ΙΣΤΙΟΠΛΟΪ́Α

Πρόκληση η πρώτη κούρσα του 55ου Ράλλυ Αιγαίου

Σε μία κούρσα, πραγματική πρόκληση, για ιστιοπλόους εξελίχθηκε η πρώτη ιστιοδρομία του «55ου Ράλλυ Αιγαίου»
Πρόκληση η πρώτη κούρσα του 55ου Ράλλυ Αιγαίου

Σε μία κούρσα, πραγματική πρόκληση, για ιστιοπλόους εξελίχθηκε η πρώτη ιστιοδρομία του «55ου Ράλλυ Αιγαίου».

Ο Αίολος δε θέλησε να ανοίξει τον ασκό του στο μελτέμι και οι αγωνιζόμενοι επιδόθηκαν σε κυνήγι ανέμων προκειμένου να φτάσουν στο λιμάνι, στα Κατάπολα, στην Αμοργό ( περισσότερα από 140 ν.μ. ).

Αγωνιζόμενοι και σε νυχτερινή πλεύση, κάτι που κάνει τη διοργάνωση του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης, να ξεχωρίζει, οι λάτρεις των ιστίων έδειξαν απαράμιλλη ιστιοπλοϊκή δεινότητα και η πλειοψηφία των σκαφών ολοκλήρωσαν κουρασμένοι αλλά ικανοποιημένοι τον αγώνα.

Η ιστιοδρομία ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής με μπουκαδούρα, η οποία έσβησε την ώρα του ηλιοβασιλέματος, όταν τα ιστιοφόρα βρίσκονταν, περίπου, στο Σούνιο. Οι υπεύθυνοι τακτικής, σε συνεργασία με τους κυβερνήτες, αποφάσισαν για την τακτική της πορείας προς Αμοργό και η νύχτα κύλησε με την αναζήτηση των ανέμων που θα τους βοηθούσαν να τερματίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρωί ( 15 ώρες μετά την εκκίνηση ) βρήκε το «Bullet – Encode» στη νήσο Δεσποτικό, νότια της Αντιπάρου, σε αντίθεση με το «Africana – Team Optimum», το οποίο προτίμησε να ακολουθήσει διαφορετική ρότα από τα υπόλοιπα σκάφη.

«Αφήσαμε αριστερά τη Σέριφο, αντί της Κύθνου που επέλεξε ο υπόλοιπος στόλος. Αυτή η επιλογή έγινε, ύστερα από τη μελέτη των προγνώσεων των τελευταίων τριών ημερών και η επιλογή δικαίωσε τον εμπνευστή και υποστηρικτή της, Χάρη Μαυρογεώργη, ο οποίος, μαζί με τον Νίκο Λάζο, είναι υπεύθυνοι τακτικής», δήλωσε ο Περικλής Λιβάς, μέλος του πληρώματος του.

Την «κανονιά» στην Αμοργό πήρε το «Bullet – Encode», που τερμάτισε ύστερα από 19 ώρες ιστιοπλοΐας. «Το να κάνεις ιστιοπλοΐα νύχτα στο Αιγαίο είναι κούραση, αλλά και απόλαυση, οπότε η απόλαυση αντισταθμίζει την κούραση. Εμείς είχαμε μία σοβαρή ζημιά πριν βγούμε από τον Σαρωνικό. Ευτυχώς καταφέραμε και την φτιάξαμε για να μην εγκαταλείψουμε», τόνισε ο Σίμος Καμπουρίδης, συγκυβερνήτης του σκάφους.

Τα αποτελέσματα της 1ης ιστιοδρομίας για την κατηγορία ORCi είναι:

1. «Bullet – Encode» (κυβερνήτες: Δημήτρης Δεληγιάννης – Σίμος Καμπουρίδης)

2. «Africana – Team Optimum» (κυβερνήτης: Laurentu Gaitan – Ρουμανία),

3. «Chiara – Iason» (κυβερνήτης: Νικόλαος Φωτίου).

Την Τρήτη (23/7), τα πληρώματα, σε συνεργασία με επιστήμονες της «HELMEPA», θα πραγματοποιήσουν καθαρισμό της παραλίας «Ναυάγιο», καθώς η εφετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην προστασία των θαλασσών, με το μήνυμα «Να σώσουμε τις θάλασσες μας».

Χορηγός του αγώνα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων JOTUN, ενώ υποστηρικτές είναι οι εταιρείες, D. KORONAKIS S.A. ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σχοινιών και αλυσίδων για την ναυτιλία, η εταιρεία τεχνικής υποστήριξης σε ποντοπόρα πλοία TECHNAVA S.A, καθώς και η εταιρεία φυσικών καλλυντικών KORRES .S.A.

Παρακολουθείστε την εξέλιξη του 55ο Ράλλυ Αιγαίου από τα αθλητικά κανάλια Novasports. Το ραντεβού θα είναι κάθε βράδυ στις 23:00 στο Novasports1HD από τις 20 έως και τις 29 Ιουλίου με το σύνολο των εκπομπών που θα προβάλλονται κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Επίσης μετά τη λήξη των φετινών αγώνων και συγκεκριμένα την Τρίτη 31/7 στις 23:00 θα μεταδοθεί η ανασκόπηση του 55ου Ράλλυ Αιγαίου.

Όλες οι παραπάνω εκπομπές θα μεταδίδονται απευθείας από το Novasports1HD, το Nova Go καθώς και από το WEB TV του novasports.gr. Οι καθημερινές ανταποκρίσεις θα επαναλαμβάνονται από τη συχνότητα του Novasports24HD από τις 00:30 το βράδυ έως και την επόμενη μέρα στις 17:00 καθώς και σε επανάληψη την επόμενη μέρα στις 18:00 από το Novasports4HD.

