ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Μαριανάκης: «Ενα καλό πλασάρισμα στο Ευρωπαϊκό, για την κόρη μου»

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Άρσης Βαρών πλησιάζει (3-11 Απριλίου) και η Ελλάδα θα συμμετάσχει με πέντε αθλητές.
Μαριανάκης: «Ενα καλό πλασάρισμα στο Ευρωπαϊκό, για την κόρη μου»

Άρση βαρών: Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Άρσης Βαρών πλησιάζει (3-11 Απριλίου) και η Ελλάδα θα συμμετάσχει με πέντε αθλητές.

Μία διοργάνωση ιδιαίτερα σημαντική, καθώς τρεις διεθνείς θα διεκδικήσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Μανώλης Μαριανάκης θα φορέσει το εθνόσημο σε μία μεγάλη διοργάνωση μετά από 4 χρόνια κι όπως είναι φυσικό ανυπομονεί. Το… κοπέλι, έγινε πρόσφατα πατέρας και στοχεύει σε ένα καλό πλασάρισμα για να το αφιερώσει στην κόρη του.

Παράλληλα ο Μανώλης Μαριανάκης ευελπιστεί ότι η Ελλάδα θα πανηγυρίσει τρεις Ολυμπιακές προκρίσεις κι εύχεται στους συναθλητές του καλή επιτυχία!

Μανώλη ποιοι είναι οι στόχοι σου για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα άρσης βαρών;

«Σε κάθε αγώνα ο μεγάλος στόχος είναι να καταφέρεις να πιάσεις την απόδοση που κάνεις στην προπόνηση. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην Εθνική και θα προσπαθήσω να πάρω ένα καλό πλασάρισμα».

Επιστρέφεις στην Εθνική μετά από 4 χρόνια είναι σημαντικό αυτό για σένα;

«Είναι σημαντικό και είμαι συγκινημένος. Γι’ αυτή τη συμμετοχή προσπαθώ από το 2018. Είμαι πολύ χαρούμενος και πραγματικά είναι ξεχωριστή στιγμή όταν φοράς το εθνόσημο στο στήθος. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι μια δικαίωση των προσπαθειών μου».

Ωστόσο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αυτό θα είναι διαφορετικό για σένα, καθώς είναι το πρώτο σου ως… πατέρας!

«Η γέννηση της κόρης μου, έχει φέρει μεγάλη χαρά στην οικογένειά μας. Όλα αυτά που ζούμε είναι πρωτόγνωρα. Τα συναισθήματα που νιώθουμε είναι μοναδικά. Σίγουρα ο αγώνας αυτός θα είναι ξεχωριστός για πολλούς λόγους. Θα είναι η πρώτη φορά που θα φύγω μέρες μακριά από την οικογένειά μου. Όπως είναι φυσικό η προσπάθειά μου θα είναι αφιερωμένη στην κόρη μου. Είναι σημαντικό πάντως να βλέπουν τα παιδιά ότι οι γονείς έχουν στόχους και τους υλοποιούν. Το δικό μου το παιδί είναι πολύ μικρό, αλλά αυτό νομίζω ότι πρέπει να είναι το παράδειγμα για όλους εμάς τους γονείς».

Στην εποχή του κορονοϊού πόσο δύσκολο είναι να κάνει πρωταθλητισμό και πόσο έχει επηρεάσει την Άρση Βαρών;

«Εχει επηρεάσει όλο τον αθλητισμό, όχι μόνο την Άρση Βαρών. Είναι πολύ δύσκολο σε όλους τους τομείς. Ακόμη κι όταν δεν μπορείς να δεις ένα γυμναστήριο γεμάτο σε επηρεάζει. Με αυτές τις συνθήκες θα πάμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να πετύχουμε τους στόχους μας».

Προσωπικά μπορεί να μην διεκδικείς την πρόκριση, αλλά τρεις συναθλητές, φίλοι και κουμπάροι (σ.σ. ο Θοδωρής Ιακωβίδης θα του βαφτίσει το παιδί), θα προσπαθήσουν να πάρουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες…

«Ελπίζω να είμαστε τυχεροί και να πάρουμε τρεις προκρίσεις. Να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί αυτή την επιτυχία. Με τον Θοδωρή θα βρεθούμε για πρώτη φορά αντίπαλοι στην  ίδια κατηγορία και ελπίζω να είναι και η τυχερή. Ευχή όλων είναι να δούμε Ελληνες αρσιβαρίστες στο Τόκιο. Τους εύχομαι μέσα από την καρδιά μου τα καλύτερα!»

