ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Άννα Μεθυμάκη: Με το μυαλό και την καρδιά στην ξιφασκία

Ένα από τα πρόσωπα που έχουν προσφέρει και ονειρεύονται να προσφέρουν περισσότερα στην ξιφασκία ακούει στο όνομα Άννα Mεθυμάκη.
Άννα Μεθυμάκη: Με το μυαλό και την καρδιά στην ξιφασκία

Ένα από τα πρόσωπα που έχουν προσφέρει και ονειρεύονται να προσφέρουν περισσότερα στην ξιφασκία ακούει στο όνομα Άννα Μεθυμάκη.

Η Άννα Μεθυμάκη, πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Λιόν, αγαπά την ξιφασκία και, κατ’ επέκταση, τον αθλητισμό.

Το μαρτυρά εξάλλου το γεγονός ότι είναι αντιπρόεδρος του Ομίλου Ξιφασκίας Γλυφάδας από το 2013 μέχρι σήμερα.

Παράλληλα είναι εν ενεργεία Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής & μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ από το 2010 μέχρι το 2019 αποτέλεσε και μέλος της Επιτροπής Αθλητισμού της Περιφέρειας.

Πολυμαθής και γλωσσομαθής προσωπικότητα (σ.σ. γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά), η Άννα Μεθυμάκη είχε ανέκαθεν ενεργή συμμετοχή σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, όπως ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας, το Παγκόσμιο Κύπελλο ξιφασκίας «Ακρόπολις», Πανελλήνιους Αγώνες Αθλητικών Ελληνικών Ομοσπονδιών κ.ά.

Τι λέει, όμως, η ίδια για τον αθλητισμό; Ποια είναι η γενική θέση της;

«Υπάρχουν πράγματα, με τα οποία αξίζει να ασχολούμαστε, ακόμη και όταν πολλαπλασιάζονται οι κάθε είδους δυσκολίες και η απαξίωση απειλεί τα πάντα. Ένα από αυτά είναι ο Αθλητισμός.

Ο αθλητισμός δεν είναι ιδεολογία και άποψη που χωρίζει, αλλά ιδέα που ενώνει, κινητοποιεί και συναρπάζει. Σήμερα οργανώνεται σε άλλη κλίμακα και υπό πολύ διαφορετικές συνθήκες. Παραμένει πάντα ένα ιδεώδες στην αγωγή των νέων και στην ανάγκη να απευθύνεται σε όλους.

Στον τομέα αυτό, τα Σωματεία και οι Ομοσπονδίες επωμίζονται έναν καίριο ρόλο. Να διεγείρουν το ενδιαφέρον, να οργανώνουν τη συμμετοχή και να πρωτοστατούν στη δημιουργία θεσμών και υποδομών, παράλληλα με τη διαφύλαξη του ευ αγωνίζεσθαι και των κανονισμών που διέπουν κάθε άθλημα. Ο στόχος αυτός είναι έργο ανθρώπων που έχουν ζήλο και πάθος για τον Αθλητισμό».

Ποιο είναι το πλάνο που έχει στο μυαλό της η Άννα Μεθυμάκη για την ξιφασκία; Ιδού:

«Στο πνεύμα αυτό, θέτω υποψηφιότητα για μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε. Ο.Ξ. και για τη θέση του Αναπληρωτή Εκπροσώπου στην Ε.Ο.Ε., γιατί πιστεύω ότι, τόσο με την προσωπική μου ιδιότητα όσο και με την ιδιότητα του Περιφερειακού Συμβούλου και Μέλους της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά την Ομοσπονδία και το άθλημά μας, όπως, άλλωστε, έχω πράξει μέχρι τώρα.

Αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η ξιφασκία, που όλοι μας αγαπάμε, είναι να βρει τη θέση που της αρμόζει, ώστε να αναδειχθεί περισσότερο η αξία της, ως άθλημα, το έργο των Σωματείων, προπονητών και αθλητών, μέσα από σειρά πρωτοβουλιών, όπως για παράδειγμα:

• Χρηματοδότηση αθλητικών δράσεων και εξοπλισμού, μέσω κρατικών (πχ Περιφερειών) και ιδιωτικών φορέων. Ήδη η Περιφέρεια Αττικής ήταν χορηγός δύο φορές (2017 και 2018) στο Κύπελο ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ (αγορά μηχανημάτων και της υπάρχουσας μοκέτας στο ΟΑΚΑ κλπ).

• Αγορά συστήματος βίντεο (arbitrage video) για την τεχνική υποστήριξη της διαιτησίας κατά την διάρκεια των αγώνων.

• Εκσυγχρονισμός του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων και της Ιστοσελίδας της Ε.Ο.Ξ., με στόχο την μεγαλύτερη προβολή και ανάδειξη του αθλήματος και των επιτυχιών των αθλητών μας σε διοργανώσεις εσωτερικού –εξωτερικού, μέσω των ΜΜΕ και του Διαδικτύου.

