ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Εκτός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ο Λευτέρης Πετρούνιας! Μπαίνει χειρουργείο

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αδυνατεί να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που αρχίζει στις 25 Οκτωβρίου, στη Ντόχα. 
Εκτός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ο Λευτέρης Πετρούνιας! Μπαίνει χειρουργείο

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αδυνατεί να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που αρχίζει στις 25 Οκτωβρίου, στη Ντόχα.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης των κρίκων ήλπιζε ότι θα μπορέσει να λάβει μέρος στη διοργάνωση, όμως οι ενοχλήσεις στον αριστερό ώμο του δεν υποχωρούσαν και θα υποβληθεί σε επέμβαση. Το πρόβλημα του Πετρούνια είναι είτε στον τένοντα είτε στον θύλακα και αυτό θα διαπιστωθεί με το χειρουργείο, καθώς όλες οι μαγνητικές τομογραφίες του ήταν καθαρές.

Το καλοκαίρι, αγωνίστηκε με ενέσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης. Το πρωί πριν από τον προκριματικό έκλαιγε από τους πόνους. Αλλά, κατάφερε να προκριθεί στον τελικό και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη συνέχεια. Ο γιατρός της ομοσπονδίας έτριβε τα μάτια του, όταν τον είδε πάνω στους κρίκους.

Ο Λευτέρης πίστευε ότι αν ακολουθήσει μια συντηρητική αγωγή θα μπορέσει να μετάσχει και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα αρχίσει σε λίγες ημέρες. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις στη Γαλλία και ακολούθησε αυτή τη στρατηγική. Δεν αντέχει, όμως. Γι’ αυτό θα μπει στο χειρουργείο.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα επηρεάζει την Ολυμπιακή πρόκριση στο Τόκιο, καθώς η ελληνική ομάδα με τον Πετρούνια είχε περισσότερες πιθανότητες να πλασαριστεί μέσα στις 24 πρώτες χώρες και να αγωνιστεί πλήρης στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2019. Τότε, θα προκύψουν οι Ολυμπιακές προκρίσεις (όσοι ανέβουν στο βάθρο θα πάνε στο Τόκιο). Η Ελλάδα αν βρεθεί εκτός 24άδας στη Ντόχα, θα μετάσχει με τρεις αθλητές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019.

Υπάρχει και εναλλακτική, βέβαια. Ο Πετρούνιας εκτός από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019, θα μπορέσει να διεκδικήσει την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μέσω του ranking των Παγκοσμίων Κυπέλλων, αλλά θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί και πάλι στις αρχές της άνοιξης. Ως εκ τούτου, θα χάσει κάποιες διοργανώσεις.

Ηθελε ο ίδιος να ανακοινώσει τα δυσάρεστα νέα, παρόλο που από την ομοσπονδία γυμναστικής του πρότειναν να ενημερωθούν όλοι με επίσημη ανακοίνωση, στην οποία θα αναφέρεται και η τελική σύνθεση της ομάδας.

Ενημέρωσε και ο ίδιος σχετικά 

«Τόσα χρόνια έχω εισπράξει απίστευτη αγάπη από όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες σε όλο τον κόσμο. Γι’αυτό και τα άσχημα νέα, επιλέγω να τα μάθετε από εμένα. Δυστυχώς, λόγω του τραυματισμού που με ταλαιπωρεί ήδη από τους προηγούμενους αγώνες και που με υποχρεώνει πια να οδηγηθώ στο χειρουργείο, δεν θα βρίσκομαι φέτος στο Παγκόσμιο για να υπερασπιστώ τα ελληνικά χρώματα και να διεκδικήσω ακόμη έναν Παγκόσμιο τίτλο, για να χαρεί όλη η Ελλάδα. Δεν το βάζουμε όμως κάτω. Εγώ και εσείς μαζί με την στήριξή σας. Σφίγγω τα δόντια και με τη βοήθεια του προπονητικού και ιατρικού team ευελπιστώ ότι θα είμαι σε θέση να διεκδικήσω τους ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους τίτλους στις επόμενες διοργανώσεις και να φτάσω υγιής μέχρι το μεγάλο στόχο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Θα είμαστε σύντομα γεροί, δυνατοί, για να βάλουμε την ελληνική σημαία ξανά στον υψηλότερο ιστό».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εκτός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ο Λευτέρης Πετρούνιας! Μπαίνει χειρουργείο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καούκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.