ΙΣΤΙΟΠΛΟΪ́Α

ΠΟΙΑΘ: Αιμοδοσία της ιστιοπλοϊκής οικογένειας (pics)

Ιστιοπλόοι, αθλητές του ναυταθλητισμού και φίλοι του αθλητισμού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) και έδωσαν αίμα στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», που διοργανώνει το υφυπουργείο Αθλητισμού.
ΠΟΙΑΘ: Αιμοδοσία της ιστιοπλοϊκής οικογένειας (pics)

Με σημείο συνάντησης τον ΠΟΙΑΘ η ιστιοπλοϊκή οικογένεια προσέφερε αίμα στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά»

Ιστιοπλόοι, αθλητές του ναυταθλητισμού και φίλοι του αθλητισμού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) και έδωσαν αίμα στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», που διοργανώνει το υφυπουργείο Αθλητισμού.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τον δήμο Πειραιά, την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το Χαμόγελο του Παιδιού. Συγκεντρώθηκαν 50 μονάδες αίματος, οι οποίες δόθηκαν στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά.

Στις 9 και 10 Μαΐου, ο ΠΟΙΑΘ είχε προγραμματίσει τον ετήσιο ιστιοπλοϊκό αγώνα «Athens Trophy» αλλά η πανδημία του νέου κορονοϊού δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Ετσι, ο Όμιλος πραγματοποίησε διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας «Ανοίγουμε πανιά στη ζωή – Δίνουμε αίμα». «Εκ μέρους του ΔΣ του Ομίλου, θα ήθελα να ευχαριστήσω την ιστιοπλοϊκή και τη ναυταθλητική κοινότητα που ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Έτσι, σε ώρα ανάγκης κάποιοι συνάνθρωποί μας να τύχουν αυτής της πολύτιμης για τη ζωή παροχής», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Τσιγκαράς, μέλος του ΔΣ του ΠΟΙΑΘ. Το «παρών» στις εγκαταστάσεις του ΠΟΙΑΘ έδωσαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, η πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες Βούλα Κοζομπόλη, οι Ολυμπιονίκες Τάσος Μπουντούρης, Παύλος Καγιαλής, Δημήτρης Μούγιος, Χρύσα Μπισκιντζή, Βιργινία Κραβαριώτη και ο Τάσος Παπαναστασίου (ο «γάτος»).

«Ο αθλητισμός υπηρετεί την αλληλεγγύη, τη συνεισφορά, τη στήριξη στον συμπολίτη, και αυτό αποδεικνύεται και με αυτή τη δράση. Για άλλη μία φορά θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στην αθλητική οικογένεια της πόλης μας καθώς, μαζί και με το «Χαμόγελο του Παιδιού», ξεκινήσαμε ένα πρόγραμμα με αιμοδοσίες, το οποίο συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα, σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις, σε σωματεία, σε δομές δηλαδή που αποτελούν τον κορμό της αθλητικής οικογένειας της Ελλάδος.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους γιατί δίνουμε αίμα – σώζουμε ζωές ανθρώπων, ανθρώπων που δεν ξέρουμε ποιος είναι και αυτό έχει μεγαλύτερη αξία. Ευχαριστώ τους αθλητές και τους φίλους του αθλητισμού που έδωσαν το αίμα τους.

Αυτό το πρόγραμμα θα συνεχιστεί καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου διότι οι ανάγκες αίματος στη χώρα μας δεν σταματάνε», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Γραφείο Τύπου του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης ( ΠΟΙΑΘ )

Τηλ. : 2104123357 | Ε-mail : press@horc.gr

Μαζί με παλιούς του συναθλητές και φίλους είχε την ευκαιρία να βρεθεί ο Γιώργος Μαυρωτάς: «Συγχαρητήρια στον ΠΟΙΑΘ γι’ αυτή την πρωτοβουλία, όπως και στο «Χαμόγελο του Παιδιού που πάντα είναι κοντά σε τέτοιες δράσεις. Ο αθλητισμός, και ειδικά ο ναυταθλητισμός, δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο με τον κόσμο που ήρθε στον Όμιλο για την αιμοδοσία. Αν μη τι άλλο αυτή την περίοδο, με την περιπέτεια
του κορωνοϊού, ο κόσμος έχει έρθει πιο κοντά, και έχει αναδείξει κάποιες αρετές, όπως η αλληλεγγύη, όπως το προσέχουμε και τον συνάνθρωπό μας κλπ., και ελπίζω αυτό να μας μείνει προίκα και για τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.

