ΙΣΤΙΟΠΛΟΪ́Α

Μάντης: «Ηρθαμε να γνωρίσουμε τις συνθήκες στην Ενοσίμα»

Aρχισρ ο πρώτος γύρος του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ιστιοπλοΐας 2019. Από τις 11 μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου οι κορυφαίοι ιστιοπλόοι θα έχουν μια πρώτη ευκαιρία να δοκιμαστούν στα νερά που θα φιλοξενήσουν τα αθλήματα της ιστιοπλοΐας στου Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, στην Ενοσίμα.
Μάντης: «Ηρθαμε να γνωρίσουμε τις συνθήκες στην Ενοσίμα»

Aρχισε ο πρώτος γύρος του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ιστιοπλοΐας 2019. Από τις 11 μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου οι κορυφαίοι ιστιοπλόοι θα έχουν μια πρώτη ευκαιρία να δοκιμαστούν στα νερά που θα φιλοξενήσουν τα αθλήματα της ιστιοπλοΐας στου Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, στην Ενοσίμα.

Συνολικά 30 Ολυμπιονίκες δίνουν το παρόν σε όλες τις κατηγορίες και φυσικά ανάμεσά τους συγκαταλέγονται οι Έλληνες Ολυμπιονίκες στην κατηγορία 470, Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής.

«Οι διοργανώσεις που πραγματοποιούνται στα Ολυμπιακά νερά είναι συχνά ισχυροί δείκτες για το τι μπορεί κανείς να περιμένει στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έπονται, αλλά και μια σημαντική ευκαιρία για τους αθλητές να εξοικειωθούν με το χώρο και τις συνθήκες. Εμείς ήρθαμε να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για το μέρος και τις συνθήκες που επικρατούν, αλλά και να διεκδικήσουμε όπως πάντα ένα μετάλλιο», είπε ο Μάντης.

Ο δε Παύλος Καγιαλής τόνισε: «Βρισκόμαστε χρονικά περίπου δυο χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μπει ουσιαστικά στο δεύτερο μισό του Ολυμπιακού κύκλου της προετοιμασίας μας και πλεόν η Ενοσίμα θα μπει μέσα στη ζωή μας, καθώς προγραμματίζουμε το πλάνο προπονήσεων στο χώρο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε σε αγωνιστικές συνθήκες τα ολυμπιακά νερά και να προσαρμοστούμε. Στην κατηγορία μας συμμετέχουν σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα και ο αγώνας αναμένεται να έχει ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον.»

Το πέρας της πρώτης αγωνιστικής ημέρας βρίσκει του Έλληνες Πρωταθλητές στην 5η θέση της γενικής κατάταξης, έχοντας συγκεντρώσει 13 βαθμούς ποινής σε 2 ιστιοδρομίες. Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά 10 ιστιοδρομίες, με τους 10 πρώτους της κατάταξης να συμμετέχουν στην 11η ιστιοδρομία – την κούρσα των μεταλλίων.

Το ελληνικό δίδυμο στη νέα ολυμπιακή καμπάνια που διανύει έχει την αμέριστη υποστήριξη δυο χρυσών χορηγών. Η Blue Star Ferries γνωρίζει καλά ότι η θάλασσα είναι ένας δύσκολος καθημερινός αγώνας και ενώνει τις δυνάμεις της με τους Μάντη – Καγιαλή, προκειμένου να πάνε όσο το δυνατόν υψηλότερα. Η Eurobank, με στόχο πάντα την κορυφή και αναδεικνύοντας τις αξίες του ήθους, της επιμονής και της προσήλωσης στο στόχο, συνδέεται και πάλι με 2 μεγάλους αθλητές της ιστιοπλοΐας έχοντας την πεποίθηση ότι με πειθαρχία και σκληρή προσπάθεια όλα είναι πιθανά.

Ανακοίνωσε Δουρέκα ο Ολυμπιακός

Ο Κόνραντ Γκούζνταγια λίμπερο στην Κηφισιά!

