FORMULA 1

Απόλυτη ανατροπή στο Χόκενχαϊμ

Αν η φράση ήταν σωστή γραμματικά, θα μπορούσαμε αντί για “annus horribilis” να το χαρακτηρίσουμε… weekendus horribilis για τη Ferrari, καθώς ελάχιστη βροχή ήταν ικανή για να μετατρέψει το Σαββατοκύριακο του Φέτελ σε καταστροφή. Η υποδειγματική του εκκίνηση από την pole, σε συνδυασμό με έναν αγώνα γενικά χωρίς συμβάντα, έκανε την σύγκρουση του Φέτελ με...
Απόλυτη ανατροπή στο Χόκενχαϊμ

Αν η φράση ήταν σωστή γραμματικά, θα μπορούσαμε αντί για “annus horribilis” να το χαρακτηρίσουμε… weekendus horribilis για τη Ferrari, καθώς ελάχιστη βροχή ήταν ικανή για να μετατρέψει το Σαββατοκύριακο του Φέτελ σε καταστροφή.

Η υποδειγματική του εκκίνηση από την pole, σε συνδυασμό με έναν αγώνα γενικά χωρίς συμβάντα, έκανε την σύγκρουση του Φέτελ με τις μπάρες ακόμα πιο μεγάλη έκπληξη, αν σκεφτούμε πως εκείνη την ώρα ο Γερμανός βρισκόταν στην πρώτη θέση και μάλιστα με ικανή απόσταση από τον Χάμιλτον.

Η μειωμένη πρόσφυση της πίστας ελέω του… ψιλόβροχου που έπεσε στο Hockenheimring αποτέλεσαν την παγίδα που άφησε μόνο τον Ραϊκόνεν να υπερασπίζεται την “τιμή” της Ferrari.

Εάν μάλιστα συνδυάσουμε όσα συνέβησαν στην γερμανική πίστα με την χθεσινή ανακοίνωση της αντικατάστασης του Προέδρου και CEO τόσο της Ferrari, όσο και της Fiat-Chrysler, Σέρτζιο Μαρκιόννε, εξαιτίας της διαρκώς χειροτερεύουσας υγείας του έπειτα από χειρουργείο που έκανε την περασμένη εβδομάδα, το Σαββατοκύριακο δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο για την εμβληματική ιταλική ομάδα.

Ο Ραϊκόνεν πάντως έκανε αυτό που έπρεπε και τερμάτισε στην τρίτη θέση, πίσω από τον Μπότας, καθώς η Mercedes κατάφερε τελικά το 1-2 και την αναρρίχηση στην κορυφή του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Βέβαια, η αμφιλεγόμενη κίνησή του να ακυρώσει την είσοδο στα πιτ και να επανέλθει στην πίστα ελέγχεται καθώς γράφονται αυτές οι σειρές από τους Γερμανούς κριτές, καθώς αποτελεί μια παράνομη μανούβρα, σύντομα όμως θα γνωρίζουμε και το αποτέλεσμα.

Στον αντίποδα, εκτός του Φέτελ την καρώ σημαία δεν είδε ούτε ο Ρικάρντο, που εγκατέλειψε με μηχανικό πρόβλημα (τα DNF του είναι πλέον το 40% της φετινής σεζόν), αλλά ούτε και οι Σιρότκιν και Στρολ, καθώς αμφότεροι οι πιλότοι της Williams ακινητοποιήθηκαν με βλάβες με διαφορά ενός γύρου ο ένας από τον άλλον!

Μέτρια η Κυριακή και για την Alfa Romeo Sauber, καθώς ναι μεν ο Έρικσον τερμάτισε ένατος, ο Λεκλέρ ωστόσο δυστυχώς δεν μπόρεσε να επαναλάβει την καλή πορεία των τελευταίων αγώνων του, καθώς η μειωμένη πρόσφυση της πίστας τον έκανε να χάσει δις τον έλεγχο του μονοθεσίου του, την πρώτη μάλιστα με ένα εντυπωσιακό τετακέ 360 μοιρών, έστω κι αν η απίστευτη πιρουέτα του έτυχε αριστοτεχνικής διαχείρισης από το Μονεγάσκο.

Η βροχή ωφέλησε και τον Έρικσον, ωφέλησε όμως και τους Γκροζάν, Πέρες και Όκον, όπως και τον Χάρτλεϋ, που επιχειρεί ένα comeback έπειτα από τις φετινές του δυσκολίες.

