ΣΠΟΡ

AEGEAN 600: Εντυπωσιακή εκκίνηση με φόντο τον Ναό του Ποσειδώνα

Το AEGEAN 600 έχει καθιερωθεί πλέον στην παγκόσμια κοινότητα της ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης
AEGEAN 600: Εντυπωσιακή εκκίνηση με φόντο τον Ναό του Ποσειδώνα

Θέαμα και ιστιοπλοϊκή λάμψη που σπάνια βλέπουμε στο Αιγαίο πρόσφεραν το μεσημέρι της Κυριακής τα 45 εντυπωσιακά ιστιοφόρα που πήραν εκκίνηση με φόντο τον ναό του Ποσειδώνα, για τον 3ο Διεθνή Αγώνα Ανοικτής Θαλάσσης AEGEAN 600.

Με άνεμο ανατολικό νοτιανατολικό εντάσεως από 12 ως 14 κόμβους, τα σκάφη πρόσφεραν στην εκκίνηση ιδιαίτερες ιστιοπλοϊκές εικόνες σε όλους όσοι βρέθηκαν στο Σούνιο.

«Αυτές οι εικόνες θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας για μια ακόμη χρονιά. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την πρόοδο της διοργάνωσης όσον αφορά στις συμμετοχές, αλλά κυρίως για την ποιοτική της αναβάθμιση με την συμμετοχή 11 σκαφών MAXI.

Το AEGEAN 600 έχει καθιερωθεί πλέον στην παγκόσμια κοινότητα της ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης» σχολίασε με ενθουσιασμό για την εκκίνηση του 3ου AEGEAN 600 ο πρόεδρος του διοργανωτή Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης κ. Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Το πρόγραμμα του AEGEAN 600

Στα αξιοσημείωτα της εκκίνησης, η εγκατάλειψη του σκάφους «Proteus» λόγω βλάβης στο track της μαΐστρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το σκάφος του Ελληνοαμερικανού Γιώργου Σακελλάρη είχε πάρει την πρωτιά στο δοκιμαστικό αγώνα ATTICA warm up της Παρασκευής και ήταν εκ των φαβορί για την κατάκτηση της νίκης στη φετινή διοργάνωση.

Μετά την εκκίνηση η διεύθυνση του ανέμου άλλαξε. Τα ιστιοφόρα ξεκίνησαν την πορεία τους προς τη Μήλο με βορειοανατολικό άνεμο.

Περνώντας μέσα από την Καλντέρα της Σαντορίνης και συνεχίζοντας νοτιότερα προς την Κάσο ο άνεμος, σύμφωνα με τις καιρικές προβλέψεις, αναμένεται να ενισχυθεί.

Τα σκάφη αφού αφήσουν αριστερά την Κάρπαθο, θα παραπλεύσουν την Ρόδο, Κανδελιούσσα, Κω, Κάλυμνο, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και την Πάτμο.

Θα διασχίσουν το απρόβλεπτο Ικάριο Πέλαγος, θα πλεύσουν ανάμεσα σε Μύκονο και Δήλο και, αφού περάσουν, από Γυάρο και Κέα θα τερματίσουν στο Σούνιο.

Η συνολική απόσταση είναι, περίπου, 605 ν.μ. και η διαδρομή είναι σχεδιασμένη «από ιστιοπλόους για ιστιοπλόους» με στόχο να προβάλλει και να διαφημίσει τον ελληνικό ιστιοπλοϊκό στίβο.

Η άφιξη των πρώτων γρήγορων σκαφών αναμένεται να γίνει την Τρίτη το βράδυ στο Σούνιο ενώ Τετάρτη με Πέμπτη θα τερματίσει το μεγαλύτερο μέρος του στόλου.

Η αυλαία του τρίτου AEGEAN 600 θα πέσει με την τελετή λήξης στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου το Σάββατο 15 Ιουλίου (21.00).

Τεχνικός Διευθυντής και στο φετινό AEGEAN 600 είναι ο εκ των κορυφαίων Race Officer στον κόσμο, Αθανάσιος (Σούλης) Παπαντωνίου, με εμπειρία από πέντε ολυμπιακές διοργανώσεις.

«Ο κόσμος αρχίζει να αγαπάει το AEGEAN 600. Αντίστοιχοι αγώνες γίνονται σε πολλά μέρη του κόσμου αλλά δεν έχουν την ομορφιά του AEGEAN 600. Τα υπόλοιπα 600άρια είναι μια ίσια διαδρομή. Στην Ελλάδα περνάνε από όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και έχουν πάρα πολλές διαφορετικές πλεύσεις. Είναι ένα διαφορετικό challenge το AEGEAN 600 για τους ιστιοπλόους και για αυτό όλοι πλέον θέλουν να
λαμβάνουν μέρος παρά το γεγονός ότι φτάνουν στα όρια τους λόγω των δυσκολιών που καλούνται να αντιμετωπίσουν» τονίζει ο έμπειρος Τεχνικός Διευθυντής.

Το AEGEAN 600 διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής και την Olympic Marine καθώς και με τη συμβολή του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Χορηγοί είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) και η Δ. ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ Α.Ε., παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή σχοινιών και συρματόσχοινων για τη ναυτιλία.

