Ελλάδα Πόλο: Παίζει καλύτερα από την Ουγγαρία
Ελλάδα Πόλο για ακόμα μια φορά μπροστά σε ένα μεγάλο ματς και ιστορικό, η ομάδα παίζει καλύτερα από την Ουγγαρία
Ελλάδα Πόλο για ακόμα μια φορά μπροστά σε ένα μεγάλο ματς και ιστορικό, η ομάδα παίζει καλύτερα από την Ουγγαρία.
Την Παρασκευή (23/1), οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου θα σταθούν και πάλι μπροστά στην ιστορία του σπορ. Ο ημιτελικός απέναντι στους Μαγυάρους θα είναι ο δρόμος για την πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Αν συμβεί αυτό, η Ελλάδα στο Πόλο θα έχει κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης. Μια διοργάνωση που παίχτηκε για πρώτη φορά το 1926 στη Βουδαπέστη και φέτος στο Βελιγράδι είναι η 37η έκδοσή της.
Η Ελλάδα άλλες δυο φορές έφτασε στα ημιτελικά. Το 1999 στη Φλωρεντία. Έχασε από την Ιταλία στο μικρό τελικό. Και το 2016 στο Βελιγράδι. Έχασε από την Ουγγαρία στο μικρό τελικό.
Δεν είναι υποκειμενικό. Το λένε οι περισσότεροι. Η Ελλάδα παίζει μέχρι τη δεδομένη χρονική στιγμή το καλύτερο πόλο στη διοργάνωση. Τα δείγματα με Κροατία και Ιταλία, δεν αφήνουν περιθώρια για αμφισβήτηση. Η Ελλάδα νίκησε δύο μεγάλες δυνάμεις κυριαρχικά. Ήταν καλύτερη.
Η Σερβία π.χ. ηττήθηκε με το Μαυροβούνιο και φανέρωσε (σε ένα αδιάφορο βέβαια βαθμολογικά παιχνίδι) ορισμένες αδυναμίες. Όπως οι ανοιχτοί διάδρομοι στην άμυνα.
Φυσικά ένας ημιτελικός είναι άλλο στόρι. Οι Ούγγροι προκρίθηκαν μετά τη συγκλονιστική νίκη επί των Ισπανών στα πέναλτι. Άφησαν εκτός όμως τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές και Πρωταθλητές Ευρώπης. Η Μαγυάρικη σχολή μαζί με τη Γιουγκοσλαβική είναι εκείνη που έχει αφήσει ιστορικά το αποτύπωμα.
Γνωστό και ειπωμένο πως το γουότερ πόλο στην Ουγγαρία είναι εθνικό σπορ. Αγγίζει ή και ξεπερνά σε δημοφιλία ακόμα και το ποδόσφαιρο. Η ομάδα που είναι στο Βελιγράδι όμως έχει αδυναμίες. Ειδικά αμυντικά είναι τρωτή. Και ειδικά στην άμυνα στο φουνταριστό. Στο κομμάτι δηλαδή, που η Ελλάδα μάλλον είναι η καλύτερη στον κόσμο.
Οι Ούγγροι βέβαια έχουν και πληθώρα επιλογών στο παιχνίδι τους. Ειδικά επιθετικά είναι σχεδόν μοναδικοί. Πάντα έχουν στο μυαλό τους το απρσδόκητο. Και αυτό είναι δύσκολο για κάθε άμυνα. Έχουν αριστερόχειρες, που συνήθως παίζουν στην αντίθετη πλευρά των εξτρέμ. Όλα αυτά βέβαια, ο Θοδωρής Βλάχος τα ξέρει καλύτερα από τον καθένα.
Όπως βλέπει πως η ομάδα του, τουλάχιστον έως και τα ημιτελικά, είναι καλύτερη και από την Ουγγαρία.