ΙΣΤΙΟΠΛΟΪ́Α

Δύο μετάλλια στα 420 και τα ILCA 6 διεκδικούν οι Ελληνίδες αθλήτριες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεότητας της Ιταλίας

Οι Ιακωβίνα Κερκέζου - Δανάη Γιαννούλη και η Ερμιόνη Γκίκα διεκδικούν δύο μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεότητας
Δύο μετάλλια στα 420 και τα ILCA 6 διεκδικούν οι Ελληνίδες αθλήτριες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεότητας της Ιταλίας

Δύο μετάλλια διεκδικούν οι ιστιοπλόοι μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεότητας που διεξάγεται στη λίμνη Γκάρντα της Ιταλίας κι έχει μπει στην τελική ευθεία. Στα 420 με τις Ιακωβίνα Κερκέζου – Δανάη Γιαννούλη και στα ILCA 6 με την Ερμιόνη Γκίκα (φωτ.).

Στα 420 έγινε χθες μία ιστιοδρομία και οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες και ασημένιες πρωταθλήτριες Ευρώπης του 2024 τερμάτισαν 1ες και με 5 βαθμούς μετά από πέντε κούρσες εξακολουθούν να προηγούνται στη γενική βαθμολογία των 19 σκαφών από ισάριθμες χώρες.

Το ελληνικό σκάφος έχει αποκτήσει διαφορά 14 και 15 βαθμών από το ιταλικό και το ισπανικό αντίστοιχα και είναι το σούπερ φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Στα αγόρια οι Παναγιώτης Σωτηρίου – Αθανάσιος Λάχανης ανέβηκαν στην 10η θέση με 44 βαθμούς μεταξύ 24 σκαφών από ισάριθμες χώρες. Στις δυο χθεσινές κούρσες (συνολικά έξι) πήγαν πολύ καλά και τερμάτισαν 1οι και 6οι αντίστοιχα.

Στα ILCA 6 η Ερμιόνη Γκίκα ανέβηκε ξανά στην 1η θέση με 23 βαθμούς σε σύνολο 53 σκαφών από ισάριθμες χώρες.

Στην πέμπτη ιστιοδρομία τερμάτισε 1η και στην 6η πήρε την 17η θέση που την αφαίρεσε ως τη χειρότερη. Στις προηγούμενες τέσσερις κούρσες είχε τερματίσει 1, 3, 8 και 10 αντίστοιχα. Η Ελληνίδα αθλήτρια έχει τις δυνατότητες να κατακτήσει ένα από τα τρία μετάλλια.

Ο Αλέξανδρος Κυφίδης στα ILCA αγοριών μετά και την έκτη κούρσα είναι 29ος με 121 βαθμούς σε σύνολο 62 σκαφών από ισάριθμες χώρες. Στις δύο τελευταίες ιστιοδρομίες τερμάτισε 44ος και 43ος αντίστοιχα.

Στα iQFOiL έχουν γίνει 12 ιστιοδρομίες και ο Πέτρος Κονταρίνης είναι 14ος με 53 βαθμούς μεταξύ 38 σκαφών από ισάριθμες χώρες. Οι θέσεις του είναι 12, 9, 13, 13, 5, 4, 16, 10, 13, 20 (την «πέταξε»), 13, 19 (επίσης την αφαίρεσε ως δεύτερη χειρότερη) αντίστοιχα.