Η δράση του ΠΟΙΑΘ πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον δήμο Πειραιά. «Βρεθήκαμε στον ιστορικό όμιλο του ΠΟΙΑΘ για να στηρίξουμε ένα ωραίο
πρόγραμμα αιμοδοσίας, στο οποίο, επίσης, συμμετάσχουν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το «Χαμόγελο του Παιδιού» και η ΕΣΟΑ. Και ο δήμος Πειραιά συντάσσεται σε αυτή την προσπάθεια. Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι χρήσιμες και πρέπει να επαναλαμβάνονται», υπογράμμισε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Η διαδικασία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε στην Κινητή Μονάδα «Οδυσσέας» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπό τον έλεγχο και την τήρηση όλων των προβλεπόμενων προληπτικών μέτρων από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. «Τζάνειο». «Είναι σημαντικό να στηρίζουμε δράσεις και να ενώνουμε δυνάμεις. Το όχημα «Οδυσσέας» που το χρησιμοποιούσαμε για να καλύψουμε ανάγκες της εκπαίδευσης τώρα απέκτησε έναν νέο ρόλο.

Είμαστε υπερήφανοι, που, μαζί με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Υπουργείο Υγείας και τους φορείς που στηρίζουν αυτή την ιδέα, βάζουμε και εμείς το λιθαράκι μας σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία. Όλοι μας πρέπει να δίνουμε αίμα για όλους γιατί πάντα υπάρχει κάπου
κάποιος που το χρειάζεται», δήλωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ. του «Χαμόγελου του Παιδιού».

ΠΟΙΑΘ-ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ©Nikos Alevromytis

ΠΟΙΑΘ-ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ©Nikos Alevromytis

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Η πρεμιέρα στους αγώνες πρόκρισης για τις Εθνικές ομάδες ILCA 4 και BIC TECHNO 293 και 293 PLUS

Ιστιοπλοΐα: Η πρεμιέρα στους αγώνες πρόκρισης για τις Εθνικές ομάδες ILCA 4 και BIC TECHNO 293 και 293 PLUS

Ιστιοπλοΐα: Όλα είναι έτοιμα για τους αγώνες πρόκρισης της εθνικής ομάδας ILCA 4 και Bic Techno που ξεκινούν αύριο Παρασκευή

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Πένθος για την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου

Ιστιοπλοΐα: Πένθος για την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου

Την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου πενθεί σύσσωμη η ιστιοπλοϊκή οικογένεια

Σπορ
Σπορ: Ερμιόνη Γκίκα: «Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη θέλω το χρυσό»

Ερμιόνη Γκίκα: «Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη θέλω το χρυσό»

Αυτοπεποίθηση, ηρεμία, εμπειρία. Τρεις λέξεις που έβγαιναν συχνά πυκνά από το στόμα της Ερμιόνης Γκίκα, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου

Σπορ
Ιστιοπλοΐα: Ο Λούκα Ραντέλιτς μετά το ασημένιο της Ερμιόνης Γκίκα στο παγκόσμιο «ο μεγάλος μας στόχος είναι οι ολυμπιακοί αγώνες του λος άντζελες»

Ο Λούκα Ραντέλιτς μετά το ασημένιο της Ερμιόνης Γκίκα στο παγκόσμιο «ο μεγάλος μας στόχος είναι οι ολυμπιακοί αγώνες του λος άντζελες»

Θυμίζουμε ότι η Ελληνίδα ιστιοπλόος είχε στεφθεί πέρυσι παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης Νεανίδων στην ίδια κατηγορία και με το καλημέρα του νέου έτους δείχνει το πολύ υψηλό επίπεδό της και ουσιαστικά επαναλαμβάνει έναν θρίαμβο.

Ιστιοπλοΐα
Σπορ: Ασημένια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ερμιόνη Γκίκα στην Ολυμπιακή κατηγορία ILCA 6 U21!

Ασημένια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ερμιόνη Γκίκα στην Ολυμπιακή κατηγορία ILCA 6 U21!

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 U21 ανέβηκε η Ερμιόνη Γκίκα.

Σπορ
Ιστιοπλοΐα: Η Ερμιόνη Γκίκα τα δίνει όλα για το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 U21

Η Ερμιόνη Γκίκα τα δίνει όλα για το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 U21

Το παλεύει στην τελική ευθεία του παγκοσμίου πρωταθλήματιος ILCA 6 U21 για να πάρει το μετάλλιο η Ερμιόνη Γκίκα...

Ιστιοπλοΐα
Σπορ: Μέσα στα μετάλλια είναι η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Μέσα στα μετάλλια είναι η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Μέσα στα μετάλλια σταθερά η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21 και συγκεκριμένα στη 2η θέση...

Σπορ
Ιστιοπλοΐα: Δυνατό ξεκίνημα από Γκίκα και Πετριανό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Δυνατό ξεκίνημα από Γκίκα και Πετριανό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Τρεις Έλληνες ιστιοπλόοι μπήκαν στο ILCA U21 στο Λανθαρότε με Γκίκα και Πετριανό να δείχνουν από νωρίς ότι έχουν ρυθμό για υψηλές θέσεις.

Ιστιοπλοΐα
Ιστιοπλοΐα: Φινάλε στο open περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών της κατηγορίας Οπτιμιστ

Φινάλε στο open περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών της κατηγορίας Οπτιμιστ

Έπεσε η αυλαία στο open περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών της κατηγορίας Οπτιμιστ...

Ιστιοπλοΐα