ΤΖΟΥΝΤΟ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: ΕΣΚΑΣΕ! Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παρίσι! Χάλκινο ο Τσελίδης στο τζούντο

Ο Θοδωρής Τσελίδης χάρισε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι! Χάλκινο στο τζούντο
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: ΕΣΚΑΣΕ! Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παρίσι! Χάλκινο ο Τσελίδης στο τζούντο

Ο Θοδωρής Τσελίδης χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Ο 27χρονος σπουδαίος αθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 90 κιλών στο τζούντο.

Νίκησε στον τελικό των ρεπεσάζ, δηλαδή στη 2η ευκαιρία, τον Ισπανό Τριστάνι Μοσακλισβίλι με βαζάρι. Πόντο που κέρδισε στην κανονική διάρκεια του αγώνα.

Ο Τσελίδης ήταν και πάλι εξαιρετικός, επιθετικός και κέρδισε 100% δίκαια. Το δυσάρεστο πως έδειξε πως θα μπορούσε να είναι ακόμα και στον τελικό της κατηγορίας. Η ήττα στον προημιτελικό από τον γάλλο Μαξίμ μπορεί να αμσφισβητείται.

Ο 27χρονος χάλκινος Ολυμπιονίκης πλέον, ήταν σε φοβερή μέρα. Φάνηκε από τους αγώνες που έδωσε πως ήταν στην κατάσταση που πρέπει. Για την Ελλάδα είναι το πρώτο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Το τρίτο στην ιστορία της χώρας στο τζούντο. Μετά το χρυσό του Ηλία Ηλιάδη στην Αθήνα το 2004 και το χάλκινο επίσης του Ηλιάδη στο Λονδίνο το 2012. 

«Χάρηκα που κράτησα το λόγο μου να φέρω το μετάλλιο. Είναι η πιο χαρούμενη μέρα της ζωής μου. Σκεφτόμουν ακόμα και το χρυσό. Είμαι χαρούμενος που έδωσα στην πατρίδα μας το πρώτο μετάλλιο στο Παρίσι. Το παιχνίδι με τον Γκριγκοριάν, το πρώτο στα ρεπεσάζ ήταν σημαντικό. Γνωριζόμαστε και καλά, έχουμε κάνει μαζί προπονήσεις. Με αυτή τη νίκη πήρα και το δικαίωμα να παίξω για το χάλκινο μετάλλιο» είπε ο Τσελίδης στην κάμερα της ΕΡΤ.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ, ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*! 

 

Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπορ: Εκλογές ΕΟΕ : Άνετη επικράτηση του Ισίδωρου Κούβελου – Νίκη για το ολυμπιακό κίνημα η στάση των ομοσπονδιών

Εκλογές ΕΟΕ : Άνετη επικράτηση του Ισίδωρου Κούβελου – Νίκη για το ολυμπιακό κίνημα η στάση των ομοσπονδιών

Το ρεπορτάζ του Sportime για νίκη του Ισίδωρου Κούβελου στις Εκλογές της ΕΟΕ επιβεβαιώθηκε και μάλιστα με άνεση.

Σπορ
Σπορ: Εκλογές ΕΟΕ : Κούβελος ή Καπράλος; Οριακό φαβορί ο Κούβελος, πλήρης διχασμός – Τι θα ψηφίσει η κάθε ομοσπονδία!

Εκλογές ΕΟΕ : Κούβελος ή Καπράλος; Οριακό φαβορί ο Κούβελος, πλήρης διχασμός – Τι θα ψηφίσει η κάθε ομοσπονδία!

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση στη μάχη ανάμεσα στον Ισίδωρο Κούβελο και τον Σπύρο Καπράλο για την προεδρία στην ΕΟΕ

Σπορ
Τζούντο: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Τσελίδης μια νίκη από το χάλκινο μετάλλιο στο τζούντο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Τσελίδης μια νίκη από το χάλκινο μετάλλιο στο τζούντο

Ο Θόδωρος Τσελίδης βρίσκεται μια νίκη από το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 90 κιλών στο τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τζούντο
Τζούντο: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024:  Εκτός ημιτελικού ο Τσελίδης – Στα ρεπεσάζ για το χάλκινο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εκτός ημιτελικού ο Τσελίδης – Στα ρεπεσάζ για το χάλκινο

Στα ρεπεσάζ των 90 κιλών του Τζούντο ο Τσελίδης

Τζούντο
Τζούντο: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τεράστιος Τσελίδης στα 90κ. στο τζούντο, απέκλεισε εκ των το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο! (vid)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τεράστιος Τσελίδης στα 90κ. στο τζούντο, απέκλεισε εκ των το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο! (vid)

Ο Θοδωρής Τσελίδης έβγαλε νοκ-άουτ τον Νεμάνια Μάιντοφ και πέρασε στους «8» στα 90 κιλά στο τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Τζούντο
Σπορ: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τελικός στο σκιφ για Γκαϊδατζή και Παπακωνσταντίνου! – Αποκλείστηκε η Τελτσίδου

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τελικός στο σκιφ για Γκαϊδατζή και Παπακωνσταντίνου! – Αποκλείστηκε η Τελτσίδου

Απίθανοι οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου οι οποίοι πέρασαν δεύτεροι στον μεγάλο τελικό του διπλού σκιφ.

Σπορ
Σπορ: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στον τελικό της δικώπου Μπούρμπου και Αναστασιάδου! – Πρόκριση για Τσελίδη στο Τζούντο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στον τελικό της δικώπου Μπούρμπου και Αναστασιάδου! – Πρόκριση για Τσελίδη στο Τζούντο

Στον μεγάλο τελικό στη δίκωπο θα βρεθούν η Ευαγγελία Αναστασιάδου και η Χριστίνα Μπούρμπου! Πέρασε από τον πρώτο γύρο ο Θοδωρής Τσελίδης.

Σπορ
VIRAL: Ολυμπιακοί Αγώνες: Σοκαριστικό σκηνικό στο τζούντο – Ούρλιαζε και έκλαιγε μετά την ήττα της η Ούτα Άμπε!

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σοκαριστικό σκηνικό στο τζούντο – Ούρλιαζε και έκλαιγε μετά την ήττα της η Ούτα Άμπε!

Μεγάλο ξέσπασμα είχε η Γιαπωνέζα Ολυμπιονίκης Ούτα Άμπε έπειτα από την ήττα «έκπληξη» στο δεύτερο γύρο του τζούντο.

VIRAL
Τζούντο: Αγωνιστική ομάδα judo Άρη: Ασημένιοι πρωταθλητές Ευρώπης 2023

Αγωνιστική ομάδα judo Άρη: Ασημένιοι πρωταθλητές Ευρώπης 2023

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα judo της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Judo (European Judo Union) αποτελεί την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τζούντο