ΙΣΤΙΟΠΛΟΪ́Α

Απίστευτο! Με 10 χώρες διεξάγεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ILCA 4 στον Ν.Ο. Βουλιαγμένης και μεταδίδεται σε live streaming από την ΕΙΟ!

Σπουδαία κίνηση από την ΕΙΟ!
Απίστευτο! Με 10 χώρες διεξάγεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ILCA 4 στον Ν.Ο. Βουλιαγμένης και μεταδίδεται σε live streaming από την ΕΙΟ!

Σε έναν μεγάλο διεθνή αγώνα εξελίσσεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας ILCA 4 που διοργανώνει ο Ν.Ο. Βουλιαγμένης υπό την αιγίδα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Ο αγώνας είναι open και εκτός από την Ελλάδα τρέχουν ιστιοπλόοι από άλλες εννέα χώρες! Πρόκειται για τις Κύπρο, Βουλγαρία, Μάλτα, Νορβηγία, Δανία, Ουγγαρία, Εσθονία, Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρη.

Αυτό δείχνει το πολύ υψηλό επίπεδο της ελληνικής ιστιοπλοϊας που μέσα στο 2025 έχει κατακτήσει 69 μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και συζητείται σε ολόκληρη την παγκόσμια ιστιοπλοϊκή οικογένεια.

Αυτός, λοιπόν, είναι ο λόγος που αθλητές κι αθλήτριες μέχρι από το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη έκριναν σκόπιμο να έρθουν στην Αθήνα και να ανταγωνιστούν Ελληνες ιστιοπλόους σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα. Έτσι η συμμετοχή είναι τεράστια και αποτελεί ρεκόρ.

Συνολικά συμμετέχουν 231 ιστιοπλόοι από 10 χώρες και όσον αφορά την Ελλάδα από 39 ναυτικούς ομίλους! Κάτω, λοιπόν, από αυτές τις εξαιρετικές συνθήκες η ΕΙΟ δεν ήταν δυνατόν να μην μεταδώσει το πρωτάθλημα σε Live Streaming μέσα από το κανάλι της στο You Tube όπως κάνει πάντα σε όλους τους πολύ σημαντικούς αγώνες.

Τα αποτελέσματα μετά τις τρεις πρώτες ιστιοδρομίες είναι:

ΑΓΟΡΙΑ (147 συμμετοχές)

  1. Ελευθέριος Τσουκάτος Ν.Ο.Π. Φαλήρου 6β.
  2. Στέφανος Σαμαράς Ν.Ο. Αρτέμιδας Σπάτων 11
  3. Καρλ Θράνε Δανία 16
  4. Ευάγγελος Αντωνόπουλος Ν.Ο. Βόλου και

Αργοναύτες 17

  1. Ιωάννης Μπούτρης Ν.Ο. Καλαμακίου 20
  2. Ιαν Γκο Σιγκαπούρη 20

ΚΟΡΙΤΣΙΑ (84 συμμετοχές)

  1. Φραγκίσκη Κοσμά Ν.Ο.Π. Φαλήρου 6
  2. Κυριακή Βαρσάκη ΝΟΕ 13
  3. Δέσποινα Θεοδωρακοπούλου Ο.Φ. Θαλάσσης 14
  4. Ελένη Αλχανάτη Ν.Ο.Π. Φαλήρου 18
  5. Καλλιόπη Γκαρή Ν.Ο.Π. Φαλήρου 19
  6. Μαγδαληνή Διώνη Παναγιωτοπούλου Α.Ν.Ο. Γλυφάδας 28.

Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται αύριο Τρίτη 28 Οκτωβρίου.

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ιστιοπλοΐα: Oι νικητές στο περιφερειακό πρωτάθλημα ευβοϊκού στις κατηγορίες όπτιμιστ και ilca 4

Oι νικητές στο περιφερειακό πρωτάθλημα ευβοϊκού στις κατηγορίες όπτιμιστ και ilca 4

Mε αγωνιστική ένταση και υψηλό επίπεδο συμμετοχών ολοκληρώθηκε το περιφερειακό πρωτάθλημα ευβοϊκού, που ανέδειξε τους νικητές στις κατηγορίες όπτιμιστ και ilca 4.

