ΙΣΤΙΟΠΛΟΪ́Α

Μητσοτάκης: Το μήνυμά του για την Σοφία Μπεκατώρου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από τον επίσημο λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook έστειλε το δικό του μήνυμα για την Σοφία Μπεκατώρου.  Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει στο μήνυμά του: «Η απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να καταγγείλει με τόλμη τη σεξουαλική βία που υπέστη ως έφηβη αθλήτρια αποτελεί πράξη με βαρύ κοινωνικό φορτίο. Κίνηση που αφυπνίζει...
Μητσοτάκης: Το μήνυμά του για την Σοφία Μπεκατώρου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από τον επίσημο λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook έστειλε το δικό του μήνυμα για την Σοφία Μπεκατώρου. 

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει στο μήνυμά του: «Η απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να καταγγείλει με τόλμη τη σεξουαλική βία που υπέστη ως έφηβη αθλήτρια αποτελεί πράξη με βαρύ κοινωνικό φορτίο. Κίνηση που αφυπνίζει συνειδήσεις, παράγοντας θετικό παράδειγμα. Και κινητοποιεί ώριμα την ευαισθησία των δυνάμεων της προόδου στον τόπο μας.

Η Πολιτεία διαθέτει το νομικό οπλοστάσιο του Κράτους Δικαίου το οποίο και οφείλει να εξαντλήσει. Έχει επίσης δομές που βοηθούν να κλείνουν τα τραύματα από τέτοιου είδους εγκλήματα. Είναι κρίσιμο, όμως, σε αυτή την αποστολή να βρίσκει καθημερινό συμπαραστάτη της και τον κάθε Έλληνα.

Η Σοφία έσπασε με γενναιότητα την αλυσίδα του φόβου και της σιωπής, δείχνοντας τον δρόμο ώστε το στίγμα της ενοχής να περάσει από το θύμα στον θύτη. Έγινε, έτσι, και μια Ολυμπιονίκης της Eυθύνης, στο όνομα όλων: Γυναικών και ανδρών, παιδιών και εφήβων, μέσα και έξω από την οικογένεια.

Μίλησα προσωπικά με την πρωταθλήτριά μας για εκείνη την οδυνηρή εμπειρία. Που εκείνη δεν την «θυμήθηκε» τώρα, αλλά δεν την ξέχασε ποτέ. Όπως κανείς δεν πρέπει να ξεχνά. Αλλά να αντιδρά. Γι’ αυτό και είμαι δίπλα της. Όχι μόνο ως πρωθυπουργός. Αλλά και ως σύζυγος, πατέρας και απλός πολίτης.

Είναι καιρός να ξεριζωθεί η εξουσιαστική βία εναντίον όποιου βρεθεί σε μία αδύναμη θέση. Είναι μάστιγα που υπονομεύει τα θεμέλια του πολιτισμού μας. Ας κάνουμε, λοιπόν, όλοι το πρώτο βήμα της Σοφίας: Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε. Ώστε το φως της αλήθειας να κάψει για πάντα το έγκλημα που ζει στο σκοτάδι».

Η σχετική ανάρτηση στο Facebook:

Magbox. Κάντε δικά σας με ένα κλικ όλα τα αγαπημένα σας περιοδικά.

Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Στην 4η θέση οι Χαμαριάς, Ξύπας

Ιστιοπλοΐα: Στην 4η θέση οι Χαμαριάς, Ξύπας

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας το παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων του 2025 με τη συμμετοχή 400 ιστιοπλόων από 70 χώρες.

Σπορ
Σπορ: Πρεμιέρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων της Πορτογαλίας με τη συμμετοχή 7 Ελλήνων ιστιοπλόων

Πρεμιέρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων της Πορτογαλίας με τη συμμετοχή 7 Ελλήνων ιστιοπλόων

Στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας ξεκινά το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων, μία διοργάνωση–προθάλαμος Ολυμπιονικών, όπου η Ελλάδα δίνει το «παρών» με επτά από τα πιο ελπιδοφόρα ταλέντα της ιστιοπλοΐας.

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Από το Γύθειο ξεκινούν τα Περιφερειακά Πρωταθλήματα Grand Slam για το 2026 στις κατηγορίες Όπτιμιστ και ILCA 4

Ιστιοπλοΐα: Από το Γύθειο ξεκινούν τα Περιφερειακά Πρωταθλήματα Grand Slam για το 2026 στις κατηγορίες Όπτιμιστ και ILCA 4

Ιστιοπλοΐα: Το Περιφερειακό πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδας με την επωνυμία Grand Slam αποτελεί πρόκριση για τις προ-εθνικές ομάδες του 2026 και θα διεξαχθεί το τριήμερο 12 με 14 Δεκεμβρίου.

Σπορ
Ιστιοπλοΐα: Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Βασίλης Χριστοφόρου – Θοδωρής Αλέξας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ένταξης για αθλητές ΑμεΑ.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Βασίλης Χριστοφόρου – Θοδωρής Αλέξας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ένταξης για αθλητές ΑμεΑ.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Βασίλης Χριστοφόρου και Θοδωρής Αλεξάς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ένταξης στο Ομάν, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία RS Venture Connect και επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της ελληνικής ιστιοπλοΐας ΑμεΑ

Ιστιοπλοΐα
Ιστιοπλοΐα: Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ένταξης θα λάβουν μέρος 4 Έλληνες αθλητές με αναπηρία

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ένταξης θα λάβουν μέρος 4 Έλληνες αθλητές με αναπηρία

Τέσσερις Έλληνες ιστιοπλόοι με αναπηρία θα δώσουν το παρόν σε μια πολύ μεγάλη διοργάνωση της ιστιοπλοΐας.

Ιστιοπλοΐα
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Μια ιστιοδρομία έγινε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα iQFOiL

Ιστιοπλοΐα: Μια ιστιοδρομία έγινε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα iQFOiL

Μόλις μία ιστιοδρομία, λόγω καιρικών συνθηκών, έγινε χθες στους άνδρες για το open ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ολυμπιακής κλάσης iQFOiL

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα iQFOiL

Ιστιοπλοΐα: Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα iQFOiL

Ιστιοπλοΐα: Μέτρια εμφάνιση πραγματοποιούν οι τρεις Ελληνες ιστιοπλόοι οι οποίοι συμμετέχουν στο open ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ολυμπιακής κλάσης iQFOiLπου διεξάγεται στην Ιταλία.

Σπορ
Ιστιοπλοΐα: Οι Έλληνες ιστιοπλόοι πρωταγωνιστούν και στις διεθνείς κλάσεις της 34ης Athens International Sailing Week

Οι Έλληνες ιστιοπλόοι πρωταγωνιστούν και στις διεθνείς κλάσεις της 34ης Athens International Sailing Week

Οι Έλληνες ιστιοπλόοι συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν στη 34η Athens International Sailing Week

Ιστιοπλοΐα
Ιστιοπλοΐα: Τις 11 έφτασαν οι χώρες που θα εκπροσωπηθούν στην 34η Athens International Sailing Week 2025!

Τις 11 έφτασαν οι χώρες που θα εκπροσωπηθούν στην 34η Athens International Sailing Week 2025!

Πρεμιέρα σήμερα, Τρίτη, με την ολυμπιακή κλάση iQFOiL.

Ιστιοπλοΐα