ΙΣΤΙΟΠΛΟΪ́Α

Τα πάντα έτοιμα για Ράλλυ Αιγαίου

Η συνέντευξη Τύπου σηματοδότησε την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του 55ου Ράλλυ Αιγαίου που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής θαλάσσης. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 20 Ιουλίου (18.00) από την πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού «Μπλέσσας» και η πρώτη ιστιοδρομία είναι μήκους 132 ν.μ., από το Φάληρο στην Αμοργό.
Τα πάντα έτοιμα για Ράλλυ Αιγαίου

Η συνέντευξη Τύπου σηματοδότησε την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του 55ου Ράλλυ Αιγαίου που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής θαλάσσης. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 20 Ιουλίου (18.00) από την πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού «Μπλέσσας» και η πρώτη ιστιοδρομία είναι μήκους 132 ν.μ., από το Φάληρο στην Αμοργό.

Τα άλλα δύο νησιά – σταθμοί θα είναι οι Λειψοί και η Πάρος. Η εφετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην προστασία των θαλασσών και τα ιστιοπλοϊκά θα μεταφέρουν το μήνυμα «Να σώσουμε τις θάλασσές μας».

«Συνεχίζοντας μία παράδοση 54 ετών, ο ΠΟΙΑΘ διοργανώνει και εφέτος το Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου με μία καινοτομία: συντονισμένος με το πνεύμα και τις ενέργειες των διεθνών οργανισμών προστασίας του περιβάλλοντος και ακολουθώντας τις οδηγίες της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, αφιερώνει την εφετινή διοργάνωση, σε συνεργασία με τη HELMEPA, στην προστασία των θαλασσών. Οι συμμετοχές σκαφών είναι στα ίδια με πέρσι επίπεδα, με δύο ξένες συμμετοχές, μία από την Αυστρία και μία από τη Ρουμανία. Τα πληρώματα θα δοκιμάσουν τη ναυτική τους ικανότητα σε έναν δύσκολο ναυτικό μαραθώνιο, άνω των 350 ν.μ.», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ, Ιωάννης Μαραγκουδάκης.
Την εκκίνηση του αγώνα θα δώσει από την πυραυλάκατο ο πρόεδρος της HELMEPA, Δρ. Γεώργιος Γράτσος. «Είμαι ευτυχής που το Ράλλυ Αιγαίου στηρίζει την προστασία της θάλασσας και ευχαριστώ τον κ. Μαραγκουδάκη για αυτή την πρωτοβουλία. Στην Αμοργό, τους Λειψούς και την Πάρο, επιστήμονες και στελέχη της HELMEPA, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, θα συντονίσουν συμβολικούς καθαρισμούς ακτών. Ευχόμαστε να καταφέρουμε να περάσουμε αυτό το μήνυμα ώστε να αφήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον σε αυτούς που θα μας διαδεχτούν», τόνισε ο Δρ. Γεώργιος Γράτσος, πρόεδρος της HELMEPA.

Το σκάφος « Optimum» δεν θα πάρει μέρος στη διοργάνωση, αλλά οι κυβερνήτες του και μέλη του πληρώματος θα αγωνιστούν μαζί με Ρουμάνους ιστιοπλόους με το «Africana». «Το σκάφος μας είναι προς πώληση. Η αγάπη μας, όμως, για το Ράλλυ Αιγαίου μας έκανε να αναζητήσουμε λύσεις. Έτσι ήρθαμε σε επαφή με μία ομάδα από Ρουμανία που ονειρευόταν να αγωνιστεί στο Αιγαίο. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε και στο να διαδοθεί η διοργάνωση», υπογράμμισε o Περικλής Λιβάς, κυβερνήτης του «Optimum», το οποίο πρώτευσε στην περσινή διοργάνωση.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, ανάμεσα στα πληρώματα θα βρεθούν Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας και όχι μόνο. «Ο Σύλλογος Ολυμπιονικών στηρίζει τη διοργάνωση. Τρία μέλη μας, ο Δημήτρης Δεληγιάννης, ο Δημήτρης Μούγιος και ο Λεωνίδας Πελακανάκης, θα βρεθούν ανάμεσα στους αγωνιζόμενους. Ο σκοπός του αγώνα είναι ιερός και εύχομαι καλούς ανέμους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον ΠΟΙΑΘ, γιατί χάρη στην χορηγία του μπορούν όλοι οι Έλληνες Ολυμπιονίκες να κάνουν δωρεάν μαθήματα ιστιοπλοΐας», δήλωσε η Βούλα Κοζομπόλη, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Για άλλη μία χρονιά τη διοργάνωση στηρίζει η εταιρεία « Jotun Hellas», η οποία ταυτίζεται και με το περιβαλλοντικό μήνυμα της διοργάνωσης. «Είναι η τρίτη χρονιά και είμαστε θερμός υποστηρικτής του θεσμού. Γενικότερα υποστηρίζουμε ότι έχει να κάνει με την προστασία του περιβάλλοντος. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους αγωνιζόμενους», τόνισε ο Δημήτρης Ζαρογιάννης, εκπρόσωπος της χορηγού εταιρείας «Jotun Hellas».