Μέτρια η εμφάνιση του Φερστάπεν, του οποίου η στρατηγική ελαστικών δεν βοήθησε, εξαιρετική στον αντίποδα αυτή του Χούλκενμπεργκ, καθώς έφερε τη Renault μια ανάσα από την τριάδα, στην πέμπτη θέση.

Ένας ακόμα αγώνας απομένει πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα, στο Ουγγαρορίνγκ στις 29 Ιουλίου, και η Formula 1 επιστρέφει στις 26 Αυγούστου.

#Tags

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Formula 1: Ο σούπερ σταρ που ειχε πέσει σε κώμα, επέστρεψε και κέρδισε δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα

Ο σούπερ σταρ που ειχε πέσει σε κώμα, επέστρεψε και κέρδισε δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα

Είχε πέσει σε κώμα αλλά επέστρεψε και κέρδισε δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα

Formula 1
Formula 1: Ο πρώτος οδηγός που είχε 5 παγκόσμια πρωταθλήματα στη Formula 1 – Είχε το ρεκόρ για 50 χρόνια πριν του το πάρει ο Σουμάχερ

Ο πρώτος οδηγός που είχε 5 παγκόσμια πρωταθλήματα στη Formula 1 – Είχε το ρεκόρ για 50 χρόνια πριν του το πάρει ο Σουμάχερ

Αυτός είχε το μεγάλο ρεκόρ στη Formula 1

Formula 1
Formula 1: Πώς είναι σήμερα ο τάφος του Άιρτον Σένα (pics)

Πώς είναι σήμερα ο τάφος του Άιρτον Σένα (pics)

Ο Άιρτον Σένα, ίσως ο πιο αγαπημένος πιλότος όλων των εποχών, σκοτώθηκε σαν σήμερα, 1η Μαΐου 1994. Δείτε πώς είναι σήμερα ο τάφος του θρύλου της Formula 1.

Formula 1
Formula 1: Πρωτομαγιά έφευγε ο πιο σπουδαίος όλων των εποχών

Πρωτομαγιά έφευγε ο πιο σπουδαίος όλων των εποχών

(video) Mε την παραμικρή κίνησή του, έφερνε την γοητευτική, δεξιοτεχνική ανατροπή.

Formula 1
Sportime BET: H Allwyn στην παγκόσμια πρεμιέρα της Formula 1 στην O2 Arena – Η μητρική του ΟΠΑΠ παρουσιάστηκε ως Official Partner της F1 και της ομάδας της McLaren

H Allwyn στην παγκόσμια πρεμιέρα της Formula 1 στην O2 Arena – Η μητρική του ΟΠΑΠ παρουσιάστηκε ως Official Partner της F1 και της ομάδας της McLaren

Η Allwyn, μητρική του ΟΠΑΠ, official partner της Formula 1 και της Mclaren.

Sportime BET
Formula 1: Η Allwyn Official Partner της Formula 1™ με στόχο την ενίσχυση του παγκόσμιου brand της

Η Allwyn Official Partner της Formula 1™ με στόχο την ενίσχυση του παγκόσμιου brand της

Η συνεργασία μεταξύ της F1 και της πολυεθνικής εταιρείας λοταριών εστιάζει στον θετικό κοινωνικό αντίκτυπο

Formula 1

GP Σιγκαπούρης: Όλο το παρασκήνιο της Formula 1

Όλο το παρασκήνιο και οι μονομαχίες μεταξύ κάθε συμπαίκτη μετά το Grand Prix της Σιγκαπούρης, 15ος γύρος της σεζόν 2023 Formula 1

Formula 1
Formula 1: F1: Κάνει πλάκα ο Φερστάπεν! Πρώτος και στην Ουγγαρία και 7η σερί νίκη!

F1: Κάνει πλάκα ο Φερστάπεν! Πρώτος και στην Ουγγαρία και 7η σερί νίκη!

Μια συνήθεια, μία από τα ίδια! Ο τρομερός Μαξ Φερστάπεν επικράτησε σε ένα ακόμα Grand Prix.

Formula 1
Formula 1: F1: Τράκαρε και βγήκε νοκ άουτ με το «καλημέρα» ο Πέρεζ στο Χανγκαρόρινγκ

F1: Τράκαρε και βγήκε νοκ άουτ με το «καλημέρα» ο Πέρεζ στο Χανγκαρόρινγκ

Σφοδρή σύγκρουση στις μπαριέρες είχε με το «καλημέρα» ο Σέρχιο Πέρεζ.

Formula 1