ΙΣΤΙΟΠΛΟΪ́Α

To «Optimum 3 – Samos Steamship», νικητής του «57ου Ράλλυ Αιγαίου»

Σε ένα από τα πιο συναρπαστικά Ράλλυ Αιγαίου των τελευταίων ετών εξελίχθηκε το 57ο. Την πρωτιά στη κατηγορία των Performance κατέκτησε το «Optimum 3 – Samos Steamship», ύστερα από μία ιστιοδρομία που κράτησε το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι και αρκετές ώρες μετά τον τερματισμό των πρώτων τριών σκαφών, καθώς η πρωτιά κρίθηκε από τον χρόνο που...
To «Optimum 3 – Samos Steamship», νικητής του «57ου Ράλλυ Αιγαίου»

Σε ένα από τα πιο συναρπαστικά Ράλλυ Αιγαίου των τελευταίων ετών εξελίχθηκε το 57ο. Την πρωτιά στη κατηγορία των Performance κατέκτησε το «Optimum 3 – Samos Steamship», ύστερα από μία ιστιοδρομία που κράτησε το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι και αρκετές ώρες μετά τον τερματισμό των πρώτων τριών σκαφών, καθώς η πρωτιά κρίθηκε από τον χρόνο που έκανε το 4ο ιστιοφόρο, το «Pega» της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, το οποίο ήταν ο περσινός νικητής του αγώνα.

 

Το έπαθλο Line Honours κατέκτησε το «Bullet».

Σε όλη τη διάρκεια της ιστιοδρομίας, η οποία ξεκίνησε χτες από τον Φαληρικό όρμο και έχει τερματισμό το Σούνιο (με βαθμολογική πόρτα στη Σύρο), οι αυξομειώσεις των ανέμων ήταν σαν να προκαλούσαν αλλά και να δοκίμαζαν τις δυνάμεις και την υπομονή των αγωνιζομένων. Οι αλλαγές της διεύθυνσης του ανέμου κράτησαν τα πληρώματα σε εγρήγορση, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας. Μέχρι το Ατσιγκανόκαστρο της Σύρου, όπου με την πόρτα ολοκληρωνόταν η τρίτη ιστιοδρομία της διοργάνωσης, τα δύο μεγάλα σκάφη του στόλου, το «Bullet» και το «Optimum 3 – Samos Steamship», βρίσκονταν συνεχώς κοντά αλλά το «Optimum 3 – Samos Steamship» ήταν αυτό που τελικά κυριάρχησε.

Η συνέχεια εξελίχθηκε εντελώς διαφορετική. Στην πλεύση προς το Σούνιο, και ιδιαίτερα κάτω από τη Σέριφο, υπήρχαν κομμάτια με απόλυτη άπνοια με αποτέλεσμα τα 52άρια να μη μπορούν να κινηθούν γρήγορα. Το γαλανόλευκο «Velos» των Ολυμπιονικών Τάκη Μάντη και Παύλου Καγιαλή «ροκάνισε» σιγά σιγά τη διαφορά του χρόνου με τα προπορευόμενα και αναδείχθηκε νικητής στην ιστιοδρομία από τη Σύρο μέχρι το Σούνιο.

Στη γενική κατάταξη το «Optimum 3 – Samos Steamship» και το «Velos» ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση έχοντας από δύο πρωτιές έκαστο. Τελικά, ο νικητής κρίθηκε από το καλύτερο αποτέλεσμα στις άλλες δύο κούρσες του αγώνα.

Αυτή τη χρονιά οι ιδιοκτήτες του «Οptimum 3» Περικλής Λιβάς και Νίκος Λάζος έδωσαν το «τιμόνι» στη νέα γενιά, σε δύο νέα παιδιά με διακρίσεις στην ιστιοπλοΐα τριγώνου, στον Χάρη Μαυρογεώργη και τον Βαγγέλη Νικολόπουλο.

«Ήταν μία πολύ απαιτητική κούρσα. Μέχρι τη Σύρο φτάσαμε σχετικά εύκολα με πολλές αλλαγές πανιών. Μετά έκοψε ο αέρας. Ως ομάδα είμαστε ευχαριστημένοι γιατί, εξαιτίας της πανδημίας, δεν είχαμε προλάβει να προπονηθούμε. Φαίνεται όμως ότι στο πλήρωμα υπάρχει εμπειρία, ενθουσιασμός και δίνουμε το 100% των δυνάμεών μας», δήλωσε ο Χάρης Μαυρογεώργης και ο Βαγγέλης Νικολόπουλος, πρόσθεσε: «Ο αγώνας πήγε όπως τον είχαμε σχεδιάσει. Το σκάφος το τρέξαμε σωστά, με τις αλλαγές και τις βάρδιες που είχαμε προγραμματίσει. Έτσι, προλαβαίναμε να ξεκουραστούμε και μπορούσαμε να δουλεύουμε πάνω στο σκάφος με αμείωτη ένταση».