Οι φίλοι της ιστιοπλοΐας θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκκίνηση και να απολαύσουν συναρπαστικές σκηνές μέσα από τον τηλεοπτικό μεταδότη της διοργάνωσης, τη « NOVA». «Έξι χρόνια στηρίζουμε με κέφι το Ράλλυ Αιγαίου. Η NOVA θα μεταδώσει μέρα με την ημέρα, στιγμή με τη στιγμή, όλα τα γεγονότα. Πρόκειται για μία διοργάνωση που προάγει τον ελληνισμό και τον πολιτισμό», δήλωσε η Αγάπη Κεφαλογιάννη, διευθύντρια προγράμματος της NOVA.

Τα σκάφη αναμένεται να τερματίσουν στις 29 Ιουλίου, στο Σούνιο και η αυλαία της διοργάνωσης θα πέσει στις 30 Ιουλίου με την καθιερωμένη δεξίωση, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου. Χορηγός του αγώνα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων JOTUN, ενώ υποστηρικτές είναι οι εταιρείες, D. KORONAKIS S.A. ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σχοινιών και αλυσίδων για την ναυτιλία, η εταιρεία τεχνικής υποστήριξης σε ποντοπόρα πλοία TECHNAVA S.A, καθώς και η εταιρεία φυσικών καλλυντικών KORRES .S.A.

Παρακολουθείστε την εξέλιξη του 55ο Ράλλυ Αιγαίου από τα αθλητικά κανάλια Novasports. Το ραντεβού θα είναι κάθε βράδυ στις 23:00 στο Novasports1HD από τις 20 έως και τις 29 Ιουλίου με το σύνολο των εκπομπών που θα προβάλλονται κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Πριν την έναρξη της διοργάνωσης, την Πέμπτη 19/7 στις 23:00 θα προβληθεί η ανασκόπηση του περσινού 54ου Ράλλυ Αιγαίου. Επίσης μετά τη λήξη των φετινών αγώνων και συγκεκριμένα την Τρίτη 31/7 στις 23:00 θα μεταδοθεί η ανασκόπηση του 55ου Ράλλυ Αιγαίου .Όλες οι παραπάνω εκπομπές θα μεταδίδονται απευθείας από το Novasports1HD, το Nova Go καθώς και από το του .. Οι καθημερινές ανταποκρίσεις θα επαναλαμβάνονται από τη συχνότητα του Novasports24HD από τις 00:30 το βράδυ έως και την επόμενη μέρα στις 17:00 καθώς και σε επανάληψη την επόμενη μέρα στις 18:00 από το 4.
Την ζωντανή παρακολούθηση του αγώνα μέσω διαδικτύου θα υποστηρίξει, όπως κάθε χρόνο, η εταιρία G4s Telematix, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και η αθλητική Εφημερίδα Sportime. Επίσης από τις σελίδες τους στο διαδίκτυο θα καλύπτουν το αγώνα το Sport24 και το We Love Sports, ενώ η συχνότητα του ραδιοφώνου Sport24-103,3 θα μεταδίδει καθημερινά νέα και ειδήσεις από τον αγώνα. Μπορείτε επίσης να «ακολουθείτε» τους αθλητές που θα ζουν για δέκα μέρες την αδρεναλίνη του Ράλλυ Αιγαίου από τα social media, της διοργάνωσης όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram, και το YouTube, πάντα με το hashtag #55aegeanrally.

