ΙΣΤΙΟΠΛΟΪ́Α

«56ο Ράλλυ Αιγαίου»: Μία απαιτητική ιστιοδρομία έκρινε τους νικητές του

Η διαδρομή από την Αστυπάλαια μέχρι τη Μήλο καθόρισε τους νικητές του 56ου Ράλλυ Αιγαίου, μία ιστιοδρομία πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα.
«56ο Ράλλυ Αιγαίου»: Μία απαιτητική ιστιοδρομία έκρινε τους νικητές του

Η διαδρομή από την Αστυπάλαια μέχρι τη Μήλο (114 ν. μ.) καθόρισε τους νικητές του «56ου Ράλλυ Αιγαίου», μία ιστιοδρομία πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα.

Το σκάφος «Pega – ΣΝΔ», στα Performance, και το «Water Gipsy» στα Sport είναι οι νικητές του μεγάλου ιστιοπλοϊκού μαραθωνίου, μία «στροφή» πριν από το τέλος του.  Σε ότι αφορά το έπαθλο Line Honours, το οποίο θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά, πολύ κοντά στην κατάκτηση του βρίσκεται το «Bullet – Encode».

Η χθεσινή διαδρομή από το νησί των Δωδεκανήσων μέχρι τη Μήλο ήταν χωρισμένη σε δύο ιστιοδρομίες με βαθμολογική πόρτα στη Σίκινο (Αστυπάλαια – Σίκινος, Αστυπάλαια – Μήλος). Τα σκάφη ανέπτυξαν μεγάλες ταχύτητες με τη βοήθεια του μελτεμιού και έφτασαν γρήγορα μέχρι την πρώτη βαθμολογούμενη πόρτα (στην είσοδο του λιμένα της Σικίνου). Κατά τη διαδρομή συνάντησαν δυνατούς ανέμους που σε κάποια σημεία έφτασαν τους 40 κόμβους. Στη διαδρομή προς Μήλο οι άνεμοι παρέμειναν με σταθερή διεύθυνση αλλά μικρότερης έντασης (20-25 μίλια).

Ελάχιστα μίλια πριν από την είσοδο του λιμανιού της Μήλου, στις βραχονησίδες Ακράδια, ο αέρας μειώθηκε αρκετά αλλά η διεύθυνση του παρέμεινε ευνοϊκή για να στείλει τα σκάφη στον τερματισμό με μία ωραία πλαγιοδρομία.

«Ήταν μία δύσκολη και απαιτητική ιστιοδρομία. Το Ράλλυ Αιγαίου δοκιμάζει τις ναυτικές ικανότητες του πληρώματος και τις αντοχές σκάφους και πληρώματος. Το καλό ήταν ότι είχαμε σταθερό αέρα. Είμαστε χαρούμενοι για την πρωτιά αλλά αυτό δημιουργεί περισσότερες υποχρεώσεις για το μέλλον γιατί το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή αλλά να παραμείνεις σε αυτή», δήλωσε ο αντιπλοίαρχος Δημήτρης Σουβαλτζής Π.Ν., κυβερνήτης του σκάφους «Pega» της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, που νίκησε στα Performance.

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπορ: Σε Live Streaming θα μεταδοθεί από την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ο 11ος αγώνας «Nikos Sarikavazis Optimist Trophy»

Σε Live Streaming θα μεταδοθεί από την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ο 11ος αγώνας «Nikos Sarikavazis Optimist Trophy»

Για 11η συνεχόμενη χρονιά ο Ν.Ο.Π. Φαλήρου διοργανώνει τον αγώνα «Nikos Sarikavazis Optimist Trophy» στη μνήμη του παλιού προέδρου του ομίλου (από το 1979 μέχρι τον θάνατό του στις 11/2/2011) και της ΕΙΟ

Σπορ
Σπορ: Οι νικητές στο Open Περιφερειακό πρωτάθλημα Aθηνών στα ILCA 4

Οι νικητές στο Open Περιφερειακό πρωτάθλημα Aθηνών στα ILCA 4

Αναλυτικά οι νικητές στο open Περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών (Grand Slam) της κατηγορίας ILCA 4

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Η πρεμιέρα στους αγώνες πρόκρισης για τις Εθνικές ομάδες ILCA 4 και BIC TECHNO 293 και 293 PLUS

Ιστιοπλοΐα: Η πρεμιέρα στους αγώνες πρόκρισης για τις Εθνικές ομάδες ILCA 4 και BIC TECHNO 293 και 293 PLUS

Ιστιοπλοΐα: Όλα είναι έτοιμα για τους αγώνες πρόκρισης της εθνικής ομάδας ILCA 4 και Bic Techno που ξεκινούν αύριο Παρασκευή

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Πένθος για την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου

Ιστιοπλοΐα: Πένθος για την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου

Την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου πενθεί σύσσωμη η ιστιοπλοϊκή οικογένεια

Σπορ
Σπορ: Ερμιόνη Γκίκα: «Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη θέλω το χρυσό»

Ερμιόνη Γκίκα: «Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη θέλω το χρυσό»

Αυτοπεποίθηση, ηρεμία, εμπειρία. Τρεις λέξεις που έβγαιναν συχνά πυκνά από το στόμα της Ερμιόνης Γκίκα, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου

Σπορ
Ιστιοπλοΐα: Ο Λούκα Ραντέλιτς μετά το ασημένιο της Ερμιόνης Γκίκα στο παγκόσμιο «ο μεγάλος μας στόχος είναι οι ολυμπιακοί αγώνες του λος άντζελες»

Ο Λούκα Ραντέλιτς μετά το ασημένιο της Ερμιόνης Γκίκα στο παγκόσμιο «ο μεγάλος μας στόχος είναι οι ολυμπιακοί αγώνες του λος άντζελες»

Θυμίζουμε ότι η Ελληνίδα ιστιοπλόος είχε στεφθεί πέρυσι παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης Νεανίδων στην ίδια κατηγορία και με το καλημέρα του νέου έτους δείχνει το πολύ υψηλό επίπεδό της και ουσιαστικά επαναλαμβάνει έναν θρίαμβο.

Ιστιοπλοΐα
Σπορ: Ασημένια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ερμιόνη Γκίκα στην Ολυμπιακή κατηγορία ILCA 6 U21!

Ασημένια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ερμιόνη Γκίκα στην Ολυμπιακή κατηγορία ILCA 6 U21!

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 U21 ανέβηκε η Ερμιόνη Γκίκα.

Σπορ
Ιστιοπλοΐα: Η Ερμιόνη Γκίκα τα δίνει όλα για το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 U21

Η Ερμιόνη Γκίκα τα δίνει όλα για το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 U21

Το παλεύει στην τελική ευθεία του παγκοσμίου πρωταθλήματιος ILCA 6 U21 για να πάρει το μετάλλιο η Ερμιόνη Γκίκα...

Ιστιοπλοΐα
Σπορ: Μέσα στα μετάλλια είναι η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Μέσα στα μετάλλια είναι η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Μέσα στα μετάλλια σταθερά η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21 και συγκεκριμένα στη 2η θέση...

Σπορ