Ιστιοπλοΐα
Σπορ: Την 5η θέση κατέλαβαν οι Σωκράτης Χαμαριάς – Ιάσων Ξύπας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων του 2025

Την 5η θέση κατέλαβαν οι Σωκράτης Χαμαριάς – Ιάσων Ξύπας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων του 2025

Την κορυφαία ελληνική εμφάνιση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων του 2025 πραγματοποίησαν οι Σωκράτης Χαμαριάς και Ιάσων Ξύπας, κατακτώντας την 5η θέση στην κατηγορία 420 αγοριών στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας.

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Στην 4η θέση οι Χαμαριάς, Ξύπας

Ιστιοπλοΐα: Στην 4η θέση οι Χαμαριάς, Ξύπας

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας το παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων του 2025 με τη συμμετοχή 400 ιστιοπλόων από 70 χώρες.

Σπορ
Σπορ: Πρεμιέρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων της Πορτογαλίας με τη συμμετοχή 7 Ελλήνων ιστιοπλόων

Πρεμιέρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων της Πορτογαλίας με τη συμμετοχή 7 Ελλήνων ιστιοπλόων

Στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας ξεκινά το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων, μία διοργάνωση–προθάλαμος Ολυμπιονικών, όπου η Ελλάδα δίνει το «παρών» με επτά από τα πιο ελπιδοφόρα ταλέντα της ιστιοπλοΐας.

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Από το Γύθειο ξεκινούν τα Περιφερειακά Πρωταθλήματα Grand Slam για το 2026 στις κατηγορίες Όπτιμιστ και ILCA 4

Ιστιοπλοΐα: Από το Γύθειο ξεκινούν τα Περιφερειακά Πρωταθλήματα Grand Slam για το 2026 στις κατηγορίες Όπτιμιστ και ILCA 4

Ιστιοπλοΐα: Το Περιφερειακό πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδας με την επωνυμία Grand Slam αποτελεί πρόκριση για τις προ-εθνικές ομάδες του 2026 και θα διεξαχθεί το τριήμερο 12 με 14 Δεκεμβρίου.

Σπορ
Ιστιοπλοΐα: Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Βασίλης Χριστοφόρου – Θοδωρής Αλέξας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ένταξης για αθλητές ΑμεΑ.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Βασίλης Χριστοφόρου – Θοδωρής Αλέξας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ένταξης για αθλητές ΑμεΑ.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Βασίλης Χριστοφόρου και Θοδωρής Αλεξάς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ένταξης στο Ομάν, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία RS Venture Connect και επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της ελληνικής ιστιοπλοΐας ΑμεΑ

Ιστιοπλοΐα
Ιστιοπλοΐα: Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ένταξης θα λάβουν μέρος 4 Έλληνες αθλητές με αναπηρία

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ένταξης θα λάβουν μέρος 4 Έλληνες αθλητές με αναπηρία

Τέσσερις Έλληνες ιστιοπλόοι με αναπηρία θα δώσουν το παρόν σε μια πολύ μεγάλη διοργάνωση της ιστιοπλοΐας.

Ιστιοπλοΐα
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Μια ιστιοδρομία έγινε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα iQFOiL

Ιστιοπλοΐα: Μια ιστιοδρομία έγινε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα iQFOiL

Μόλις μία ιστιοδρομία, λόγω καιρικών συνθηκών, έγινε χθες στους άνδρες για το open ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ολυμπιακής κλάσης iQFOiL

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα iQFOiL

Ιστιοπλοΐα: Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα iQFOiL

Ιστιοπλοΐα: Μέτρια εμφάνιση πραγματοποιούν οι τρεις Ελληνες ιστιοπλόοι οι οποίοι συμμετέχουν στο open ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ολυμπιακής κλάσης iQFOiLπου διεξάγεται στην Ιταλία.

Σπορ