Την ζωντανή παρακολούθηση του αγώνα μέσω διαδικτύου θα υποστηρίξει, όπως κάθε χρόνο, η εταιρία G4s Telematix, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και η αθλητική Εφημερίδα Sportime.

Μπορείτε επίσης να «ακολουθείτε» τους αθλητές που θα ζουν για δέκα μέρες την αδρεναλίνη του Ράλλυ Αιγαίου από τα social media, της διοργάνωσης όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram, και το YouTube, πάντα με το hashtag #55aegeanrally”.

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Οι νικητές στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδας

Ιστιοπλοΐα: Οι νικητές στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδας

Ιστιοπλοΐα: Με 6 ιστιοδρομίες ολοκληρώθηκε το Περιφερειακό πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδας (Grand Slam) στην ιστιοπλοΐα για την πρόκριση των προεθνικών ομάδων Οπτιμιστ και  ILCA 4

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Τα Περιφερειακά Πρωταθλήματα Βορείου Ελλάδας και Νήσων Αιγαίου – Ο αγώνας της Ρόδου θα μεταδοθεί σε Live streaming από την ΕΙΟ

Ιστιοπλοΐα: Τα Περιφερειακά Πρωταθλήματα Βορείου Ελλάδας και Νήσων Αιγαίου – Ο αγώνας της Ρόδου θα μεταδοθεί σε Live streaming από την ΕΙΟ

Ιστιοπλοΐα: Με δύο ακόμα αγώνες στη Θεσσαλονίκη και τη Ρόδο ολοκληρώνονται τα open Περιφερειακά πρωταθλήματα (Grand Slam) για την πρόκριση των προεθνικών ομάδων στις κατηγορίες Οπτιμιστ και IICA 4

Σπορ
Σπορ: Με 185 ιστιοπλόους από 11 χώρες έγινε ο 11ος αγώνας «Nikos Sarikavazis Optimist Trophy» που διοργάνωσε ο Ν.Ο.Π. Φαλήρου…

Με 185 ιστιοπλόους από 11 χώρες έγινε ο 11ος αγώνας «Nikos Sarikavazis Optimist Trophy» που διοργάνωσε ο Ν.Ο.Π. Φαλήρου…

Με τη συμμετοχή 185 ιστιοπλόων από 11 χώρες, πραγματοποιήθηκε στο Φάληρο ο 11ος διεθνής αγώνας «Nikos Sarikavazis Optimist Trophy»

Σπορ
Σπορ: Σε Live Streaming θα μεταδοθεί από την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ο 11ος αγώνας «Nikos Sarikavazis Optimist Trophy»

Σε Live Streaming θα μεταδοθεί από την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ο 11ος αγώνας «Nikos Sarikavazis Optimist Trophy»

Για 11η συνεχόμενη χρονιά ο Ν.Ο.Π. Φαλήρου διοργανώνει τον αγώνα «Nikos Sarikavazis Optimist Trophy» στη μνήμη του παλιού προέδρου του ομίλου (από το 1979 μέχρι τον θάνατό του στις 11/2/2011) και της ΕΙΟ

Σπορ
Σπορ: Οι νικητές στο Open Περιφερειακό πρωτάθλημα Aθηνών στα ILCA 4

Οι νικητές στο Open Περιφερειακό πρωτάθλημα Aθηνών στα ILCA 4

Αναλυτικά οι νικητές στο open Περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών (Grand Slam) της κατηγορίας ILCA 4

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Η πρεμιέρα στους αγώνες πρόκρισης για τις Εθνικές ομάδες ILCA 4 και BIC TECHNO 293 και 293 PLUS

Ιστιοπλοΐα: Η πρεμιέρα στους αγώνες πρόκρισης για τις Εθνικές ομάδες ILCA 4 και BIC TECHNO 293 και 293 PLUS

Ιστιοπλοΐα: Όλα είναι έτοιμα για τους αγώνες πρόκρισης της εθνικής ομάδας ILCA 4 και Bic Techno που ξεκινούν αύριο Παρασκευή

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Πένθος για την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου

Ιστιοπλοΐα: Πένθος για την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου

Την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου πενθεί σύσσωμη η ιστιοπλοϊκή οικογένεια

Σπορ
Σπορ: Ερμιόνη Γκίκα: «Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη θέλω το χρυσό»

Ερμιόνη Γκίκα: «Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη θέλω το χρυσό»

Αυτοπεποίθηση, ηρεμία, εμπειρία. Τρεις λέξεις που έβγαιναν συχνά πυκνά από το στόμα της Ερμιόνης Γκίκα, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου

Σπορ
Ιστιοπλοΐα: Ο Λούκα Ραντέλιτς μετά το ασημένιο της Ερμιόνης Γκίκα στο παγκόσμιο «ο μεγάλος μας στόχος είναι οι ολυμπιακοί αγώνες του λος άντζελες»

Ο Λούκα Ραντέλιτς μετά το ασημένιο της Ερμιόνης Γκίκα στο παγκόσμιο «ο μεγάλος μας στόχος είναι οι ολυμπιακοί αγώνες του λος άντζελες»

Θυμίζουμε ότι η Ελληνίδα ιστιοπλόος είχε στεφθεί πέρυσι παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης Νεανίδων στην ίδια κατηγορία και με το καλημέρα του νέου έτους δείχνει το πολύ υψηλό επίπεδό της και ουσιαστικά επαναλαμβάνει έναν θρίαμβο.

Ιστιοπλοΐα