ΙΣΤΙΟΠΛΟΪ́Α

Oι ναυτικοί όμιλοι υποχρεώνονται να προσλάβουν ναυαγοσώστες και αντιδρά η Ε.Ι.Ο.

Η ελληνική ομοσπονδία ιστιοπλοΐας με ανακοίνωσή της ζητά να καθοριστεί με διευκρινιστικές εγκυκλίους ότι στο προεδρικό διάταγμα υπ’ αριθμ. 31/2018, ΦΕΚ 61/Α/4-4-2018 με θέμα: «Σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, χορήγηση άδειας ναυαγοσώστη, υποχρεωτική πρόσληψη ναυαγοσώστη σε οργανωμένες ή μη παραλίες» δεν περιλαμβάνονται και οι αγώνες ιστιοπλοΐας. Οι ναυτικοί όμιλοι θα έχουν την υποχρέωση στο εξής να προσλάβουν ναυαγοσώστες και...
Oι ναυτικοί όμιλοι υποχρεώνονται να προσλάβουν ναυαγοσώστες και αντιδρά η Ε.Ι.Ο.

Η ελληνική ομοσπονδία ιστιοπλοΐας με ανακοίνωσή της ζητά να καθοριστεί με διευκρινιστικές εγκυκλίους ότι στο προεδρικό διάταγμα υπ’ αριθμ. 31/2018, ΦΕΚ 61/Α/4-4-2018 με θέμα: «Σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, χορήγηση άδειας ναυαγοσώστη, υποχρεωτική πρόσληψη ναυαγοσώστη σε οργανωμένες ή μη παραλίες» δεν περιλαμβάνονται και οι αγώνες ιστιοπλοΐας.

Οι ναυτικοί όμιλοι θα έχουν την υποχρέωση στο εξής να προσλάβουν ναυαγοσώστες και η ομοσπονδία ισχυρίζεται ότι κάτι τέτοιο είναι παράλογο.

H ανακοίνωση 

Για μια ακόμη φορά η ελληνική ιστιοπλοΐα βρίσκεται αντιμέτωπη με παραλογισμούς και ερμηνείες που θέτουν τεράστια εμπόδια στην αγωνιστική δραστηριότητα, αλλά και στην προσπάθειά της το άθλημα να εξελιχθεί σε έναν από τους βασικούς πυλώνες της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας μας. Κι αυτό οφείλεται στο προεδρικό διάταγμα υπ’ αριθμ. 31/2018, ΦΕΚ 61/Α/4-4-2018 με θέμα: «Σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, χορήγηση άδειας ναυαγοσώστη, υποχρεωτική πρόσληψη ναυαγοσώστη σε οργανωμένες ή μη παραλίες».

Η λανθασμένη ερμηνεία του πνεύματος και του σκοπού του νομοθέτη από την πλευρά κάποιων λιμενικών αρχών οδηγεί στον εξαναγκασμό των ομίλων – μελών της ΕΙΟ που διοργανώνουν ιστιοπλοϊκούς αγώνες του αγωνιστικού προγράμματος της ομοσπονδίας να προσλάβουν ναυαγοσώστες!!! Έτσι απλά. Ο καθένας υγιώς σκεπτόμενος άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι αυτό στερείται λογικής. Να υπάρχει ναυαγοσώστης σε ένα μικρό φουσκωτό σκάφος τριών μέτρων μέσα στη θάλασσα κατά τη διάρκεια αγώνων… Με αυτά τα δεδομένα, η ελληνική ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία αναλαμβάνει αμέσως πρωτοβουλία προς κάθε αρμόδιο –Υπουργό Νησιωτικής Πολιτικής, Υφυπουργό Αθλητισμού, Υπουργό Τουρισμού- ώστε να καθοριστεί σαφώς με διευκρινιστικές εγκυκλίους προς τις εποπτεύουσες υπηρεσίες η ερμηνεία του Π.Δ (αρ.8) που δεν μπορεί να αφορά αγώνες ιστιοπλοΐας.

