ΣΠΟΡ

Εμμανουηλίδου: Πανελλήνιο ρεκόρ Κ23 – Τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα!

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου βελτίωσε κι άλλο το ατομικό της ρεκόρ, καταγράφοντας πανελλήνιο σε επίπεδο Κ23!
Εμμανουηλίδου: Πανελλήνιο ρεκόρ Κ23 – Τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα!

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου έκανε τη διαφορά στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στη Σιλεσία, καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ Κ23 στα 200 μέτρα!

Πέντε ημέρες πριν από τα 20ά της γενέθλια, η αθλήτρια από τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης πέτυχε την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα και κατέλαβε την 3η θέση.

Η Εμμανουηλίδου διένυσε τα 200 μέτρα σε 22.85, βελτιώνοντας την κορυφαία της επίδοση που είχε σημειωθεί πριν από λίγες ημέρες (11/6) στους Εαρινούς Αγώνες των Σερρών (22.94).

Η επιτυχία της αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι είχαν προηγηθεί οι εξαιρετικές της κούρσες στα 100μ. και στα 4×100μ.

Μάλιστα με τη σημερινή της παρουσία χάρισε στην ομάδα 14 βαθμούς.

Νικήτρια στη σημερινή κούρσα ήταν η Κλαβέρ (Ολλανδία) με 22.46 και δεύτερη η Γουίλιαμς (Μ. Βρετανία) με 22.85.

«Είμαι πολύ χαρούμενη με τη σημερινή μου εμφάνιση. Όχι μόνο γιατί πέτυχα νέο ρεκόρ, αλλά γιατί χάρισα πολλούς βαθμούς στην ομάδα. Έκανα μία από τις καλύτερες κούρσες της ζωής μου, σε έναν αγώνα με τις κορυφαίες της Ευρώπης.

Αυτές οι κούρσες θα με βοηθήσουν πάρα πολύ για το Έσπο, εκεί όπου πιστεύω θα έχω μια καλή παρουσία. Έπειτα υπάρχει και το παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και αυτό μας βοηθάει όλους», είπε η αθλήτρια.

Υπενθυμίζεται ότι το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μέτρα ανήκει στην Κατερίνα Κόφφα (22.67).

Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες εξελίσσονται καλά για την Ελλάδα την τρίτη ημέρα, με απώτερο σκοπό φυσικά να έρθει η παραμονή στην κατηγορία.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου είχε αναδειχθεί το «Πρόσωπο του μήνα» για τον Μάιο στην ψηφοφορία που έγινε στα social media της ομοσπονδίας.

Η 20χρονη σπρίντερ έχει ξεκινήσει δυναμικά τη σεζόν, καθώς τον περασμένο Μάιο είχε ισοφαρίσει το Πανελλήνιο ρεκόρ Κ23 στα 200 μ. με 23.18.

Μεγάλος στόχος της χρονιάς για την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 που θα γίνει στο Έσπο της Φινλανδίας.

Πηγή photo: ΣΕΓΑΣ

Πηγή: stivostime.gr

Δείτε την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου να καταρρίπτει το πανελλήνιο ρεκόρ Κ23:






Φίλιππος Ποταμιανάκης

Από μικρός με μία μπάλα στα… πόδια. Το μόνο που ήθελε ήταν να ασχοληθεί με αυτή. Αφού δεν τα κατάφερε κλωτσώντας τη, το κάνει γράφοντας. Βέβαια, ακόμα τα ποδοσφαιρικά δεν τα έχει πιάσει, αφού ασχολείται με άλλα σπορ, αλλά που θα πάει. Όλος ο καιρός μπροστά του είναι.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπορ: Ελλάδα Πόλο: Ο Έλληνας προπονητής που οδήγησε την Ολλανδία και πάλι στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού

Ελλάδα Πόλο: Ο Έλληνας προπονητής που οδήγησε την Ολλανδία και πάλι στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού

Ελλάδα Πόλο δε σημαίνει επιτυχίες μόνο από τις Εθνικές ομάδες, η χώρα μας βγάζει και τους καλύτερους προπονητές

