ΙΣΤΙΟΠΛΟΪ́Α

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ένταξης θα λάβουν μέρος 4 Έλληνες αθλητές με αναπηρία

Τέσσερις Έλληνες ιστιοπλόοι με αναπηρία θα δώσουν το παρόν σε μια πολύ μεγάλη διοργάνωση της ιστιοπλοΐας.
Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ένταξης θα λάβουν μέρος 4 Έλληνες αθλητές με αναπηρία

Σε μία πολύ μεγάλη διεθνή διοργάνωση θα λάβουν μέρος τέσσερις Έλληνες ιστιοπλόοι με αναπηρία. Πρόκειται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας Ένταξης που θα διεξαχθεί στο Ομάν και είναι ένας αγώνας υψηλών επιδόσεων.

Με την ενσωμάτωση μορφών και εξοπλισμού Ένταξης, αυτά τα πρωταθλήματα έχουν σαν στόχο να άρουν τα εμπόδια, να αμφισβητήσουν τις αντιλήψεις και να θέσουν ένα νέο πρότυπο για το πώς μοιάζει ο παγκόσμιας κλάσης προσβάσιμος αθλητισμός.

Παράλληλα υποστηρίζουν τον μακροπρόθεσμο στόχο της επαναφοράς της ιστιοπλοΐας ΑμεΑ στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η συμμετοχή είναι τεράστια και έχει φτάσει τους 250 ιστιοπλόους απ’ όλο τον κόσμο!

Οι ελληνικές συμμετοχές:
Βασίλης Χριστοφόρου- Θοδωρής Αλεξάς (RSVC)
Αλέξανδρος Ταξιλδάρης (Hansa 303)
Γιώργος Ρούλιας (Hansa 303)

ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ILCA 4 ΣΤΟN ΝΟΕ

Το πρωτάθλημα EurILCA ILCA 4 Team Racing θα διοργανώσει ο ΝΟΕ το διάστημα 3-7 Δεκεμβρίου. Θα λάβουν μέρος 11 χώρες και την ελληνική ομάδα θα εκπροσωπήσουν οι Στέφανος Σαμαράς, Μιχαήλ Ακάλεστος, Φραγκίσκη Κοσμά και Ελένη Aλχανάτη.

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ iQFOiL
Κέρδισαν σε εμπειρίες οι τρεις Ελληνες ιστιοπλόοι οι οποίοι έλαβαν μέρος στο open ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ολυμπιακής κλάσης iQFOiL που ολοκληρώθηκε στην Ιταλία.
Έτρεξαν τα μεγαλύτερα ονόματα της κλάσης και η αποστολή των αθλητών μας ήταν πολύ δύσκολη.
Στα κορίτσια μετά από 11 ιστιοδρομίες η Δανάη Ποντίφηξ τερμάτισε 28η με 180 βαθμούς σε σύνολο 55 σκαφών από 22 χώρες.
Στα αγόρια ο Πέτρος Κονταρίνης τερμάτισε 71ος με 191 βαθμούς και ο Αλέξανδρος Κοκκινάκης 73ος με 197 βαθμούς σε σύνολο 87 σκαφών από 27 χώρες και μετά από 10 κούρσες.

 

Φίλιππος Ποταμιανάκης

Από μικρός με μία μπάλα στα… πόδια. Το μόνο που ήθελε ήταν να ασχοληθεί με αυτή. Αφού δεν τα κατάφερε κλωτσώντας τη, το κάνει γράφοντας. Βέβαια, ακόμα τα ποδοσφαιρικά δεν τα έχει πιάσει, αφού ασχολείται με άλλα σπορ, αλλά που θα πάει. Όλος ο καιρός μπροστά του είναι.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπορ: Σε Live Streaming θα μεταδοθεί από την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ο 11ος αγώνας «Nikos Sarikavazis Optimist Trophy»

Σε Live Streaming θα μεταδοθεί από την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ο 11ος αγώνας «Nikos Sarikavazis Optimist Trophy»

Για 11η συνεχόμενη χρονιά ο Ν.Ο.Π. Φαλήρου διοργανώνει τον αγώνα «Nikos Sarikavazis Optimist Trophy» στη μνήμη του παλιού προέδρου του ομίλου (από το 1979 μέχρι τον θάνατό του στις 11/2/2011) και της ΕΙΟ

Σπορ
Σπορ: Οι νικητές στο Open Περιφερειακό πρωτάθλημα Aθηνών στα ILCA 4

Οι νικητές στο Open Περιφερειακό πρωτάθλημα Aθηνών στα ILCA 4

Αναλυτικά οι νικητές στο open Περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών (Grand Slam) της κατηγορίας ILCA 4

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Η πρεμιέρα στους αγώνες πρόκρισης για τις Εθνικές ομάδες ILCA 4 και BIC TECHNO 293 και 293 PLUS

Ιστιοπλοΐα: Η πρεμιέρα στους αγώνες πρόκρισης για τις Εθνικές ομάδες ILCA 4 και BIC TECHNO 293 και 293 PLUS

Ιστιοπλοΐα: Όλα είναι έτοιμα για τους αγώνες πρόκρισης της εθνικής ομάδας ILCA 4 και Bic Techno που ξεκινούν αύριο Παρασκευή

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Πένθος για την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου

Ιστιοπλοΐα: Πένθος για την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου

Την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου πενθεί σύσσωμη η ιστιοπλοϊκή οικογένεια

Σπορ
Σπορ: Ερμιόνη Γκίκα: «Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη θέλω το χρυσό»

Ερμιόνη Γκίκα: «Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη θέλω το χρυσό»

Αυτοπεποίθηση, ηρεμία, εμπειρία. Τρεις λέξεις που έβγαιναν συχνά πυκνά από το στόμα της Ερμιόνης Γκίκα, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου

Σπορ
Ιστιοπλοΐα: Ο Λούκα Ραντέλιτς μετά το ασημένιο της Ερμιόνης Γκίκα στο παγκόσμιο «ο μεγάλος μας στόχος είναι οι ολυμπιακοί αγώνες του λος άντζελες»

Ο Λούκα Ραντέλιτς μετά το ασημένιο της Ερμιόνης Γκίκα στο παγκόσμιο «ο μεγάλος μας στόχος είναι οι ολυμπιακοί αγώνες του λος άντζελες»

Θυμίζουμε ότι η Ελληνίδα ιστιοπλόος είχε στεφθεί πέρυσι παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης Νεανίδων στην ίδια κατηγορία και με το καλημέρα του νέου έτους δείχνει το πολύ υψηλό επίπεδό της και ουσιαστικά επαναλαμβάνει έναν θρίαμβο.

Ιστιοπλοΐα
Σπορ: Ασημένια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ερμιόνη Γκίκα στην Ολυμπιακή κατηγορία ILCA 6 U21!

Ασημένια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ερμιόνη Γκίκα στην Ολυμπιακή κατηγορία ILCA 6 U21!

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 U21 ανέβηκε η Ερμιόνη Γκίκα.

Σπορ
Ιστιοπλοΐα: Η Ερμιόνη Γκίκα τα δίνει όλα για το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 U21

Η Ερμιόνη Γκίκα τα δίνει όλα για το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 U21

Το παλεύει στην τελική ευθεία του παγκοσμίου πρωταθλήματιος ILCA 6 U21 για να πάρει το μετάλλιο η Ερμιόνη Γκίκα...

Ιστιοπλοΐα
Σπορ: Μέσα στα μετάλλια είναι η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Μέσα στα μετάλλια είναι η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Μέσα στα μετάλλια σταθερά η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21 και συγκεκριμένα στη 2η θέση...

Σπορ