Φίλιππος Ποταμιανάκης

Από μικρός με μία μπάλα στα… πόδια. Το μόνο που ήθελε ήταν να ασχοληθεί με αυτή. Αφού δεν τα κατάφερε κλωτσώντας τη, το κάνει γράφοντας. Βέβαια, ακόμα τα ποδοσφαιρικά δεν τα έχει πιάσει, αφού ασχολείται με άλλα σπορ, αλλά που θα πάει. Όλος ο καιρός μπροστά του είναι.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπορ: Σε Live Streaming θα μεταδοθεί από την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ο 11ος αγώνας «Nikos Sarikavazis Optimist Trophy»

Σε Live Streaming θα μεταδοθεί από την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ο 11ος αγώνας «Nikos Sarikavazis Optimist Trophy»

Για 11η συνεχόμενη χρονιά ο Ν.Ο.Π. Φαλήρου διοργανώνει τον αγώνα «Nikos Sarikavazis Optimist Trophy» στη μνήμη του παλιού προέδρου του ομίλου (από το 1979 μέχρι τον θάνατό του στις 11/2/2011) και της ΕΙΟ

Σπορ
Σπορ: Οι νικητές στο Open Περιφερειακό πρωτάθλημα Aθηνών στα ILCA 4

Οι νικητές στο Open Περιφερειακό πρωτάθλημα Aθηνών στα ILCA 4

Αναλυτικά οι νικητές στο open Περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών (Grand Slam) της κατηγορίας ILCA 4

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Η πρεμιέρα στους αγώνες πρόκρισης για τις Εθνικές ομάδες ILCA 4 και BIC TECHNO 293 και 293 PLUS

Ιστιοπλοΐα: Η πρεμιέρα στους αγώνες πρόκρισης για τις Εθνικές ομάδες ILCA 4 και BIC TECHNO 293 και 293 PLUS

Ιστιοπλοΐα: Όλα είναι έτοιμα για τους αγώνες πρόκρισης της εθνικής ομάδας ILCA 4 και Bic Techno που ξεκινούν αύριο Παρασκευή

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Πένθος για την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου

Ιστιοπλοΐα: Πένθος για την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου

Την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου πενθεί σύσσωμη η ιστιοπλοϊκή οικογένεια

Σπορ
Σπορ: Ερμιόνη Γκίκα: «Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη θέλω το χρυσό»

Ερμιόνη Γκίκα: «Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη θέλω το χρυσό»

Αυτοπεποίθηση, ηρεμία, εμπειρία. Τρεις λέξεις που έβγαιναν συχνά πυκνά από το στόμα της Ερμιόνης Γκίκα, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου

Σπορ
Ιστιοπλοΐα: Ο Λούκα Ραντέλιτς μετά το ασημένιο της Ερμιόνης Γκίκα στο παγκόσμιο «ο μεγάλος μας στόχος είναι οι ολυμπιακοί αγώνες του λος άντζελες»

Ο Λούκα Ραντέλιτς μετά το ασημένιο της Ερμιόνης Γκίκα στο παγκόσμιο «ο μεγάλος μας στόχος είναι οι ολυμπιακοί αγώνες του λος άντζελες»

Θυμίζουμε ότι η Ελληνίδα ιστιοπλόος είχε στεφθεί πέρυσι παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης Νεανίδων στην ίδια κατηγορία και με το καλημέρα του νέου έτους δείχνει το πολύ υψηλό επίπεδό της και ουσιαστικά επαναλαμβάνει έναν θρίαμβο.

Ιστιοπλοΐα
Σπορ: Ασημένια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ερμιόνη Γκίκα στην Ολυμπιακή κατηγορία ILCA 6 U21!

Ασημένια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ερμιόνη Γκίκα στην Ολυμπιακή κατηγορία ILCA 6 U21!

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 U21 ανέβηκε η Ερμιόνη Γκίκα.

Σπορ
Ιστιοπλοΐα: Η Ερμιόνη Γκίκα τα δίνει όλα για το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 U21

Η Ερμιόνη Γκίκα τα δίνει όλα για το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 U21

Το παλεύει στην τελική ευθεία του παγκοσμίου πρωταθλήματιος ILCA 6 U21 για να πάρει το μετάλλιο η Ερμιόνη Γκίκα...

Ιστιοπλοΐα
Σπορ: Μέσα στα μετάλλια είναι η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Μέσα στα μετάλλια είναι η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Μέσα στα μετάλλια σταθερά η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21 και συγκεκριμένα στη 2η θέση...

Σπορ