Εθνική πόλο: Παίζει για την πρωτιά με τους παγκόσμιους πρωταθλητές!

Στην Κοζάνη η έδρα της εθνικής ομάδας ανδρών

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Η πρεμιέρα στους αγώνες πρόκρισης για τις Εθνικές ομάδες ILCA 4 και BIC TECHNO 293 και 293 PLUS

Ιστιοπλοΐα: Η πρεμιέρα στους αγώνες πρόκρισης για τις Εθνικές ομάδες ILCA 4 και BIC TECHNO 293 και 293 PLUS

Ιστιοπλοΐα: Όλα είναι έτοιμα για τους αγώνες πρόκρισης της εθνικής ομάδας ILCA 4 και Bic Techno που ξεκινούν αύριο Παρασκευή

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Πένθος για την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου

Ιστιοπλοΐα: Πένθος για την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου

Την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου πενθεί σύσσωμη η ιστιοπλοϊκή οικογένεια

Σπορ
Σπορ: Ερμιόνη Γκίκα: «Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη θέλω το χρυσό»

Ερμιόνη Γκίκα: «Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη θέλω το χρυσό»

Αυτοπεποίθηση, ηρεμία, εμπειρία. Τρεις λέξεις που έβγαιναν συχνά πυκνά από το στόμα της Ερμιόνης Γκίκα, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου

Σπορ
Ιστιοπλοΐα: Ο Λούκα Ραντέλιτς μετά το ασημένιο της Ερμιόνης Γκίκα στο παγκόσμιο «ο μεγάλος μας στόχος είναι οι ολυμπιακοί αγώνες του λος άντζελες»

Ο Λούκα Ραντέλιτς μετά το ασημένιο της Ερμιόνης Γκίκα στο παγκόσμιο «ο μεγάλος μας στόχος είναι οι ολυμπιακοί αγώνες του λος άντζελες»

Θυμίζουμε ότι η Ελληνίδα ιστιοπλόος είχε στεφθεί πέρυσι παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης Νεανίδων στην ίδια κατηγορία και με το καλημέρα του νέου έτους δείχνει το πολύ υψηλό επίπεδό της και ουσιαστικά επαναλαμβάνει έναν θρίαμβο.

Ιστιοπλοΐα
Σπορ: Ασημένια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ερμιόνη Γκίκα στην Ολυμπιακή κατηγορία ILCA 6 U21!

Ασημένια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ερμιόνη Γκίκα στην Ολυμπιακή κατηγορία ILCA 6 U21!

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 U21 ανέβηκε η Ερμιόνη Γκίκα.

Σπορ
Ιστιοπλοΐα: Η Ερμιόνη Γκίκα τα δίνει όλα για το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 U21

Η Ερμιόνη Γκίκα τα δίνει όλα για το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 U21

Το παλεύει στην τελική ευθεία του παγκοσμίου πρωταθλήματιος ILCA 6 U21 για να πάρει το μετάλλιο η Ερμιόνη Γκίκα...

Ιστιοπλοΐα
Σπορ: Μέσα στα μετάλλια είναι η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Μέσα στα μετάλλια είναι η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Μέσα στα μετάλλια σταθερά η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21 και συγκεκριμένα στη 2η θέση...

Σπορ
Ιστιοπλοΐα: Δυνατό ξεκίνημα από Γκίκα και Πετριανό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Δυνατό ξεκίνημα από Γκίκα και Πετριανό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Τρεις Έλληνες ιστιοπλόοι μπήκαν στο ILCA U21 στο Λανθαρότε με Γκίκα και Πετριανό να δείχνουν από νωρίς ότι έχουν ρυθμό για υψηλές θέσεις.

Ιστιοπλοΐα
Ιστιοπλοΐα: Φινάλε στο open περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών της κατηγορίας Οπτιμιστ

Φινάλε στο open περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών της κατηγορίας Οπτιμιστ

Έπεσε η αυλαία στο open περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών της κατηγορίας Οπτιμιστ...

Ιστιοπλοΐα