Υποστηρικτές της διοργάνωσης, είναι η διεθνής εταιρεία FRAZER, διαχειρίστρια πολυτελών σκαφών αναψυχής, η μπύρα ΝΗΣΟΣ και η εταιρεία κατασκευής και ενοικίασης σκαφών X-YACHTING.

Προμηθευτές του αγώνα είναι το νερό ΔΙΡΦΥΣ, η πορτοκαλάδα ΛΟΥΞ, οι μπανάνες Dole και η εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων SIXT.

Χορηγοί επικοινωνία είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί ALPHA, STAR και NOVA η οποία είναι και ο επίσημος τηλεοπτικός μεταδότης των δύο διοργανώσεων.

Επίσης χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο ραδιοφωνικός σταθμός ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101.8, η αθλητική εφημερίδα SPORTIME, τα περιοδικά SKIPPER ON ONDECK, ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, BOATS & YACHTING και ATHENS RIVIERA και το αθλητικό ειδησεογραφικό site APEX.

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπορ: Κολύμβηση: Τρία πανελλήνια ρεκόρ ο Ντούμας

Κολύμβηση: Τρία πανελλήνια ρεκόρ ο Ντούμας

Εξαιρετικές επιδόσεις και τρία πανελλήνιο ρεκόρ για την Ελληνική κολύμβηση έφερε ο Ντούμας από το ΟΠΕΝ που έγινε στο Ντουμπάι

Σπορ
Σπορ: Τσιτσιπάς από τα παλιά, μεγάλη νίκη στο Ρότερνταμ

Τσιτσιπάς από τα παλιά, μεγάλη νίκη στο Ρότερνταμ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνέχισε δυναμικά και μπήκε καλά στο τουρνουά του Ρότερνταμ, πετυχαίνοντας νίκη από τα παλιά

Σπορ
Σπορ: Σε Live Streaming θα μεταδοθεί από την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ο 11ος αγώνας «Nikos Sarikavazis Optimist Trophy»

Σε Live Streaming θα μεταδοθεί από την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ο 11ος αγώνας «Nikos Sarikavazis Optimist Trophy»

Για 11η συνεχόμενη χρονιά ο Ν.Ο.Π. Φαλήρου διοργανώνει τον αγώνα «Nikos Sarikavazis Optimist Trophy» στη μνήμη του παλιού προέδρου του ομίλου (από το 1979 μέχρι τον θάνατό του στις 11/2/2011) και της ΕΙΟ

Σπορ
Σπορ: Στον Πρόεδρο των ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο το Όσκαρ Αθλητικής Τηλεόρασης και Κινηματογράφου

Στον Πρόεδρο των ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο το Όσκαρ Αθλητικής Τηλεόρασης και Κινηματογράφου

Στον Πρόεδρο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Σπύρο Καπράλο απονεμήθηκε το ιδιαίτερα τιμητικό βραβείο Guirlande d’Honneur, το υψηλότερο βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Αθλητικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης ( Fédération Internationale Cinéma Télévision Sportifs).

Σπορ
Άλλα Αθλήματα: Διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι της ομάδας bobsleigh του Ισραήλ πριν τους Αγώνες και πήραν διαβατήρια και εξοπλισμό

Διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι της ομάδας bobsleigh του Ισραήλ πριν τους Αγώνες και πήραν διαβατήρια και εξοπλισμό

Διάρρηξη στην Ιταλία για την ομάδα bobsleigh του Ισραήλ με κλοπή διαβατηρίων και εξοπλισμού πριν τους Αγώνες

Άλλα Αθλήματα
Σπορ: Σύλληψη 5 οπαδών κοντά στο κλειστό του Καματερού για τον τελικό του Κυπέλλου χάντμπολ

Σύλληψη 5 οπαδών κοντά στο κλειστό του Καματερού για τον τελικό του Κυπέλλου χάντμπολ

Η Αστυνομία προχώρησε σε 5 συλλήψεις οπαδών κοντά στο κλειστό του Καματερού που γινόταν ο τελικός του χάντμπολ

Σπορ
Σπορ: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο στο χάντμπολ, 33-29 την ΑΕΚ (vid)

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο στο χάντμπολ, 33-29 την ΑΕΚ (vid)

Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός στο χάντμπολ, νίκησε στο μεγάλο τελικό την ΑΕΚ με 33-29, στο τελευταίο δεκάλεπτο κρίθηκε το ματς

Σπορ
Σπορ: Η Μαρία Σάκκαρη πέτυχε μεγάλη νίκη στο Κατάρ

Η Μαρία Σάκκαρη πέτυχε μεγάλη νίκη στο Κατάρ

Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε ιδανικά το σημαντικό τουρνουά που διεξάγεται στο Κατάρ και προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο

Σπορ
Σπορ: Οι νικητές στο Open Περιφερειακό πρωτάθλημα Aθηνών στα ILCA 4

Οι νικητές στο Open Περιφερειακό πρωτάθλημα Aθηνών στα ILCA 4

Αναλυτικά οι νικητές στο open Περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών (Grand Slam) της κατηγορίας ILCA 4

Σπορ