menu

Λυκουρόπουλος: «Γι’ αυτό δεν μεταδόθηκε η εμφάνιση του Πετρούνια – Άδικη η κριτική στην ΕΡΤ»

Λυκουρόπουλος: «Γι’ αυτό δεν μεταδόθηκε η εμφάνιση του Πετρούνια – Άδικη η κριτική στην ΕΡΤ»

Την κατακραυγή του συνόλου των Ελλήνων φιλάθλων προκάλεσε η γκάφα της ΕΡΤ να μην μεταδώσει την προσπάθεια που έκανε ο Λευτέρης Πετρούνιας

Την κατακραυγή του συνόλου των Ελλήνων φιλάθλων προκάλεσε η γκάφα της ΕΡΤ να μην μεταδώσει την προσπάθεια που έκανε ο Λευτέρης Πετρούνιας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο ίδιος ο Πετρούνιας «τρόλαρε» την κρατική τηλεόραση, μέσω ανάρτησης, με την ΕΡΤ να δείχνει τελικά την προσπάθεια του άρχοντα των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο σε μαγνητοσκόπηση!

Η ΕΡΤ από την πλευρά της εκτός από την ανακοίνωση που εξέδωσε για να υπερασπιστεί τη θέση της, εκφράστηκε και μέσω του Διευθυντή του Αθλητικού Τμήματός της, Γιώργο Λυκουρόπουλο, ο οποίος προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις για τη μη μετάδοση της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια από το κρατικό κανάλι.

Αναλυτικά η δήλωσή που έκανε ο Λυκουρόπουλος που μίλησε για άδικη κριτική κατά της ΕΡΤ

«H ΕΡΤ σήμερα δέχθηκε μια άδικη κριτική, καθώς στις 10.30 και ενώ μετέδιδε ήδη ζωντανά από το στάδιο της Γυμναστικής τις προσπάθειες των αθλητών, δεν μετέδωσε ζωντανά την εξαιρετική πρόκριση του Λευτέρη Πετρούνια στους τελικούς των κρίκων. Όπως ήδη ανακοινώθηκε από τη Δημόσια Τηλεόραση, τα εθνικά κανάλια που μεταδίδουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν μπορούν να έχουν καμία ανάμιξη στη σκηνοθεσία των λεγόμενων integrated feeds. Δηλαδή της εικόνας που έρχεται απευθείας από τα στάδια του Τόκιο μεταδίδοντας -κατ’ επιλογήν των εκεί σκηνοθετών- τις σημαντικότερες ατομικές προσπάθειες των πλέον διακεκριμένων αθλητών.

Αυτό που συνέβη εν προκειμένω είναι ότι λίγα δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει την προσπάθεια του ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, ο σκηνοθέτης στο Τόκιο που ήταν επιφορτισμένος με την κάλυψη της Γυμναστικής, επέλεξε εντελώς απροσδόκητα να μεταδώσει την προσπάθεια άλλου αθλητή, γεγονός για το οποίο ζητήθηκε εκ των υστέρων συγγνώμη στην ΕΡΤ από την OBS που είναι η εταιρεία παραγωγής από την οποία παίρνει όλα τα feeds που μεταδίδει η Δημόσια Τηλεόραση.

Με διάβημα που έκανε αμέσως η ΕΡΤ ζήτησε και έλαβε μαγνητοσκοπημένη την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια, την οποία μετέδωσε εκ των υστέρων τόσο στα κανάλια της, όσο και στις διαδικτυακές πλατφόρμες της.

Σε ότι αφορά την μετάδοση της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια από διαδικτυακό κανάλι του Eurosport -κάτι για το οποίο επίσης ασκήθηκε κριτική στην ΕΡΤ- η απάντηση είναι εξίσου απλή: Το Eurosport ανήκει στην εταιρεία DISCOVERY που είναι ο κάτοχος των δικαιωμάτων προβολής των Ολυμπιακών Αγώνων σε όλες τις χώρες. Το Eurosport επομένως έχει πρωτογενή παραγωγή των μεταδόσεων και παίρνει την εικόνα από όλα τα γήπεδα, και όλα τα αθλήματα τα οποία και μεταδίδει τόσο on air όσο κυρίως διαδικτυακά.

Στην κριτική τέλος “γιατί η ΕΡΤ δεν είχε ζητήσει ένα επιπλέον feed μόνο με το αγώνισμα των κρίκων” η απάντηση δεν είναι βέβαια όσα ευφάνταστα και εξωπραγματικά γράφηκαν, αλλά γιατί ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι στην κεντρική μετάδοση της Γυμναστικής, ο σκηνοθέτης στο Τόκιο θα επέλεγε να μην μεταδώσει την προσπάθεια ενός χρυσού Ολυμπιονίκη, που διεκδικεί μάλιστα να επαναλάβει φέτος την πρωτιά του σε όλο τον κόσμο.

Ας σημειωθεί τέλος ότι η ΕΡΤ για πρώτη φορά έχει εξασφαλίσει 16 διαφορετικές πηγές μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Καταβάλει δε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταδώσει τις προκριματικές προσπάθειες όλων των Ελλήνων Αθλητών, ακόμη και σε αυτές στις οποίες δεν υπάρχει διεθνής τηλεοπτική κάλυψη, όπως πχ στον αυριανό προκριματικό αγώνα της Άννας Κορακάκη, για την οποία η ΕΡΤ έχει ήδη ζητήσει εγγράφως από την OBS να της επιτραπεί να είναι εκεί με δική της κάμερα, καθώς δεν θα υπάρχει αντίστοιχη τηλεοπτική παραγωγή.

ΥΓ: Εξυπακούεται ότι μολονότι η ΕΡΤ δεν είχε ευθύνη για την μη ζωντανή μετάδοση της προσπάθειας του Έλληνα πρωταθλητή μας, τηλεφώνησα ο ίδιος προσωπικά στον μάνατζερ του Λευτέρη Πετρούνια για να του ζητήσω συγγνώμη, να του εκφράσω τη λύπη μου και να του εξηγήσω τι ακριβώς συνέβη».

Δείτε σε video την τοποθέτησή του:

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 – Πετρούνιας: Οργισμένη αντίδραση της ΕΟΕ για ΕΡΤ – «Να μην επαναληφθεί!»

Ολυμπιακός: Θρίλερ με Πικέρες – Έκανε ρελάνς η Παλμέιρας!

Κορονοϊός: 2.472 τα νέα κρούσματα, 133 οι διασωληνωμένοι

 

#Tags

Sportime Extras