• Στήριξη όλων των Αθλητικών Σωματείων, Προπονητών και Διαιτητών για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

• Δημιουργία Γραφείου Διασύνδεσης με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Εξωτερικού για αθλητικές υποτροφίες και συμμετοχή σε αθλητικά camp.

• Παροχές στα μέλη των Εθνικών Ομάδων, όπως επίσημη αθλητική εμφάνιση, ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε συνεργασία με ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, συμμετοχή σε έξοδα μετακίνησης σε αγώνες κλπ.

Παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία να κάνουμε το μεγάλο βήμα για την επίλυση προβλημάτων που μέχρι χθες έμοιαζαν άλυτα και πιστεύω ότι με τη συμμετοχή μου, οι στόχοι αυτοί μπορούν να γίνουν πραγματικότητα».

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ξιφασκία: Δώρα Γκουντούρα: «Διανύω μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου»

Δώρα Γκουντούρα: «Διανύω μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου»

Η Δώρα Γκουντούρα αποκάλυψε ότι αντιμετωπίζει αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, μιλώντας με δύναμη και αισιοδοξία για τη δοκιμασία που βιώνει.

Ξιφασκία
Ξιφασκία: Χάλκινη η Γεωργιάδου στο Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης

Χάλκινη η Γεωργιάδου στο Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης

Η Δέσποινα Γεωργιάδου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης στην Κωνσταντινούπολη μετά από εντυπωσιακή πορεία.

Ξιφασκία
Σπορ: Εκλογές ΕΟΕ : Άνετη επικράτηση του Ισίδωρου Κούβελου – Νίκη για το ολυμπιακό κίνημα η στάση των ομοσπονδιών

Εκλογές ΕΟΕ : Άνετη επικράτηση του Ισίδωρου Κούβελου – Νίκη για το ολυμπιακό κίνημα η στάση των ομοσπονδιών

Το ρεπορτάζ του Sportime για νίκη του Ισίδωρου Κούβελου στις Εκλογές της ΕΟΕ επιβεβαιώθηκε και μάλιστα με άνεση.

Σπορ
Σπορ: Εκλογές ΕΟΕ : Κούβελος ή Καπράλος; Οριακό φαβορί ο Κούβελος, πλήρης διχασμός – Τι θα ψηφίσει η κάθε ομοσπονδία!

Εκλογές ΕΟΕ : Κούβελος ή Καπράλος; Οριακό φαβορί ο Κούβελος, πλήρης διχασμός – Τι θα ψηφίσει η κάθε ομοσπονδία!

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση στη μάχη ανάμεσα στον Ισίδωρο Κούβελο και τον Σπύρο Καπράλο για την προεδρία στην ΕΟΕ

Σπορ
Ξιφασκία: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χαμός στο παιχνίδι της Γκουντούρα! «Είναι σκάνδαλο» φώναζε ο προπονητής της

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χαμός στο παιχνίδι της Γκουντούρα! «Είναι σκάνδαλο» φώναζε ο προπονητής της

Η Δώρα Γκουντούρα αποκλείστηκε στην ξιφασκία από τα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά ο προπονητής της έκανε λόγο για σκάνδαλο

Ξιφασκία
Ξιφασκία: Ολυμπιακοί Αγώνες: Σαρωτική η Γκουντούρα «πετσόκοψε» και την Γαλλίδα Μπερνέρ και πέρασε στους «8» της Σπάθης!

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σαρωτική η Γκουντούρα «πετσόκοψε» και την Γαλλίδα Μπερνέρ και πέρασε στους «8» της Σπάθης!

Η εξαιρετική Δώρα Γκουντούρα πέρασε στους προημιτελικούς της σπάθης, καθώς «καθάρισε» και την Σεσίλια Μπερντέ από τη Γαλλία.

Ξιφασκία
Ξιφασκία: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εντυπωσιακή Δώρα Γκουντούρα! – Εύκολη πρόκριση από τον πρώτο γύρο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εντυπωσιακή Δώρα Γκουντούρα! – Εύκολη πρόκριση από τον πρώτο γύρο

Εύκολη πρόκριση στους «16» στη Σπάθη γυναικών για τη Δώρα Γκουντούρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ξιφασκία
Σπορ: Mε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Δώρα Γκουντούρα το κυκλαδίτικο gala ΞιφασΚΕΑ

Mε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Δώρα Γκουντούρα το κυκλαδίτικο gala ΞιφασΚΕΑ

Το gala ΞιφασΚΕΑ είναι η προτελευταία από τις 13 εκδηλώσεις (αθλητικοί αγώνες, παιδικά camp, δραστηριότητες αναψυχής) του πρωτοποριακού θεσμού Κέα Beach Games

Σπορ
Ξιφασκία: Ξιφασκία: Τραυματίστηκε 11χρονη αθλήτρια – Έκοψαν με τροχό το ξίφος

Ξιφασκία: Τραυματίστηκε 11χρονη αθλήτρια – Έκοψαν με τροχό το ξίφος

Σοκαριστικός τραυματισμός στην ξιφασκία

Ξιφασκία