Σπορ
Σπορ: Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες «Μιλάνο-Κορτίνα 2026»: Ο Θανάσης Ζαννιάς και ο Πρέσβης της Ιταλίας Paolo Cuculi σε συμβολική ανάρτηση

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες «Μιλάνο-Κορτίνα 2026»: Ο Θανάσης Ζαννιάς και ο Πρέσβης της Ιταλίας Paolo Cuculi σε συμβολική ανάρτηση

Η Ολυμπιακή Φλόγα ενώνει Ελλάδα και Ιταλία: Ο Θανάσης Ζαννιάς και ο Πρέσβης της Ιταλίας, Paolo Cuculi...

Σπορ
Σπορ: Ξανά βάθρο! 15-8 την Ιταλία και χάλκινη η Εθνική πόλο γυναικών! (vid)

Ξανά βάθρο! 15-8 την Ιταλία και χάλκινη η Εθνική πόλο γυναικών! (vid)

Τρίτο διαδοχικό μετάλλιο σε επίσημη διοργάνωση η Εθνική ομάδα του γυναικείου πόλο!

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Η πρεμιέρα στους αγώνες πρόκρισης για τις Εθνικές ομάδες ILCA 4 και BIC TECHNO 293 και 293 PLUS

Ιστιοπλοΐα: Η πρεμιέρα στους αγώνες πρόκρισης για τις Εθνικές ομάδες ILCA 4 και BIC TECHNO 293 και 293 PLUS

Ιστιοπλοΐα: Όλα είναι έτοιμα για τους αγώνες πρόκρισης της εθνικής ομάδας ILCA 4 και Bic Techno που ξεκινούν αύριο Παρασκευή

Σπορ
Σπορ: Πρακτικές Χαλάρωσης Κερδίζουν Δημοτικότητα Μεταξύ Επαγγελματικών Αθλητικών Ομάδων Παγκοσμίως Σήμερα

Πρακτικές Χαλάρωσης Κερδίζουν Δημοτικότητα Μεταξύ Επαγγελματικών Αθλητικών Ομάδων Παγκοσμίως Σήμερα

Σε μια εποχή που η υπεραπόδοση και η εξουθενωτική προπόνηση θεωρούνταν μονόδρομος για την επιτυχία, οι κορυφαίοι αθλητές του πλανήτη αλλάζουν το παιχνίδι: επιλέγουν τη χαλάρωση αντί για τη φθορά

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Πένθος για την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου

Ιστιοπλοΐα: Πένθος για την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου

Την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου πενθεί σύσσωμη η ιστιοπλοϊκή οικογένεια

Σπορ
Σπορ: Ο μεγαλύτερος αγώνας που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, Ζαμπίδης εναντίον Μεϊγουέδερ!

Ο μεγαλύτερος αγώνας που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, Ζαμπίδης εναντίον Μεϊγουέδερ!

Ο Iron Mike Ζαμπίδης θα αντιμετωπίσει τον θρύλο της πυγμαχίας Φλόιντ Μεϊγουέδερ σε αγώνα, που θα γίνει στην Ελλάδα

Σπορ
Σπορ: Ελλάδα Πόλο: Στα πέναλτι αποκλείστηκε από τον τελικό του Ευρωπαϊκού η Εθνική Γυναικών, 12-11 η Ουγγαρία (vid)

Ελλάδα Πόλο: Στα πέναλτι αποκλείστηκε από τον τελικό του Ευρωπαϊκού η Εθνική Γυναικών, 12-11 η Ουγγαρία (vid)

Ελλάδα Πόλο στο μικρό τελικό η Εθνική Γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έχασε στα πέναλτι από την Ουγγαρία

Σπορ
Σπορ: Ελλάδα Πόλο: Επίδειξη δύναμης η Εθνική Γυναίκων, 15-10 την Ιταλία και πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού (vid)

Ελλάδα Πόλο: Επίδειξη δύναμης η Εθνική Γυναίκων, 15-10 την Ιταλία και πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού (vid)

Ελλάδα Πόλο σημαίνει μεγάλες επιτυχίες και από την Εθνική Γυναικών φυσικά, που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού

Σπορ