ΣΠΟΡ

ΓΓΑ: «Πρόκειται άμεσα να εξεταστεί η δυνατότητα εξαίρεσης και για άλλα εγχώρια πρωταθλήματα»

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα νέα έκτακτα μέτρα κατά του κορονοϊού αφήνει ορθάνοιχτο το παράθυρο να επιτραπεί η διεξαγωγή και σε άλλα πρωταθλήματα πέρα από αυτά σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ μόνο σε επίπεδο ανδρών. «Πρόκειται άμεσα να εξεταστεί η δυνατότητα εξαίρεσης λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες, χωρίς την παρουσία θεατών και...
ΓΓΑ: «Πρόκειται άμεσα να εξεταστεί η δυνατότητα εξαίρεσης και για άλλα εγχώρια πρωταθλήματα»

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα νέα έκτακτα μέτρα κατά του κορονοϊού αφήνει ορθάνοιχτο το παράθυρο να επιτραπεί η διεξαγωγή και σε άλλα πρωταθλήματα πέρα από αυτά σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ μόνο σε επίπεδο ανδρών.

«Πρόκειται άμεσα να εξεταστεί η δυνατότητα εξαίρεσης λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες, χωρίς την παρουσία θεατών και για άλλα εγχώρια πρωταθλήματα ή/και διεθνείς διοργανώσεις, των οποίων οι ομάδες θα καταθέσουν και θα εγκριθεί υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ΚΥΑ.

Το βόλεϊ, το χάντμπολ, το πόλο, το μπάσκετ γυναικών αλλά και οι διεθνείς υποχρεώσεις που τυχόν έχουν οι ομάδες των συγκεκριμένων αθλημάτων βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου με την ΚΥΑ αναφέρει τα εξής:

Οι εξαιρέσεις στη γενική αναστολή λειτουργίας και χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων, με τα νέα έκτακτα μέτρα ενάντια στην πανδημία, όπως θα εφαρμοστούν πανελλαδικά από σήμερα και για όλο τον Νοέμβριο, αναφέρονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η Κοινή Απόφαση, λοιπόν, των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα: «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020» προβλέπει τα εξής για τις αθλητικές δραστηριότητες:

Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, εξαιρουμένων των ακόλουθων περιπτώσεων:

Λειτουργία ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς χρήση αποδυτηρίων, αποκλειστικά και μόνο από ομάδες έως τριών (3) ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης μέσω των εξής ατομικών αθλημάτων:

  • στίβος (έως 60 άτομα συνολικά εντός της ανοικτής αθλητικής εγκατάστασης)
  • κολύμβηση (αποκλειστικά σε ανοικτά κολυμβητήρια)
  • αντισφαίριση,
  • σκοποβολή,
  • τοξοβολία,
  • ιστιοπλοΐα,
  • κωπηλασία,
  • κανόε καγιάκ,
  • θαλάσσιο σκι,
  • ποδηλασία,
  • γκολφ,
  • ιππασία,
  • μηχανοκίνητος αθλητισμός,
  • ορειβασία/αναρρίχηση,

Περαιτέρω λεπτομέρειες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (https://gga.gov.gr/component/co ntent/article/278-covid/2981- covid19-sports)

2. Λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών των ομάδων που μετέχουν:

στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League),
στο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης (BasketLeague),
στους ευρωπαϊκούς αγώνες (ChampionsLeague, Europa League, Euroleague, BCL, σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των UEFA, Euroleague, FIBA),
εθνικών ομάδων, ανδρών ή γυναικών, ομαδικών αθλημάτων που έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις στο συγκεκριμένο διάστημα.
Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή της παρούσας περίπτωσης είναι δυνατή μόνο εφόσον οι ομάδες ακολουθούν υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου, από διαπιστευμένα εργαστήρια.

3. Χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021.

Περαιτέρω οδηγίες, υγειονομικά́ πρωτοκόλλα για προπονήσεις και αγώνες, όπως αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού́ (https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981- covid19-sports)

4. Λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για την ολοκλήρωση διεθνών αθλητικών διοργανώσεων που είναι σε εξέλιξη κατά τη δημοσίευση της παρούσας, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

5. Λειτουργία και χρήση των κολυμβητηρίων για θεραπευτική άσκηση από άτομα με αναπηρίες, καθώς και από τους συνοδούς τους, εφόσον

έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας και
προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.
Επιπλέον, απαγορεύεται η παραμονής πολιτών σε χώρους εξωτερικής άθλησης, οργανωμένες μαρίνες, πάρκα και άλση.
Διευκρινίζονται τα εξής:

Α. Πρόκειται άμεσα να εξεταστεί η δυνατότητα εξαίρεσης λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες, χωρίς την παρουσία θεατών και για άλλα εγχώρια πρωταθλήματα ή/και διεθνείς διοργανώσεις, των οποίων οι ομάδες θα καταθέσουν και θα εγκριθεί υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Β. Πρόκειται άμεσα να εξεταστεί η δυνατότητα και της προετοιμασίας αθλητών για Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, τα οποία πρόκειται να διεξαχθούν έως και τον Απρίλιο του 2021, με ονομαστικές καταστάσεις που θα εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατόπιν εισήγησης των αντιστοίχων Ομοσπονδιών τους.

Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπορ: Ελλάδα Πόλο: Ο Έλληνας προπονητής που οδήγησε την Ολλανδία και πάλι στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού

Ελλάδα Πόλο: Ο Έλληνας προπονητής που οδήγησε την Ολλανδία και πάλι στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού

Ελλάδα Πόλο δε σημαίνει επιτυχίες μόνο από τις Εθνικές ομάδες, η χώρα μας βγάζει και τους καλύτερους προπονητές

Σπορ
Σπορ: Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες «Μιλάνο-Κορτίνα 2026»: Ο Θανάσης Ζαννιάς και ο Πρέσβης της Ιταλίας Paolo Cuculi σε συμβολική ανάρτηση

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες «Μιλάνο-Κορτίνα 2026»: Ο Θανάσης Ζαννιάς και ο Πρέσβης της Ιταλίας Paolo Cuculi σε συμβολική ανάρτηση

Η Ολυμπιακή Φλόγα ενώνει Ελλάδα και Ιταλία: Ο Θανάσης Ζαννιάς και ο Πρέσβης της Ιταλίας, Paolo Cuculi...

Σπορ
Σπορ: Ξανά βάθρο! 15-8 την Ιταλία και χάλκινη η Εθνική πόλο γυναικών! (vid)

Ξανά βάθρο! 15-8 την Ιταλία και χάλκινη η Εθνική πόλο γυναικών! (vid)

Τρίτο διαδοχικό μετάλλιο σε επίσημη διοργάνωση η Εθνική ομάδα του γυναικείου πόλο!

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Η πρεμιέρα στους αγώνες πρόκρισης για τις Εθνικές ομάδες ILCA 4 και BIC TECHNO 293 και 293 PLUS

Ιστιοπλοΐα: Η πρεμιέρα στους αγώνες πρόκρισης για τις Εθνικές ομάδες ILCA 4 και BIC TECHNO 293 και 293 PLUS

Ιστιοπλοΐα: Όλα είναι έτοιμα για τους αγώνες πρόκρισης της εθνικής ομάδας ILCA 4 και Bic Techno που ξεκινούν αύριο Παρασκευή

Σπορ
Σπορ: Πρακτικές Χαλάρωσης Κερδίζουν Δημοτικότητα Μεταξύ Επαγγελματικών Αθλητικών Ομάδων Παγκοσμίως Σήμερα

Πρακτικές Χαλάρωσης Κερδίζουν Δημοτικότητα Μεταξύ Επαγγελματικών Αθλητικών Ομάδων Παγκοσμίως Σήμερα

Σε μια εποχή που η υπεραπόδοση και η εξουθενωτική προπόνηση θεωρούνταν μονόδρομος για την επιτυχία, οι κορυφαίοι αθλητές του πλανήτη αλλάζουν το παιχνίδι: επιλέγουν τη χαλάρωση αντί για τη φθορά

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Πένθος για την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου

Ιστιοπλοΐα: Πένθος για την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου

Την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου πενθεί σύσσωμη η ιστιοπλοϊκή οικογένεια

Σπορ
Σπορ: Ο μεγαλύτερος αγώνας που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, Ζαμπίδης εναντίον Μεϊγουέδερ!

Ο μεγαλύτερος αγώνας που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, Ζαμπίδης εναντίον Μεϊγουέδερ!

Ο Iron Mike Ζαμπίδης θα αντιμετωπίσει τον θρύλο της πυγμαχίας Φλόιντ Μεϊγουέδερ σε αγώνα, που θα γίνει στην Ελλάδα

Σπορ
Σπορ: Ελλάδα Πόλο: Στα πέναλτι αποκλείστηκε από τον τελικό του Ευρωπαϊκού η Εθνική Γυναικών, 12-11 η Ουγγαρία (vid)

Ελλάδα Πόλο: Στα πέναλτι αποκλείστηκε από τον τελικό του Ευρωπαϊκού η Εθνική Γυναικών, 12-11 η Ουγγαρία (vid)

Ελλάδα Πόλο στο μικρό τελικό η Εθνική Γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έχασε στα πέναλτι από την Ουγγαρία

Σπορ
Σπορ: Ελλάδα Πόλο: Επίδειξη δύναμης η Εθνική Γυναίκων, 15-10 την Ιταλία και πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού (vid)

Ελλάδα Πόλο: Επίδειξη δύναμης η Εθνική Γυναίκων, 15-10 την Ιταλία και πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού (vid)

Ελλάδα Πόλο σημαίνει μεγάλες επιτυχίες και από την Εθνική Γυναικών φυσικά, που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού

Σπορ