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ιστιοπλοΐα: Oι νικητές στο περιφερειακό πρωτάθλημα ευβοϊκού στις κατηγορίες όπτιμιστ και ilca 4

Oι νικητές στο περιφερειακό πρωτάθλημα ευβοϊκού στις κατηγορίες όπτιμιστ και ilca 4

Mε αγωνιστική ένταση και υψηλό επίπεδο συμμετοχών ολοκληρώθηκε το περιφερειακό πρωτάθλημα ευβοϊκού, που ανέδειξε τους νικητές στις κατηγορίες όπτιμιστ και ilca 4.

Ιστιοπλοΐα
Σπορ: Την 5η θέση κατέλαβαν οι Σωκράτης Χαμαριάς – Ιάσων Ξύπας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων του 2025

Την 5η θέση κατέλαβαν οι Σωκράτης Χαμαριάς – Ιάσων Ξύπας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων του 2025

Την κορυφαία ελληνική εμφάνιση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων του 2025 πραγματοποίησαν οι Σωκράτης Χαμαριάς και Ιάσων Ξύπας, κατακτώντας την 5η θέση στην κατηγορία 420 αγοριών στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας.

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Στην 4η θέση οι Χαμαριάς, Ξύπας

Ιστιοπλοΐα: Στην 4η θέση οι Χαμαριάς, Ξύπας

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας το παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων του 2025 με τη συμμετοχή 400 ιστιοπλόων από 70 χώρες.

Σπορ
Σπορ: Πρεμιέρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων της Πορτογαλίας με τη συμμετοχή 7 Ελλήνων ιστιοπλόων

Πρεμιέρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων της Πορτογαλίας με τη συμμετοχή 7 Ελλήνων ιστιοπλόων

Στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας ξεκινά το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων, μία διοργάνωση–προθάλαμος Ολυμπιονικών, όπου η Ελλάδα δίνει το «παρών» με επτά από τα πιο ελπιδοφόρα ταλέντα της ιστιοπλοΐας.

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Από το Γύθειο ξεκινούν τα Περιφερειακά Πρωταθλήματα Grand Slam για το 2026 στις κατηγορίες Όπτιμιστ και ILCA 4

Ιστιοπλοΐα: Από το Γύθειο ξεκινούν τα Περιφερειακά Πρωταθλήματα Grand Slam για το 2026 στις κατηγορίες Όπτιμιστ και ILCA 4

Ιστιοπλοΐα: Το Περιφερειακό πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδας με την επωνυμία Grand Slam αποτελεί πρόκριση για τις προ-εθνικές ομάδες του 2026 και θα διεξαχθεί το τριήμερο 12 με 14 Δεκεμβρίου.

Σπορ
Ιστιοπλοΐα: Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Βασίλης Χριστοφόρου – Θοδωρής Αλέξας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ένταξης για αθλητές ΑμεΑ.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Βασίλης Χριστοφόρου – Θοδωρής Αλέξας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ένταξης για αθλητές ΑμεΑ.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Βασίλης Χριστοφόρου και Θοδωρής Αλεξάς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ένταξης στο Ομάν, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία RS Venture Connect και επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της ελληνικής ιστιοπλοΐας ΑμεΑ

Ιστιοπλοΐα
Ιστιοπλοΐα: Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ένταξης θα λάβουν μέρος 4 Έλληνες αθλητές με αναπηρία

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ένταξης θα λάβουν μέρος 4 Έλληνες αθλητές με αναπηρία

Τέσσερις Έλληνες ιστιοπλόοι με αναπηρία θα δώσουν το παρόν σε μια πολύ μεγάλη διοργάνωση της ιστιοπλοΐας.

Ιστιοπλοΐα
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Μια ιστιοδρομία έγινε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα iQFOiL

Ιστιοπλοΐα: Μια ιστιοδρομία έγινε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα iQFOiL

Μόλις μία ιστιοδρομία, λόγω καιρικών συνθηκών, έγινε χθες στους άνδρες για το open ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ολυμπιακής κλάσης iQFOiL

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα iQFOiL

Ιστιοπλοΐα: Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα iQFOiL

Ιστιοπλοΐα: Μέτρια εμφάνιση πραγματοποιούν οι τρεις Ελληνες ιστιοπλόοι οι οποίοι συμμετέχουν στο open ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ολυμπιακής κλάσης iQFOiLπου διεξάγεται στην Ιταλία.

Σπορ