Το «Velos» των πρωταθλητών των 470 πλασαρίστηκε στη δεύτερη θέση με πρωτιές σε δύο ιστιοδρομίες. «Ήταν ένα συναρπαστικότατο Ράλλυ Αιγαίου. Σταθήκαμε άτυχοι με το θέμα της ισοβαθμίας αλλά ξέραμε ότι ο αγώνας θα κριθεί. είτε στις ισοβαθμίες, είτε στον ένα βαθμό. Μέχρι τη Σύρο δε μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καθώς τα γρήγορα σκάφη υπερτερούσαν και έπαιρναν τον αέρα. Αυτό τους έδωσε πλεονέκτημα. Αντίστοιχα, μέσα στη νύχτα, εμείς είχαμε καλό αέρα κοντά στη Σέριφο ενώ τα μεγάλα δυσκολεύτηκαν για να περάσουν τη Σέριφο», τόνισε ο Παύλος Καγιαλής.

Το «Bullet» με κυβερνήτες τον Ολυμπιονίκη Δημήτρη Δεληγιάννης και τον Σίμο Καμπουρίδη είχε τον καλύτερο συνολικό χρόνο ( 54 ώρες, 46 λεπτά 14”) και κατέκτησε το βραβείο Line Honours. «Το Ράλλυ Αιγαίου είναι ένας αγώνας που, όσο κι αν προετοιμαστείς όσο και εάν αγωνιστείς, το Αιγαίο Πέλαγος, αποφασίζει για τον νικητή. Συγχαρητήρια στους νικητές και σε εμάς για την προσπάθειά μας.

Αγωνιστήκαμε δύο σαββατοκύριακα χωρίς αέρα. Πήγαμε γρήγορα μέχρι τη Σύρο αλλά εκεί άρχισε για τα μεγάλα σκάφη ο εφιάλτης της μπουνάτσας», υπογράμμισε ο Σίμος Καμπουρίδης.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Η πρεμιέρα στους αγώνες πρόκρισης για τις Εθνικές ομάδες ILCA 4 και BIC TECHNO 293 και 293 PLUS

Ιστιοπλοΐα: Η πρεμιέρα στους αγώνες πρόκρισης για τις Εθνικές ομάδες ILCA 4 και BIC TECHNO 293 και 293 PLUS

Ιστιοπλοΐα: Όλα είναι έτοιμα για τους αγώνες πρόκρισης της εθνικής ομάδας ILCA 4 και Bic Techno που ξεκινούν αύριο Παρασκευή

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Πένθος για την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου

Ιστιοπλοΐα: Πένθος για την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου

Την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου πενθεί σύσσωμη η ιστιοπλοϊκή οικογένεια

Σπορ
Σπορ: Ερμιόνη Γκίκα: «Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη θέλω το χρυσό»

Ερμιόνη Γκίκα: «Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη θέλω το χρυσό»

Αυτοπεποίθηση, ηρεμία, εμπειρία. Τρεις λέξεις που έβγαιναν συχνά πυκνά από το στόμα της Ερμιόνης Γκίκα, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου

Σπορ
Ιστιοπλοΐα: Ο Λούκα Ραντέλιτς μετά το ασημένιο της Ερμιόνης Γκίκα στο παγκόσμιο «ο μεγάλος μας στόχος είναι οι ολυμπιακοί αγώνες του λος άντζελες»

Ο Λούκα Ραντέλιτς μετά το ασημένιο της Ερμιόνης Γκίκα στο παγκόσμιο «ο μεγάλος μας στόχος είναι οι ολυμπιακοί αγώνες του λος άντζελες»

Θυμίζουμε ότι η Ελληνίδα ιστιοπλόος είχε στεφθεί πέρυσι παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης Νεανίδων στην ίδια κατηγορία και με το καλημέρα του νέου έτους δείχνει το πολύ υψηλό επίπεδό της και ουσιαστικά επαναλαμβάνει έναν θρίαμβο.

Ιστιοπλοΐα
Σπορ: Ασημένια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ερμιόνη Γκίκα στην Ολυμπιακή κατηγορία ILCA 6 U21!

Ασημένια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ερμιόνη Γκίκα στην Ολυμπιακή κατηγορία ILCA 6 U21!

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 U21 ανέβηκε η Ερμιόνη Γκίκα.

Σπορ
Ιστιοπλοΐα: Η Ερμιόνη Γκίκα τα δίνει όλα για το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 U21

Η Ερμιόνη Γκίκα τα δίνει όλα για το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 U21

Το παλεύει στην τελική ευθεία του παγκοσμίου πρωταθλήματιος ILCA 6 U21 για να πάρει το μετάλλιο η Ερμιόνη Γκίκα...

Ιστιοπλοΐα
Σπορ: Μέσα στα μετάλλια είναι η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Μέσα στα μετάλλια είναι η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Μέσα στα μετάλλια σταθερά η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21 και συγκεκριμένα στη 2η θέση...

Σπορ
Ιστιοπλοΐα: Δυνατό ξεκίνημα από Γκίκα και Πετριανό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Δυνατό ξεκίνημα από Γκίκα και Πετριανό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Τρεις Έλληνες ιστιοπλόοι μπήκαν στο ILCA U21 στο Λανθαρότε με Γκίκα και Πετριανό να δείχνουν από νωρίς ότι έχουν ρυθμό για υψηλές θέσεις.

Ιστιοπλοΐα
Ιστιοπλοΐα: Φινάλε στο open περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών της κατηγορίας Οπτιμιστ

Φινάλε στο open περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών της κατηγορίας Οπτιμιστ

Έπεσε η αυλαία στο open περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών της κατηγορίας Οπτιμιστ...

Ιστιοπλοΐα