Εθνική Πόλο Ανδρών: Ο μεγάλος στόχος για το χρυσό, αυτοί είναι οι επόμενοι μεγάλοι αγώνες
Η Εθνική Πόλο Ανδρών έσπασε και την παράδοση χωρίς μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αυτό που μένει είναι ένα χρυσό
Η Εθνική Πόλο Ανδρών έσπασε και την παράδοση χωρίς μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αυτό που μένει είναι ένα χρυσό.
Στο Βελιγράδι γράφτηκε στην ιστορία αυτό, που δεν είχε ξαναγίνει. Η Ελλάδα είναι στο βάθρο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γουότερ πόλο. Μεγάλη επιτυχία. Ιστορική. Δεν το έχουν πετύχει τόσοι και τόσοι σπουδαίοι παίκτες και προπονητές.
Η Ελλάδα άλλες δύο φορές είχε φτάσει κοντά σε μετάλλιο αλλά είχε χάσει σε μικρό τελικό το 1999 και το 2016.
Αυτό πάντως, που έκανε αίσθηση ήταν το post game. Ο Θοδωρής Βλάχος αλλά και οι Ζερδεβάς, Κάκαρης, Παπαναστασίου, που μίλησαν στην κάμερα της ΕΡΤ στάθηκαν σε κάτι άλλο. Μίλησαν σχεδόν περισσότερο για τον χαμένο ημιτελικό με την Ουγγαρία. Και για ένα χρυσό μετάλλιο, που πρέπει να κατακτηθεί.
Είναι φοβερό. Μόλις είχαν γράψει ιστορία: «Άλλοι θα πανηγυρίζαν» είπε χαρακτηριστικά ο Παπαναστασίου. Αλλά είναι πλέον το μενταλιτέ και ο στόχος αυτής της Εθνικής, που γράφει μόνο χρυσό.
Η Ελλάδα είχε φτάσει στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Ηττήθηκε από τη Σερβία. Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 2023. Ηττήθηκε στα πέναλτι από την Ουγγαρία. Έχει ακόμα 4 χάλκινα μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Θέλουν ένα χρυσό.
Επόμενοι μεγάλοι αγώνες είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2027 στη Βουδαπέστη. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λος Άντζελες το 2028. Υπάρχει Παγκόσμιο και το 2029, στο Πεκίνο.