 

 

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπορ: Ερμιόνη Γκίκα: «Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη θέλω το χρυσό»

Ερμιόνη Γκίκα: «Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη θέλω το χρυσό»

Αυτοπεποίθηση, ηρεμία, εμπειρία. Τρεις λέξεις που έβγαιναν συχνά πυκνά από το στόμα της Ερμιόνης Γκίκα, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου

Σπορ
Ιστιοπλοΐα: Ο Λούκα Ραντέλιτς μετά το ασημένιο της Ερμιόνης Γκίκα στο παγκόσμιο «ο μεγάλος μας στόχος είναι οι ολυμπιακοί αγώνες του λος άντζελες»

Ο Λούκα Ραντέλιτς μετά το ασημένιο της Ερμιόνης Γκίκα στο παγκόσμιο «ο μεγάλος μας στόχος είναι οι ολυμπιακοί αγώνες του λος άντζελες»

Θυμίζουμε ότι η Ελληνίδα ιστιοπλόος είχε στεφθεί πέρυσι παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης Νεανίδων στην ίδια κατηγορία και με το καλημέρα του νέου έτους δείχνει το πολύ υψηλό επίπεδό της και ουσιαστικά επαναλαμβάνει έναν θρίαμβο.

Ιστιοπλοΐα
Σπορ: Ασημένια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ερμιόνη Γκίκα στην Ολυμπιακή κατηγορία ILCA 6 U21!

Ασημένια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ερμιόνη Γκίκα στην Ολυμπιακή κατηγορία ILCA 6 U21!

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 U21 ανέβηκε η Ερμιόνη Γκίκα.

Σπορ
Ιστιοπλοΐα: Η Ερμιόνη Γκίκα τα δίνει όλα για το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 U21

Η Ερμιόνη Γκίκα τα δίνει όλα για το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 U21

Το παλεύει στην τελική ευθεία του παγκοσμίου πρωταθλήματιος ILCA 6 U21 για να πάρει το μετάλλιο η Ερμιόνη Γκίκα...

Ιστιοπλοΐα
Σπορ: Μέσα στα μετάλλια είναι η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Μέσα στα μετάλλια είναι η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Μέσα στα μετάλλια σταθερά η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21 και συγκεκριμένα στη 2η θέση...

Σπορ
Ιστιοπλοΐα: Δυνατό ξεκίνημα από Γκίκα και Πετριανό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Δυνατό ξεκίνημα από Γκίκα και Πετριανό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Τρεις Έλληνες ιστιοπλόοι μπήκαν στο ILCA U21 στο Λανθαρότε με Γκίκα και Πετριανό να δείχνουν από νωρίς ότι έχουν ρυθμό για υψηλές θέσεις.

Ιστιοπλοΐα
Ιστιοπλοΐα: Φινάλε στο open περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών της κατηγορίας Οπτιμιστ

Φινάλε στο open περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών της κατηγορίας Οπτιμιστ

Έπεσε η αυλαία στο open περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών της κατηγορίας Οπτιμιστ...

Ιστιοπλοΐα
Σπορ: Με 203 σκάφη και αθλητές από την Ολλανδία και την Ουγγαρία το open Περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών στην κατηγορία Οπτιμιστ

Με 203 σκάφη και αθλητές από την Ολλανδία και την Ουγγαρία το open Περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών στην κατηγορία Οπτιμιστ

Ξεκινά την Παρασκευή το open Περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών (Grand Slam) στην κατηγορία Οπτιμιστ για την πρόκριση της προεθνικής ομάδας του 2026.

Σπορ
Σπορ: Ο Νίκος Παππάς, κορυφαίος νέος ιστιοπλόος του Κόσμου για το 2025, ήταν ο νικητής στο περιφερειακό πρωτάθλημα Οπτιμιστ δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων νησιών

Ο Νίκος Παππάς, κορυφαίος νέος ιστιοπλόος του Κόσμου για το 2025, ήταν ο νικητής στο περιφερειακό πρωτάθλημα Οπτιμιστ δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων νησιών

Ο κορυφαίος νέος ιστιοπλόος του κόσμου για το 2025, Νίκος Παππάς, επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του κατακτώντας την πρώτη θέση στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Οπτιμιστ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων που ολοκληρώθηκε στη Βόνιτσα.

Σπορ