιάνο Ρονάλντο με την Αλ Νασρ, με τον Πορτογάλο σταρ να φέρεται αποφασισμένος να στείλει μήνυμα στη διοίκηση.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Συλαϊδόπουλος για Ρίο Άβε: «Κατανοητή η απογοήτευση του κόσμου»

Συλαϊδόπουλος για Ρίο Άβε: «Κατανοητή η απογοήτευση του κόσμου»

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος μίλησε μετά το Ρίο Άβε Αρούκα για την αγωνιστική πτώση τις αντιδράσεις των οπαδών και το μέλλον του Κλέιτον.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Στο στόχαστρο των οπαδών της Ρίο Άβε η διοίκηση

Στο στόχαστρο των οπαδών της Ρίο Άβε η διοίκηση

Οι οπαδοί της Ρίο Άβε στρέφονται κατά της προέδρου Αλεξανδρίνα Κρουζ, εν μέσω κρίσης και έντονου προβληματισμού για το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ανησυχία στη Ρίο Άβε για πιθανή αποχώρηση του Κλέιτον

Ανησυχία στη Ρίο Άβε για πιθανή αποχώρηση του Κλέιτον

Έντονη δυσαρέσκεια στους οπαδούς της Ρίο Άβε για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει και ο Κλέιτον μετά τον Αντρέ Λουίζ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κρίση στη Ρίο Άβε με βαριά ήττα και έντονες αποδοκιμασίες

Κρίση στη Ρίο Άβε με βαριά ήττα και έντονες αποδοκιμασίες

Η Ρίο Άβε γνώρισε βαριά εντός έδρας ήττα από την Αρούκα με 0-3 και οι αντιδράσεις των οπαδών δείχνουν έντονη δυσαρέσκεια.

Ποδόσφαιρο

Σοκ στη Λατινική Αμερική από τα 42 εκατ. που έδωσε η Φλαμένγκο για τον Πακετά

Η Φλαμένγκο δεν έφερε απλώς πίσω στη χώρα του καφέ τον Λούκας Πακετά με κόστος 42 εκατ ευρώ. Έβαλε πάνω στο τραπέζι ένα νούμερο που σε πολλές χώρες της Νότιας Αμερικής μοιάζει μεγαλύτερο από την αξία ολόκληρης της πιο ακριβής ομάδας τους.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η ενδεκάδα της Νότιγχαμ για το ευρωπαϊκό φινάλε

Η ενδεκάδα της Νότιγχαμ για το ευρωπαϊκό φινάλε

Ο Σον Ντάις κατέληξε στις επιλογές του για το καθοριστικό παιχνίδι της Νότιγχαμ Φόρεστ με τη Φερεντσβάρος που κλείνει τη League Phase του Europa League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η Μπάγερν άφησε τον Γιλντίζ και πληρώνει το λάθος – Σα να έλεγε ο Ολυμπιακός στον Μουζακίτη «δεν κάνεις»

Η Μπάγερν άφησε τον Γιλντίζ και πληρώνει το λάθος – Σα να έλεγε ο Ολυμπιακός στον Μουζακίτη «δεν κάνεις»

Η περίπτωση του Κενάν Γιλντίζ δείχνει πώς ακόμα και οι κορυφαίες ακαδημίες μπορούν να αποτύχουν παταγωδώς.

Ποδόσφαιρο