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Άρση Βαρών: Η Μαρία Στρατουδάκη με δύο ασημένια και ρεκόρ Ευρώπης

Η Μαρία Στρατουδάκη με δύο ασημένια και ρεκόρ Ευρώπης

Η 17χρονη Μαρία Στρατουδάκη κατέκτησε δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο με ρεκόρ Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων στην Αλβανία.

Άρση Βαρών
Άρση Βαρών: Βούλα Πατουλίδου: Το συγκινητικό της μήνυμα μετά το θάνατο του συζύγου της!

Βούλα Πατουλίδου: Το συγκινητικό της μήνυμα μετά το θάνατο του συζύγου της!

Το πιο γλυκό μήνυμα από τη Βούλα Πατουλίδου.

Άρση Βαρών
Σπορ: Εκλογές ΕΟΕ : Άνετη επικράτηση του Ισίδωρου Κούβελου – Νίκη για το ολυμπιακό κίνημα η στάση των ομοσπονδιών

Εκλογές ΕΟΕ : Άνετη επικράτηση του Ισίδωρου Κούβελου – Νίκη για το ολυμπιακό κίνημα η στάση των ομοσπονδιών

Το ρεπορτάζ του Sportime για νίκη του Ισίδωρου Κούβελου στις Εκλογές της ΕΟΕ επιβεβαιώθηκε και μάλιστα με άνεση.

Σπορ
Σπορ: Εκλογές ΕΟΕ : Κούβελος ή Καπράλος; Οριακό φαβορί ο Κούβελος, πλήρης διχασμός – Τι θα ψηφίσει η κάθε ομοσπονδία!

Εκλογές ΕΟΕ : Κούβελος ή Καπράλος; Οριακό φαβορί ο Κούβελος, πλήρης διχασμός – Τι θα ψηφίσει η κάθε ομοσπονδία!

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση στη μάχη ανάμεσα στον Ισίδωρο Κούβελο και τον Σπύρο Καπράλο για την προεδρία στην ΕΟΕ

Σπορ
Άρση Βαρών: Η Αρση Βαρών μέσω της Αρχαίας Ολυμπίας έστειλε ηχηρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο

Η Αρση Βαρών μέσω της Αρχαίας Ολυμπίας έστειλε ηχηρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο

Τη διαχρονικότητα και τις βαθιές ρίζες στον Ολυμπισμό επιβεβαίωσε η Άρση Βαρών με τη διεξαγωγή του EWF Cup στην Αρχαία Ολυμπία, από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών σε συνεργασία με την ΕΟΑΒ.

Άρση Βαρών
Άρση Βαρών: Στη Θεσσαλονίκη το 2024 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Παίδων – Κορασίδων

Στη Θεσσαλονίκη το 2024 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Παίδων – Κορασίδων

Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί το 2024 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Παίδων – Κορασίδων

Άρση Βαρών
Σπορ: Άρση βαρών: Τρία χρυσά μετάλλια με ρεκόρ Ευρώπης για τη Μαρία Στρατουδάκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ15

Άρση βαρών: Τρία χρυσά μετάλλια με ρεκόρ Ευρώπης για τη Μαρία Στρατουδάκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ15

Η ελληνική άρση βαρών έχει next big thing - Απολαύστε τη Μαρία Στραουδάκη

Σπορ
Άρση Βαρών: Άρση βαρών: Στο βάθρο η Χαριτοπούλου

Άρση βαρών: Στο βάθρο η Χαριτοπούλου

Σημαντική επιτυχία για την ελληνική άρση βαρών σε επίπεδο Κ23

Άρση Βαρών
Άρση Βαρών: Λαμπρίδης: «Χαρίζω το χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα» (vids)

Λαμπρίδης: «Χαρίζω το χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα» (vids)

Όλη την Ελλάδα έκανε περήφανη ο Κώστας Λαμπρίδης κατακτώντας το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών U17!

Άρση Βαρών